Vyberte soutěž

Fotografie týdne
Nadační fond
Oficiální zprávy KFS
Adresáře KFS
Stránky OFS
Administrace

Bude to bitva, říká před jarem chlumecký trenér


Datum akce: 30.11.-0001

Dva úkoly má před sebou chlumecký fotbal. A mužstvo čeká na jaře boj o záchranu ve Votrok krajském přeboru, klub bude navíc finišovat s dostavbou nové tribuny. „Chtěli bychom ji v létě otevřít jako tým krajského přeboru,“ říká trenér Martin Firbacher.

 

Už na podzim jste mluvil o tom, že hrajete o záchranu. Jak se připravujete na boj o udržení?

Připravujeme se od 13. ledna, trénujeme třikrát týdně. V přípravě využíváme chlumeckou halu, umělou trávu a zpestřením jsou trampolínky a bazén. O víkendech hrajeme přípravné zápasy v rámci chudonické zimní ligy a právě teď jsme na soustředění v Boskovicích.

Posilujete tým?

Zatím žádné velké změny v kádru neproběhly. I vzhledem k tomu, že nám během podzimu skončili zkušení Tomáš Hrabík a Honza Kraus, tak jsme posílit mužstvo chtěli, ale z různých příčin se tak zatím ještě nestalo. Po delší pauze začali s mužstvem trénovat Havránek a Kopecký.

Přijít měl zkušený obránce Petr Hrabík. Proč to nedopadlo?

O Petra Hrabíka jsem velmi stál. Čtrnáct dní s námi trénoval, odehrál zápas s Převýšovem a jasně ukazoval, že by byl velkou posilou. Bohužel ho jeho manažer Petera nasměroval do Žamberka, takže nám nepomůže. To mě hodně mrzí.

Jste spokojený s výkony v přípravě, s přístupem hráčů?

Přístup většiny hráčů je na velmi solidní úrovni. V Chlumci nebylo zvykem trénovat třikrát týdně a jsem rád, že hráči toto akceptovali. Neustále trénuje okolo osmnácti hráčů, což mě těší. Na druhou stranu se mě nelíbí, když hráč v týdnu vše odtrénuje a na víkend má jiný program, než fotbal. I to se bohužel stává.

Jak pokračuje stavba nové tribuny?

Vzhledem k příznivému počasí pokračuje stavba dle harmonogramu a vše nasvědčuje tomu, že v létě bude hotovo.

Může vám nové prostředí pomoci i ve výkonech, v náhledu fanoušků na tým?

Já si myslím, že nové prostředí pomůže hlavně celému klubu, ne jen A mužstvu. Ocení to jistě i celá mládežnická základna. Zatím zaznamenávám jen samé pozitivní ohlasy, lidé se ptají např. na možnost rezervace míst na nové tribuně, takže určitě to bude velký přínos, na který se moc těšíme.

Berete záchranu pro Chlumec za životně důležitou?

Za životně důležité beru jiné věci, ale určitě bychom chtěli otevírat nové kabiny pro krajský přebor. Město jako Chlumec prostě do kraje patří.

Kdo bude vaším největším konkurentem?

Při pohledu na tabulku je asi jasné, kdo bude hrát o záchranu. Je mně jasné, že to bude hodně těžké. Do Červeného Kostelce se vrátil zkušený lodivod Havlíček, který tým určitě pozvedne, v Úpici je Jarda Vejprava a budou určitě úzce spolupracovat s Náchodem. Bělohrad posílil... Bude to bitva.


Vytvořeno: 8.3.2014
redakce Fotbal v kraji


Web fotbal v kraji
Sociální sítě
Kalendář akcí<
« 04 / 2024 »
PoÚtStČtSoNe
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930


AKTUALITY


Ke stažení

Úřední hodiny
Úřední hodiny sekretariátu KFS
úterý - 8:00 - 16:00
čtvrtek - 8:00 - 17:00

Informace