Vyberte soutěž

Fotografie týdne
Nadační fond
Oficiální zprávy KFS
Adresáře KFS
Stránky OFS
Administrace

Medaile po remíze s Polskem necinkla. Ale hráčům dáváme kompliment, řekl trenér


Datum akce: 23.6.2019

Sny o finále a medaili na Region’s Cupu uťal Královéhradeckému výběru soupeř z Polska.

Výhra znamenala bronzovou medaili, v případě ztráty Španělů s Rusy dokonce postup do finále. Druhá podmínka se splnila, první ne.

Výběr Královéhradeckého kraje, který na mistrovství Evropy amatérů reprezentoval Česko, s Poláky remizoval 2:2. Proto skončil třetí ve skupině.

“Teď jsme obrovsky zklamní, ale hráčům dáváme kompliment za to, jak reprezentovali,” řekl asistent trenéra Jan Míl.

Zápas začal velkou možností Hradeckých. Martin Malý prudce přihrával z levé strany na nabíhajícího Davida Vitebského, polská obrana však míč srazila už před ním přímo na bránu. Jenže gólman byl připraven a předvedl perfektní zákrok.

Jinak byla první část ve znamení polské převahy. Češi neudrželi míč v útoku, proto se soupeř rychle vracel před jejich bránu.

V ní však stál výborný Jan Šťastný. Dvakrát zasáhl včasným vyběhnutím. Proti hlavičce ve 26. minutě vytáhl skvělý zákrok. Chvíli poté mu navíc po nečekaně padající střele z osmnácti metrů pomohlo břevno. Českou odpověď přichystala dvojice Vitebský, Malý. Druhý z nich střílel po brejku těsně vedle.

Jak byly týmy v první půli neproduktivní, ve druhé to rychle změnily.

Bohužel, jako první skórovali Poláci. Tři minuty po pauze se prosadili hlavou po rohovém kopu. Potvrdili tak, že jsou standardní situace jejich velkou zbraní. Jenže to ukázali i svěřenci kouče Miloš Dvořáka. V 50. minutě se náramně z přímého kopu trefil Jakub Petřík. Záložník FC Hradec poslal míč přes zeď přesně do horního rohu.

Od té chvíle se hrálo vabank. Oba týmy potřebovaly zvítězit. Klíčový gól nakonec vstřelili Poláci po průniku z levé strany. Míč prošel v 64. minutě změtí hráčů před Šťastným a prolétl do sítě.

Zbytek zápasu byl velmi nervózní, Hradečtí se do větší šance dostali až v nastaveném čase. Střídající Jan Pražák po rohu krásným gólem vyrovnal.

Poláci přes inkasovanou branku slavili postup do finále Region’s Cupu, protože Španělé v souběžně hraném utkání podlehli Rusům.

Výběr Královéhradeckého kraje skončil v základní skupině třetí a na turnaji obsadil páté až šesté místo.

Branky: 50. Petřík, 90. + 5 Pražák - 48. Niewiadomski, 64. Traczyk.

Česko: Šťastný - Moravec, Podolník, Kabeláč, Turner - Petřík, Moravec, Brich, Bičiště - Vitebský (72. Pražák), Malý.

Vytvořeno: 23.6.2019


Web fotbal v kraji
Sociální sítě
Kalendář akcí<
« 04 / 2024 »
PoÚtStČtSoNe
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930


AKTUALITY


Ke stažení

Úřední hodiny
Úřední hodiny sekretariátu KFS
úterý - 8:00 - 16:00
čtvrtek - 8:00 - 17:00

Informace