Vyberte soutěž

Fotografie týdne
Nadační fond
Oficiální zprávy KFS
Adresáře KFS
Stránky OFS
Administrace

JAKO 1. A TŘÍDA: Nový Hradec deklasoval Sobotku. Vedoucí duo potvrdilo pozice


Datum akce: 30.11.-0001

Krajská 1. A třídy měla na programu desáté kolo a celkově jedenáctý mistrovský zápas této sezony v soutěži. V něm potvrdily výsadní postavení v tabulce oba současné vedoucí celky.

Po jedenácti odehraných utkáních této sezony je na dvou vedoucích pozicích dále Náchod B a Vrchlabí, oba týmy mají stejný počet čtyřiadvaceti bodů. Za nimi jsou pak s dvoubodovou ztrátou Třebeš a čtvrté Kunčice. Na opačném pólu tabulky figurují Třebechovice se sedmi a Týniště s osmi body.

Rezerva Náchoda těsně vyhrála na hřišti hradecké Lokomotivy (3:2), když v utkání dvakrát prohrávala. O tříbodovém zisku pro Náchod rozhodl deset minut před koncem Hanel. „Hosté měli dvacet minut velkou převahu, což jsme ustáli. Poté jsme dvakrát vedli, ale přesto nakonec prohráli. Zápasu by asi slušela remíza,“ hodnotil zápas domácí Michal Sobotka. 

„Naše typické venkovní utkání. Neproměníme šance a soupeř nás pak potrestá. Naštěstí jsme vždy vyrovnali a ve druhém poločase zvrátili utkání v náš prospěch. Obě branky domácího hráče Hůlky ve stylu Tondy Panenky byly opravdu ukázkové,“ okomentoval duel Zdeněk Chládek, vedoucí Náchoda. 

Stejně těsně dokázalo vyhrát i druhé Vrchlabí. To si odvezlo jednogólovou výhru 2:1 z Úpice, když rozhodla vlastní branka v závěru zápas.

„Remízové utkání, které v závěru rozhodla nešťastná vlastní branka. Soupeři gratulujeme k vítězství,“ uvedl k zápasu realizační tým Úpice.

„Na těžkém a mokrém terénu se hrál v prvním poločase vyrovnaný fotbal. Domácí se dostali do vedení po naší chybě při bránění standardní situace. My jsme vzápětí skóre srovnali a do kabin se šlo za vyrovnaného stavu. Do druhé půle jsme vstoupili s odhodláním domácí přehrát, což se nám podařilo díky lepšímu pohybu. I herně jsme soupeře předčili a náš tlak vyústil až ve vlastní branku domácích. Chválím hráče za to, že byli schopni vývoj zápasu otočit v náš prospěch,“ radoval se z výhry Roman Fictum, vedoucí Vrchlabí. 

Svou pozici v popředí tabulky dokázala potvrdit také Třebeš, která na domácí půdě rozstřílela Nepolisy (7:0). 

„Hned od počátku jsme nechtěli připustit vývoj obdobný tomu před týdnem. Na soupeře jsme proto vlétli. Vyšly nám hned dvě pěkné kombinační akce zakončené góly. Od desáté minuty jsme se tak mohli uklidnit a hrát bez nervů. Úlohu nám zjednodušil i soupeř věnující se více debatám než fotbalu. Ve druhém poločase zůstalo ještě hodně našich příležitostí, včetně penalty nevyužitých. Proto je pořád v efektivitě kombinace i zakončení na čem pracovat. Jsme na zemi (snad),“ zhodnotil vítězný zápas Vlastimil Krykorka, vedoucí Třebše.

„Dva rychlé góly po sobě námi natolik otřásly, že jsme se po nepřesných rozhodnutích rozhodčích soustředili hlavně na jejich kritiku. Naší nedisciplinovaností jsme se dostávali mimo koncentraci a Martin Tlustý do kabiny. Pak už bylo z naší strany po fotbale a od 26. minuty jsme jen čekali na ukončení nepovedeného zápasu,“ hledal důvody porážky Milan Havlík, vedoucí Nepolis.  

Tři cenné body z venkovního hřiště přivezly silné Kunčice, jenž ovládly duel v Týništi nad Orlicí, kde zvítězily 4:1. Základ úspěchu hosté položili již v prvním dějství. To pro sebe získali poměrem 2:0.

„Do Olšiny zavítal asi nejlepší soupeř podzimu. Vedení hostí v poločase odpovídalo hře. Po prostřídání se domácí ve druhém poločase zlepšili a výsledkem bylo snížení a herní převaha. Jenže, jak už se bohužel stává pravidlem, hosté udělali brejk, který zakončili brankou a ta rozhodla zápas. Nicméně vítězství hostí je zasloužené, ale jeho výše neodpovídá průběhu,“ řekl k utkání Jan Šrajer, sekretář Týniště. 

„Z Týniště jsme si přivezli zasloužené vítězství, pochvalu zaslouží celý tým. Výborně zahráli všichni útočníci,“ cenil si výhry svého týmu Zdeněk Šulc, sekretář Kunčic.

Nejvyšší výhru tohoto kola zaznamenal Nový Hradec Králové. Ten přivítal Sobotku a po prvním poločase (3:0) zabalil soupeři v tom druhém na cestu ještě dalších šest branek. Konečná výhra domácích byla 9:1.

„V prvním poločase jsme předvedli konsolidovaný výkon a odměnou nám bylo vedení 3:0. Soupeři se na začátku druhé půle podařilo snížit, ale s odpovědí jsme naštěstí přišli velmi rychle a dvěma brankami zápas rozhodli. V závěru jsme přidali další góly a dosáhli tak vysokého vítězství,“ vyjádřil se k zápasu trenér Nového Hradce Králové Ondřej Kolář. 

Jeho protějšek Ladislav Štrobl byl s hodnocením velice stručný. „Domácím blahopřeji k snadnému vítězství,“ řekl.

V dalším programu tohoto dějství hostil Trutnov B Roudnici. Domácí dostal ve 24. minutě do vedení Vošanovič , hostující celek ale ve 36. minutě vyrovnal, úspěšným střelcem byl Kučera. V závěru utkání padly ještě dvě branky, po jedné na každé straně. Nejprve se Roudnice ujala vedení po druhé brance Kučery. O dvě minuty později ale poslal zápas do penaltového rozstřelu domácí Doubic, který vyrovnal na konečných 2:2. 

„První minuty byly opatrné, ale postupně jsme si vytvářeli stále větší tlak a usadili se kolem vápna soupeře. Z tohoto tlaku nakonec také vzešla vedoucí branka. Bohužel jsme se po vstřelení gólu zatáhli a soupeř toho využil. Nejprve vyrovnal hru a následně i skóre. Ve druhé půli jsme nebyli schopni nic vymyslet, přihrát si, natož se dostat do šance. Hosté nás potrestali a v 86. minutě otočili stav utkání. Naštěstí ale ani oni nedokázali své vedení uhájit a za dvě minuty bylo opět srovnáno,“ sdělil k zápasu realizační tým Trutnova. 

„Domácí začali náporem, který vyústil ve vedoucí branku v naší síti. Poté jsme vyrovnali hru i skóre. Druhý poločas jsme byli aktivnější, dobře jsme bránili a byli i nebezpečnější dopředu. Odměnou byl vedoucí gól v 86. minutě. Bohužel nám to vydrželo pouze dvě minuty. V penaltách byli tentokrát šťastnější domácí. Za výkon jsme si zasloužili body tři, ale máme pouze jeden,“ litoval ztráty Zdeněk Mikan, hrající asistent trenéra Roudnice.  

Ve výsledkové mizérii se nachází Třebechovice, které prohrály již po sedmé za sebou. Tentokrát mužstvo nestačilo na Bílou Třemešnou, kde prohrálo jasně 3:0. 

Trenér domácích Zbyněk Šturma však po zápase přiznal, že se výhra jeho svěřenců nerodila snadno. „Podařil se nám úvod, když jsme vstřelili rychlý gól. V druhé půlce vyšlo střídání, kdy se na hrot posunul D. Kubelka a tím jsme zápas rozhodli. Důležité pro nás je, že jsme opět udrželi nulu a houževnatého soupeře zvládli porazit. Ten tu nepředvedl špatný výkon. Neměli jsme to zas tak lehké, jak napovídá skóre.“

 

„V tomto zápase jsme drželi nadějný výsledek do přibližně 70. minuty, kdy domácí vstřelili druhý gól a bylo o výsledku prakticky rozhodnuto. Závěr utkání jsme hráli vabank a inkasovali ještě jednou,“ řekl Karel Bíl, vedoucí Třebechovic.

Druhou porážku v řadě si připsal nováček z Hostinného. Ten na domácí půdě nestačil na Černilov a prohrál 0:2 po trefách Matouška. 

„O osudu zápasu rozhodly dvě neubráněné standardní situace na začátku utkání. Ve druhé půli jsme se herně zvedli, soupeř ale dobře bránil. Když za celý zápas netrefíme zařízení, nemůžeme myslet na body. K výkonu hlavního rozhodčího se nemá cenu vyjadřovat,“ uvedl k utkání Zdeněk Macháček, vedoucí Hostinného. 

Jaroslav Pokrupa, předseda oddílu Černilova, své mužstvo za výkon chválil. „Zápas jsme zvládli velmi dobře takticky, pomohla nám rychlá branka v úvodu utkání a přítomnost Pavla Charouse, který nám pomohl bez tréninku v těžké personální situaci. Naše vítězství bylo zcela zasloužené. Hostinné je taková divnozem, diváci a domácí lavička nadává každému - rozhodčím, soupeři, jeho příznivcům. Chtělo by to nadhled.“  


Vytvořeno: 18.10.2016


Web fotbal v kraji
Sociální sítě
Kalendář akcí<
« 04 / 2024 »
PoÚtStČtSoNe
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930


AKTUALITY


Ke stažení

Úřední hodiny
Úřední hodiny sekretariátu KFS
úterý - 8:00 - 16:00
čtvrtek - 8:00 - 17:00

Informace