Vyberte soutěž

Fotografie týdne
Nadační fond
Oficiální zprávy KFS
Adresáře KFS
Stránky OFS
Administrace

Prohra, ale se vztyčenou hlavou. Španělé byli lepší, uznali hráči i trenér


Datum akce: 18.6.2019

Na favorita nestačili - i když kousali. Výběr Královéhradeckého kraje prohrál první zápas Region’s Cupu se Španělskem 0:3.

Zahodili tři šance, navíc protivník byl opravdu silný. Proto na amatérském mistrovství Evropy, které v úterý začalo v Bavorsku, prohráli Češi reprezentovaní výběrem Královéhradeckého kraje se Španělskem 0:3.

“Nemáme se za co stydět, ale soupeř ukázal kvalitu, byl zkrátka lepší,” pronesl obránce Tomáš Kabeláč po prvním duelu Region’s Cupu.

Zadák z Náchoda to trefil.

“Španělé byli především produktivnější,” doplnil trenér Miloš Dvořák.

Češi opravdu své šance zahazovali. Hned ve 3. minutě trefil tyč ranou ze strany útočník Martin Malý. To Španělé hned první příležitost proměnili. Únik z pravé strany proměnil jejich pravý záložník naprosto chladnokrevně.

Ještě však nebylo vše ztraceno. Jenže ve chvílích, kdy se Češi začali zvedat přestřelil prázdnou bránu Jakub Petřík, ofenzivní hráč z hradeckého FC. Byl to velmi důležitý okamžik.

“V kvalitě v zakončení je velký rozdíl. Sice jsem nekoukal na soupisku, ale zdálo se mi, že oni mají také zkušenější plejery. V šanci, v které byl Kuba, oni už byli stokrát, tisíckrát. To se projevilo, oni proměňovali. Zato my se na gól nadřeme,” litoval obránce Dvora Králové Jiří Rejl.

Navíc nešlo o poslední ránu v prvním poločase. Čtyři minuty před jeho koncem se Španělé perfektně trefili z přímého kopu. Šlo o střelu jak z repertoáru Davida Beckhama…

“S naším týmem to zacloumalo,” oni si to pak už trochu hlídali,” popisoval kouč Dvořák.

Ve druhé půli už byl sok opravdu jasně kvalitnější, jedinou šanci Čechů měl Petr Holubec. Bránu však netrefil z nějakých dvanácti metrů. To Španělé udeřili ještě jednou skvělou akcí v 73. minutě.

“Posledních dvacet minut se projevil rozdíl v kvalitě. A také to, jak jim narostlo sebevědomí. Vlastně nám ani moc nepůjčili míč,” uznal Rejl.

“Už v kabině bylo vidět, že jsou kluci nervózní. Na takové úrovni nikdo z nich nenastupoval. Ale to je úděl tohoto turnaje,” řekl trenér Dvořák.

Další utkání čeká jeho tým ve čtvrtek, poměří se s Ruskem.




Španělsko - Česká republika 3:0 (2:0)

Branky: 12. Garcia Puente, 43. Amor Garcia, 73. Rodriguez Alvarez.

Česko: Šťastný – Vincour, Kabeláč, Rejl, Turner (83. Tobiáš) – Vitebský (63. Moravec), Brich, Holubec, Bičiště – Petřík (68. Knespl), Malý.

Vytvořeno: 18.6.2019


Web fotbal v kraji
Sociální sítě
Kalendář akcí<
« 04 / 2024 »
PoÚtStČtSoNe
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930


AKTUALITY


Ke stažení

Úřední hodiny
Úřední hodiny sekretariátu KFS
úterý - 8:00 - 16:00
čtvrtek - 8:00 - 17:00

Informace