Vyberte soutěž

Fotografie týdne
Nadační fond
Oficiální zprávy KFS
Adresáře KFS
Stránky OFS
Administrace

Letní olympiáda dětí a mládeže 2022


Datum akce: 27.6.2022

S ročním zpožděním způsobeným proticovidovým opatřením začala v Olomouci Letní olympiáda dětí a mládeže. Součástí her je pochpitelně fotbalový turnaj, na kterém nechybí výběr Královéhradeckého KFS U14, tedy hráči ročníku 2008. Hraje se ve dvou sedmičlených skupinách systémem každý s každým a podle umístění v základních skupinách poté dojde ve čtvrtek k bojům o konečná umístění. Náš výběr postupně narazí na výběry Karlovarského KFS, Zlínského KFS, Středočeského KFS, Moravskoslezského KFS, KFS Vysočina a Jihočeského KFS. Soupeřem je v Olomouci také počasí, úvodní den bylo ve stínu 35 °C! 



Pondělí 27.6.2022

12:00   Karlovarský KFS - Královéhradecký KFS  0:3 (0:1)
B: Polák, Fatka, Thiele

Sestava: Pražák D. - Syrovátka (47.Spejchal), Pražák T., Thiele, Poděbradský - Mader (26. Čermák), Podhajský, Fejfar (26. Svatoš), Vaněk - Polák (36. Březský), Svoboda (26. Fatka)

Zahajovací utkání bylo dlouho z naší strany nervózní, ve hře bylo hodně nepřesností. Hned v 1.minutě sice Polák střelou k levé tyči protáhl brankáře soupeře, ale to bylo na dlouhých 15minut vše. Více ze hry měli trochu překvapivě Karlovarští. Po zahřívací čtvrthodině se ke střele zpoza šestnáctky dostal Svoboda, ale branku soupeře těsně minul. O dvě minuty později už se ale naši hráči radovali z úvodní branky, když se prosadil Polák - 1:0. O minutu později se pěkně uvolnil Podhajský, vysunul opět aktivního Poláka, který tentokrát karlovarskou branku těsně minul.
Do druhého poločasu vstoupili naši hráči o poznání aktivněji a hned z prvního útoku jsme zvýšili na 2:0. Vaněk se dostal po pravé straně k zakončení, jeho střelu ještě brankář vyrazil, ale Fatka míč pohotově vrátil do sítě - 2:0. Od tohoto okamžiku se kluci uklidnili, kontrolovali hru a vytvářeli šance. Míč z kopačky Poláka skončil na tyči, Fatka hlavou po přesném centru Čermáka branku netrefil, a tak skóre do konečné podoby upravil až Thiele - 3:0.



18:00   Královéhradecký KFS - Zlínský KFS    1:2 (1:1)
B: Čermák

Sestava: Křivský - Podhajský, Pražák T., Thiel, Poděbradský - Lhoták (26. Březský), Polák, Spejchal, Čermák - Fatka (26. Syrovátka), Svoboda (26. Fejfar)


Ve druhém utkání se soupeřem ze Zlínského KFS se hra téměř celý zápas odehrávala mezi šestnáctkami. Obě mužstva ale chtěla vyhrát, a tak nouze o zajímavé okamžiky nebyla. Jen obrany pracovaly velmi dobře, takže si na šance před oběma brankami museli přítomní diváci počkat. Nebezpečnější přece jen byli naši hráči. V 17.minutě dvakrát v krátkém sledu zakončoval Polák, ale brankář soupeře v obou případech skvěle zasáhl. V 18.minutě se míč přes Poděbradského a Poláka dostal na levou stranu k Čermákovi a ten nekompromisní střelou poslal náš tým do vedení - 1:0. Chvilková nesoustředěnost po vstřelené brance nás ale o vedení rychle připravila. Obránci nezachytili náběh útočníka a Křivský byl u míče o chloupek později než zlínský útočník. Jejich střet posoudil rozhodčí jako nedovolený a z nařízené penalty Zlínští vyrovnali - 1:1. 
Ve druhém poločase se obě mužstva snažila překlopit výsledek na svou stranu. Větší příležitosti jsme ale měli my. Ve 37.minutě hlavičkoval mimo tři tyče Polák, ve 42. minutě napřáhl ke střele dobře hrající Spejchal, ale ani jeho střela brankou skončila. Když už se zdálo, že utkání skončí zaslouženou dělbou bodů, přišla poslední minuta a standardní situace, po které se soupeř prosadil hlavou a zasadil nám tak tvrdý direkt - 1:2. K rozehrávce ze středového kruhu už ani nedošlo a rozhodčí zápas ukončil. V turnaji tak máme po prvním dnu bilanci jednoho vítězství a jedné porážky.


Úterý 28.6.2022

13.30  Středočeský KFS - Královéhradecký KFS    1:2 (0:1) 
B: Mader 2

Sestava: Pražák D. - Syrovátka (38. Lhoták), Pražák T., Thiele, Poděbradský - Mader (38. Fejfar), Vaněk, Spejchal (35. Podhajský), Svatoš (26. Čermák) - Polák, Březský (26. Svoboda)

Další utkání začali naši hráči aktivně, od první minuty byla vidět touha po třech bodech. První velká šance přišla v 11.minutě, když po pěkné kombinaci a finální přihrávce Poláka trefil levou tyč Březský. Ve 22. minutě zahrozili po rohovém kopu Středočeši, ale míč naštěstí proletěl kolem pravé tyče Pražákovy branky. O minutu později zahrával na druhé straně volný přímý kop Polák, na zadní tyči si naběhl Mader a hlavou poslal náš výběr do vedení - 0:1.
 Ve 34.minutě se k odraženému míči v pokutovém území dostal opět Mader a křížnou střelou do pravého horního růžku branky soupeře zvýšil vedení - 0:2. Ve 35.minutě mohlo být rozhodnuto definitivně, kd se k individuální akci nadechl Polák, jeho střelu brankář vyrazil, ale dobíhající Čermák dorážku do prázdné branky nezvládl. Ve 39. Středočeši utkání zdramatizovali a snížili na 1:2. Velkou bojovností ale naši kluci vyrovnání nedopustili a utkání dovedli do vítězného konce.



18:00 Moravskoslezský KFS - Královéhradecký KFS
B: Polák, Thiel (pen.)

Sestava:  Pražák D., Syrovátka, Pražák T., Thiele, Poděbradský - Lhoták (26. Březský), Podhajský, Vaněk, Mader (26. Svatoš) - Polák, Fatka (26. Svoboda)

V závěrečném utkání druhého hracího dne jsme narazili na jednoho z favoritů olympijského turnaje. Od první minuty se hrálo oboustranně ve vysoké intenzitě. V 8.minutě se za naši obranu dostal Šmiga a dloubáčkem přes brankáře Pražáka dal vzpomenout na nejslavnější gól Karla Poborského - 1:0. Naši kluci se ale s vývojem utkání nechtěli smířit a byli favoritovi více než vyrovnaným soupeřem. Velkou šanci Syrovátky zlikvidoval brankář a další nadějné brejkové situace zhatila vždy nepřesná finální přihrávka. Nakonec jsme se vyrovnání ještě do poločasu dočkali, když se přesně k pravé tyči trefil aktivní Polák - 1:1.
Ve 28. minutě proti nám nařídil rozhodčí po chvilce váhání pokutový kop po zákroku Syrovátky a Slezané šli opět do vedení - 2:1. Ve 33.minutě jsme byli blízko vyrovnání. Vaněk z volného přímého kopu nádherně zakroutil míč za obranu, ale Svoboda bohužel míč před brankou netrefil. Ve 36.minutě dostal výhodu pokutového kopu také náš tým a Thiele srovnal na 2:2. Kluci toužili tento zápas vyhrát a dál se tlačili do koncovky. Ve 39.minutě se k dlouhému sprintu po levé straně vydal Poděbradský, přihrávkou před branku hledal nabíhající Poláka se Svobodou, ale ani jeden ve skluzu na přihrávku nedosáhl. Sedm minut před koncem ale přišla chyba před naším pokutovým územím, kterou Slezané nekompromisně potrestali a stanovili konečný výsledk - 3:2. Ani nejlepší turnajový výkon našich hráčů tak bohužel body nepřinesl.




Středa 29.6.2022

10:30 Královéhradecký KFS - KFS Vysočina   4:1 (2:1)
B: Syrovátka, Polák, Thiele (pen.), Vaněk

Sestava: Křivský - Syrovátka, Pražák, Thiele, Poděbradský (26. Lhoták) - Čermák (26. Mader), Podhajský (40. Březský), Spejchal, Svatoš - Polák (26. Fatka), Fejfar (26. Svoboda)

Od úvodního hvizdu jsme se tlačili do zakončení. Polák ani Čermák své šance ještě neproměnili, ale v 11.minutě zahrával volný přímý kop Thiele, jeho střelu brankář jen vyrazil před sebe a dobíhající Syrovátka nadvakrát dotlačil míč do sítě - 1:0. Ve 13. minutě vysunul Fejfar Poláka a jeho křížná střela skončila v síti - 2:0. Poté si slabší chvilku vybral brankář Křivský, když za svá záda pustil nepříliš prudkou střelu zpoza velkého vápna - 2:1. Ve 28. minutě proměnil Thiele penaltu nařízenou za faul na Lhotáka - 3:1 a gólový účet uzavřel ve 46. minutě Vaněk, který zužitkoval přesnou přihrávku Svatoše - 4:1.


13:30 Královéhradecký KFS - Jihočeský KFS  3:1 (0:0)
B: Polák, Svatoš, Svoboda

Sestava: Pražák D. - Syrovátka, Pražák T., Thiele, Poděbradský - Mader (35. Čermák), Podhajský, Vaněk, Lhoták (26. Svatoš) - Polák (47. Fatka), Březský (26. Svoboda)

Za úmorného vedra nastoupili kluci k poslednímu utkání ve skupině. Za určitých okolností se hrálo pořád o umístění zaručující závěrečné utkání o medaile. Na úvodní gól jsme čekali až do 31.minuty, kdy se po pravé straně prodral do pokutového území Vaněk a jeho perfektní samostatnou akci zakončil Polák - 1:0. Ve 42.minutě se dostal do samostatného úniku Svatoš a svou šanci s přehledem proměnil - 2:0. Jihočeši utkání zdramatizovali ve 45.minutě - 2:1, ale  hned za minutu přišla blesková odpověď a Svoboda hlavou po centru Čermáka stanovil konečné skóre - 3:1






Čtvrek 30.6.2022

Utkání o 7. - 8. místo

S bilancí čtyř vítězství a dvou porážek a ziskem 12 bodů náš výběr nakonec obsadil až 4.místo ve skupině. Se shodným počtem 13 bodů se před nás poskládaly ještě výběry Moravskoslezského, Zlínského a Středočeského kraje. Malou útěchou nám může být skutečnost, že jsme jako jediní dokázali porazit finalisty ze Středočeského kraje.

Královéhradecký KFS - FS Praha         1:2 (1:1)
B: Pražák T.

Sestava: Křivský - Syrovátka, Pražák T., Thiele, Poděbradský - Lhoták (26. Čermák), Spejchal (26. Vaněk), Fejfar (26. Podhajský), Svatoš (26. Mader) - Fatka (26. Svoboda), Březský (26. Polák)


V utkání o 7. místo jsme sice šli do vedení, neproměnili další šance a nakonec inkasovali rozhodující čtyři minuty před koncem. 

Konečné umístění je možná vzhledem k předváděným výkonům lehkým zklamáním, ale kluci zaslouží za svá vystoupení absolutorium. Poděkování patří také realizačnímu týmu - trenérům Ladislavu Brožovi, Martinu Novotnému a fyzioterapeutce Elišce Fialové.



                                           




Vytvořeno: 28.6.2022
Mgr. Jan Míl


Web fotbal v kraji
Sociální sítě
Kalendář akcí<
« 04 / 2024 »
PoÚtStČtSoNe
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930


AKTUALITY


Ke stažení

Úřední hodiny
Úřední hodiny sekretariátu KFS
úterý - 8:00 - 16:00
čtvrtek - 8:00 - 17:00

Informace