Vyberte soutěž

Fotografie týdne
Nadační fond
Oficiální zprávy KFS
Adresáře KFS
Stránky OFS
Administrace

Na cestě k medaili stojí Poláci. Jsou výborně organizovaní, varuje kouč Dvořák


Datum akce: 23.6.2019

Porazit Poláky a slavit. Výběr Královéhradeckého kraje je jeden malý, ale zároveň i velký krok od medaile na Region’s Cupu.

Bude to vlastně kdo s koho. Když Češi vyhrají, mají jistou medaili. Při ztrátě Španělů ve druhém utkání základní skupiny Region’s Cupu dokonce postup do finále.

“Náš sen je druhé místo ve skupině,” říkal brankář Jan Šťastný před odjezdem na toto mistrovství Evropy amatérů, které se poslední týden hraje v Bavrosku. “To totiž znamená broznovou medaili,” doplnil záložník Marek Brich.

Výběr Královéhradeckého kraje, který na turnaji reprezentuje Česko, k tomu není daleko. V prvním utkání sice jasně podlehl Španělsku 0:3, ale ve druhém zabral a v emotivním a tvrdém duelu zdolal Rusy 1:0. Mančaft ukázal velkou sílu. Nepoložila ho ani neproměněná penalta. Duel zlomil pro sebe.

“Po penaltě mi bylo hrozně. Ale najednou jsem cítil, že se mužstvo semklo,” řekl trenér Miloš Dvořák. Bylo to tak. Jeho svěřenci byli poté lepší než Rusové, proto rozhodl obránce Tomáš Kabeláč.

Výhra Čechy poslala do výšin, kam ani nemířili. “Kdo by čekal, že budeme mít po Španělsku a Rusko tři body?” ptal se kouč Dvořák.

Ale je to tak, proto hrají Hradečtí o medaili - a dokonce i o finále. O vše si zahrají dnes v 17.30 v Neustadtu s Polskem, s týmem, který je složený především z hráčů tamní třetí ligy. Například klub Sleza Wroclaw, druhý celek poslední sezony, má v kádru šest hráčů.

“Je to výborně organizované mužstvo. Zaujala mě jednoduchost, jakou se dostávají nahoru, do útoku,” popsal soupeře trenér Dvořák. “Samozřejmě je tam rychlost a důraz,” dodal. To jsou obecně poznávací znaky polského fotbalu.

“Ale mají i výborné individuality,” přidal Dvořák. Zaujal ho především vysoký hrotový útočník.

Této hrozbě budou Královéhradecký výběr čelit oslabený. Tahoun národní i mezinárodní kvalifikace Martin Kejzlar je definitivně mimo hru. Zraněné lýtko urostlého útočníka nepustí do hry. V sestavě nebude ani stoper Jiří Rejl, výborný především ve druhém utkání s Ruskem. Obránce ze Dvora Králové totiž má na kontě dvě žluté karty a má disciplinární distanc.

I bez nich však půjde tým za úspěchem. Odhodlaně, jak mu je vlastní.

Vytvořeno: 23.6.2019


Web fotbal v kraji
Sociální sítě
Kalendář akcí<
« 04 / 2024 »
PoÚtStČtSoNe
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930


AKTUALITY


Ke stažení

Úřední hodiny
Úřední hodiny sekretariátu KFS
úterý - 8:00 - 16:00
čtvrtek - 8:00 - 17:00

Informace