Vyberte soutěž

Fotografie týdne
Nadační fond
Oficiální zprávy KFS
Adresáře KFS
Stránky OFS
Administrace

Ohlédnutí nad podzimní částí krajské 1.B třídy mužů-skupina B


Datum akce: 30.11.-0001

Krajská 1.B třída dospělých, skupina B, měla letos velmi agresnívního lídra v podobě nováčka z Třebše. Hradecký tým, který léta pracuje výborně s mládeží, nakonec vede tabulku. Za ním je srovnána dvojice Deštné a Černíkovice. Dlouho se výborně držely Častolovice, ale po výtečném úvodu také začaly ztrácet.
Nový Výkonný výbor KFS bude před zahájením jara posuzovat nový model soutěže v ročníku 2013/2014, který podpořila většina klubů z 1.B třídy, ten současný změnu hracího systému svým nástupcům doporučil.
Tabulka po podzimu ...

Ilustrační foto

V čele tabulky je Sokol Třebeš, klub, který léta pracuje výtečně s mládeží, soutěž hraje ryze s odchovanci a předvádí atraktivní fotbal, mužstvo nastřílelo celkem 42 branek. Klub je dobře řízen, letos dokonce dorostenci hrají Českou dorosteneckou ligu. Nejlepším kanonýrem je osmigólový Farkaš, ale branky střílí řada dalších hráčů.
Trenéři Mrkvička a Munzar, kteří tým drží při zemi, zhodnotili podzim v Deníku ...

Sokol Deštné v Orlických horách je týmem, který vlastně jako jediný zdejší klub reprezentuje. Kádr je prošpikován zkušenými hráči, kteří si tuto třídu vychutnávají a je otázkou, zda výborné výchozí postavení po podzimu (27 bodů stejně jako vedoucí Třebeš) budou chtít přetavit v případný postup.

Třetí Černíkovice mají ve svém středu střelce Vika (13 branek) a dali na podzim druhý největší počet branek. Tým s dobrým zázemím a podporou obce má pouze dvoubodovou ztrátu a určitě by se postupu nebránil.

Čtvrté Častolovice mají kádr skloubený zkušeností a šikovným mládím a předvádějí také poměrně radostný a atraktivní fotbal. Obrany děsí střelec Sehnal.

Sokol Malšovice je tradičním účastníkem, hraje jako obvykle v lepší polovině tabulky, spoléhá na střelce Bartoše a Lemona.

Po katastrofálním úvodu (například 2:9 v Černíkovicích) se nakonec předměřický Slavoj zvedl a výsledkem je solidní šesté místo, tým táhne střelec Strakatý (10 branek). Kdysi divizní klub bude určitě usilovat o obhájení podzimního postavení.

Sokol Provodov má ve svém středu řadu zajímavých hráčů a jmen, dokáže předvést kanonádu, ale také nečekaně prohrát. Vzácně vyrovnaná bilance stačí přesně na závěr první poloviny pořadí.

Druhou polovinu tabulky otevírají expřeborové Doudleby, 17 bodů není asi výsledek pro vedení klubu úplně optimální.

Béčko Police je týmem, který hodně naděluje i hodně přijímá. Skóre 26:30 o tom svědčí. Rezerva polického týmu dělala klubu radost, setrvání v soutěži bude však záviset na áčku, které je zatím o soutěž výše poslední.

Spartak Opočno se už několik let pohybuje v záchranářských pracech, ani letos si po podzimu zatím výskat nemůže.

Jedenáctá Lokomotiva Hradec Králové doplácí na katastrofální koncovku, fanoušci jenom s údivem sledovali několik kol za sebou, kdy se Lokáda vůbec netrefila do branky. Fotbal po vápno nestačí ani na 1.B třídu.

Rovněž České Meziříčí hledá koncovku, nejlepší střelec Krajňák dal pouhé čtyři branky. Cíl týmu byl 17 bodů, spokojenost tedy není.

Třináctá Dobruška nemá střelce, o góly se dělí mnoho hráčů, v kádru je řada mladíků, kteří nemají vyrovnanou výkonnost.

V Borohrádku zklamání z posledního místa, tým zatím nenaplňuje očekávání, zkušení hráči potřebují být doplněni běhavými a pracujícími členy týmu. Oba poslední týmy tabulky se podělily o představení par-excellence, ve vzájemném zápase vyhrála Dobruška 9:3.
Čtěte více o tomto utkání ...


Jak vypadá koření fotbalu, tedy góly, v 1.B třídě, skupina B:


Gól v utkání v dosavadním průběhu soutěže nevstřelily celky Lokomotivy Hradec Králové (celkem 5x),  Police n.M. B (4x), Předměřic (celkem 3x), Borohrádku (celkem 3x), Českého Meziříčí (3x), Doudleb n.O. (2x), Dobrušky B (2x), Deštného (2x), Malšovic (1x), Provodova (1x) a Opočna (1x).

V každém zápase se alespoň jednou trefili fotbalisté Sokola Třebeš, Častolovic a Černíkovic. Zde palec nahoru !

Celkem padlo v posledním 13.kole 19 branek, což byl nejhorší střelecký výkon týmů v soutěži, průměr činil 2,71 gólu na zápas.
(v 12.kole 37 branek, průměr 5,28 gólu na utkání, v 11.kole 29 branek, průměr 4,14 gólu na utkání,
v 10.kole 24 branek, průměr 3,42 gólu na zápas, v 9.kole nejméně za soutěž 20 branek, průměr 2,85 gólu na zápas, v 8.kole 30 branek, průměr 4,28 gólu na zápas, v 7.kole výtečných 36 branek, což byl vynikající průměr 5,14 gólu na utkání, v 6.kole 32 branek, což je průměr 4,57 gólu na utkání, v 5.kole 25 branek, průměr 3,57 gólu na utkání, v 4.kole 31 branek, průměr 4,42 gólu na utkání, v 3.kole 21 branek, což je průměr 3,00 gólu na utkání, v 2.kole nádherných 40 branek, což je průměr 5,71 gólu na utkání, v 1.kole 29 branek, průměr 4,14 gólu na utkání).

Rekordně tedy střelci pálili ve 2.kole, kdy se síť za gólmany napjala celkem čtyřicetkrát (!).

Ilustrační foto.  KANONÝŘI 1.B TŘÍDY, skupina B (po 13.kole)

13 - Sehnal (Častolovice), Vik (Černíkovice), 
10 - Strakatý (Předměřice),
9 - Bartoš (Malšovice),
8 - Farkaš (Třebeš),
7 - Kopsa (Doudleby), Polák, Jelen (Opočno), Blažej (Provodov), 
6 - Kaplan, Umlauf (Deštné), Ziegler (Lokomotiva), Kotyza (Doudleby), Kollert (Police B),  Eimer (Provodov), Mizerík, Zbořil (Třebeš), D.Hanuš (Černíkovice),
5 - Kouba (Deštné), Macek (Dobruška B), Vojnar (Borohrádek), Lemon (Malšovice), Pataki, Dušánek (Police B), Majer (Třebeš), Hrouda (Černíkovice),
4 - Štětina (Dobruška B), P.Matějus (Borohrádek), Pa.Mráz, T.Přikryl, M.Přikryl (Častolovice), Kráčmer (Doudleby), Tobiášek (Malšovice), Stieber (Černíkovice), Krajňák (České Meziříčí),
3 - Kánský, L.Zatloukal (Deštné), Malý (Dobruška B), Schejbal (Lokomotiva), Liška, T.Sazima, Moravec (Borohrádek), Soukup, Bareš (Předměřice), Pfeifer, Přibyl (Opočno), Hečko, Hauk (Police B), Macek, Muller (Provodov), Krykorka, Sochor (Třebeš), Ježek (České Meziříčí),
2 - Tuček, Prouza (Deštné), Michl, Svatoň, Einmann, Hubáček, L.Petr, Zrzavý (Dobruška B), Tichý (Lokomotiva), Čermák (Borohrádek), Frank, Hronek (Předměřice), Cvejn (Častolovice), Hojný (Doudleby), Ninger (Malšovice), Čermák (Police B), Pfeifer, Vrabec, Kuneš (Provodov), Heglas, Štajer, Munzar, Zeman (Třebeš), Baše, Slánský (České Meziříčí),
1 - Včelák, Rudolf, M.Zatloukal, Drapák (Deštné), Kováč, Čančara, Alt (Dobruška), Šubrt, Javůrek (Lokomotiva), Brendl, J.Matějus (Borohrádek), Vyleťal, Voborník,
Vejprava, Pekáč, Hlavatý, Kašpar (Předměřice), M.Brandejs, Kalousek, Kuhn, vlastní (Častolovice), Langr. Vidlička, Krmaš, Mar.Mazura, Mat.Mazura (Doudleby), Čuda, Lukášek, Krulich, Škrabal, Školník (Opočno), Luňák, Franc, Jareš, Krucký (Malšovice), Tér, Tauc (Police B), Pařízek, Beneš, Vrabec (Provodov), Obst, Vlkanova, Černý (Třebeš), Mitana, Víteček, Bárta, Dulínek, Mňuk, vlastní (Černíkovice), Slezák, Rezek, Kozák, Španiel (České Meziříčí),

V tabulce střelců chybí autor branky ze zápasu Deštné-Černíkovice a střelci Lokomotivy v utkání s Častolovicemi.

Zástupci některých klubů nám zodpověděli po skončení podzimu pět otázek ...

Jaké je Vaše hodnocení podzimu z pohledu Vašeho klubu ?"

Petr Mrkvička, Václav Munzar (Třebeš): "Jako nováček soutěže jsme šli do soutěže s respektem. Rozhodnutí trenérů, aby vyšší soutěž hráli hráči, kteří si ji vykopali, vedení oddílu respektovalo. Naše postavení v tabulce i výkony hodnotíme vysoce pozitivně."
David Horký (České Meziříčí): "Cílem bylo získat po podzimu alespoň 17 bodů, takže spokojeni nejsme."


Jaký nejkrásnější a nejhorší zážitek máte z podzimní části soutěže ?

Petr Mrkvička, Václav Munzar: "Nejkrásnějších zážitků máme hned několik. Například jsou to výjezdy našich fanoušků, kteří za námi jezdí na venkovní utkání. Rádi ale vzpomínáme hned na první kolo, kdy jsme zavítali na hřiště do Police. Tohoto utkání jsme se obávali. Rozhodčí zvládli zápas bravurně, rozhodovali tak, jak by se mělo. A naši borci disciplinovaně dotáhli zápas ke 3 bodům. Naopak za nejhorší považujeme zápas v Provodově. Zde sudí pouštěli zákroky, které jsou běžné ve druhé anglické lize, a náš tým na to doplatil třemi zraněnými hráči, které jsme museli v průběhu utkání vystřídat."
David Horký: "Nejkrásnějším zážitkem bylo vítězství nad Provodovem. Toto utkání mělo úplně všechno. Nejhorším zážitek byla zlomená klíční kost Jindry Kubíčka v domácím utkání s Deštným a debakl v posledním utkání v Předměřicích."


Mladí rozhodčí OFS Hradec Králové. Častým tématem diskuzí jsou výkony rozhodčích, koho považujete za výraznou pozitivní osobnost této profese v našem kraji a s kým byste se naopak již nerad setkal ?

 

Petr Mrkvička, Václav Munzar: "Nemáme ve zvyku si ukládat jména rozhodčích a k nim jejich předvedené výkony. Ty hodnotí delegáti. Rozhodčí by si měli však zvolit stejný metr pro řízení této soutěže. A ten metr by měli udržet po celou dobu utkání. Většina už za rozhodnutého stavu volí jiný styl řízení utkání."
David Horký: "Tuto otázku ponecháme bez komentáře."
 

 

Pokud se podíváte na další týmy, který klub Vás ve vzájemném utkání fotbalově zaujal ?

Petr Mrkvička, Václav Munzar: "Svou prezentovanou hrou na našem hřišti nás zaujal tým Častolovic. V týmu mají zkušené borce a ty doplňují šikovní dorostenci. Utkání s tímto soupeřem patřilo k tomu nejlepšímu, co jsme viděli."
David Horký: "Mladý a běhavý tým Třebše."

Jaký námět byste případně měl pro Královéhradecký KFS z hlediska organizace této druhé nejvyšší krajské soutěže dospělých ?

Petr Mrkvička, Václav Munzar: "Jako nováček soutěže se stále v krajských soutěžích rozkoukáváme. Spíš máme trochu strach z případného rozšíření soutěže na 16 týmů. V našem týmu je více jak polovina hráčů na vysokých školách a vložená utkání uprostřed týdnů tak budou dosti poznamenaná jejich neúčastí."
David Horký: "Náš názor jsme už řekli v dotazníku k reorganizaci 1.B tříd."


Vytvořeno: 23.12.2012
redakce


Web fotbal v kraji
Sociální sítě
Kalendář akcí<
« 04 / 2024 »
PoÚtStČtSoNe
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930


AKTUALITY


Ke stažení

Úřední hodiny
Úřední hodiny sekretariátu KFS
úterý - 8:00 - 16:00
čtvrtek - 8:00 - 17:00

Informace