Vyberte soutěž

Fotografie týdne
Nadační fond
Oficiální zprávy KFS
Adresáře KFS
Stránky OFS
Administrace

Slávia HK zvítězila ve Vrchlabí a je vítězem Premier Steel KP dorostu U19


Datum akce: 3.6.2019

FC Vrchlabí - Slávia Hradec Králové   2 : 3 ( 0 : 2 )

branky: 73. a 85. Martin Tauchman - 9. Václavíček, 45. Moravec, 66. Šenkýř
rozhodčí: Michal Šnajdr
ŽK: 1:4
diváků: 75
sestavy:
FCV: Matoušek-Paulíček, Šafář, David, Šimůnek-Hochbergr (73. Binar), Hawel, Slavík, Kršík-Farský (34. Mlejnek), Tauchman

Slávia HK: Lenihan, D.Václavíček, Šaněk (73. Čuda), M.Václavíček, Franc-Šedivý, Kott, Poláček, Boška (49. Šenkýř)-Pulkrábek, Moravec (69. Řezáč)

Utkání druhého s prvním slibovalo za krásného, téměř letního, počasí zajímavou podívanou, domácí hráči nastoupili se snahou lídra porazit a situaci v tabulce ještě zdramatizovat, naopak Slávia chtěla svoji dominaci potvrdit a v předstihu si zajistit mistrovský titul. Aktivněji do utkání vstoupili hosté a hned první jejich šance znamenala vedení, když již v 9. minutě se prosadil po centru z křídelního prostoru hlavou Dominik Václavíček - 0:1. Hosté i nadále diktovali tempo hry, ale ve 31. minutě svoji obrovskou šanci nevyužili. Farský ztratil ve středu hřiště zbytečně míč, na Matouška se řítil Moravec s Šaněkem, ale vrchlabský golman je bravurně vychytal. Na druhé straně poslal do brejku Tauchman Farského, ten ale v rozhodující chvíli upadl a se zraněným kolenem musel být vystřídán. Ve 45. minutě zachránila domácí po střele Moravce tyč, ale skore se do poločasu nakonec přeci jen měnilo. V první minutě nastavení rozehráli hosté na polovině hřiště rychle aut, Moravec prošel vcelku neobtěžován středem hřiště a Matouška se mohl zeptat, kam to chce - 0:2. Druhý poločas začal šancí hostí, po autovém vhazování propadl domácí kapitán Šafář, vše uhasil až na poslední chvíli skluzem obránce Šimůnek. Štěstí měli domácí i ve 48. minutě, kdy útočník Moravec místo zakončení kličkoval ve vápně tak dlouho, až o míč přišel. Domácí mohli snížit v 55. minutě, ale prudký centr Slavíka od postranní čáry skončil na břevně. V 60.minutě se dostal do velmi nadějného brejku domácí střelec Tauchman, ale v rozhodující chvíli se ukličkoval a míč ztratil. V 64. minutě mohli domácí potvrdit svoji dominaci, střelu Hawla z bezprostřední blízkosti však golman Slávie skvěle zneškodnil. V 65. se dostal po odraženém míči do zakončení Šafář, i toho ale vychytal vyběhnuvší Lenihan. Známe fotbalové rčení nedáš - dostaneš se potvrdilo v 68. minutě, hosté skvěle zakombinovali na levé straně a přihrávku "pod sebe" nemohl střídající Šenkýř neproměnit - 0:3. Zdálo se být definitivně rozhodnuto, ale zdaleka nebylo. V 75. minutě viděli přítomní diváci nejhezčí fotbalový moment celého utkání, na levé straně hřiště se uvolnil Tauchman, míč si navedl na roh velkého vápna a nádhernou střelou do šibenice překonal golman Lenihana - 1:3. V 83. minutě pálil Mlejnek, ale golman Slávie jeho střelu vyrazil nad. V 86. minutě sehráli domácí parádní akci, na jejímž konci byla skvělá Mlejnkova přihrávka na Tauchmana, před kterým již zívala jen prázdná brána - 2:3 ! V 88. minutě se tlačil do zakončení agilní Mlejnek, jeho pokus na přední tyč ale golman Slávie chytá. V 92. minutě měli domácí poslední šanci na vyrovnání, hlavička Mlejnka však po centru Slavíka skončila těsně vedle. V 93. minutě velmi dobrý rozhodčí Šnajdr utkání k velké radosti hráčů hostujícího týmu ukončil.

Ohlasy po utkání:

Martin Tauchman, autor obou branek domácích: "Hosté vyhráli zaslouženě, my jsme nesehráli optimální utkání, proti takto kvalitnímu soupeří nestačí hrát jen pětadvacet minut, i tak jsme ale mohli v závěru vyrovnat. Škoda."

Leszek Walencik, vedoucí mužstva hostí: "V prvním poločase jsme dominovali a zaslouženě vedli. Ve druhém šla i díky prostřídání kvalita naší hry dolů, v závěru jsme měli štěstí, i přesto si ale myslím, že jsme vyhráli zcela zaslouženě a titul krajského přeborníka je ve správných rukou."          

Vytvořeno: 3.6.2019
Tomáš Navrátil


Web fotbal v kraji
Sociální sítě
Kalendář akcí<
« 04 / 2024 »
PoÚtStČtSoNe
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930


AKTUALITY


Ke stažení

Úřední hodiny
Úřední hodiny sekretariátu KFS
úterý - 8:00 - 16:00
čtvrtek - 8:00 - 17:00

Informace