Vyberte soutěž

Fotografie týdne
Nadační fond
Oficiální zprávy KFS
Adresáře KFS
Stránky OFS
Administrace

JAKO I. A třída: Nováček z Hostinného je překvapivým lídrem


Datum akce: 30.11.-0001

Druhá nejvyšší krajská soutěž JAKO I. A třída má za sebou druhé mistrovské kolo. Po něm se na čele tabulky seřadil kvartet týmů s plným bodovým ziskem. 

Příjemným překvapením je určitě nováček z Hostinného, který po úvodní nečekaně vysoké výhře s tradičním účastníkem z Bílé Třemešné (7:1), dokázal ve druhém kole opět využít domácí prostředí, když zdolal Úpici 2:1. Díky nejlepšímu skóre tak Hostinné zatím vévodí tabulce 1. A třídy. 

„Celý zápas se nesl v bojovném duch s vysokým nasazením od obou celků. Do vedení jsme se dostali ve 13. minutě, když se po centru do vápna prosadil Bartůněk. Soupeř kontroval ve 20. minutě centrem z trestného kopu, kdy špatně obsazený útočník Šulitka prostřelil našeho gólmana. Další šance na obou stranách pak dokázali zneškodnit, někdy i s notnou dávkou štěstí, oba brankáři. Až v samém závěru utkání dokázal po rohovém kopu urostlý Horák propasírovat balón do sítě,“ komentoval druhý tříbodový zisk v sezoně Pavel Šmucer, vedoucí mužstva Hostinného.

Aktuálně druhé místo, pouze vinou horšího skóre, patří dalšímu nováčkovi soutěže, rezervě Náchoda. Ta po prvním domácím vítězství s Vrchlabím (5:1) tentokrát cestovala do Černilova a ukořistila zde těsnou výhru 2:1, když rozhodující branku vstřelil v první minutě nastavení Vaněček. 

„V dramatickém utkání jsme byli nakonec šťastnější, kdy jsme vsítili branku v samém závěru utkání,“ hodnotil cennou výhru na hřišti soupeře vedoucí týmu Náchoda Zdeněk Chládek. 

To domácí předseda oddílu Jaroslav Pokrupa byl z výsledku rozladěný. „Hosté měli míč více v držení, ale my jsme měli více brankových příležitostí. Nevíme, proč se právě do Černilova jezdí učit pískat mladí rozhodčí. Rozhodčímu se zápas hrubě nepovedl, proti hostům nepískl tři penalty, v poslední minutě utkání neviděl on a asistent ruku, kterou viděl celý stadion. Toto neodpískání mrzí o to více, když z brejku dostanete rozhodující gól a ještě více, když za stejný zákrok se minulý týden v 91. minutě pískala penalta proti nám,“ řekl. 

Bodově stoprocentní je po dvou kolech také Nový Hradec králové, tedy celek, který v minulé sezoně bojoval až do závěrečných kol o záchranu v soutěži. Svěřenci Ondřeje Koláře nejprve zvítězili na hřišti hradecké Lokomotivy a nyní doma přehráli rezervu Trutnova poměrem 2:0. 

„Družstvo Trutnova se skládá převážně z mladých hráčů, a tak jsme po celé utkání vsadili na konsolidovaný blok a větší zkušenost našich hráčů. V prvním poločase se z šancí na obou stranách ujala pouze gólová akce Bendiga. Na začátku druhé půle se nám podařilo z nacvičené standardní situace odskočit na 2:0. Po zbytek zápasu jsme soupeře nepustili do žádné větší šance a vítězství si pohlídali,“ řekl k utkání trenér Nového Hradce Králové Kolář. 

Posledním ze čtveřice týmů, jenž zatím neztratily bod, jsou Kunčice. Ty před startem nové sezony výrazně posílily svůj kádr a v letošním ročníku soutěže by se rádi pohybovaly v horních patrech tabulky. Svěřenci Richarda Vláška v tomto kole sice na domácí půdě s Roudnicí od 24. minuty prohrávali po brance Kučery. O minutu později ale vyrovnal z pokutového kopu Hamák a o tříbodovém zisku rozhodl v 67. minutě Laštovička. Kunčicím se tak zatím daří naplňovat předsezonní plány. 

„Derby s Roudnicí jsme zvládli, naše hra ale měla k dokonalosti daleko. I přesto však považuji naši výhru za zaslouženou,“ uvedl po zápase sekretář Kunčic Zdeněk Šulc.  

Z úvodního debaklu se dokázala rychle oklepat Bílá Třemešná, jenž na domácí půdě přehrála Vrchlabí jasně 6:2. „Hráči odčinili předchozí debakl. O svém vítězství jsme rozhodli do poločasu. Po přestávce jsme nadále kontrolovali hru,“ hodnotil první výhru v sezoně Zbyněk Šturma. 

„Domácím hráčům jsme usnadnili vítězství naší nedůslednou obrannou hrou. V soubojích o míč jsme byli všude druzí a nebyli schopni konkurovat bojovnému nasazení domácích,“ hledal důvody porážky trenér Vrchlabí David Votoček, jehož svěřenci jsou po dvou zápasech sezony vinou výrazně pasivního skóre na chvostu aktuální tabulky. 

Možná trochu překvapivě padla na rozměrném hřišti Třebechovic hradecká Třebeš. Ta do sezony vstoupila vysokou výhrou se Sobotkou. Na úvodní úspěch ale jeden z favoritů na přední umístění navázat nedokázal.  

„Na třebechovické letiště jsme dorazili s představou využití rychlých brejků. Z nich nás v prvním poločase ale školili domácí. Heřman v bráně sice dvakrát čaroval, ale potřetí už to nedokázal. Ve druhém poločase jsme si začali vytvářet znatelnou územní převahu, ale naopak domácí z brejku udeřili podruhé. Až poté se nám podařilo skórovat, nastřelit břevno a spálit několik dalších šancí. Více jsme už nestihli,“ měl jasno o příčinách prohry  vedoucí Třebše Krykorka. 

Potřebné tři body, první v sezoně, si připsalo po svém sestupu z krajského přeboru Týniště n. O., které doma porazilo dalšího nováčka z Lokomotivy Hradec Králové, když výhru 2:1 vystřelil v nastavení Matoušek. 

„Dostali jsme se do vedení hned ze své první velké šance. Hosté byli lepší, ale svoje příležitosti nedokázali využít. V závěru poločasu se jim nakonec podařili skóre vyrovnat. Druhý poločas byl už vyrovnaný a bez vyložených šancí. Rozhodnutí přišlo až v úplném závěru zápasu,“ sdělil k duelu sekretář Týniště Jan Šrajer. 

Po druhém kole zůstávají bez bodu tři týmy – Nepolisy, jenž nyní nejtěsnějším rozdílem prohrály v Sobotce (0:1), Lokomotiva HK a Vrchlabí.


Vytvořeno: 23.8.2016


Web fotbal v kraji
Sociální sítě
Kalendář akcí<
« 04 / 2024 »
PoÚtStČtSoNe
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930


AKTUALITY


Ke stažení

Úřední hodiny
Úřední hodiny sekretariátu KFS
úterý - 8:00 - 16:00
čtvrtek - 8:00 - 17:00

Informace