Vyberte soutěž

Fotografie týdne
Nadační fond
Oficiální zprávy KFS
Adresáře KFS
Stránky OFS
Administrace

V Kobylicích konsolidovali situaci, Kopidlno odvezlo pětigólovou nálož, Ohnišov důležitý duel zvládl, Zdelov nikoliv, Hlušice zdolaly vedoucí Jičín B


Datum akce: 30.11.-0001

 

O co se na jaře také hraje?  

Především se hraje o "personální" podobu 1. B třídy v soutěžním ročníku 2016/2017, ta se vrací do modelu dvou skupin po 14 týmech. To se týká především skupin G a H, kde se hraje o setrvání v krajské soutěži. Ve finálových skupinách obdrží první tři týmy malé finanční bonusy.

Do jarních skupin si týmy zajistily jako výchozí stav polovinu bodového zisku z podzimu. V příštím soutěžním ročníku bude tedy v 1. B třídě startovat 28 týmů ve dvou skupinách, což při pěti postupujících z okresních přeborů znamená zřejmě sestup minimálně 8 týmů. Ve skupinách o sestup to znamená, že se týmy musí minimálně umístit na prvních čtyřech příčkách za předpokladu, že sestupy z divizních soutěží dopadnou pro náš kraj nejlépe jak mohou. 

I v posledním jarním dějství v tomto modelu 1. B tříd se odehrává penaltový rozstřel v utkáních, které v řádné hrací době skončí nerozhodně, vítěz rozstřelu bere bod navíc.

 

 

JAKO 1.B TŘÍDA skupina E (VÝSLEDKY)
        


V HOSTINNÉM SE HRÁLO DERBY, HLUŠICE ZABRZDILY JIČÍN

Skupina E JAKO 1. B třídy měla podobně jako ostatní skupiny čtyři kola do konce soutěže. Naprostá většina týmů dohrává jaro v pohodě bez nervů, zajímavý je pouze souboj na prvních dvou místech.

Asi nejpřitažlivějším zápasem bylo střetnutí Hlušic s béčkem Jičína, které se hrálo v sobotu od 17:00 v útulném hlušickém areálu. Rozjetá rezerva hostů měla být pro domácí těžkým soupeřem, ti však byli i přes porážku s Tatranem Hostinné v pohodě a prognóza zněla - mohou svého soupeře potrápit.
Kanonýr domácích Michal Batelka prokázal svou cenu pro domácí mužstvo v 28. minutě a Čechie vedla, ale jen do 32. minuty, kdy stav srovnal Matěj Mezsároš. Tři minuty po zahájení druhé půle skóroval hlušický Jakub Špaček a stav 2:1 zůstal konečným. Před 70 diváky řídil utkání Vlastislav Kiezler. Hosté z Jičína ztratili tříbodový náskok v čele tabulky.
Jaromír Průcha, vedoucí Hlušic: "Do tohoto utkání, bylo to asi tím, že k nám přijelo vedoucí mužstvo, jsme nastoupili odhodlaní toto utkání vyhrát. Hosté byli o trochu lepší na míči, ale my jsme to doháněli vůlí a nasazením. A tak byl v Hlušicích vidět dobrý fotbal, se šťastným koncem pro nás. Za dnešní utkání musím všem poděkovat. Jenom škoda, že jsme nehráli takto celou sezónu."

V Hostinném se hrálo derby, ani nevadilo, že do města kamenných obrů přijelo z Trutnova jen céčko. I zde byl výkop plánován na 17:00. Podobně jako v Hlušicích ukázal svou cenu pro Tatran Martin Jakoubek, střelec domácích, který ve 12. minutě poslal své spoluhráče do vedení. Týmy se už viděly v šatně a Trutnov vyrovnal na 1:1 - v 45. minutě se to povedlo Jiřímu Skučkovi. Nakonec se Hostinné z výhry radovalo, rozhodující gól dal v 78. minutě opět Jakoubek. Před 95 diváky pískal Luboš Stejskal.
Pavel Šmucer, vedoucí Hostinného, a jeho komentář: "Oboustranně bojovné utkání, ve kterém si oba celky dokázaly vytvořit několik nebezpečných šancí. Gólmani se měli co otáčet. Skóre otevřel z trestného kopu Jakoubek, hosté vyrovnali gólem do šatny, po naší chybě v obraně zakončil Skuček. Ve druhé půli se opět prosadil Jakoubek, na jeho branku už Trutnovští nenašli odpověď a tak zaslouženě bereme všechny body."

Rudník přivítal v sobotu od 17:00 hradeckou Lokomotivu, která na tomto hřišti zase tak často nehraje. Za řízení Miloše Skřivánka vidělo 80 diváků jediný gól, ten dal v 74. minutě hostující Aleš Hůlka. Lokáda si výhrou upevnila třetí místo.
Michal Sobotka, vedoucí Lokomotivy: "K utkání jsme odjeli bez pěti hráčů základní sestavy. Utkání se dohrávalo po průtrži mračen na neregulérním hřišti, přesto jsme vstřelili jednu branku a tím získali tři body. Pochvalu zaslouží celé mužstvo za obětavost a velkou bojovnost."

Posledním utkáním soboty byl duel Malšovic s Předměřicemi. Jiří Jareš v 16. minutě a Roman Dušánek v 78. minutě rozhodli o výhře malšovických borců v poměru 2:0. Zápasu přihlíželo 75 fanoušků a pískal ho David Frič.
Bohumil Krucký, trenér Malšovic: "Po dlouhé době jsme konečně vyhráli, navíc v derby, takže jsme spokojeni. Promarnili jsme ještě dvě vyložené šance, takže pro hosty je výsledek ještě milosrdný."

HVĚZDA KOLA :
Martin Jakoubek (Hostinné) - nejlepší střelec soutěže opět dokumentoval svoji střeleckou potenci a rozhodl o důležité výhře svého týmu, který v tabulce dotáhl jičínské béčko.

UDÁLOST KOLA :
Malšovice vítězně - v sobotu 9. dubna získali malšovičtí hráči poslední bod v soutěži, shodou okolností v Předměřicích, Pak šest dalších kol nebodovali a vše prohráli. Nyní konečně tři body a odnesly to Předměřice.

VÝROK KOLA :
Jaroslav Votoček, trenér Trutnova C: "Domnívám se, že se utkání nepovedlo rozhodčímu Stejskalovi, který předvedl několik fatálních přehmatů. Nutno podotknout, že škodil oběma."


NÁVŠTĚVA KOLA :
95 diváků vidělo zápas Hostinné - Trutnov C. Hrozba průtrží mračen možná řadu fanoušků odradila.

DIVÁCKÁ HITPARÁDA PO 25. ODEHRANÉM KOLE (ve 25. kole celkem přišlo 320 fanoušků, průměr na utkání 80, od počátku sezóny tedy celkem 8 216 diváků, celkový průměr na utkání 82)

Hostinné - 1911 diváků (průměr 147diváků na zápas)                                           SK Hlušice - 1202 diváků (průměr na zápas 92 diváků)                                         Rudník - 1102 diváků (průměr na zápas 84 diváků)                                                Lokomotiva HK - 1092 diváků (průměr 91 diváků na zápas)                                   Předměřice - 1045 diváků (průměr 87 diváků na zápas)                                      Trutnov C - 771 diváků (průměr 64 diváků na zápas)                                              Malšovice - 720 diváků (průměr 55 diváků na zápas)                                          Jičín B - 715 diváků (průměr 59 diváků na zápas)                                              

KANONÝŘI SOUTĚŽE PO 25. ODEHRANÉM KOLE :
26 - Jakoubek (Hostinné),
20 - M. Batelka (Hlušice)
16 - Zvolánek (Lokomotiva),
15 - P. Horáček (Jičín B),
Dušánek (Malšovice),
11 - Víšek (Rudník),
10 - Jareš (Malšovice),
9 -
Pluhař (Jičín B), Frank (Předměřice), Soumar (Hlušice),
8 - Knap (Rudník),
7 - M. Mezsároš (Jičín B), A. Hůlka (Lokomotiva), Zeman (Rudník), Brokeš (Malšovice),
6 - R. Polák, Rodr (Hostinné), Strakatý (Předměřice), 
5 - T. Haken (Jičín B), Špaček (Hlušice), Voborník, Pekáč (Předměřice), Řehůřek, Chvalina, M. Kulda (Trutnov C),     
4 - M. Jeník, Vacek (Jičín B), L. Horák (Hostinné), Bezvoda, Hlavatý (Předměřice), Mar. Kohout, Svěcený (Hlušice), Z. Doubic, Kárník (Trutnov C), Kučeravý (Rudník),
3 - Nálevka, Hejtmánek (Jičín B), Valeš, Šmucer, vlastní (Hostinné), Jiří Javůrek, Šubrt, D. Denk, Schejbal (Lokomotiva), Zákravský, Tůma (Trutnov C), Valc, T. Franc (Malšovice),  
2 - Řeháček, Voldán, Klaban, Bucek, Janda, Veg (Jičín B), Kracík, T. Maličký, Filcsák (Hostinné), Borovský, Odehnal, Vodák, vlastní (Lokomotiva), Šmarda (Předměřice), Kyral, Pav. Průcha (Hlušice), Šimočko, Hodbod, Skuček, vlastní (Trutnov C), Horešovský, Čáp, Hloušek, Prívara (Rudník), Rejha (Malšovice),
1 - Míka, Čeřovský, Malý, Mikolášek, Šaroun, Knížek (Jičín B), Petružálek, Brož, Slavík, Lorenz, Nossek, Valášek (Hostinné), Rosulek, Svatoň, Dostál, Karabinoš (Lokomotiva), E. Bareš, J. Bareš, Mindek, Ponikelský, Paizker, Lejp, Bouček (Předměřice), J. Batelka, Šimůnek, Holman (Hlušice), Vomočil, Švorc, Rada, Kučera, Klossowski, Šulitka, Kancok, R. Horáček, Jirka, Starý, Landa (Trutnov C), Eftlaiš, Pecold (Rudník), Papík, Groh, Luňák, Libřický, Lemon, Horký (Malšovice), chybí střelec Rudníku v zápase s Tatranem Hostinné




JAKO 1.B TŘÍDA skupina F (VÝSLEDKY

ODLOŽENY ZÁPASY VE DVOŘE I OPOČNĚ, V DOUDLEBÁCH SOUBOJ LÍDRŮ

Zápas Dvora Králové B s Černíkovicemi byl odložen, měla se hrát tedy jen tři utkání, nakonec se odkládalo i v Opočně.

Zápasem kola byl určitě zápas prvních dvou týmů tabulky, Doudleby přivítaly Náchod B. Hosté měli pochopitelně naprosto bezpečný náskok a o jejich prvenství nepochybuje nikdo, ale přece jen - mohlo jít o jistou míru prestiže. Začínalo se v sobotu v 17:00 a trenér Mazura měl určitě zájem na tom, aby tentokrát fotbalu nechybělo koření.
Určitě nechybělo, jenže náchodští už vedli v 20. minutě 3:0 (6. Vaněček, 14. Plšek, 20. Vaněček) a to se většině z 80 diváků příliš nelíbilo. Domácí se však zvedli a během dvou minut snížili na 2:3 (41. Dudek, 42. Ma. Kráčmer), jenže gól do šatny v podání Lukáše Soumara stanovil konečný poločasový stav na 2:4. Po přestávce už stříleli jen hosté, v 57. minutě Poláček a v 81. minutě Chládek dali výsledku konečnou podobu na 2:6. Zápas vedl s píšťalkou Lubomír Bečvář.

Ve stejný termín se mělo hrát utkání Opočno - Solnice, proti však bylo počasí, které hrací plochu učinilo nezpůsobilou. Oba týmy se dohodly na náhradním termínu v neděli 5. června od 13.00.

V neděli se vděčným divákům v Albrechticích nad Orlicí představil nováček soutěže Velké Poříčí v čele se střelcem Dobývalem a zkušeným Janem Hubkou. Začínalo se v 17:00, o třičtvrtě hodiny později byl stav stále 0:0. To se vůbec nelíbilo kanonýru domácích Hořínkovi, který se po přestávce trefil třikrát, jednou mu asistoval Sršeň. Před 100 diváky řídil zápas Jakub Ludvík.
Slova Rostislava Kchopa, trenéra Albrechtic: "Bezbrankový první poločas toho moc nepřinesl, hráli jsme trpělivě, opatrně vzadu. Druhý poločas byl představením Davida Hořínka, který vsítil krásné tři góly. Nejinak ani Láďa Sršeň, který z úhlu zavěsil pod víko. Jsem spokojen s výkonem všech."

HVĚZDA KOLA :
David Hořínek (Albrechtice) - v duelu s Velkým Poříčím vstřelil tři krásné branky.

UDÁLOST KOLA :
Dva zápasy byly odloženy.

VÝROK KOLA :
Marek Mazura, trenér Doudleb: "Dnes bylo i fotbalové koření, hlavně díky soupeři."


NÁVŠTĚVA KOLA :
100 diváků vidělo utkání Albrechtice nad Orlicí - Velké Poříčí.

KANONÝŘI SOUTĚŽE PO 25. ODEHRANÉM KOLE :
33 - Plšek (Náchod B),
23 - Hořínek (Albrechtice),
18 - Vaněček (Náchod B), L. Jelen (Opočno), D. Hanuš (Černíkovice),
17 -
Dobýval (Velké Poříčí),

14 - Poláček (Náchod B), Ma. Kráčmer (Doudleby), 
13 - J. Vaníček (Dvůr Králové B), Zaňka (Solnice),

12 - Marks (Dvůr Králové B),
10 - Voldán (Dvůr Králové B),
Pinkas (Albrechtice), T. Přibyl (Opočno),
9 - Závada (Velké Poříčí),
8 - Vlček (Náchod B), Vágner (Dvůr Králové B), Z. Schod (Solnice),

7 - M. Otradovský, V. Hák (Dvůr Králové B), Sršeň (Albrechtice),
6 - Říha (Náchod B), Hudousek (Doudleby), Reichl (Opočno),

5 - Vondřejc, Školník (Opočno), Hovorka (Solnice), Jak. Novák, Mi. Vít (Velké Poříčí), Stodůlka (Černíkovice), Velíšek (Albrechtice), Jak. Šrámek (Doudleby),
4 - T. Vejprava, Pípek, Jar. Vejprava (Náchod B), Kopsa (Doudleby), J. Hanuš, Stieber, Mňuk (Černíkovice), Hanzl (Velké Poříčí), Pfeifer (Opočno), Kuhn (Dvůr Králové B), Zeman (Albrechtice), Olejarcz (Solnice),
3 - Vrabec (Náchod B), Dudek (Doudleby), Řežábek, Samler, Mertlík (Dvůr Králové B), Zelený, Kuneš (Velké Poříčí), Handa (Černíkovice), Rýznar, Gajda (Solnice),
2 - Akpem Ayikien, Peremene Gidion, vlastní (Náchod B), Rejl, Teuber, Vitebský (Dvůr Králové B), P. Musil, Škrabal, Šnajdr vlastní (Opočno), Stříbrný, Hubka (Velké Poříčí), Kadavý, T. Kubec, J. Kubec (Solnice), Mat. Mazura (Doudleby), Řehák, Duha, Jaroš (Albrechtice), Kučera (Černíkovice),

1 - Král, Kromholz, Hanel, Scharfer, Petr, Punar, Chládek, Soumar (Náchod B), Jákl, Kasan, Pícha, Volf, Matula (Dvůr Králové B), Čtvrtečka (Opočno), Kaněra, Flaška, Lanta, Hurdálek, Stodola (Velké Poříčí), Camara Morlaye, Drašnar, Mertlík, Hartman, Bocek, Drašnar (Solnice), Plachetka, Lyer, Kudláček, Kotyza, T. Mazura, Krmaš, Mar. Mazura, Souček (Doudleby), Víteček, Vrba, Ji. Holoubek, Jedlinský (Černíkovice),
- chybí střelci ze zápasů Dvůr Králové B-Černíkovice a Opočno-Solnice


DIVÁCKÁ HITPARÁDA PO 25. ODEHRANÉM KOLE (celkem přišlo v 25. kole zatím 180 fanoušků ve dvou odehraných duelech, průměr na utkání 90, od počátku podzimní sezóny tedy celkem 10 710 diváků, celkový průměr na utkání 110, chybí zápas Náchod B - Dvůr Králové B, který se nesehrál a byl kontumován, a odložená utkání Dvůr Králové B-Černíkovice a Opočno-Solnice)

Albrechtice n. O. - 2060 diváků (průměr 158 diváků na zápas)                                Černíkovice - 1770 diváků (průměr na zápas 147 diváků)                                       Velké Poříčí - 1450 diváků (průměr 120 diváků na zápas)                                       Doudleby n. O.- 1302 diváků (průměr 100 diváků na zápas)                                   Solnice - 1196 diváků (průměr na zápas 99 diváků)                                                Dvůr Králové B - 1043 diváků (průměr na zápas 86 diváků)                                 FK Náchod B - 1040 diváků (průměr na zápas 86 diváků)                                       Opočno - 940 diváků (průměr na zápas 78 diváků)     
                



JAKO 1.B TŘÍDA skupina G (VÝSLEDKY)      

V MAGNETU KOLA KOBYLICE ROZSTŘÍLELY KOPIDLNO

Skupina G JAKO 1. B třídy má již zřejmě tři týmy, které se už propadly do sestupových vod. Toto fotbalové propadliště však stále odmítají týmy Kopidlna a Kobylic, jejich zápas měl mít velké grády.

V Kobylicích panovala nervozita, domácí souboj s hosty z Kopidlna byl jedním ze zápasů sezóny. Duel trenérů Libora Tobiška a Miloslava Havelky se stal konfrontací týmů s 26 body, jeho vítěz nakročil ke 4. místu. Hrálo se v sobotu v 17:00 a podle zpráv z domácího tábora se měla čekat solidní návštěva. Tak jak to bylo ve skutečnosti?
Raketový začátek měli domácí a ve 2. minutě se poprvé probudil střelec Jiří Dítě (1:0). V 11. minutě srovnal kopidlenský Tomáš Dřímal, ale Dítě byl při chuti, v 25. minutě upravil na 2:1 a v 31. minutě Tomáš Havlíček dal na 3:1 pro Kobylice. Po přestávce už dominovali domácí fotbalisté a Jiří Dítě dovršil svůj střelecký galakoncert dalšími dvěma góly v 47. a v 52. minutě. Výsledek 5:1 nebyl asi příliš očekáván, domácí uspokojili většinu z přítomných 120 fanoušků. Utkání řídil zkušený Václav Hlavsa, který vytáhl pouze třikrát žlutou kartu.
Slova Libora Tobiška, trenéra Kobylic: "Mistrovský zápas s Kopidlnem byl pro nás zápasem pravdy. Znova mě kluci ujistili o tom, že hrát dobrý fotbal umí. Dnešní zápas byl jednoznačně pod naší režií a soupeř byl zcela bezradný a bezzubý. Vitězství je zcela zasloužené a všem klukům děkuji včetně střídajícím, kteří nejenom pomůžou na hřišti, ale i kluky podpoří hlasově z lavičky."

Kunčice nad Labem odehrály poslední zápas v deseti, tým se před týdnem naprosto rozložil. Nyní do Kunčic jely Valdice, budou mít stejně lehkou úlohu jako minule béčko Chlumce nebo se domácí borci dají dohromady, to byla základní otázka před utkáním? Pro Valdice byla samozřejmě výhra velmi nutná a důležitá, zatím se nezachránily.
Rozhodlo se už do přestávky, Valdice již vedly 3:0 (2. Toráč, 30. Volšička, 36. Repka) a tento stav byl také konečným výsledkem zápasu. Ten řídil Matěj Junek a vidělo ho pouhých 30 fanoušků.
Michal Franc, vedoucí Valdic: "Do Kunčic jsme odjížděli s tím, že chceme získat tři body, které by upevnily naše postavení v tabulce. Byli jsme oslabeni o tři hráče základní sestavy, kteří byli na svatbě našeho hráče Honzy Špicara, kterému ještě jednou přejeme hodně štěstí v nové životní etapě. Již ve druhé minutě se prosadil Toráč, poté přidali další branky Volšička a Repka. O zápase bylo rozhodnuto a tři body putují zaslouženě do Valdic. Jediná kaňka na utkání byla slabá divácká kulisa ze strany domácího celku."

V Dolní Kalné už hrají v klidu a svoje rozpoložení mohli potvrdit v zápase s Baníkem Žacléř. Podobně jako v Kunčicích se hrálo v sobotu od 17:00, svěřenci Tomáše Navrátila hájili první příčku.
Hájili a uhájili díky výhře 2:0, kterou zajistili v v 67. minutě Zdeněk Tauchman a v 85. minutě Tomáš Jiřička. Před 105 diváky pískal Martin Vitvar.
Slova domácího trenéra Navrátila: "Některá vítězství se rodí lehce, na některé se nadřete, ale musíte být trpěliví. Přesně to byl v sobotu náš případ. Soupeře jsme mačkali, měli šance, ale branku jsme mu dokázali vstřelit až po více jak hodině hry. Baník držel nad vodou zejména skvělý golman Pelc, který nám umožnil pojistku až pět minut před koncem. Byly to nervy, uši máme odřené ještě teď.... Ale bereme tři body a snad jsme zachráněni ! Premiéru v krajské soutěži zvládl výtečně i nestárnoucí rozhodčí Jarda Mrkvička."

V neděli se hrálo tradičně v Chlumci nad Cidlinou, kde domácí rezerva mohla definitivně potvrdit udržení 1. B třídy se Sokolem Libáň. Hosté nezažívají vydařené jaro, čekali jsme, zda je tým ještě naladěn trápit favorita.
Nestalo se - M. Kučera, D. Jelínek a Hartman zajistili Chlumci vedení 3:0, které korigoval až v 87. minutě Smetana. Výsledek 3:1 poslal Chlumec na druhé místo tabulky, před 111 diváky pískal Kudláček.
Jiří Pešta, vedoucí Libáně: "V prvním poločase vyrovnané utkání, my jsme bohužel nastřelili brankovou konstrukci a ostatní šance jsme také nevyužili. Domácí také své šance neproměnili díky zakrokům gólmana Hampla. Druhou půli jsme brzy inkasovali a povedené brejky vedené Veselským jsme ubránit nedokázali."


HVĚZDA KOLA :
Michael Pelc (Žacléř) - brankář Baníku byl hlavní postavou utkání v Dolní Kalné, jeho výkon pochválily obě strany.

UDÁLOST KOLA :
Na utkání již sestupujících Kunčic přišlo 30 diváků, Jiří Dítě z Kobylic dal čtyři branky Kopidlnu.

VÝROK KOLA :
Tomáš Navrátil, trenér Dolní Kalné: "Byly to nervy, uši máme odřené ještě teď...."


NÁVŠTĚVA KOLA :
120 diváků vidělo duel Kobylic s Kopidlnem.

DIVÁCKÁ HITPARÁDA PO 25. ODEHRANÉM KOLE (celkem přišlo 366 fanoušků, smutnou raritou je 30 diváků v Kunčicích, průměr na utkání 91, od počátku sezóny tedy celkem 10 654 diváků, celkový průměr na utkání 106)

FK Kopidlno - 1765 diváků (průměr na zápas 147 diváků)                                       Dolní Kalná - 1763 diváků (průměr na zápas 135 diváků)                                       Kobylice - 1496 diváků (průměr 115 diváků na zápas)                                            SKP Valdice - 1246 diváků (průměr na zápas 103 diváků)                                      Sokol Libáň - 1233 diváků (průměr na zápas 102 diváků)                                       FK Chlumec B - 1181 diváků (průměr 90 diváků na zápas)                                     Žacléř - 1063 diváků (průměr 88 diváků na zápas)                                                  Kunčice n. L. - 902 diváků (průměr na zápas 69 diváků)                                        

KANONÝŘI SOUTĚŽE PO 25. ODEHRANÉM KOLE :
16 - Dítě (Kobylice),
15 - Rejman (Valdice),
14 - T. Jiřička (Dolní Kalná),
13 - Míč (Kunčice), M. Kučera (Chlumec B),
10 - Tauchman, V. Kodytek (Dolní Kalná), Sítař (Libáň),
9 - Najman (Dolní Kalná), Hartman (Chlumec B), Nový, Havlíček (Kobylice), Poutník (Kopidlno),
8 - Horváth (Žacléř),
7 - Hampl (Dolní Kalná), Repka (Valdice), D. Jeřábek, M. Krejčík (Kunčice),
6 - Branský (Chlumec B), Havlík, Balcar (Libáň), Ondráško (Žacléř),
5 -
Jar. Jiřička (Dolní Kalná), Myška (Chlumec B), Hnát, T. Klaban, Dřímal (Kopidlno), Kalenda (Valdice), P. Dvořák, R. Brzek (Kobylice), Mádle (Žacléř),  
4 - M. Stránský, Bartoš, D. Ježek, Landyš (Dolní Kalná), Špicar, Zugar, Volšička (Valdice),  
3
- Klzo, Vávra (Kobylice), Kofránek, Janda (Chlumec B), Černovský, Machačný (Kopidlno), Skála, vlastní (Žacléř), Kracík, Jak. Jeřábek (Kunčice),
2 - vlastní (Dolní Kalná), Pitthard, Toráč (Valdice), Pečenka (Kobylice), Havelka, Berounský (Kopidlno), J. Kučera, Kycelt, Beneš, Kmínek, Bareš, D. Jelínek (Chlumec B), Tu Hai Linh, Hlavatý, Pešta, Smetana (Libáň), Baše, Janata, Maňuch (Žacléř), Tryzna (Kunčice n. L.),
1 - Smetana, Dědek, A. Kodytek (Dolní Kalná), Zeman, Hubený, Tichý, Kárník, Svoboda, J. Jelínek, J. Volný, Appl, Bráborec, Veselský (Chlumec B), Kubíček, Vočka, Vilímek (Valdice), Zedek, L. Komárek, Dyčenko (Kopidlno), Herzog, Říha, Pšenička, Kubišta, Khol, Sedláček (Kobylice), Mička, Mutzer, Valnoha, vlastní (Libáň), Kotyk, Ma. Těžký, Hradecký, Kovačík, Popelka, Sedlák (Žacléř), Adolf, Jílek, Chlum, Gazsi, Tušiak, Stejný (Kunčice),

JAKO 1.B TŘÍDA skupina H (VÝSLEDKY)   

ZE SOUBOJE O ZÁCHRANU JEŠTĚ NEVYPADLY ČTYŘI TÝMY

Skupina  má zřejmě jasno v tom, že Smiřice a Police nad Metují budou 1. B třídu hrát i v další sezóně. Hodně nakročeno k záchraně má Lípa, ale jistota zatím žádná. Ještě tři zápasy v nejnižší krajské soutěži čekají béčko Kostelce.

Start Ohnišov, tým, který se nyní posílen rve zuby nehty o setrvání, uvítal doma v sobotu Polici nad Metují. Hrálo se v 17:00, Police byla v laufu, domácí spoléhali na střelce posledních zápasů - Jana Kuchtu a Jana Macka.
Do poločasu bylo rozhodnuto, Kuchta a Macek zajistili do 29. minuty vedení 2:0 pro Ohnišov, to potvrdil ve 45. minutě nestárnoucí Roman Kyral. Police snížila Čermákem v 74. minutě na 3:1, konečné slovo měl Jan Macek v 87. minutě. Výsledek 4:1 sledovalo 60 diváků a do zápisu ho potvrdil sudí Luboš Říha. Josef Kárník pochválil hráče za předvedený výkon.

Ve Zdelově panovala nervozita, domácí borci měli těžkou úlohu, ve fatálním zápase hostili vedoucí Smiřice. I zde se hrálo v sobotu v 17:00.
Černá série zdelovských fotbalistů pokračuje - Zdelov prohrál 1:2 a v tabulce se propadá. Ve 42. minutě poslal Smiřice do poločasového vedení 0:1 Petr Šimek. v 62. minutě Jan Weisser srovnal a 102 diváků zase mělo naději. Bohužel jen do 82. minuty, kdy se opět trefil Šimek a Smiřice potvrdily jarní fazónu pod taktovkou Aleše Bednáře. Zápas vedl rozhodčí Lukáš Kubálek.
Petr Komárek, vedoucí týmu Zdelova: "Touto porážkou jsme "nakročili" zpět do OP. Nervózní z toho však zcela jistě nejsme. Neodehráli jsme ale vůbec špatný zápas. O výhře hostů nakonec rozhodla nepřesná "malá domů" v 82. minutě. Bohužel pro nás personální krize v týmu pokračuje. Tentokrát nám (nebo spíš opět) chybělo 5 hráčů základní sestavy. Těm co nastoupili, včetně trenéra, však patří dík. Smiřice však mají dobrý tým, asi nejlepší, se kterým jsme na jaře hráli."

V neděli se stébla chtěl chytit Borohrádek, který zajížděl do Kostelce. Domácí mladíci ale hráli bez zábran a zvítězili 6:3 (Jan Rada 3, Roman Svatoš 2, David Krupka - Tomáš Sazima, Kamil Lifka, Jiří Duda). Před 60 diváky bděl nad pravidly rozhodčí Adam Jiříček.
MIlan Bořek, vedoucí Kostelce: "I když jsme byli posíleni 5 hráči z A-týmu, hosté byli houževnatým soupeřem. Utkání zlomil až střídající Rada, který od nástupu na hřiště během 12 minut vstřelil 3 branky a tým dovedl do vítězného konce."

Hronov rovněž křesal plamínek naděje, hostil v neděli Lípu nad Orlicí. Pro hosty porážka znamenala, že se dále budou ohlížet za sebe, jak hrají jejich soupeři. Domácí svého soupeře stáhli na čtyři body díky výhře 3:2 (15. Šťavík, 83. Franců, 90. Šťavík - 30. Síkora, 55. Kafka). Utkání podle zápisu rozhodčího Martina Dujsíka vidělo velmi dobrých 160 fanoušků, kteří určitě vzpomínají na branku domácího Šťavíka v poslední minutě řádné hrací doby.
Libor Beran, vedoucí Lípy: "Sami jsme si prohráli tři body."


HVĚZDA KOLA :
Milan Štavík (Hronov) - kapitán hronovských fotbalistů (rok narození 1989) byl hlavní postavou zápasu Hronova s Lípou, dal dva góly a ten druhý v závěrečné minutě zápasu.


UDÁLOST KOLA :

Kostelec nad Orlicí B těží z toho, že zápas áčka se v Náchodě nehrál. Do zbraně povolává pět hráčů z kádru a poráží doma 6:3 Borohrádek, kterému tím hodně přibližuje okresní přebor.


VÝROK KOLA :
Petr Komárek, sekretář Zdelova: "Touto porážkou jsme "nakročili" zpět do OP. Nervózní z toho však zcela jistě nejsme."

NÁVŠTĚVA KOLA :
160 diváků podle rozhodčího Martina Dujsíka vidělo zápas Hronova s Lípou nad Orlicí.

KANONÝŘI SOUTĚŽE PO 25. ODEHRANÉM KOLE :
19 - Síkora (Lípa), Kuchta (Ohnišov),
16 - Klapkovský (Police),
13 - Bednář,
Korenčík (Smiřice), 
11 - Šimek (Smiřice), Danihel, Šťavík (Hronov),
10 - Jandík (Police),
9 - Brzokoupil (Lípa), 

8 - J. Koutník (Smiřice), Novotný (Zdelov), Čepelka (Lípa), Macek (Ohnišov),
7 - Mráz, Weisser (Zdelov),
6 - Valtera (Police n.M.), Kováč (Ohnišov), Tichý (Hronov), R. Sazima (Borohrádek), Rada (Kostelec B),
5 - Dostálek (Zdelov), Vašata (Lípa), P. Matějus (Borohrádek),
4 - Raszka, Čížek (Smiřice), Ćermák (Police), Mondík (Lípa), Neubecker, Dvořák (Zdelov), Liška, T. Sazima (Borohrádek),
3 - Melichárek, Konrád (Smiřice), Pataki, Kollert, vlastní (Police n.M.), D. Brzek (Ohnišov), Neuschl (Hronov), Komárek, Sehnal (Zdelov), Moravec, Vojnar, Barták (Borohrádek), Vilímek, Svatoš (Kostelec B),
2 - Matějček, Škarytka (Smiřice), Švorčík, Semerák (Police n. M.), Grim, Kafka, Bílek, Doleček (Lípa), Krpata, Šedivý, Baborák, Pokorný (Ohnišov), Hurdálek, Hošek (Zdelov), Lochman, Brendl, Václavek, Duda (Borohrádek), Hofman, Nosek, Phan Mang Tuong. Strnad, Franců (Hronov), Křehký, Hochmann, J. Kozel (Kostelec B), 
1 - Ponikelský, Fof, Duong Ming Tung, Bureš (Smiřice), Jasiok, Hauk, Tauc, Sivak, Šnábl, Bergmann (Police), Palán, Horák (Lípa), Štětina, Martínek, Cuberka, Zrzavý, Fišer, T. Krahulec, Kyral (Ohnišov),
R. Zeman, Nedvídek, Cvejn, Csontos, M. Horák (Zdelov), Pek, Ansorge, Novák, Vít, Schreiber, Klabník (Hronov), Staněk, Udržal, Staněk, Uhnavý, Karkula, Lifka (Borohrádek), J. Šrámek, Krejčí, Jošt, M. Kozel, Krupka, vlastní (Kostelec B),


DIVÁCKÁ HITPARÁDA PO 25. ODEHRANÉM KOLE (celkem přišlo 382 fanoušků, průměr na utkání 95, od počátku sezóny tedy celkem 9 159 diváků, celkový průměr na utkání 91)

Borohrádek - 1 407 diváků (průměr 117 diváků na zápas)                                      Zdelov - 1 320 diváků (průměr 101 diváků na zápas)                                             AFK Hronov - 1 268 diváků (průměr na zápas 97 diváků)                                        Lípa n. O. - 1 263 diváků (průměr na zápas 105 diváků)                                       Police n. M. - 1 138 diváků (průměr 94 diváků na zápas)                                         SK Smiřice - 925 diváků (průměr 84 diváků na zápas)                                            Kostelec B - 848 diváků (průměr na zápas 65 diváků)                                          Ohnišov - 486 diváků (průměr 40 diváků na zápas)                                       

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Vytvořeno: 28.5.2016
redakce Fotbal v kraji (vb)


Web fotbal v kraji
Sociální sítě
Kalendář akcí<
« 04 / 2024 »
PoÚtStČtSoNe
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930


AKTUALITY


Ke stažení

Úřední hodiny
Úřední hodiny sekretariátu KFS
úterý - 8:00 - 16:00
čtvrtek - 8:00 - 17:00

Informace