Vyberte soutěž

Fotografie týdne
Nadační fond
Oficiální zprávy KFS
Adresáře KFS
Stránky OFS
Administrace

Velikého úspěchu dosáhl výběr OFS Náchod U-12, když skončil v republikovém finále druhý!


Datum akce: 30.11.-0001

Výsledky celostátního finále výběrů OFS kategorie  U12  14. – 15.6.2018 v Praze

Kategorie U12:

OFS NA  – OFS Praha  6:2 (0:0)
Hovorka 2x, Kašpar A., Krátký, Netík, Matouš

OFS NA – OFS Klatovy  4:2 (1:2)
Kuřátko, Karel, Matouš, Panchartek 

OFS NA – OFS Beroun  4:2 (2:1)
Panchartek 3x, Hovorka 

OFS NA – OFS Žďár  1:1 (0:1)
Hovorka

OFS NA – OFS Olomouc  4:5 (2:4)
Panchartek 2x, Kuřátko, Lácha                               

Celková tabulka:
1. OFS Žďár n.S.          4 1 0           18:5    13b.
2. OFS Náchod             3 1 1           19:12  10b.
3. OFS Praha                2 1 2           10:16   7b.
4. OFS Klatovy              2 0 3            7:11    6b.
5. OFS Olomouc           1 1 3             8:13    4b.
6. OFS Beroun             0 2 3             8:12    2b.

Nejlepší střelec turnaje: Jonáš Panchartek (OFS Náchod)

OFS Náchod reprezentovali:

FK Jaroměř  - Kašpar Roman, Karel Jiří, Libich Matyáš; MFK Nové Město nad Metují – Matouš Pavel, Kuřátko David, Lácha Matěj; Slovan Broumov – Heerkens Joeri, Netík Martin, Hovorka Lukáš; TJ Červený Kostelec  - Kašpar Adam, Panchartek Jonáš; SK Rozkoš Česká Skalice – Krátký Damián, Vítek Denis

trenéři: Petr Havlík, Tomáš Balucha
vedoucí družstva: Petr Vítek

Trenéři Petr Havlík a Tomáš Balucha: OFS Náchod se díky výhře v semifinále v Hluku probojoval na republikové finále okresních výběrů do Prahy mezi šest nejlepších OFS v České republice. V prvním utkání s OFS PRAHA se hraje hodně opatrně, nikdo nechce udělat chybu a první poločas končí 0:0. Do druhého poločasu nabádáme hráče k větší kreativitě, nutno podotknout, že si vzali rady k srdci a druhý poločas suverénně vyhráli 6:2. V druhém utkání s OFS KLATOVY se na nic nečeká, utkání má spád hraje se aktivně, důrazně a efektivně, soupeř první poločas vyhrává 1:2, ale v druhém začíná fyzicky odpadat a zaslouženě otáčíme na konečných 4:2. Třetí utkání s OFS OLOMOUC mělo být to jednodušší, bohužel po hrubých chybách brankáře lacino prohráváme 0:3. Hráči se i přesto nechtějí vzdát lacino a „dřou“ na hřišti na doraz. Po dalším smolném zákroku brankáře nakonec prohráváme 4:5. První den zakončujeme s bilancí dvě výhry a jedna prohra. Ubytování ve **** hotelu je příjemné a hráči si příjemně odpočinuli a nabrali sílu na další hrací den. Pokračujeme s OFS BEROUN, běhavým soupeřem s dobrým přechodem do útočné fáze. Po vyrovnaném poločase nakonec slavíme výhru 4:2.

Finálový turnaj nemohl nabídnout lepší tečku, v posledním utkání OFS NÁCHOD hraje s OFS ŽĎÁR n/S  o vše, pokud OFS NÁCHOD vyhraje je celkovým vítězem, soupeři stačí remíza. První poločas začíná, jak se na finále patří, soupeři jsou důrazní, kombinační a velice aktivní. Bohužel do utkání vstupuje rozhodčí, který po výkřiku z tribuny „ruka“ píská nesmyslnou penaltu, kterou soupeř proměňuje a poločas vyhrává 0:1. V poločase se nám daří zdravě nabudit hráče, kteří jdou do druhého poločasu s neuvěřitelným odhodláním uspět. Kdo viděl finále, musí před našimi hráči smeknout. Odhodlání, nasazení, FOTBALOVÉ SRDCE, ale hlavně týmový, kompaktní výkon byl neuvěřitelný. Po vyrovnání na 1:1 jsme soupeře přehrávali a fotbalově školili, ale bohužel po břevnu a samotném úniku kdy jsme zakončili místo do odkryté branky na tribunu, POUZE remizujeme a končíme druzí. Zklamání hráčů je obrovské, přesto jsou pro nás, ale i pro publikum vítězové. Předvedli výkon, na který se nezapomene, a skončit druhý v celé naší republice je neuvěřitelné. Hráči si prošli dlouhou cestu okresními výběry, kterou zakončili neuvěřitelným výkonem v republikovém finále. Obrovské poděkování hráčům, kteří vydrželi až do kategorie U12 a pochopili filozofii trenérů a utvořili perfektní partu, která táhla za jeden provaz. Děkujeme za podporu rodičů, kteří se sjeli na finále v hojném počtu a hráčům vytvořili takřka domácí prostředí. Poděkování patří také mateřským klubům, které odvádějí kvalitní práci s mládeží, která přináší vytoužené ovoce.
                                                                                                                    
Petr Vítek, předseda OFS Náchod: Po suverénním vítězství v semifinále jsme odjížděli na finále do Prahy s očekáváním, zda budeme i tady konkurenceschopní. Po celý turnaj nás provázela trochu smůla v podobě sice lehkých, ale ve finále klíčových zranění hráčů, kteří i přesto odehráli slušnou porci minut se sebezapřením. Celý turnaj měl výbornou úroveň a všechny týmy hráli atraktivní útočný fotbal se spoustou šancí a krásných gólů. Škoda jen, že tento vrchol této kategorie pískají rozhodčí, kteří jsou 10 let v důchodovém věku, sotva chodí, neznají pravidla pro tuto kategorii a rozhodují vše z prostředka hřiště na 20 – 30 metrů, to si myslím, že bylo nedůstojné významu takovéto akce a stálo nás to nakonec celkové prvenství, což by si hráči za své výkony zasloužili. Nicméně musím smeknout před všemi hráči, kteří předváděli skvělé výkony, hráli srdíčkem a i když díky zranění klíčových obránců jsme obdrželi dost branek, tak jsme to vynahradili největším počtem vstřelených branek do sítí soupeřů. 2. místo v ČR v této kategorii je historickým úspěchem pro náš malý okres a ukazuje to na dobrou práci s mládeží v našich klubech, za což patří velký dík všem trenérům mládeže. Chci poděkovat také trenérům výběrů, kteří obětovali tomuto úspěchu takřka týden dovolené a také musím vyzdvihnout podporu rodičů, kteří nám vytvořili báječnou atmosféru. Byl to krásný zážitek, na který budeme určitě všichni dlouho vzpomínat. Díky i našim partnerům, kteří nám pomáhají v podpoře mládeže v našem okrese.





Kompletní článek na fotbal.cz naleznete ZDE:



Vytvořeno: 17.6.2018
Jiří Lebedinský


Web fotbal v kraji
Sociální sítě
Kalendář akcí<
« 04 / 2024 »
PoÚtStČtSoNe
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930


AKTUALITY


Ke stažení

Úřední hodiny
Úřední hodiny sekretariátu KFS
úterý - 8:00 - 16:00
čtvrtek - 8:00 - 17:00

Informace