Vyberte soutěž

Fotografie týdne
Nadační fond
Oficiální zprávy KFS
Adresáře KFS
Stránky OFS
Administrace

Utkání Libčany - Vrchlabí pohledem KRD KFS


Datum akce: 9.10.2020

KRD KFS obratem přezkoumala videozáznam utkání a zaměřila se na konkrétních 23 herních situací tohoto utkání, které byly pro utkání zásadnější.

Po prostudování videozáznamu konstatujeme, že k tak silnému vyjádření, které zásadním způsobem zasahuje do pověsti a osobní sféry dotčených rozhodčích, nebyl žádný objektivní důvod, neboť rozhodčí svým výkonem nijak průběh a výsledek utkání neovlivnili. Rozhodčí se dopustili pouze běžných drobných chyb a jejich výkon nijak nevybočoval z úrovně soutěže. Pokud rozhodčí chybovali, tak na obě strany.  Utkání bylo tedy podle našeho názoru z jejich strany vedeno nestranně a objektivně. Toto může každý posoudit z veřejně dostupného videozáznamu na stránkách TVCOM.

https://1drv.ms/u/s!Au4oQUl5P7Y-gZUytEamqKXwcDmNcA?e=FEhDvt

V tomto kontextu jsme přesvědčeni, že příspěvek je za hranou běžné kritiky a hrubě nepravdivými informacemi zasahuje do osobnostních práv rozhodčích utkání.
 
Přestože má každý právo vyjádřit sportovní emoce i na sociálních sítích, jsou hranice, které by se překračovat neměly a to samozřejmě nastává v okamžiku jako je tento, kdy respondent hulvátským způsobem osočuje rozhodčí utkání z nefér praktik, osočuje je z úmyslného ovlivnění utkání. Závažnost je samozřejmě umocněna tím, že nic z toho, co prezident FC Vrchlabí uvedl ve svém příspěvku, neodpovídá realitě, která se odehrála na hřišti.   
 
Je nyní na zvážení disciplinární komise, zda se v daném případě mohlo jednat o disciplinární přečin a jakými prostředky se případně budou bránit sami dotčení rozhodčí.

Vyzýváme však všechny účastníky našich soutěží, aby pečlivě vážili své reakce, a to zvlášť ve vypjatých chvílích po utkáních. V dnešní době může i nepravdivý příspěvek na sociálních sítích možná i nečekaně zasáhnout do osobního života dotčené osoby. 

Tak tomu bylo i v tomto případě, kdy na základě zveřejnění nepodložených a nepravdivých informací se rozhodčí dostali do osobních problémů zejména v zaměstnání a v rodinném životě. Apelujeme s prosbou na kluby, aby důkladně zvážily své mediální výstupy. KRD KFS prověřuje všechna sporná rozhodnutí rozhodčích, pokud na ně upozorní delegát utkání nebo klub přípustnou cestou - protestem podle řádů FAČR. Nově připravujeme i možnost pro kluby podat stížnost přímo KRD zjednodušenou formou.    


Vytvořeno: 9.10.2020
KRD KFS


Web fotbal v kraji
Sociální sítě
Kalendář akcí<
« 04 / 2024 »
PoÚtStČtSoNe
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930


AKTUALITY


Ke stažení

Úřední hodiny
Úřední hodiny sekretariátu KFS
úterý - 8:00 - 16:00
čtvrtek - 8:00 - 17:00

Informace