Vyberte soutěž

Fotografie týdne
Nadační fond
Oficiální zprávy KFS
Adresáře KFS
Stránky OFS
Administrace

JAKO 1. A třída: Úpice se vyšvihla do čela, starosti jí ale dělá zranění střelce Šulitky


Datum akce: 30.11.-0001

Krajská 1. A třída má odehraná čtyři kola. Toto dějství znamenalo změnu na samotném čele tabulky.

Na první příčku se totiž vyšvihla Úpice, která tentokrát na domácí půdě zdolala nováčka z Lokomotivy Hradec Králové. Svěřenci trenéra Radka Hrubého mají naopak v úvodu sezoně jiné starosti než soupeř. Se dvěma body na kontě se totiž krčí na posledním místě tabulky. Domácí o svém vítězství v podstatě rozhodli již v prvním dějství, které ovládli poměrem 3:0. 

„V prvním poločase jsme viděli dobrý výkon domácího týmu s třemi vstřelenými góly v síti soupeře. Druhý poločas se hrál již víceméně z povinnosti. Spokojenost tedy se třemi body, ale mrzí nás zranění Šulitky, který byl po zcela zbytečném faulu odvezen do nemocnice. Dále je potřeba zmínit výkon hostujícího celku, který zdaleka nedosahoval úrovně 1. A třídy a úsměvné je i jeho hodnocení zápasu.“

Na čele soutěže se pouze vinou horšího skóre drží nováček z Hostinného. Dosavadní příjemné překvapení tohoto ročníku tentokrát získalo dva body v duelu s rezervou Trutnova, když muselo dvakrát dohánět jednogólovou ztrátu.  

 „Dramatické utkání, které se početné divácké kulise muselo líbit. Hosté vždy o branku vedli a my museli dotahovat. Škoda našich nevyužitých šancí v závěru utkání, přesto dva body s kvalitním soupeřem bereme,“ hodnotil utkání vedoucí mužstva Hostinného Zdeněk Macháček. 

Hostujícího Jaroslava Votočka mrzel výkon týmu ve druhém dějství. „Utkání dvou rozdílných poločasů skončilo zaslouženě remízou v normální hrací době. V penaltovém rozstřelu jsme třikrát selhali a bonusový bod brali domácí. Mrzí fakt, že jsme ve druhé půli doslova vyklidili pole a sami se připravili o vítězství. Na druhou stranu jsme mohli několikrát inkasovat, ale podržel nás brankář Dousek.“

Výsadní postavení ztratila po čtvrtém kole záloha Náchoda, která měla do té doby plný počet devíti bodů. Mužstvo tentokrát cestovalo na půdu vždy nepříjemné Sobotky, kde podlehlo 3:1. Hosté doplatili na neproduktivitu. Soboteckým naopak pomohla rychlá branka a poctivý výkon. 

„Rychlá branka, velká bojovnost celého mužstva, kdy nám scházelo několik stabilních hráčů a především výborný výkon gólmana Chrpy nás dovedli k tak trochu nečekaným třem bodům,“ nechal se slyšet trenér Sobotky Ladislav Štrobl. 

Jeho protějšek Jaroslav Vejprava, jenž odehrál celé utkání, měl o důvodech porážky jasno. „Utkání jsme si prohráli sami naší nekoncentrovaností a neproměněním i těch nejvyloženějších brankových příležitostí.“

První bodový zisk v nové sezoně získaly Nepolisy. Ty uzmuly všechny tři body Novému Hradci Králové, když na jeho hřišti zvítězily těsně 3:2. 

Trenér Nového Hradce Králové Ondřej Kolář byl po utkání rozladěný a litoval neproměněných šancí svých svěřenců. „Body lze získat buď snahou hrát fotbal nebo nakopávat dlouhé míče a celé utkání zdržovat. Ale stěžovat si můžeme na špatnou produktivitu. Šancí bylo spoustu. Snahu nelze upřít až do konce zápasu.“

„Když venku vedete v poločase 0:2, tak v hlavě není nic jiného, než myšlenka na udržení výsledku a podle toho se odvíjel celý druhý poločas. To jsme se soustředili na brejky a tlačili hodiny kupředu. Možná jsme měli v závěru i štěstí, ale to k fotbalu patří a my jsme body už sakra potřebovali,“ sdělil k utkání vedoucí hostů Milan Havlík. 

V popředí tabulky se drží také silné Kunčice, jenž si v tomto kole na domácím hřišti poradily s Vrchlabím. Svěřenci Richarda Vláška položili základ k úspěchu již v prvním dějství, které vyhráli 4:1. Ve druhém poločase přidali ještě dvě branky a nakonec duel ovládli poměrem 6:2. Střelecky se v zápase výrazně prosadil Kuta, který vsítil hned čtyři branky. 

„Zápas jsme měli pod kontrolou a vedli 4:0, v závěru první půle jsme polevili a hosté skórovali. Hned v úvodu druhého poločasu přidali druhou branku, naši kluci znervózněli a nehráli dobře. Až naše pátá branka čtvrt hodiny před koncem utkání přinesla klid a v závěru jsme přidali ještě jeden úspěch. Na těch hluchých místech v naší hře musíme zapracovat,“ uvedl k duelu sekretář Kunčic Zdeněk Šulc.

Vrchlabský David Votoček si je vědom, kde jeho tým v současnosti tlačí bota. „Další zápas, který rozhodly chyby při bránící činnosti. Navíc nás ještě sráží i špatná rozehrávka, zbytečná ztráta balónů, kterou dostáváme soupeře do hry,“ řekl.

Souboj zatím nepříliš úspěšných týmů byl k vidění v Bílé Třemešné, kam přicestoval Černilov.  Domácí od dvaadvacáté minuty vedli 1:0, o chvíli později ale vyrovnal Schod a tentýž hráč rozhodl v 58. minutě z pokutového kopu o třech bodech pro své mužstvo. 

„Stále se nám nedaří proměňovat alespoň zlomek šancí.  A když po penaltě vedeme, necháme si dát za minutu vyrovnávací gól. V druhé půli se soupeři podařilo zápas otočit a my jsme už neměli odpověď,“ litoval porážky trenér Bílé Třemešné Zbyněk Šturma. 

Trenér soupeře Jan Chasák měl z výhry pochopitelně radost. Tu mu však kazí zranění Zumra. „Zvítězili jsme po zodpovědném a kolektivním výkonu celého mužstva. Stínem utkání je vážné zranění Daniela Zumra, kterému přejeme rychlé uzdravení“.

Na „letišti“ v Třebechovicích se představila Roudnice. Domácí se ujali vedení ve 39. minutě zásluhou Hrušky, o tři minuty později ale vyrovnal Vlasák. Ve druhém dějství již branka nepadla, a tak o bodu navíc rozhodly penalty, ve kterých byla úspěšnější Roudnice. 

„První poločas vyrovnané utkání se šancemi na obou stranách a po gólu na každé straně. Druhou půli jsme měli převahu, ale bez úspěšné koncovky, a tak došlo na penalty. V nich byli úspěšnější hosté, a to v poměru 3:2. Nevadí, bojujeme dál,“ burcoval po prohraném zápase Karel Bíl, vedoucí Třebechovic.  

Trenér Roudnice Milan Frýda bral remízu jako spravedlivou a vyzdvihl brankáře Tomka. „V první půli jsme byli lepším týmem, ale opět jsme neproměňovali vypracované šance. Ve druhé byli lepší domácí, takže asi zasloužená remíza. Na penalty jsem našemu týmu věřil, pokud chytá i kope M. Tomek, tak to většinou dobře dopadne,“

Posledním duelem tohoto dějství byl souboj Týniště n. O. a hosty z Třebše. První poločas skončil nerozhodně 1:1, v tom druhém ale hosté třemi brankami utkání rozhodli. 

„Hosté se dostali rychle do vedení náhodným, ale utěšeným gólem. Domácí vyrovnali Hlavou Horáka po odvráceném rohovém kopu.  Jinak byl první poločas naprosto vyrovnaný. Za to ten druhý se hrál v režii hostí, a to hlavně zásluhou výborných brejků. Vítězství hostí je zasloužené, ale výše porážky je pro domácí mladý tým hodně krutá! Snad si z ní vezmou všichni zúčastnění ponaučení,“ hodnotil utkání sekretář Týniště Šrajer. 

„V úvodu jsme se rychle ujali vedení, když střelou téměř z poloviny překvapil gólmana Krykorka. Chvíli na to jsme nedohráli standardku a bylo srovnáno. Ve druhé půli domácí spoléhali pouze na nakopávané balony, ovšem bez úspěchu. My naopak měli několikero samostatných úniků, ovšem díky naší tristní koncovce utkání zůstávalo otevřené. Nakonec jsme ale zaslouženě odvezli tři body,“ komentovali zápas hosté.

Po čtyřech odehraných kolech tak je na čele 1. A třídy Úpice pronásledována třemi týmy se stejným počtem bodů – Hostinné, Náchod B, Kunčice.  Na opačném pólu tabulky zatím figuruje Lokomotiva Hradec Králové s dvěma body. 


Vytvořeno: 6.9.2016


Web fotbal v kraji
Sociální sítě
Kalendář akcí<
« 04 / 2024 »
PoÚtStČtSoNe
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930


AKTUALITY


Ke stažení

Úřední hodiny
Úřední hodiny sekretariátu KFS
úterý - 8:00 - 16:00
čtvrtek - 8:00 - 17:00

Informace