Vyberte soutěž

Fotografie týdne
Nadační fond
Oficiální zprávy KFS
Adresáře KFS
Stránky OFS
Administrace

Královéhradecký KFS na losování Regions' Cupu v aréně Bayernu !!!


Datum akce: 28.3.2019


Ve středu 13.3.2019, o přestávce utkání Ligy mistrů Bayern Mnichov – FC Liverpool, bude v Allianz aréně vylosován finálový turnaj Regions' Cupu, turnaje který, jednou za dva roky určuje nejlepší tým amatérského fotbalu starého kontinentu.

Jde již o 10. ročník, který pořádá tentokráte Bavorsko od 18. do 26. června. Kromě pořadatelů jsou v osudí i vítězové dalších sedmi kvalifikačních skupin – Dolnošlaski region z Polska, vítěz ročníku 2007, Castilla y Leon ze Španělska, vítěz z roku 2009, Istanbul z Turecka, Ligue de Normandie z Francie, Jižní region Chojka z Ruska, Západní Slovensko a Královéhradecký kraj.

Český tým, vedený trenérem divizního MFK Trutnov Milošem Dvořákem, je složen převážně z fotbalistů divizních klubů z Trutnova, Dvora Králové a Náchoda, které doplní jednotlivci z týmů divize a krajského přeboru. Účast na závěrečném turnaji si Královéhradecký KFS vybojoval výhrou 2:1 nad Pardubickým KFS, a pak v domácím finále zdolal v Praze na Strahově na stadionu Přátelství Jihomoravský KFS po bezbrankové remíze 4:3 na pokutové kopy.

Kvalifikační turnaj se hrál v Trutnově a ve Vrchlabí, domácí fotbalisté postupně porazili 4:0 Bosnu a Hercegovinu, 2:0 San Marino a v rozhodující bitvě s maďarským Západním regionem stačila remíza. Zápas, který přinesl na každé straně jedno vyloučení a šest, respektive pět žlutých karet skončil bez branek a znamenal postup do závěrečného turnaje v Bavorsku.

„Velkou zásluhu na tom má brankář Trutnova Jan Šťastný. Byl to tento devětatřicetiletý veterán, kdo všechny burcoval, aby se vytvořil tým a abychom jako kraj do toho šli. A byl to on, kdo svými výkony v brance a čtyřmi čistými konty z pěti zápasů výrazně pomohl k postupu,“ připomíná předseda Královéhradeckého KFS Václav Andrejs, který se ve středu zúčastní losu na stadionu Bayernu:

„Až postupně nám dochází, o jak velkou událost jde. Například už jen to, co všechno si žádají z UEFA, aby mohli dobře turnaj propagovat a organizovat. Na los se pochopitelně moc těším, zvlášť , když je zasazen do rámce tak významného utkání Ligy mistrů. Měli jsme možnost vidět některé sestřihy zápasů z minulých ročníků a musím říci, že i na této amatérské úrovni to byl pěkný fofr...“

Východočeši jsou již sedmým rozdílným regionem, který na závěrečném turnaji bude reprezentovat Česko. Před dvěma léty v Istanbulu to byl Olomoucký KFS. Do seznamu vítězů turnaje se v roce 2001, kdy se na Moravě konal druhý ročník soutěže, zapsal tým z regionu Střední Morava, který ve Zlíně vyhrál po remíze 2:2 na penalty 4:2 nad portugalskou Bragou.

V Bavorsku se bude hrát finále v Burghausenu, zápasy ve skupinách jsou na programu v Hankofenu, Kelheimu, Landshutu a Neustadtu.

„Naším záměrem je, aby se tým měnil co nejméně a ti, kteří si postup vybojovali, měli možnost si na závěrečném turnaji zahrát. Pro mnohé je to vrchol jejich kariéry,“ říká Václav Andrejs.








Vytvořeno: 12.3.2019
Jiří Lebedinský


Web fotbal v kraji
Sociální sítě
Kalendář akcí<
« 04 / 2024 »
PoÚtStČtSoNe
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930


AKTUALITY


Ke stažení

Úřední hodiny
Úřední hodiny sekretariátu KFS
úterý - 8:00 - 16:00
čtvrtek - 8:00 - 17:00

Informace