Vyberte soutěž

Fotografie týdne
Nadační fond
Oficiální zprávy KFS
Adresáře KFS
Stránky OFS
Administrace

Fotbalový svaz v Královéhradeckém kraji oslavil 20 let od svého vzniku


Datum akce: 10.9.2021

Stylově oslavil 20 let svého trvání Královéhradecký krajský fotbalový svaz. Slavnostním večerem v Novém Adalbertinu v Hradci Králové za účasti Petra Fouska, předsedy Fotbalové asociace ČR, a dalších významných hostů a partnerů, byli zároveň ve čtvrtek 9 září oceněni i zasloužilí funkcionáři, kteří stáli u zrodu fotbalového hnutí v regionu. 

„Jsem velmi spokojený. Úroveň večera byla důstojná a jsem rád, že dorazili všichni hosté, které jsme pozvali. Nebral jsem to ani jako oslavu, bral jsem to spíš jako přátelské setkání lidí, kteří se podíleli na chodu svazu a nechali tady kus práce i kus svého života,“ uvedl Václav Andrejs, předseda Královéhradeckého KFS, který stojí v čele fotbalu v kraji už jedenáctý rok. A od letošních voleb je také členem výkonného výboru FAČR.

Večerem provázeli bývalý ligový fotbalista Aleš Javůrek a Pavel Schröfel. Fotbalové vzpomínání hudebně doprovodil František Nedvěd ml. „Byla to příjemná prezentace našich dvaceti let. Moderátoři i organizátor za svaz Jirka Lebedinský odvedli skvělou práci,“ chválil Andrejs.

Ocenění a poděkování:

Cenu za dlouholetou činnost pro krajský fotbal získali: Vladimír Blažej, jenž byl 11. září 2001 jedním ze zakladatelů krajského svazu a dodnes se podílí na fungování fotbalu v kraji, dále Miloš Židík, Jiří Jeník, Jan Neuman a Petr Vítek.

Za dvacet let svaz ušel pořádný kus cesty a rozvinul v největší sportovní organizaci v regionu. „Minulá léta nechci hodnotit. To je na lidech z fotbalového prostředí, aby sami řekli, zda jsme pracovali dobře a svaz měl úspěšný vývoj. Za sebe si myslím, že náš kraj patří do špičky v republice,“ hodnotil Václav Andrejs.

Mezi zásadní milníky dvaceti let patří kromě sportovních úspěchů, výchovy mladých hráčů i rozhodčích vydávání časopisu Fotbal v kraji a myšlenka fotbalových Galavečerů, na nichž se už 10. rokem dostává poděkování a ocenění lidem, kteří přispěli k rozvoji fotbalu. Ceny získávají i starostové, funkcionáři, trenéři, střelci či úplně ti nejmenší. Během té doby galavečer získal společensko-kulturní prestiž. Jedenáctý ročník se uskuteční v lednu 2022 v Náchodě.

Na slavnostním večeru ocenění za práci pro fotbalový časopis dostali: Michaela Zimová, Miroslav Hofmann, Iveta Vrbová a Jan Střížka. 

Na závěr byla vyhlášena nejprestižnější kategorie – Cena Jana Modřického za celoživotní zásluhy o rozvoj fotbalu, který je součástí galavečerů, tentokrát cenu obdrželi: Vladislav Koudelka, Miroslav Havlíček in memorian, Josef Bajer, Vilém Novák, Vladimír Hynek a Bohuslav Mědílek. 

Podpora fotbalu na regionální úrovni

Plány mají na Královéhradecku na další roky dopředu. Hlavní roli ovšem hrají finance. „Budoucnost je především o tom, jak stát a státní činitelé vše uchopí a podpoří fotbal. Podle mého názoru prostředky, které jdou do sportu a do regionálního fotbalu jsou podhodnocené. Fotbal na téhle naší úrovni potřebuje mnohem vyšší podporu,“ poukázal Václav Andrejs.

Vděčný je proto za podporu kraje. „Musím pochválit a zároveň poděkovat krajskému úřadu, panu hejtmanovi Martinu Červíčkovi a jeho náměstkovi Arnoštu Štěpánkovi za podporu,“ řekl Andrejs.  




















Vytvořeno: 10.9.2021
Jiří Lebedinský


Web fotbal v kraji
Sociální sítě
Kalendář akcí<
« 04 / 2024 »
PoÚtStČtSoNe
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930


AKTUALITY


Ke stažení

Úřední hodiny
Úřední hodiny sekretariátu KFS
úterý - 8:00 - 16:00
čtvrtek - 8:00 - 17:00

Informace