Vyberte soutěž

Fotografie týdne
Nadační fond
Oficiální zprávy KFS
Adresáře KFS
Stránky OFS
Administrace

Memoriál Josefa Šurala


Datum akce: 25.5.2022

Ve středu 25.5.2022 se v Holicích uskutečnil semifinálový turnaj nově vzniklé soutěže FAČR Memoriál Josefa Šurala v kategorii U17. Představily se na něm krajské výběry Pardubického KFS, Královéhradeckého KFS, Libereckého KFS a KFS Vysočina. Na precizně připravených dvou travnatých hřištích pěkného areálu v Holicích, předvedly všechny týmy velmi dobré výkony, včetně individuálních. Utkání měla náboj a nasazení, bylo vidět, že postup do finále tohoto turnaje v Praze na Strahově je velkou motivací. Postup si nakonec vybojoval domácí Pardubický KFS ve finálovém derby utkání, výběr Královéhradeckého KFS tedy nakonec obsadil 2. místo.
Ceny předávali předseda Pardubického KFS René Živný, místopředseda Pardubického KFS Kamil Schmeiser a bývalý reprezentant ČR Jiří Štajner.

Výsledky:

Liberecký KFS - Královéhradecký KFS   1:2 (1:2)
B: Rubeš - Oláh, Pour

Sestava: Maurits (26. Bouša) - Němeček, Karásek, Vlášek (26. Soběslav) - Skalický (15. Měčíř, 26. Dědek), Petruščák, Šupler, Šanda, Štěpánek (26. Valenta, 38. Hrobský) - Oláh, Pour (35. Týfa)
  
Začátek utkání byl opatrný s mírnou územní převahou Libereckých. Náš výběr byl ale mnohem nebezpečnější ve svých útočných výpadech a po dvou krásně sehraných rychlých protiútocích vedl v 15.minutě 2:0. Libereckým hráčům se ale v poslední minutě první půle podařilo krásnou brankou snížit a utkání tak dostalo nový náboj. Druhý poločas přinesl stálou převahu Libereckých, kteří ve snaze vyrovnat byli lepším mužstvem a hrálo se převážně na naší polovině hřiště. Tlak soupeře ale naši hráči ustáli a vybojovali si právo přímého souboje o postup do finálového turnaje v Praze.


Pardubický KFS - Královéhradecký KFS    3:0 (2:0)
B: Halbich, Kvapil, Müller

Sestava: Maurits (35. Bouša) - Dědek (35. Mečíř), Němeček, Karásek (22. Soběslav), Vlášek (35.Valenta) - Petruščák, Šanda ( 26. Týfa), Šupler, Hrobský (20. Štěpánek) - Oláh, Pour (35. Skalický)

Finálové utkání začalo našimi velkými šancemi. Po krásné akci po pravé straně a přesném centru Dědka nezvládl zakončení Hrobský a z malého vápna přestřelil branku domácích. O pět minut později už naši hráči zvedali ruce nad hlavu, ale Karásek nasměroval svůj pokus pouze břevna. Otřepané nedáš - dostaneš se potvrdilo i v tomto utkání. První návštěva domácích hráčů před naší brankou v 8.minutě skončila vedoucím gólem Pardubického výběru. Stopeři nechali uprostřed velkého vápna trestuhodně volného Kvapila a ten už si s nabídnutou příležitostí věděl rady. Za další tři minuty už to bylo o dvě branky, když brankář Maurits nemohl dosáhnout na tečovanou střelu Halbicha. Tyto dvě branky změnily ráz utkání, domácí hráči se uklidnili a v klidu si hlídali vedení. Po změně stran pak zvýšil vedení Pardubických Müller. Zdramatizovat utkání ještě mohl Týfa, ale ani on nedokázal svoji vyloženou šanci proměnit. Z postupu na finálový turnaj v Praze na Strahově se tak mohli radovat hráči Pardubického KFS.

Tento turnaj jen potvrdil správné rozhodnutí o konání podobné soutěže pro kategorii mladšího dorostu. Věřme, že se v následujících letech dočkáme pokračování. Poděkování za reprezentaci Královéhradeckého KFS zaslouží všichni hráči i členové realizačního týmu.

Další výsledky:

Pardubický KFS - KFS Vysočina   3:0

KFS Vysočina - Liberecký KFS   0:4

Konečná tabulka:

1.Pardubický KFS
2.Královéhradecký KFS
3.Liberecký KFS
4.KFS Vysočina










Vytvořeno: 26.5.2022
Mgr. Jan Míl


Web fotbal v kraji
Sociální sítě
Kalendář akcí<
« 04 / 2024 »
PoÚtStČtSoNe
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930


AKTUALITY


Ke stažení

Úřední hodiny
Úřední hodiny sekretariátu KFS
úterý - 8:00 - 16:00
čtvrtek - 8:00 - 17:00

Informace