Vyberte soutěž

Fotografie týdne
Nadační fond
Oficiální zprávy KFS
Adresáře KFS
Stránky OFS
Administrace

Václav Andrejs - „Čeká nás zajímavé a napínavé jaro."


Datum akce: 8.3.2023

Rozhovor s předsedou Královéhradeckého krajského fotbalového svazu Václavem Andrejsem.

Soutěže Česká fotbalová liga a divize již zahájily druhou polovinu fotbalové sezony. O víkendu 11. a 12. března se pak naplno rozběhnou i krajské soutěže, přičemž Krajský přebor mužů i 1. A třída slibují velmi zajímavou podívanou. Co si před startem druhé poloviny sezony myslí Václav Andrejs, předseda Královéhradeckého krajského fotbalového svazu?

Stojíme na prahu jarní části fotbalové sezony. O víkendu startují krajské soutěže…
Rád bych se ještě lehce ohlédl za zimou a připomenul některé proběhlé akce, které v našem kraji byly naplánované. Poprvé se u nás uskutečnil celostátní Galavečer neprofesionálního fotbalu, který opustil Prahu a nyní bude putovat po regionech. V minulých dnech také proběhla, za účasti předsedy FAČR a GS valná hromada KFS, kde se hodnotila činnost KFS a nastavily se body dalšího směřování regionu. Můžu říci, že do jara jdeme připravení a všichni se těšíme.

Co očekáváte od krajských soutěží?
Čekáme, že soutěže budou vyrovnané, dramatické a bude chodit hodně diváků, především v krajském přeboru. Samozřejmě situace v divizi je pro naše týmy složitá, ale věříme, že ty mančafty zaberou a pokusí se udělat maximum pro to, aby opustily sestupové příčky.

Krajskému přeboru vládne Solnice. Bude v tomto trendu pokračovat i na jaře?
Co jsem viděl, tak hrála v přípravě většinou s divizními týmy, a přesto, že většinou prohrávala, dokázala hrát vyrovnanou partii. Slavii HK se podařilo tým zkonsolidovat, trochu doplnit a mám zprávy, že hraje dobře. Přiznám se, že nevím, jak je na tom Rychnov, ale myslím, že o postupujícím rozhodnuto není. Na každý mančaft muže přijít slabší chvilka. Důležitý bude začátek, rozjezd soutěže.

V 1. A třídě se bude prát o postup minimálně trojice týmů
Ano, 1. A třída je také vyrovnaná. Favoritem je Česká Skalice, hodně čekám od dobře trénovaného nováčka ze Železnice a šikovný mladý mančaft má Bělohrad. Jsou tu tři kandidáti na dvě místa. Čekám vyrovnaný souboj nahoře i dole v tabulce. Krajské soutěže obecně určitě budou zajímavé.

S novou sezonou byl také spuštěn inovovaný projekt na podporu trenérů.
Ano, je to projekt ve spolupráci s Královéhradeckým krajským úřadem. S tím, že je doplněný o některé body, z kterých mohou ti trenéři profitovat a v čem si mohou tu situaci ulehčit. Jsme si vědomi nedostatku trenérů s vyšší licencí (tzn. licence A atd.). Vymýšlíme proto společný projekt, jak právě podpořit trenéry, kteří se budou chtít přihlásit na studium vyšších tříd. Druhá věc je, že chceme apelovat na FAČR, aby získání licence A minimálně trošku zjednodušila. Jinými slovy je třeba, aby to bylo uchopené malinko jinak.

V pátek 10. března je na programu Galavečer Královéhradeckého krajského fotbalového svazu
Samozřejmě se už všichni moc těšíme, sál je téměř plný, ale kdo by měl zájem, tak jsme schopni ještě nějaké to místo zajistit. Galavečer se bude konat v Ufu v Trutnově, což je nádherný moderní prostor. Jsme rádi, že si Galavečer vybudoval svoje pevné místo v kalendáři, a i když jde letos už o 12. ročník, tak je pro náš region pořád přitažlivý. Ta myšlenka je správná.

Čekají Královéhradecký kraj letos nějaké zajímavé akce?
Určitě. Musím říct, že jsme aktivní, co se týče získávání významných akcí do našeho kraje. To znamená, že v tuhle chvíli jednáme například o pořádání finálového turnaje mistrovství ČR veteránského fotbalu. Turnaj by měl být v červnu v areálu hradecké Slavie. Ve dnech 6 - 10. září u nás určitě proběhne velký turnaj Václava Ježka, což je turnaj reprezentací do 18 let. Přihlásily se atraktivní týmy, např. USA, SRN a v tuto chvíli se jedná o účasti Mexika. Plánů je spousta a rádi bychom o nich průběžně informovali.


Vytvořeno: 8.3.2023
Jiří Lebedinský


Web fotbal v kraji
Sociální sítě
Kalendář akcí<
« 04 / 2024 »
PoÚtStČtSoNe
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930


AKTUALITY


Ke stažení

Úřední hodiny
Úřední hodiny sekretariátu KFS
úterý - 8:00 - 16:00
čtvrtek - 8:00 - 17:00

Informace