Vyberte soutěž

Fotografie týdne
Nadační fond
Oficiální zprávy KFS
Adresáře KFS
Stránky OFS
Administrace

Střídavé junior starty se v našem kraji blíží do schvalovacího procesu, VV KFS o nich bude jednat 6. května


Datum akce: 30.11.-0001


Odpovídal Václav Andrejs, předseda KFS:

1. Jaký je vlastně cíl rozhodnutí Výkonného výboru KFS k přijetí tzv. junior-střídavého startu v soutěžích Královéhradeckého kraje od příští sezóny ?
"Hlavním cílem junior střídavého startu v našich soutěžích je umožnění startu talentovaných končících dorostenců v družstvech hrajících vyšší soutěže než jakých se zúčastňuje jejich mateřský klub mimo stadardní způsoby pohybu hráčů (přestup,hostování). Start je omezen věkově do 23 let. Je to jedno z dalších opatření , kterým chce VV oživit soutěže . Fotbal se musí přizpůsobit mladším a varibilnějším sportům pokud si chce udržet svoji dominantní pozici. Vytvořením možnosti střídavého startu v soutěžích dospělých jsme reagovali na podněty oddílů a plníme tímto také jeden z bodů našeho volebního programu. Nabízela se nám možnost jít ještě cestou farem, po zvážení všech okolností se nám varianta střídavého startu zdála pro naše podmínky výhodnější."
 
 2. Jaký předpokládáte zájem o tento střídavý start po jeho zavedení ?
"Počítáme v počátku s počtem 10 až 20 střídavých startů v krajských soutěžích. Jako každá nová věc bude potřebovat tato směrnice určitý čas, než se dostane do povědomí managementů klubů a naučí se s ní pracovat. Administrativně se jedná o poměrně jednoduchou záležitost."

3. Bude se dotýkat tato záležitost také Okresních fotbalových svazů ?
"Je na rozhodnutí každého OFS, zda uplatní naši směrnici nebo si vytvoří svoji a v krajní možnosti nebude akceptovat žádné změny. Uplatnění směrnice bude trochu náročnější pro koordinaci spolupráce krajské a okresních DCK, není to však nic nepřekonatelného."

On - line rozhovor Vladimíra Blažeje se čtenáři Hradeckého deníku

Odpovídal Mgr. Vladimír Blažej, místopředseda KFS:

1. Jaký bude vývoj přijetí příslušné směrnice Královéhradeckého KFS ?
"Pracovní skupina se po přípravě realizované pověřenými místopředsedy KFS sešla 18. dubna a prakticky velmi hladce přijala základní zásady celého systému střídavých junior-startů. 6. května, pokud se nestane nic mimořádného, by mělo dojít ke schvalovacímu procesu Výkonným výborem KFS a spuštění systému k 1.7.2013. Naše registrační místo je již připraveno."

2. Prozraďte více podrobností z připravované směrnice !
"Jak už řekl předseda, jedná se o střídavé starty hráčů do 23 let. V novém soutěžním ročníku se tyto střídavé starty týkat hráčů narozených po 1.1.1991, zásadou bude start vždy ve vyšší soutěži než hraje A-tým příslušného klubu. Celý systém se týká pouze soutěží Královéhradeckého KFS. V současné době ještě diskutujeme o tom, zda budou v jednom týmu povoleny dva nebo tři tyto střídavé starty. Pokud o junior-střídavý start požádá starší dorostenec, bude již moci hrát pouze v kategorii mužů, nikoliv v kategorii staršího dorostu. Předpokládaný poplatek za vyřízení bude činit 200 Kč."   

3. Vy jste osobně optimista v otázce, zda kluby tato záležitost osloví ?
"Ano, jsem, myslím, že se dočkáme v úvodu alespoň 30 těchto junior-střídavých startů. Je to šance pro mladé kluky, aby si vyzkoušeli vyšší soutěže, aniž by museli opouštět své mateřské kluby. Rád bych v této souvislosti poděkoval Marku Pilnému za jeho vklad do systému a celé pracovní skupině ve složení Jan Schejbal, Ladislav Brož, Jiří Jeník a Miloš Židík."


Vytvořeno: 1.5.2013
redakce Fotbal v kraji


Web fotbal v kraji
Sociální sítě
Kalendář akcí<
« 04 / 2024 »
PoÚtStČtSoNe
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930


AKTUALITY


Ke stažení

Úřední hodiny
Úřední hodiny sekretariátu KFS
úterý - 8:00 - 16:00
čtvrtek - 8:00 - 17:00

Informace