Vyberte soutěž

Fotografie týdne
Nadační fond
Oficiální zprávy KFS
Adresáře KFS
Stránky OFS
Administrace

Pokračuje souboj Jičín B-Hostinné, těžké domácí prohry Kunčic, Kostelce a Žacléře, duel Lípa - Zdelov pro domácí, Police vyhrála derby s Hronovem


Datum akce: 30.11.-0001

 

O co se na jaře také hraje?  

Především se hraje o "personální" podobu 1. B třídy v soutěžním ročníku 2016/2017, ta se vrací do modelu dvou skupin po 14 týmech. To se týká především skupin G a H, kde se hraje o setrvání v krajské soutěži. Ve finálových skupinách obdrží první tři týmy malé finanční bonusy.

Do jarních skupin si týmy zajistily jako výchozí stav polovinu bodového zisku z podzimu. V příštím soutěžním ročníku bude tedy v 1. B třídě startovat 28 týmů ve dvou skupinách, což při pěti postupujících z okresních přeborů znamená zřejmě sestup minimálně 8 týmů. Ve skupinách o sestup to znamená, že se týmy musí minimálně umístit na prvních čtyřech příčkách za předpokladu, že sestupy z divizních soutěží dopadnou pro náš kraj nejlépe jak mohou. 

I v posledním jarním dějství v tomto modelu 1. B tříd se odehrává penaltový rozstřel v utkáních, které v řádné hrací době skončí nerozhodně, vítěz rozstřelu bere bod navíc.

 

 

JAKO 1.B TŘÍDA skupina E (VÝSLEDKY)
        


NIC NOVÉHO POD SLUNCEM, JIČÍN STÁLE VEDE O TŘI BODY

Skupina E JAKO 1. B třídy pokračovala dalšími duely už 10. jarního kola, týmy Jičína i Hostinného shodně vyhrály, na poslední příčku spadly Malšovice.

David Knížek v 32. minutě a Matěj Mezsároš v 72. minutě byli autory branek v duelu vedoucího Jičína B proti Předměřicím. Výhru domácích 2:0 sledovala padesátka diváků a rozhodčí Martin Pálka.
Jaroslav Matějka, vedoucí Jičína, byl stručný: "V nepříliš kvalitním utkání jsme zaznamenali dvě branky a tím jsme zaslouženě zvítězili. Stálo při nás i štěstí, když soupeř nastřelil dvakrát tyčku naší branky."

110 diváků sledovalo za poměrně příjemného počasí hradecké derby Lokomotiva - Malšovice. Hosté vedli již 2:0 (33. Dušánek, 40. Brokeš) a schylovalo se k překvapení. Jenže Lokáda po přestávce zabrala - v 50. minutě snížil Schejbal a v 65. a v 68. minutě Zvolánek otočil skóre definitivně. Výhra 3:2 upevnila domácím třetí místo. Utkání řídil Tomáš Bouz.
Michal Sobotka, vedoucí Lokomotivy a jeho hodnocení zápasu: "Na začátku utkání, jsme měli dvě jasné šance, ty jsme neproměnili a poté jsme hostům darovali dvě branky a do kabin se šlo s dvoubrankovým mankem. Ve druhém poločase jsme byli lepším týmem, vstřelili jsme tři branky a získali tím plný počet bodů. Pochvalu zaslouží všichni tři rozhodčí."

1:1 v poločase a 2:5 na konci utkání - to byl vývoj stavu v zápase Trutnov C - Rudník. Domácí vedli již od 1. minuty gólem Kuldy, v 36. minutě vyrovnal Janoušek. Druhou část hry vyhráli už hosté 1:4 (69. Landa - 54. Hloušek, 68. Zeman, 77. Prívara, 87. Víšek) a zápas celkově 2:5. Za stavu 2:4 chytil hostující gólman Čáp pokutový kop.
Jaroslav Votoček, trenér Trutnova: "Celé utkaní jsme byli lepším týmem, přesto jsme vysoko prohráli. Rudník nás letos porazil třikrát v normální hrací době a jednou na penalty, asi to na nás umí. My jsme dnes měli spoustu šancí, navíc jsme hráli koukatelný fotbal, bohužel na výhru to nestačilo. Příště to budeme muset řezat a třeba budou body. Mužstvu lze vyčíst snad jen malý důraz v pokutových územích."
Rozhodčím zápasu byl před 80 přihlížejícími Daniel Duřt.

V Hlušicích startovalo Hostinné a potvrdilo roli favorita výhrou 3:1 (18. a 83. Jakoubek, 11. Rodr - 58. M. Batelka). Domácí dohráli bez vyloučeného Michala Strýhala, který dostal druhou ŽK, i tu první obdržel za faul.
Pavel Šmucer, vedoucí Tatranu Hostinné: "Začátek zápasu byl opatrný. Přesto se nám podařilo jít rychle do dvoubrankového vedení , pak jsme ale polevili a pustili soupeře do hry, když domácí z trestného kopu snížili. Museli jsme se strachovat o výsledek, vítězství se nám podařilo potvrdit až v závěru utkání."
Utkání řídil Martin Vitvar před stovkou diváků.

HVĚZDA KOLA :
Marek Zvolánek (Lokomotiva) - ještě v 64. minutě prohrávala jeho Lokomotiva v derby s Malšovicemi 1:2, poté to vzal Marek do svých rukou a dvěma góly v rozpětí čtyř minut otočil zápas.

UDÁLOST KOLA :
V zápase Hlušice - Hostinné se na hřišti objevili dva nejlepší střelci soutěže, Martin Jakoubek a Michal Batelka. I ve vzájemném zápase dokázali své kvality a oba se trefili, Jakoubek dokonce dvakrát.

VÝROK KOLA :
Pavel Cerman, kouč Rudníku: "Vrcholem příjemného odpoledne byla pak branka J. Privary, který prošel celým hřištěm, obešel co se dalo a zkušeně zavěsil."


NÁVŠTĚVA KOLA :
110 diváků vidělo hradecké derby Lokomotiva - Malšovice.

DIVÁCKÁ HITPARÁDA PO 24. ODEHRANÉM KOLE (ve 24. kole celkem přišlo 340 fanoušků, průměr na utkání 85, od počátku sezóny tedy celkem 7 896 diváků, celkový průměr na utkání 82)

Hostinné - 1816 diváků (průměr 151 diváků na zápas)                                           SK Hlušice - 1132 diváků (průměr na zápas 94 diváků)                                         Lokomotiva HK - 1092 diváků (průměr 91 diváků na zápas)                                   Předměřice - 1045 diváků (průměr 87 diváků na zápas)                                      Rudník - 1022 diváků (průměr na zápas 85 diváků)                                                Trutnov C - 771 diváků (průměr 64 diváků na zápas)                                              Jičín B - 715 diváků (průměr 59 diváků na zápas)                                               Malšovice - 645 diváků (průměr 53 diváků na zápas)                                         

KANONÝŘI SOUTĚŽE PO 24. ODEHRANÉM KOLE :
24 - Jakoubek (Hostinné),
19 - M. Batelka (Hlušice)
16 - Zvolánek (Lokomotiva),
15 - P. Horáček (Jičín B),
14 - Dušánek (Malšovice),
11 - Víšek (Rudník),
9 -
Pluhař (Jičín B), Frank (Předměřice), Soumar (Hlušice), Jareš (Malšovice),
8 - Knap (Rudník),
7 - Zeman (Rudník), Brokeš (Malšovice),
6 - M. Mezsároš (Jičín B), R. Polák, Rodr (Hostinné), A. Hůlka (Lokomotiva), Strakatý (Předměřice), 
5 - T. Haken (Jičín B), Voborník, Pekáč (Předměřice), Řehůřek, Chvalina, M. Kulda (Trutnov C),     
4 - M. Jeník, Vacek (Jičín B), L. Horák (Hostinné), Bezvoda, Hlavatý (Předměřice), Mar. Kohout, Svěcený, Špaček (Hlušice), Z. Doubic, Kárník (Trutnov C), Kučeravý (Rudník),
3 - Nálevka, Hejtmánek (Jičín B), Valeš, Šmucer, vlastní (Hostinné), Jiří Javůrek, Šubrt, D. Denk, Schejbal (Lokomotiva), Zákravský, Tůma (Trutnov C), Valc, T. Franc (Malšovice),  
2 - Řeháček, Voldán, Klaban, Bucek, Janda, Veg (Jičín B), Kracík, T. Maličký, Filcsák (Hostinné), Borovský, Odehnal, Vodák, vlastní (Lokomotiva), Šmarda (Předměřice), Kyral, Pav. Průcha (Hlušice), Šimočko, Hodbod, vlastní (Trutnov C), Horešovský, Čáp, Hloušek, Prívara (Rudník), Rejha (Malšovice),
1 - Míka, Čeřovský, Malý, Mikolášek, Šaroun, Knížek (Jičín B), Petružálek, Brož, Slavík, Lorenz, Nossek, Valášek (Hostinné), Rosulek, Svatoň, Dostál, Karabinoš (Lokomotiva), E. Bareš, J. Bareš, Mindek, Ponikelský, Paizker, Lejp, Bouček (Předměřice), J. Batelka, Šimůnek, Holman (Hlušice), Vomočil, Švorc, Rada, Kučera, Klossowski, Šulitka, Kancok, R. Horáček, Jirka, Skuček, Starý, Landa (Trutnov C), Eftlaiš, Pecold (Rudník), Papík, Groh, Luňák, Libřický, Lemon, Horký (Malšovice), chybí střelec Rudníku v zápase s Tatranem Hostinné




JAKO 1.B TŘÍDA skupina F (VÝSLEDKY

SKUPINA SE SPÍŠE DOHRÁVÁ, SOLNICE ZDOLALA ČERNÍKOVICE

První tři sobotní duely přinesly derby v Solnici, domácí výhru Opočna a export bodů z Velkého Poříčí do Dvora Králové. V neděli rezerva Náchoda pouze potvrdila svoje postavení.

Solnice hrála před 120 diváky derby s Černíkovicemi a úspěšně - domácí vyhráli 3:2 (30. Schod, 53. Zaňka, 60. Gajda - 19. Mňuk, 54. Stodůlka). Utkání řídil Lukáš Janata, který v 85. minutě vyloučil hostujícího Libora Dvořáka za zmaření vyložené šance.
Martin Kadavý, trenér Solnice: "Hosté vstřelili dva krásné góly, my jsme dokázali proměnit jen tři z mnoha našich šancí. Derby mělo náboj, kvalitu a díky našim fanouškům i správnou atmosféru."

Ve Velkém Poříčí startovalo béčko Dvora Králové a v sestavě v čele se Stanislavem Ježkem vyhrálo 2:0 (22. Marks, 77. Vágner). Zápas vidělo obligátních 100 diváků a pískal ho Ladislav Špaček.
Stručný komentář podle svého zvyku pronesl kouč hostů Čeněk Celler: "Naše zasloužené vítězství, když jsme ještě několik vyložených brankových příležitostí nedokázali proměnit."

Opočno před 50 příznivci jasně přehrálo Doudleby nad Orlicí 3:0 (13. Školník, 76. Šnajdr, 80. Reichl) a v tabulce poskočilo na bronzovou příčku. Utkání vedl s píšťalkou Lukáš Nožka.
Jan Jánský, trenér Opočna: "Celý zápas jsme měli utkání pod kontrolou a naše zasloužené vítězství jsme v závěru utkání zpečetili dvěma brankami. "

Suverén skupiny, rezerva Náchoda, hostil v neděli Albrechtice nad Orlicí a byl v tomto zápase pochopitelně velkým favoritem. V Bělovsi se začínalo v 17.00. Roli favorita domácí fotbalisté zvládli jednoznačným vítězstvím 5:1 (19. a 89. Vrabec, 29. Pípek, 41. Jar. Vejprava, 86. Plšek - 66. Hořínek).
Zápas řídil před 50 diváky Jakub Ludvík, který v 88. minutě poslal do sprch hostujícího Csontose za zmaření vyložené šance Náchoda.
Rostislav Kchop, trenér Albrechtic: "Domácí byli lepší a zaslouženě vyhráli. V 1. půli jsme jim to dost ulehčili našimi chybami. 2. půle byla lepší, škoda závěru, kdy jsme se místo na fotbal zaměřili na pomezního a dostali dvě branky. Gratulace soupeři k postupu."

HVĚZDA KOLA :
Diváci v Solnici - vytvořili velmi dobrou atmosféru derby zápasu Solnice - Černíkovice.

UDÁLOST KOLA :
I přes relativní bezproblémovost zápasů této skupiny přišla dvě vyloučení - Dvořák i Csontos viděli červenou kartu za změření vyložených šancí soupeře a oba v poslední desetiminutovce.

VÝROK KOLA :
Marek Mazura, trenér Doudleb: "Nemáme fotbalové koření, jsme jak krasobruslaři."


NÁVŠTĚVA KOLA :
120 fanoušků přišlo na derby do Solnice, kam se vydal tým sousedních Černíkovic.

KANONÝŘI SOUTĚŽE PO 24. ODEHRANÉM KOLE :
32 - Plšek (Náchod B),
20 - Hořínek (Albrechtice),
18 - L. Jelen (Opočno), D. Hanuš (Černíkovice),
17 - Vaněček (Náchod B),
Dobýval (Velké Poříčí),

13 - Poláček (Náchod B), Ma. Kráčmer (Doudleby), J. Vaníček (Dvůr Králové B), Zaňka (Solnice),
12 - Marks (Dvůr Králové B),
10 - Voldán (Dvůr Králové B),
Pinkas (Albrechtice), T. Přibyl (Opočno),
9 - Závada (Velké Poříčí),
8 - Vlček (Náchod B), Vágner (Dvůr Králové B), Z. Schod (Solnice),

7 - M. Otradovský, V. Hák (Dvůr Králové B),
6 - Říha (Náchod B), Hudousek (Doudleby), Reichl (Opočno), Sršeň (Albrechtice),

5 - Vondřejc, Školník (Opočno), Hovorka (Solnice), Jak. Novák, Mi. Vít (Velké Poříčí), Stodůlka (Černíkovice), Velíšek (Albrechtice), Jak. Šrámek (Doudleby),
4 - T. Vejprava, Pípek, Jar. Vejprava (Náchod B), Kopsa (Doudleby), J. Hanuš, Stieber, Mňuk (Černíkovice), Hanzl (Velké Poříčí), Pfeifer (Opočno), Kuhn (Dvůr Králové B), Zeman (Albrechtice), Olejarcz (Solnice),
3 - Vrabec (Náchod B), Řežábek, Samler, Mertlík (Dvůr Králové B), Zelený, Kuneš (Velké Poříčí), Handa (Černíkovice), Rýznar, Gajda (Solnice),
2 - Akpem Ayikien, Peremene Gidion, vlastní (Náchod B), Rejl, Teuber, Vitebský (Dvůr Králové B), P. Musil, Škrabal, Šnajdr vlastní (Opočno), Stříbrný, Hubka (Velké Poříčí), Kadavý, T. Kubec, J. Kubec (Solnice), Dudek, Mat. Mazura (Doudleby), Řehák, Duha, Jaroš (Albrechtice), Kučera (Černíkovice),

1 - Král, Kromholz, Hanel, Scharfer, Petr, Punar (Náchod B), Jákl, Kasan, Pícha, Volf, Matula (Dvůr Králové B), Čtvrtečka (Opočno), Kaněra, Flaška, Lanta, Hurdálek, Stodola (Velké Poříčí), Camara Morlaye, Drašnar, Mertlík, Hartman, Bocek, Drašnar (Solnice), Plachetka, Lyer, Kudláček, Kotyza, T. Mazura, Krmaš, Mar. Mazura, Souček (Doudleby), Víteček, Vrba, Ji. Holoubek, Jedlinský (Černíkovice),

DIVÁCKÁ HITPARÁDA PO 24. ODEHRANÉM KOLE (celkem přišlo v 24. kole 320 fanoušků ve čtyřech duelech, průměr na utkání 80, od počátku podzimní sezóny tedy celkem 10 530 diváků, celkový průměr na utkání 110, chybí zápas Náchod B - Dvůr Králové B, který se nesehrál a byl kontumován)

Albrechtice n. O. - 1960 diváků (průměr 163 diváků na zápas)                                Černíkovice - 1770 diváků (průměr na zápas 147 diváků)                                       Velké Poříčí - 1450 diváků (průměr 120 diváků na zápas)                                       Doudleby n. O.- 1222 diváků (průměr 101 diváků na zápas)                                   Solnice - 1196 diváků (průměr na zápas 99 diváků)                                                Dvůr Králové B - 1043 diváků (průměr na zápas 86 diváků)                                 FK Náchod B - 1040 diváků (průměr na zápas 86 diváků)                                       Opočno - 940 diváků (průměr na zápas 78 diváků)     
                



 

JAKO 1.B TŘÍDA skupina G (VÝSLEDKY)      

CHLUMEC NEPONECHAL NIC NÁHODĚ, VENKU VYHRÁLY I KOBYLICE

Skupina G JAKO 1. B třídy měla v sobotu na programu všechna utkání, o pravděpodobné jedno sestupové místo budou v závěru bojovat ještě zřejmě tři týmy. Svoji loď už potopili námořníci z Kunčic. Hitem příštího kola bude souboj 26-bodových Kobylic a Kopidlna.

Určitě velkou pozornost poutalo derby Valdice - Kopidlno, jehož skóre otevřel v 21. minutě kopidlenský Dřímal. V 63. minutě srovnal na konečných 1:1 domácí střelec, věkem dorostenec Tomáš Rejman. 54 diváků podle zápisu rozhodčího Lukáše Šlezingera vidělo tedy penaltový rozstřel a po něm se z bodu navíc radovali díky stavu 2:4 hosté.
Hodnocení zápasu bylo v režii kopidlenského Miloslava Havelky: "Poločas patřil nám, herně jsme měli navrch, škoda jen, že jsme to dokázali vyčíslit pouze jedním gólem. Po změně stran se hra vyrovnala. Řada soubojů volala po důraznějším verdiktu rozhodčího, kdy jsme mohli bezesporu od 53. minuty hrát přesilovku. Nestalo se tak a soupeř dokázal vstřelit vyrovnávací gól. Zápas gradoval, hrálo se nahoru-dolů až do penaltového rozuzlení, ve kterém exceloval náš brankář. Spokojenost, hráči bojovali jako tým."

Rozhodčí Jaroslav Kout vedl před 90 diváky zápas Baník Žacléř - Spartak Kobylice, který skončil jasnou výhrou hostů v poměru 6:2 (Maňuch, Mádle). Podrobnosti a střelce hostů zatím neznáme, zápis nebyl v IS fotbal uzavřen.
Co na to Libor Tobišek, kouč Kobylic: "Do zápasu jsme vstupovali s vědomím jediné možnosti a to výhry. Po vlažném a nedůrazném začátku se hra pomalu rozehrávala v náš prospěch a po několika fantastických kombinací našich hráčů jsme celé utkání bravurně zvládli. V tomto zápase se nám po dlouhé době povedlo využít naši křídelní rychlost společně s převzetím přihrávek."

Dolní Kalná zvítězila v Libáni 3:1 (Tomáš Jiřička 2, Landyš - Sítař) pod taktovkou sudího Luboše Říhy. Zápis nebyl v systému ani uzavřen ani otevřen, podrobnosti příliš neznáme, podle domácího hlášení přišlo na tento zápas 123 příznivců.
Více o zápase přiblížil svým komentářem Tomáš Navrátil, trenér Dolní Kalné: "Zasloužené vítězství našeho mužstva, měli jsme jak v držení daleko více míč, tak i více šancí. V první půli jsme šli díky střelecké potenci T. Jiřičky do dvoubrankového vedení, další 2 tutovky jsme však neproměnili. Domácí hned zkraje 2. půle snížili, my jsme jim svými minelami poté nabídli i vyrovnání, ale Libáň ho odmítla a naopak nám se podařilo vstřelit rozhodující třetí branku. Pak již to byl festival našich neproměněných brejkových situací. Kluci zaslouží pochvalu, stejně tak i trojice rozhodčích."

Kunčice nad Labem - Chlumec B mohl být zajímavý zápas, domácí tým v minulých kolech své soupeře trápil. Ještě v poločase to tak vypadalo, na dva góly hostujícího Jiřího Myšky odpověděl domácí Jan Stejný v 29. minutě a do kabin se šlo za stavu 1:2. Jenže - domácí hráli o deseti hráčích ...
Tento stav vydržel do 68. minuty, kdy svůj hattrick zkompletoval Jiří Myška a domácí se doslova položili. To se líbilo chlumeckému Miroslavu Kučerovi, který dokázal téměř neuvěřitelný kousek, od 77. do 89. minuty dal čtyři branky (!!!) a hosté vezli pod Karlovu Korunu nádherný výsledek 7:1. Domácí diváky již výkony kunčických borců příliš nezajímají a proto jich přišlo pouhých 25. Utkání pískal Jaromír Styblík.
Jaroslav Koza, vedoucí béčka Chlumce: "Domácí do zápasu nastoupili jen v deseti hráčích. Po dvou brankách Myšky jsme opět přestali hrát a domácím umožnili dát branku. A klidně mohli domácí jít do vedení, když neproměnili dvě šance. V půli druhého poločasu přidal náš nejlepší hráč Jirka Myška svůj třetí gól. Potom se čtyřikrát trefil Míra Kučera a nebylo co řešit. Naše vítězství bylo zcela zasloužené."


HVĚZDA KOLA :
Miroslav Kučera (Chlumec n. C. B) - za necelou čtvrthodinku vstřelil útočník chlumecké rezervy čtyři (!!!) branky a pokud se kunčická bárka v tuto chvíli ještě držela nad hladinou, tak tyto čtyři zářezy ji definitivně poslaly ke dnu.

UDÁLOST KOLA :
Kunčice nad Labem nastoupily do jednoho z posledních zápasů doma o deseti hráčích. Tomu odpovídala i divácká kulisa - přišlo 25 fanoušků.

VÝROK KOLA :
Jan Jelínek, trenér Kunčic nad Labem: "Potápějící se bárku nechalo několik hráčů zcela na holičkách a bylo jim úplně FUK, jak zápas dopadne a kdo bude hrát."


NÁVŠTĚVA KOLA :
Podle dosavadních údajů se nejvíce fanoušků sešlo v Libáni, kam jich přišlo sledovat zápas s Dolní Kalnou více jak 120.

DIVÁCKÁ HITPARÁDA PO 24. ODEHRANÉM KOLE (celkem přišlo jen 292 fanoušků, průměr na utkání 73, od počátku sezóny tedy celkem 10 288 diváků, celkový průměr na utkání 107)

FK Kopidlno - 1765 diváků (průměr na zápas 147 diváků)                                       Dolní Kalná - 1658 diváků (průměr na zápas 138 diváků)                                       Kobylice - 1376 diváků (průměr 114 diváků na zápas)                                            SKP Valdice - 1246 diváků (průměr na zápas 103 diváků)                                      Sokol Libáň - 1233 diváků (průměr na zápas 102 diváků)                                       FK Chlumec B - 1070 diváků (průměr 89 diváků na zápas)                                     Žacléř - 1063 diváků (průměr 88 diváků na zápas)                                                  Kunčice n. L. - 872 diváků (průměr na zápas 72 diváků)                                        

KANONÝŘI SOUTĚŽE PO 24. ODEHRANÉM KOLE :
15 - Rejman (Valdice),
13 - T. Jiřička (Dolní Kalná), Míč (Kunčice), 
12 - M. Kučera (Chlumec B),
10 - V. Kodytek (Dolní Kalná), Sítař (Libáň),
9 - Tauchman, Najman (Dolní Kalná), Nový, Dítě (Kobylice), Poutník (Kopidlno),
8 - Hartman (Chlumec B), Horváth (Žacléř),
7 - Hampl (Dolní Kalná), D. Jeřábek, M. Krejčík (Kunčice),
6 - Repka (Valdice), Branský (Chlumec B), Havlíček (Kobylice), Havlík, Balcar (Libáň), Ondráško (Žacléř),
5 -
Jar. Jiřička (Dolní Kalná), Myška (Chlumec B), Hnát, T. Klaban (Kopidlno), Kalenda (Valdice), P. Dvořák (Kobylice), Mádle (Žacléř),  
4 - M. Stránský, Bartoš, D. Ježek, Landyš (Dolní Kalná), Špicar, Zugar (Valdice), R. Brzek (Kobylice), Dřímal (Kopidlno), 
3
- Klzo, Vávra (Kobylice), Kofránek, Janda (Chlumec B), Volšička (Valdice), Černovský, Machačný (Kopidlno), Skála, vlastní (Žacléř), Kracík, Jak. Jeřábek (Kunčice),
2 - vlastní (Dolní Kalná), Pitthard (Valdice), Pečenka (Kobylice), Havelka, Berounský (Kopidlno), J. Kučera, Kycelt, Beneš, Kmínek, Bareš (Chlumec B), Tu Hai Linh, Hlavatý, Pešta (Libáň), Baše, Janata, Maňuch (Žacléř), Tryzna (Kunčice n. L.),
1 - Smetana, Dědek, A. Kodytek (Dolní Kalná), Zeman, Hubený, Tichý, Kárník, Svoboda, D. Jelínek, J. Jelínek, J. Volný, Appl, Bráborec, Veselský (Chlumec B), Kubíček, Toráč, Vočka, Vilímek (Valdice), Zedek, L. Komárek, Dyčenko (Kopidlno), Herzog, Říha, Pšenička, Kubišta, Khol, Sedláček (Kobylice), Mička, Smetana, Mutzer, Valnoha, vlastní (Libáň), Kotyk, Ma. Těžký, Hradecký, Kovačík, Popelka, Sedlák (Žacléř), Adolf, Jílek, Chlum, Gazsi, Tušiak, Stejný (Kunčice),
- v tabulce chybí střelci Kobylic v utkání v Žacléři

JAKO 1.B TŘÍDA skupina H (VÝSLEDKY)   

HAZARD ZDELOVA, BOROHRÁDEK PODLEHL SMIŘICÍM

Skupina zatím pokračuje spanilou jízdou Smiřic, které jí jasně vedou. Naopak Zdelov po sérii úspěchů v první části zatím ve druhé polovině jara nevyhrál a zanořil se již na páté místo. Prvním matematickým sestupujícím je béčko Kostelce nad Orlicí.

Právě rezerva Kostelce hostila tým Start Ohnišov. I přes vedoucí branku Matěje Kaplana v 18. minutě skončil nakonec zápas jasným výsledkem 2:6 pro hosty (88. Svatoš - 19., 30., 62. a 72. Kuchta, 74. a 76. Macek). Z této statistiky je jasné, jakou úlohu má nyní pro Ohnišov Jan Kuchta, kanonýr, který prošel mládežnickými kategoriemi FC Hradec Králové a jeho starty zaznamenaly rovněž týmy Broumova, Nového Bydžova či Staré Paky.
Před 20 diváky pískal Janota a komentář k zápasu dal domácí vedoucí Miroslav Žežule: "Po vyrovnaném prvním poločase jsme odpadli, soupeř si s námi dělal co chtěl, byla to hra kočky s myší. Gratulace soupeři k zaslouženému vítězství."

142 diváků vidělo derby Lípa nad Orlicí - Zdelov. Ještě ve 40. minutě svítil stav 0:0, ale v poslední pětiminutovce zasadili domácí Čepelka a Síkora soupeři těžkou ránu, ze které se již nevzpamatoval. To již na hřišti nebyl brankář Zdelova Lukáš Beránek, kterého rozhodčí Milan Fryš poslal do sprch za faul na útočníka, který na něho šel zcela sám.
V 54. minutě sice Jan Novotný snížil na 2:1, Zdelov v brance s Neubeckerem dokonce tlačil, ale podobně jako závěr první půle nezvládli hosté při hře vabank ani závěr poločasu druhého, v 88. minutě Brzokoupil a v 90. minutě Horák rozhodli o konečném výsledku 4:1.
Petr Komárek, sekretář Zdelova: "První poločas byl z naší strany hodně špatný. V jeho závěru (37. minuta) jsme přišli o brankáře (ČK) a do poločasu jsme ještě 2x inkasovali. Ve druhé polovině jsme byli i v deseti lepším týmem, vyrovnat se nám ale nepodařilo. Domácí pak zahodili pár velmi dobrých šancí a v jeho závěru, kdy jsme už hráli vabank, definitivně rozhodli o výsledku zápasu. Gratuluji jim ke třem bodům. My jsme se, bohužel, na tento důležitý zápas "nesešli", v optimálním sestavě. Za výkon ve druhé půli však chválím celý náš tým."

Michal Říha řídil zápas Borohrádku se Smiřicemi, který skončil výhrou lídra tabulky v poměru 3:2. Borohrádek vstoupil do utkání výtečně, v 5. minutě P. Matějus otevřel skóre. Jenže v 14. minutě bylo vyrovnáno - radost do smiřických řad vnesl Čížek. V 43. minutě na poločasových 1:2 upravil Raszka. Ten samý hráč v 52. minutě zvýšil na 1:3, na což domácí dokázali odpovědět pouze brankou Karkuly v 66. minutě. Před 93 fanoušky utkání pískal Michal Říha.
Radek Sazima přes porážku tým neváhal pochválit: "Toto utkání jsme začali opět 1:0 a potřetí jsme odešli s nulou. Hosté měli územní převahu, ale bez větších gólových příležitostí. Udělali jsme 3 chyby a hosté je potrestali. Naše šance jsme nevyužili a proto jsme nebrali ani bod. I přes prohru chválím celý tým za bojovnost a nasazení."

Nedělní derby se odehrálo v Policí nad Metují, která hostila Hronov. Polici chybí párr bodíků k definitivní záchraně, Hronov o ni bojuje silou mocí. Výkop v Polici byl standardní v 17.00.
Před 130 zájemci o derby-fotbal bděl nad pravidly zkušený rozhodčí Aleš Havlík, který toto derby zvládl s jednou žlutou kartou. Začátek duelu by raketový, v 2. minutě vedl Hronov zásluhou Strnada, v 4. minutě bylo srovnáno díky Jandíkovi. V 15. minutě dává polický Semerák na 2:1, v 42. minutě Valtera na 3:1.  Po přestávce Jiří Kollert zvyšuje na 4:1 v 53. minutě, v 65. minutě koriguje střelec Hronova Danihel na konečných 4:2 pro domácí polický tým.
Ladislav Kudláček, trenér Police: "Utkání pro nás nezačalo štastně, ovšem na vedoucí branku hostí jsme vzápětí reagovali. Do poločasu jsme přidali další dvě trefy.D ruhý poločas jsme zvýšili naše vedení, ovšem hosté nesložili zbraně a snížili. Více se již neudálo a bereme tři body."

HVĚZDA KOLA :
Jan Kuchta (Ohnišov) - fotbalový světoběžník, který letos dovrší 32 let, nyní pomáhá k záchraně Ohnišovu. Velmi důkladně - v Kostelci se trefil čtyřikrát.


UDÁLOST KOLA :

Derby Lípa nad Orlicí - Zdelov poznamenalo vyloučení brankáře hostů Beránka, do branky musel hráč z pole Neubecker. Přesto Zdelov usiloval o vyrovnání, ale závěr nakonec patřil Lípě. Ta udělala touto výhrou velký krok k záchraně, ale další ještě musí následovat.


VÝROK KOLA :
Zdeněk Samko, trenér Hronova: "Bohužel rozdílového Jandíka nemáme, proto odcházíme poraženi."

NÁVŠTĚVA KOLA :
142 diváků sledovalo derby Lípa - Zdelov, o několik méně derby v Polici nad Metují.


KANONÝŘI SOUTĚŽE PO 24. ODEHRANÉM KOLE :
18 - Kuchta (Ohnišov), Síkora (Lípa),
16 - Klapkovský (Police),
13 - Bednář,
Korenčík (Smiřice), 
11 - Danihel (Hronov),
10 - Jandík (Police),
9 - Šimek (Smiřice), Brzokoupil (Lípa), Šťavík (Hronov),

8 - J. Koutník (Smiřice), Novotný (Zdelov),
7 - Mráz (Zdelov),
6 - Valtera (Police n.M.), Čepelka (Lípa), Kováč, Macek (Ohnišov), Weisser (Zdelov), Tichý (Hronov), R. Sazima (Borohrádek),
5 - Dostálek (Zdelov), Vašata (Lípa), P. Matějus (Borohrádek),
4 - Raszka, Čížek (Smiřice), Mondík (Lípa), Neubecker, Dvořák (Zdelov), Liška (Borohrádek),
3 - Melichárek, Konrád (Smiřice), Čermák, Pataki, Kollert, vlastní (Police n.M.), D. Brzek (Ohnišov), Neuschl (Hronov), Komárek, Sehnal (Zdelov), T. Sazima, Moravec, Vojnar, Barták (Borohrádek), Rada, Vilímek (Kostelec B),
2 - Matějček, Škarytka (Smiřice), Švorčík, Semerák (Police n. M.), Grim, Kafka, Bílek, Doleček (Lípa), Krpata, Šedivý, Baborák, Pokorný (Ohnišov), Hurdálek, Hošek (Zdelov), Lochman, Brendl, Václavek (Borohrádek), Hofman, Nosek, Phan Mang Tuong. Strnad (Hronov), Křehký, Hochmann, J. Kozel (Kostelec B), 
1 - Ponikelský, Fof, Duong Ming Tung, Bureš (Smiřice), Jasiok, Hauk, Tauc, Sivak, Šnábl, Bergmann (Police), Palán, Horák (Lípa), Štětina, Martínek, Cuberka, Zrzavý, Fišer, T. Krahulec (Ohnišov),
R. Zeman, Nedvídek, Cvejn, Csontos, M. Horák (Zdelov), Pek, Ansorge, Novák, Vít, Schreiber, Franců, Klabník (Hronov), Staněk, Duda, Udržal, Staněk, Uhnavý, Karkula (Borohrádek), J. Šrámek, Krejčí, Jošt, M. Kozel, Svatoš, vlastní (Kostelec B),


DIVÁCKÁ HITPARÁDA PO 24. ODEHRANÉM KOLE (celkem přišlo 385 fanoušků, průměr na utkání 91, od počátku sezóny tedy celkem 8 777 diváků, celkový průměr na utkání 91)

Borohrádek - 1 407 diváků (průměr 117 diváků na zápas)                                      Lípa n. O. - 1 263 diváků (průměr na zápas 105 diváků)                                       Zdelov - 1 218 diváků (průměr 101 diváků na zápas)                                             Police n. M. - 1 138 diváků (průměr 94 diváků na zápas)                                         AFK Hronov - 1 108 diváků (průměr na zápas 92 diváků)                                        SK Smiřice - 925 diváků (průměr 84 diváků na zápas)                                            Kostelec B - 788 diváků (průměr na zápas 65 diváků)                                          Ohnišov - 486 diváků (průměr 40 diváků na zápas)                                       

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Vytvořeno: 22.5.2016
redakce Fotbal v kraji


Web fotbal v kraji
Sociální sítě
Kalendář akcí<
« 04 / 2024 »
PoÚtStČtSoNe
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930


AKTUALITY


Ke stažení

Úřední hodiny
Úřední hodiny sekretariátu KFS
úterý - 8:00 - 16:00
čtvrtek - 8:00 - 17:00

Informace