Vyberte soutěž

Fotografie týdne
Nadační fond
Oficiální zprávy KFS
Adresáře KFS
Stránky OFS
Administrace

Na volební Valnou hromadu FAČR odjeli v sobotu 8.června i delegáti z našeho kraje


Datum akce: 30.11.-0001

Volební Valná hromada Fotbalové asociace České republiky byla na pořadu v sobotu 8. června. Jako obvykle je tento akt v centru pozornosti médií, tentokrát možná i více než obvykle.
On-line reportáž k dispozici zde ...


Před rokem a půl volili delegáti nového předsedu FAČR, tehdy Královéhradecký KFS podpořil JIndřicha Rajchla, který v souboji s Miroslavem Peltou a Tomášem Paclíkem tento post nezískal a nakonec zastával funkci místopředsedy za Čechy. Tento post již obhajovat nebude.
Na únorové Valné hromadě KFS proběhlo samozřejmě jednání i o podpoře Jindřicha Rajchla v letošních volbách, nakonec k podání kandidatury ani nedošlo. Jindřich Rajchl říká: "Nechci pracovat v atmosféře, v níž většina lidí přemýšlí hlavně o tom, jak uškodit a ne jak pomoci."

Královéhradecký KFS nakonec zvolil podání jediné kandidatury do Výkonného výboru FAČR na předsedu FAČR Miroslava Peltu. Předseda KFS Václav Andrejs toto rozhodnutí komentoval: "Šlo nám zejména o to, abychom mohli za krajský svaz s předsedou FAČR jednat bez jisté animozity, která tak trochu nastala po minulých volbách. Takto jsme o věci diskutovali na našem VV KFS a v rámci této diskuze jsme se k tomuto rozhodnutí přiklonili."


Kandidatura Jana Staňka do Odvolací komise FAČR je již minulostí, Jan Staněk se kandidatury vzdal, vše bylo projednáno na VV KFS v Dobrušce.


Kromě předsedy KFS a předsedů OFS Hradec Králové, Jičín, Náchod, Trutnov a Rychnov nad Kněžnou mělo Královéhradecký kraj zastupovat kvarteto statutárních zástupců klubů soutěží KPŘFČ, TJ Dvůr Králové, 1.FK Nová Paka a FK Náchod z divize a z ČFL SK Převýšov. Převýšov se nakonec valné hromady nezúčastnil.
Jejich podané kandidatury byly samozřejmě interní věcí vedení těchto klubů a jdou mimo rámec a hranice KFS.


Ve hře na této valné hromadě bylo několik variant, nakonec volby proběhly.

Valnou hromadu komentoval nový předseda FAČR Miroslav Pelta ...

Že téma Sazky a jejího šéfa Hušáka je stále živé a že fotbal v tomto tématu hrál svoji úlohu, to připomínal šéf ČeSTV Miroslav Jansta. I v tomto případě je nutno vědět, kdo z našeho kraje za Sazku kdysi kopal.


Vytvořeno: 7.6.2013
redakce Fotbalu v kraji


Web fotbal v kraji
Sociální sítě
Kalendář akcí<
« 04 / 2024 »
PoÚtStČtSoNe
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930


AKTUALITY


Ke stažení

Úřední hodiny
Úřední hodiny sekretariátu KFS
úterý - 8:00 - 16:00
čtvrtek - 8:00 - 17:00

Informace