Vyberte soutěž

Fotografie týdne
Nadační fond
Oficiální zprávy KFS
Adresáře KFS
Stránky OFS
Administrace

O divizi se prát nechceme, o prvního místo ano, říká hrající předseda Červeného Kostelce Havlíček


Datum akce: 30.11.-0001

Po podzimní části drží druhé místo s dvoubodovou ztrátou na lídra z Nového Bydžova. Fotbalisté Červeného Kostelce mají za sebou úspěšnou polovinu sezony v krajském přeboru. V jarní části se ale budou muset obejít bez nejlepšího střelce Davida Hlavy.

Spolu s ním tým opustil a do Provodova rovněž zamířil také jeho bratr Lukáš, levý obránce, jenž si v dosavadním průběhu soutěže na této pozici připsal hned čtyři přesné zásahy. Mužstvo naopak posílil Marek Srkal, jenž putoval v opačném směru než oba bratři. Pomoci by stříbrnému celku nejvyšší krajské ligy měl také obávaný kanonýr Martin Vít, který léčil poraněné koleno. Nad tím, v jakém rozsahu bude Červenokosteleckým k dispozici, však zatím visí otazník.

„Začali jsme 13. ledna a celý tento měsíc probíhal výhradně v hale. I docházka byla menší. V únoru už se to zlepšilo, na tréninky chodí 16 – 18 hráčů, ale ne všichni jsou z kádru A mužstva. Je tam zahrnutý jak tým dorostenců, tak B mužstvo. Počet je dobrý, ale kvalitativně na kraj zatím nedostačující. Využíváme umělou trávu v Náchodě. Trénovali jsme v hale a terénu, takže něco za sebou máme,“ řekl k prozatímnímu průběhu zimní přípravy hrající předseda Karel Havlíček.

„Odchody bratrů Hlavových jsou pro nás velkým oslabením, ale oba kluci do Provodova chtěli, takže jsme jim nechtěli bránit. My bychom byli rádi, kdyby zůstali, ale projevili velký zájem, což jsme akceptovali. S Provodovem jsme navíc udělali směnu, že k nám zamířil Srkal,“  uvedl Havlíček ke změnám v kádru.

„Co se týče Davida Hlavy, nemyslím si, že ho Marek Srkal nahradí, protože David si kolikrát svou rychlostí dokázal šanci vypracovat sám. Marek je ovšem typologicky jiný hráč. Nahradit ho budeme muset všichni. Není to ale jen otázka Davida. Bratr Lukáš dal čtyři góly z pozice levého obránce, útočil a měl tam i nějaké asistence. Pro nás je to samozřejmě citelné oslabení. Bereme to tak, že pokud máme výměnou za Lukáše Hlavu Marka Srkala, tak Davida by měl na hrotu nahradit, pokud se tedy uzdraví a zatím to vypadá příznivě, bývalý kanonýr Martin Vít, jenž by se k nám měl připojit. Typologicky je jiný, není tak rychlostní, ale gólové to vždycky bylo, tak uvidíme,“ vysvětloval Havlíček možné alternace po odchodu bratrů Hlavových do Provodova. 

„Co se týče cílů pro jaro, nechceme být velkohubí. O postup do divize se v momentálním rozpoložení, prát nechceme, o první místo však ano. Chceme dělat hlavně radost domácím divákům, abychom zápasy na svém stadionu vyhrávali. Jsme si vědomi, že ta síla, která odešla, bude znát a chvíli určitě potrvá, než se to zacelí. Uvidíme.“

A jak Havlíček hodnotí dosavadní průběh soutěže?

„Je to asi správně nastavené. Na čele by měl být Nový Bydžov, protože je na tom díky trénovanosti a podmínkám nejlépe.

Na druhou stranu jsem zvědavý na Provodov, jak se mu po příchodu našich hráčů povede. Měli by tam přijít ještě další tři hráči z Náchoda a mužstvo bude jednoznačně silnější. Má ale dost málo bodů, tak bude záležet na tom, jak budou vyhrávat a bodovat jeho nejbližší konkurenti v tabulce.“

Vytvořeno: 21.2.2017


Web fotbal v kraji
Sociální sítě
Kalendář akcí<
« 04 / 2024 »
PoÚtStČtSoNe
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930


AKTUALITY


Ke stažení

Úřední hodiny
Úřední hodiny sekretariátu KFS
úterý - 8:00 - 16:00
čtvrtek - 8:00 - 17:00

Informace