Vyberte soutěž

Fotografie týdne
Nadační fond
Oficiální zprávy KFS
Adresáře KFS
Stránky OFS
Administrace

JAKO 1. A třída: Pozice na čele se nemění. Třebechovice spadly na úplný chvost


Datum akce: 30.11.-0001

Druhá nejvyšší krajská soutěž má za sebou dvanáct odehraných mistrovských zápasů této sezony. Po tomto dějství si výsadní postavení díky lepšímu skóre podržela rezerva Náchoda, která doma vysoko přehrála Trutnov B (7:0).

Na čele soutěže je tedy nadále duo Náchod B, Vrchlabí. S dvoubodovou ztrátou na tyto celky je na třetím místě Třebeš a čtvrtou pozici drží Kunčice. Na opačném pólu tabulky figurují se sedmi body Třebechovice, které mají po tomto kole tříbodovou ztrátu na předposlední Týniště nad Orlicí.

Náchodští o vysoké výhře nad Trutnovem rozhodli již v prvním poločase, který ovládli poměrem 4:0. „Viděli jsme rychlé, důrazné utkání, ve kterém se nám na rozdíl od soupeře dařilo proměňovat brankové příležitosti. Porážka je pro hosty krutá. Pochvala celému mužstvu za kolektivní, disciplinovaný výkon,“ radoval se z výhry vedoucí Náchoda Zdeněk Chládek. 

Těžko se hodnotí utkání, ze kterého si přivezete sedm branek. Průběh utkání však nebyl ani zdaleka tak jednoznačný, jak napovídá výsledek, ale kdo na něm nebyl, tomu jen těžko uvěří. V divácky velmi atraktivním derby jsme byli Náchodu, tedy alespoň v poli, rovnocenným soupeřem. Pokud jde o proměňování šancí, tak nám bohužel domácí uštědřili lekci z produktivity, a tak jsme odjeli s potupným debaklem,“ hodnotil zápas realizační tým Trutnova. 

Se stejným bodovým ziskem na kontě je po tomto kole také Vrchlabí. To tentokrát na domácí půdě potvrdilo roli papírového favorita v duelu s hradeckou Lokomotivou, která zde prohrála jasně 4:0. 

„Opět se nám dařila kombinační hra a je jen škoda, že jsme další vyložené šance neproměnili. Soupeře jsme za celý zápas k ničemu nepustili a zaslouženě si podrželi body doma,“ chválil své svěřence trenér Vrchlabí David Votoček. 

Hosté mohli být za konečný výsledek ještě rádi, což přiznal i Pavel Bajer. „Zasloužená výhra domácích. Od větší porážky nás ochránil brankář Beránek, který ještě minimálně šest branek zneškodnil.“

Důležitou výhru vzhledem k udržení kroku s prvními dvěma celky aktuální tabulky si připsala Třebeš. Ta se představila v Roudnici a po divokém výsledku nakonec slavila tři body po výsledku 4:3, přičemž domácí ještě v 78. minutě vedli 3:2. 

„Pro diváky fotbalově i gólově atraktivní utkání, které se hrálo od 10. minuty o deseti na obou stranách. Domácí totálně takticky nezvládli závěr utkání, kdy za stavu 3:2 zbytečně útočili a zapomínali na zadní vrátka,“ řekl k utkání sekretář domácích Tomáš Rejl. 

„Nesmírně dramatické utkání rozhodli naši střídající žolíci Sobotka a Majer. Jejich fotbalovému řádění od příchodu na hřiště už unavená obrana domácích nedokázala odolat. Poděkování mimo hráčům patří také všem dobrovolným trenérům mládeže v Třebši, kteří se starají o to, že i v těchto vypjatých chvílích zápasů máme kam sáhnout,“ cenil si venkovní výhry Vlastimil Krykorka, vedoucí Třebše. 

Pozici v popředí tabulky udržel také Nový Hradec Králové, který cestoval na rozlehlé hřiště do Třebechovic, kde ho čekal sestupem ohrožený soupeř, jenž nutně potřebuje bodovat. 

První poločas skončil nerozhodně 1:1, ale ve druhém dějství hosté čtyřmi brankami utkání otočili a rozhodli. 

„První poločas jsme hráli jakž takž a šli do kabin za nerozhodného stavu. Ovšem druhá půle se nám opět nevyvedla a dostali jsme čtyři góly po našich vlastních chybách a nedorozuměních,“ litoval další porážky Karel Bíl, vedoucí  a předseda Třebechovic. 

„V úvodu utkání se nám po rychlé kombinační akci podařilo dostat do vedení. Domácí po naší individuální chybě vyrovnali, vzápětí předvedl zákrok utkání gólman Šebesta. Do druhého poločasu jsme vstupovali s tím, že budeme napadat domácí rozehrávku a díky zvýšené aktivitě a chybám domácích se nám podařilo vsítit čtyři branky a do 70. minuty rozhodnout o osudu utkání. V tomto duelu jsme dominovali hlavně ve středu hřiště. Utkání bez problému odřídila trojice rozhodčích,“ komentoval střetnutí Ondřej Kolář, trenér Nového Hradce Králové. 

Do Kunčic přijel nováček z Hostinného, jenž v posledních kolech přepustil svoji pozici na špici tabulky. Utkání zde nakonec skončilo divokou remízou 3:3 a na řadu přišla penaltová loterie. V té naprosto selhaly Kunčice, které neproměnily ani jednu penaltu a bod navíc tak putoval do Hostinného. 

„Diváci viděli atraktivní utkání se spoustou šancí na obou stranách. Na brankové příležitosti to bylo tak 10:8. Hraje se však na góly a ten vyrovnávací jsme dali až v nastavení, takže bod nakonec bereme. Penalty se nám vůbec nepovedly, pouze jedna šla mezi tyče a tu výborný gólman hostí chytil. Na závěr bych pochválil rozhodčí, kteří zápas zvládli na jedničku,“ sdělil k zápasu Zdeněk Šulc, sekretář Kunčic.   

„Infarktový zápas se spoustou šancí na obou stranách. K zápasu jsme cestovali bez čtyř hráčů, do základu naskočili dva dorostenci, ale kluci utkání příkladně odjezdili, což nám v minulých utkáních chybělo. Vzhledem k předchozím výsledkům obou mužstev bychom před zápasem asi brali bod, ale v závěru jsme sahali po třech a nakonec jsme rádi za dva. Utkání výborně odřídil hlavní rozhodčí, který nechal obě mužstva hrát a hru zbytečně nekouskoval,“ vyjádřil se k utkání Zdeněk Macháček, vedoucí Hostinného. 

Velice důležité dva body si na hřišti Sobotky vybojovali fotbalisté Týniště nad Orlicí. Domácí v zápase vedli již 2:0, ale ve druhém poločase o náskok přišli, když zápas do penalt poslal v 81. minutě vlastní gól soboteckého Pavlíčka. V penaltové loterii uspěli právě hosté.

„Utkání jsme si prohráli sami. Již v prvním poločase jsme měli vést minimálně o čtyři branky, ale bohužel jsme neproměňovali vypracované příležitosti. Ve druhé půli bylo za vydatného deště po fotbale. Inkasovali jsme lacinou branku a v 81. minutě jsme si dali dokonce vlastní gól z pětadvaceti metrů. Penalty už byla jenom loterie, kterou zvládli lépe hosté,“ řekl k zápasu trenér Sobotky Ladislav Štrobl.  

„Sehráli jsme utkání, ve kterém byli domácí sice lepší mužstvem, ale na šance byl zápas vyrovnaný! A v závěru zápasu se na naší stranu přiklonilo i štěstí. Dokonce jsme poprvé vyhráli penaltový rozstřel,“ neskrýval radost sekretář Týniště Šrajer. 

Duel domácího Černilova s Úpicí se rozhodoval ve druhém poločase, kdy hosté vstřelili tři branky. V 59. minutě vsítil rozdílový gól Winter a v poslední šestiminutovce pak pečetil druhým a třetím gólem svého týmu tři body Biederman. 

„Naše první střela mířila na bránu až za stavu 0:1. Místo srovnání pak přišly pohromy v podobě vyloučení a zranění Jana Žaby, kterému tímto přejeme brzké uzdravení. Rozhozená sestava inkasovala znovu a vše korunovala ještě penalta,“ okomentoval utkání Martin Šmied, sekretář Černilova. 

 

„Z Černilova jsme nechtěli odjíždět bez bodu, a to se nám povedlo. Podali jsme disciplinovaný výkon, kdy se v prvním poločase ani jedno mužstvo nedostalo do vyložené brankové příležitosti a boj se odehrával ve středu hřiště. Ve druhém poločase jsme se ujali vedení, kontrolovali hru a v závěru přidali další dvě branky, které rozhodly o výsledku utkání,“ řekl trenér Úpice Radek Kaplan. 

Ze spodních pater tabulky se díky posledním dobrým výsledkům dostala Bílá Třemešná. Ta nyní cestovala na hřiště Nepolis a po výhře 3:0 získala další plný bodový zisk. 

„Když nedáme gól ani z té nejvyloženější situace, nemůžeme myslet na úspěch. Nyní jsme si navíc ani body za předvedenou hru a individuální chyby nezasloužili,“ hodnotil zápas velice upřímně Milan Havlík, vedoucí Nepolis. 

Přijeli jsme potvrdit úspěšný říjen i do Nepolis. Odehráli jsme zápas zkušeně, trpělivě jsme si počkali na své příležitosti. Soupeř své šance neproměnil, ale i tak v tomto utkání na výhru neměl. Byli jsme jasně lepší,“ dodali sebevědomě hosté. 


Vytvořeno: 26.10.2016


Web fotbal v kraji
Sociální sítě
Kalendář akcí<
« 04 / 2024 »
PoÚtStČtSoNe
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930


AKTUALITY


Ke stažení

Úřední hodiny
Úřední hodiny sekretariátu KFS
úterý - 8:00 - 16:00
čtvrtek - 8:00 - 17:00

Informace