Vyberte soutěž

Fotografie týdne
Nadační fond
Oficiální zprávy KFS
Adresáře KFS
Stránky OFS
Administrace

V čele skupiny o postup je béčko Jičína, Hostinné zdolalo v magnetu Lokomotivu, Valdice remizovaly v Kobylicích, Zdelov nadělil Borohrádku kanára


Datum akce: 30.11.-0001


 

O co se na jaře také hraje?  

Především se hraje o "personální" podobu 1. B třídy v soutěžním ročníku 2016/2017, ta se vrací do modelu dvou skupin po 14 týmech. To se týká především skupin G a H, kde před týdnem začaly tvrdé boje o setrvání. Ve finálových skupinách obdrží první tři týmy malé finanční bonusy.

Do jarních skupin si týmy zajistily jako výchozí stav polovinu bodového zisku z podzimu. V příštím soutěžním ročníku bude tedy v 1. B třídě startovat 28 týmů ve dvou skupinách, což při pěti postupujících z okresních přeborů znamená sestup minimálně 8 týmů. Ve skupinách o sestup to znamená, že se týmy musí minimálně umístit na prvních čtyřech příčkách za předpokladu, že sestupy z divizních soutěží dopadnou pro náš kraj nejlépe jak mohou. 

I v posledním jarním dějství v tomto modelu 1. B tříd se odehrává penaltový rozstřel v utkáních, které v řádné hrací době skončí nerozhodně, vítěz rozstřelu bere bod navíc.

 

 

JAKO 1.B TŘÍDA skupina E (VÝSLEDKY)         

HOSTINNÉ ZDOLALO LOKOMOTIVU, DO ČELA VŠAK BÉČKO JIČÍNA

Skupina E JAKO 1. B třídy má po 5. jarním kole v čele poměrně nečekaného lídra, kterým je Jičín B. Mladý tým z města Rumcajsova kraje exceloval i v tomto kole. V magnetu tohoto dějství zdolalo Hostinné Lokomotivu.

Běžela 21. minuta utkání Malšovice - Jičín B a hosté vedli již 3:0 (8. Pluhař, 17. a 21. P. Horáček), čímž bylo o osudu tohoto duelu prakticky rozhodnuto. V 38. minutě ztratil nervy malšovický Brokeš, strčil do soupeře a šel pod sprchy. Jičín pojistil výhru ještě v 64. minutě, kdy se trefil Tomáš Klaban.
Vítězství hostů 4:0 sledovalo 50 diváků a s píšťalkou vedl utkání Vít Zlámal.
Bohumil Krucký, kouč domácích: "K výsledku utkání není třeba přidávat komentář."

Rudník sehrál další domácí zápas s Předměřicemi a nebyl úspěšný, v 8. minutě poslal hosty do vedení Martin Strakatý, v 59. minutě vše pojistil Štěpán Bezvoda. Vše sledovala pouhá čtyřicítka fanoušků a zápas řídil Daniel Duřt. Výhrou 2:0 se Slavoj posunul na 4. místo tabulky.
Pavel Cerman, trenér Rudníku: "Hostující mužstvo se představilo jako velice kompaktní a zkušený tým, který přesně věděl, co chce hrát. Naše nekompletní mužstvo, doplněné o dorostence, působilo naopak chaoticky a hodně nepřesně. Ve druhém poločase jsme měli sice několik možností na vyrovnání, které jsme ale bohužel nevyužili. Naopak druhá branka hostů nás dorazila."

Do Hlušic přijel Trutnov a v poločase se stovka diváků těšila ze čtyř gólů, které si obě strany rovnoměrně rozdělily (17. M. Batelka, 22. Soumar - 32. a 42. Chvalina). Jenže hosté prokázali lepší fyzickou kondici a nakonec si z Hlušic vezli výhru 4:2, v 76. minutě strhl vedení na trutnovskou stranu Radek Horáček a v 90. minutě pojistil výhru 4:2 Jirka. Utkání pískal sudí Pavel Ouředník.
Jaromír Průcha, vedoucí Hlušic: "První půlka prvního poločasu nám sedla náramně. Vedli jsme 2:0 a nevypadalo to na žádné komplikace. Bohužel hosté brzo korigovali a ještě do poločasu vyrovnali. Po změně stran jsme byli aktivnější, snažili jsme se strhnou vítězství na svou stranu, ale když jsme naše šance zahodili, tak nás hosté z brejku potrestali. Čtvrtá branka byla již při naší power play do prázdné branky. Nezbývá mi než hostům pogratulovat k zisku tří bodů."

Magnet kola se odehrál v Hostinném, kam přišlo 150 fanoušků na utkání s hradeckou Lokomotivou. V 6. minutě se radoval Zvolánek a Lokáda vedla 1:0. Tatran má však kanonýra Martina Jakoubka a ten skóre srovnal na 1:1 v 33. minutě. Adam Rodr v 68. minutě a David Nossek v 71. minutě nakonec rozhodli o výhře Hostinného 3:1. Utkání pískal Miloš Skřivánek a neměl v zápase plném nečistých zákroků jednoduchou úlohu.
Pavel Šmucer, vedoucí Hostinného: "Bojovné a velmi tvrdě hrané utkání se spoustou nečistých, někdy až nevybíravých zákroků. Po vyrovnaném poločase jsme ve druhé půlce během tří minut vsítili dvě branky a stav udrželi do konce."

HVĚZDA KOLA :
Petr Horáček (Jičín B) - "Konečně se nám probudil útok", prohlásil trenér Mikolášek. Probudil se zejména Petr Horáček a dvěma góly hodně rozhodl zápas v Malšovicích. Jičín B vede tabulku.

UDÁLOST KOLA :
V zápase na ostří nože porazilo Hostinné hradeckou Lokomotivu a před tímto soupeřem získalo tříbodový náskok.

VÝROK KOLA :
Jaroslav Votoček, trenér Trutnova C: " Ve druhé půli jsme se bránili, na hrot jsme poslali kulhajícího Horáčka, který čtvrthodinku před koncem unikl domácí obraně a nekompromisně zavěsil."


NÁVŠTĚVA KOLA :
150 diváků sledovalo magnet kola mezi Tatranem Hostinné a Lokomotivou Hradec Králové.

DIVÁCKÁ HITPARÁDA PO 19. ODEHRANÉM KOLE (celkem přišlo 340 fanoušků, průměr na utkání 85, od počátku sezóny tedy celkem 6 426 diváků, celkový průměr na utkání 84)

Hostinné - 1431 diváků (průměr 159 diváků na zápas)                                           SK Hlušice - 962 diváků (průměr na zápas 106 diváků)                                           Lokomotiva HK - 922 diváků (průměr 92 diváků na zápas)                                    Rudník - 892 diváků (průměr na zápas 89 diváků)                                                  Předměřice - 790 diváků (průměr 79 diváků na zápas)                                            Jičín B - 605 diváků (průměr 67 diváků na zápas)                                               Trutnov C - 601 diváků (průměr 66 diváků na zápas)                                 Malšovice - 565 diváků (průměr 56 diváků na zápas)                                         

KANONÝŘI SOUTĚŽE PO 19. ODEHRANÉM KOLE :
16 - Jakoubek (Hostinné),
14 - P. Horáček (Jičín B), M. Batelka (Hlušice),
11 - Zvolánek (Lokomotiva),

10 - Dušánek (Malšovice),
9 - Soumar (Hlušice),  

8 - Jareš (Malšovice), Víšek (Rudník),
7 - Pluhař (Jičín B)

6 - Frank, Strakatý (Předměřice), Knap (Rudník),
5 - Brokeš (Malšovice), Voborník, Pekáč (Předměřice), Řehůřek, Chvalina (Trutnov C), R. Polák, Rodr (Hostinné), T. Haken (Jičín B), Zeman (Rudník),   
4 - Mar. Kohout, Svěcený (Hlušice), Bezvoda (Předměřice), M. Jeník, Vacek (Jičín B), Z. Doubic (Trutnov C), Kučeravý (Rudník),
3 - Valc, T. Franc (Malšovice), Jiří Javůrek (Lokomotiva), Hlavatý (Předměřice), Zákravský, Tůma, Kárník (Trutnov C), Valeš, vlastní (Hostinné), Nálevka, M. Mezsároš (Jičín B), 
2 - Rejha (Malšovice), Borovský, Schejbal, A. Hůlka, Odehnal, Vodák, D. Denk, vlastní (Lokomotiva), Šmarda (Předměřice), Kyral, Pav. Průcha, Špaček (Hlušice), M. Kulda, Šimočko, Hodbod (Trutnov C), Kracík, T. Maličký, L. Horák, Filcsák, Šmucer (Hostinné), Řeháček, Voldán, Klaban (Jičín B), Horešovský, Čáp (Rudník),
1 - Papík, Groh, Luňák, Libřický, Lemon, Horký (Malšovice), Rosulek, Svatoň, Dostál, Šubrt (Lokomotiva), E. Bareš, J. Bareš, Mindek, Ponikelský (Předměřice), J. Batelka, Šimůnek (Hlušice), Vomočil, Švorc, Rada, Kučera, Klossowski, Šulitka, Kancok, R. Horáček, Jirka, vlastní (Trutnov C), Petružálek, Brož, Slavík, Lorenz, Nossek (Hostinné), Míka, Veg, Janda, Čeřovský, Malý, Mikolášek, Bucek (Jičín B), Eftlaiš, Hloušek, Prívara (Rudník), chybí střelec Rudníku v zápase s Tatranem Hostinné




JAKO 1.B TŘÍDA skupina F (VÝSLEDKY

DOUDLEBY NAPRAVILY PROHRU, OPOČNO ZDOLALO NÁCHOD

Velešov Doudleby se doma "pochlapil" a s jasným výsledkem 3:0 poslal domů Velké Poříčí. V neděli hrál v Opočně Náchod B, byli jsme určitě zvědavi, zda svěřenci Jana Jánského budou náchodským fotbalistům komplikovat život.

V Doudlebách přišlo 123 fanoušků na zápas s Velkým Poříčím. Už v poločase bylo rozhodnuto, Doudleby vedly 3:0 a tento výsledek byl vepsán do zápisu o utkání i na konci zápasu. Góly domácích dali Jakub Šrámek, Matěj Mazura a Matěj Kráčmer. Utkání řídil rozhodčí Luboš Říha.
Marek Mazura, trenér Doudleb: "V oboustranně útočném zápase jsme byli lepším mužstvem, konečně jsme vsítili více jak jeden gól. Příští neděli Černíky, dlouhé klobásy, domácí diváci na balkóně a jeden útok střídá druhý. Přijdou konečně diváci?"

Stovka diváků ve Dvoře Králové sledovala prohru domácího béčka 1:2 se Solnicí. Hrdinou zápasu byl Zdeněk Schod, který dal branky hostů v 8. a v 37. minutě, mezi ně se vešel gól domácího Jiřího Kuhna v 34. minutě. Zápas se hrál pod dohledem rozhodčího Martina Pálky.
Komentář Čeňka Cellera: "Hosté se prezentovali velmi kvalitní obranou činností a nebezpečnými brejky do naší obrany. Dvě branky střelce Solnice Z. Schoda potom rozhodly celé utkání. Naše platonická převaha byla v podstatě k ničemu. Chyběla větší bojovnost a důraz se prosadit v osobních soubojích."

V neděli od 17:00 přivítaly poslední Albrechtice v derby Černíkovice, nelichotivá osmá příčka měla svěřence Rostislava Kchopa motivovat.
I stalo se, v 29. minutě vedli domácí 2:0 (12. Zeman, 29. Hořínek) a tento výsledek zůstal až do konce. Před 200 diváky řídil Miloš Hofman.
Josef Cejpek, trenér Černíkovic: "Domácí na rozdíl od nás skórovali a proto dnes berou plný počet bodů. Dnes nám asi nebylo souzeno branku vstřelit. Domácím musím pogratulovat k vítězství a těšíme se na odvetu."

Šládr kola se odehrál v Opočně, kde se domácí postavili suverénu jarní skupiny rezervě Náchoda. Komentář před utkáním zněl, že domácí Opočno určitě patří k týmům, které mohou lídra tabulky potrápit. Byli jsme zvědavi, zda se to stane realitou. Hrálo se v neděli v 17:00.
Hrálo se velmi dramatické utkání (ŽK 4:3), Opočno vedlo od 5. minuty gólem Jelena, v 15. minutě srovnal Plšek. Jelen poslal opět domácí do vedení a v poslední minutě poločasu zvýšil na 3:1 Tomáš Přibyl. V 48. minutě Školník upravil na 4:1 a hosté byli na kolenou, opticky upravil výsledek na 4:2 v 73. minutě Poláček. Na zápas přišlo v Opočně nevídaných 150 diváků a řídil ho Jiří Říha.
Co na to Jan Jánský: "První poločas byl vyrovnaný,ale střelecky jsme ho zvládli lépe než soupeř.Ve druhém poločase jsme dali brzy gól a bylo to o tři branky. Pak jsme většinu času bránili, ale soupeř už porážku jenom zmírnil na rozdíl dvou branek. Děkuji klukům za bojovnost."

HVĚZDA KOLA :
Lukáš Jelen (Opočno) - podruhé za sebou se tento kanonýr Opočna stává hvězdou kola. Proč tentokrát? Dát dva rozdílové góly lídru soutěže, to se prostě počítá.

UDÁLOST KOLA :
Opočno zdolalo vedoucí rezervu Náchoda a připravilo jí první prohru v soutěži.

VÝROK KOLA :
Čeněk Celler, kouč Dvora Králové B: "Naše platonická převaha byla v podstatě k ničemu."


NÁVŠTĚVA KOLA :
Návštěva kola přišla v Albrechticích, kam zavítalo 200 fanoušků. Téměř senzační byla návštěva v Opočně, tam zápas s vedoucím Náchodem sledovalo 150 příznivců fotbalu.

KANONÝŘI SOUTĚŽE PO 18. ODEHRANÉM KOLE :
24 - Plšek (Náchod B),
16 - D. Hanuš (Černíkovice), L. Jelen (Opočno),
15 -
Hořínek (Albrechtice),

14 - Vaněček (Náchod B),
12 - Zaňka (Solnice), Dobýval (Velké Poříčí),Ma. Kráčmer (Doudleby),
11 - Marks (Dvůr Králové B),

10 - J. Vaníček, Voldán (Dvůr Králové B),
Pinkas (Albrechtice),
9 - Poláček (Náchod B),T. Přibyl (Opočno), 

7 - M. Otradovský (Dvůr Králové B), Závada (Velké Poříčí), Z. Schod (Solnice),
6 - Vágner, V. Hák (Dvůr Králové B), Vlček (Náchod B), Hudousek (Doudleby),
5 - Říha (Náchod B), Vondřejc, Reichl (Opočno), Hovorka (Solnice), Jak. Novák, Mi. Vít (Velké Poříčí), Stodůlka (Černíkovice), Velíšek, Sršeň (Albrechtice),
4 - J. Hanuš, Stieber (Černíkovice), Pfeifer, Školník (Opočno), Kuhn (Dvůr Králové B),
3 - Pípek, J. Vejprava, T. Vejprava (Náchod B), Řežábek, Samler, Mertlík (Dvůr Králové B), Zelený, Kuneš, Hanzl (Velké Poříčí), Kopsa, Jak. Šrámek (Doudleby), Mńuk, Handa (Černíkovice), Rýznar (Solnice),
2 - Akpem Ayikien, Peremene Gidion, vlastní (Náchod B), Rejl, Teuber, Vitebský (Dvůr Králové B), P. Musil, vlastní (Opočno), Stříbrný (Velké Poříčí), Kadavý, T. Kubec, J. Kubec, Gajda (Solnice), Dudek, Mat. Mazura (Doudleby), Řehák, Duha, Jaroš (Albrechtice),
1 - Král, Kromholz, Hanel, Vrabec, Scharfer, Petr, Punar (Náchod B), Jákl, Kasan, Pícha, Volf, Matula (Dvůr Králové B), Škrabal, Šnajdr, Čtvrtečka (Opočno), Kaněra, Flaška, Hubka, Lanta (Velké Poříčí), Camara Morlaye, Drašnar, Mertlík, Hartman, Bocek (Solnice), Plachetka, Lyer, Kudláček, Kotyza, T. Mazura, Krmaš, Mar. Mazura, Souček (Doudleby), Kučera, Vrba, Ji. Holoubek, Jedlinský (Černíkovice), Zeman (Albrechtice),

DIVÁCKÁ HITPARÁDA PO 19. ODEHRANÉM KOLE (celkem přišlo 573 /!!/  fanoušků ve čtyřech duelech, průměr na utkání 143, od počátku podzimní sezóny tedy celkem 8 616 diváků, celkový průměr na utkání 114, chybí zápas Náchod B - Dvůr Králové B, který se nesehrál a byl kontumován)

Albrechtice n. O. - 1810 diváků (průměr 164 diváků na zápas)                                Černíkovice - 1570 diváků (průměr na zápas 157 diváků)                                       Velké Poříčí - 1250 diváků (průměr 125 diváků na zápas)                                       Solnice - 893 diváků (průměr na zápas 99 diváků)                                            Doudleby n. O.- 941 diváků (průměr 94 diváků na zápas)                                       FK Náchod B - 770 diváků (průměr na zápas 85 diváků)                                       Dvůr Králové B - 742 diváků (průměr na zápas 74 diváků)                                      Opočno - 640 diváků (průměr na zápas 71 diváků)     
                



JAKO 1.B TŘÍDA skupina G (VÝSLEDKY)      

KOBYLICE ZTRATILY S VALDICEMI, JASNÁ VÝHRA DOLNÍ KALNÉ

Skupina G JAKO 1. B třídy viděla v sobotu tři důležitá utkání. V neděli v pozici vysokého favorita nastoupilo béčko Chlumce proti Žacléři.

Valdice mají na jaře formu a do Kobylic rozhodně nepřijely v pozici nazdárků. Domácí sice vedli od 11. minuty brankou Petra Kubišty, v 23. minutě srovnal Ondřej Zugar. Výsledek 1:1 poté vydržel až do konce a kopaly se penalty, které sledovalo 94 diváků. Úspěšnější v rozstřelu byli valdičtí hráči a zisk dvou bodů je katapultoval na druhé místo s 23 body. Nad pravidly bděl sudí Vlastislav Kiezler.
Vladimír Kalenda, trenér Valdic: "Do Kobylic jsme zajížděli s respektem, protože jsme věděli, že jsou na domácím hřišti hodně produktivní. Začátek jsme opět prospali a brzy inkasovali. Po chybě domácího gólmana jsme zásluhou Zugara vyrovnali. Druhý poločas si domácí vytvořili tlak, ale obětavostí a bojovností jsme posunuli utkání do penalt. Pokutové kopy jsme zvládli a získali dva body."

Dolní Kalná hostila Kopidlno, domácí zatím na jaře hrají doma dobře a to potvrdil i vedoucím gólem v 11. minutě Najman. Nestárnoucí Zdeněk Tauchman dal v 65. minutě na 2:0 a na konečných 3:0 upravila v 73. minutě jarní posila Jan Landyš. Zápas řídil Lukáš Šlezingr před 115 fanoušky. Kalná spolu s Valdicemi ostatním týmů uniká.
Tomáš Navrátil, trenér Dolní Kalné: "Utkání bylo sehráno na velmi těžkém terénu, výsledek sice vypadá jednoznačně, na hřišti se však hrál zcela vyrovnaný zápas, rozdíl byl pouze v koncovce. Zatím co domácí vstřelili ze svých šesti-sedmi šancí tři branky, hostům se to ze stejného počtu příležitostí nepodařilo ani jednou, neboť nepřekonatelnou překážkou pro ně byl skvělý golman Michal Šulc. I přes velmi náročné podmínky se hrálo slušné a kvalitní utkání, pochvalu zaslouží rovněž trojice rozhodčích."

Kunčice bojovaly doma o naději, soupeřem mu v tomto boji byla Libáň. Běžela 4. minuta a Jiří Míč rozjásal přítomnou padesátku přiznivců domácího klubu. Jenže všichni se už viděli v šatně a Adam Sítař srovnal před přestávkou na 1:1. V 78. minutě bylo pro domácí zle, Roman Balcar poslal hosty do vedení 1:2. V první minutě nastavení však srovnal Jakub Jeřábek na konečných 2:2. Penaltový rozstřel však vyhráli hosté a do Libáně se stěhovaly dva body. Utkání řídil Jakub Smrček.
Komentář Jana Jelínka, trenéra Kunčic: "Byl to zápas, ve kterém "Každý chvilku tahal pilku". Byl to boj o každý míč s šancemi na obou stranách. Největší slabinou zápasu byl hlavní rozhodčí Smrček, který měl podivné posuzování faulů a ostrých zákroků. Nutno podotknout, že na obě strany. Vrcholem byla odpískaná penalta proti nám, kterou viděl pouze on. Dokonce nereagoval ani na pokyn svého asistenta, který měl lepší náhled na situaci. Zápas skončil dělbou bodů a v penaltové loterii měli hosté pevnější nervy a získali tak druhý bod."

V neděli v pozici vysokého favorita hostila rezerva Chlumce od 17:00 Baník Žacléř. Žacléřští fotbalisté neprožívají jednoduché období a jakýkoliv jejich úspěch bude asi překvapením, to byla prognóza před zápasem.
Zápas nakonec skončil tenisovým kanárem, Chlumec vyhrál 6:0 (Hartman 2, Beneš, Appl, Kmínek, M. Kučera), vysokou výhru domácích sledovala stovka fanoušků a střetnutí řídil Jaromír Styblík.
Jaroslav Koza, vedoucí rezervy domácího klubu: "Před zápasem jsme měli problém se sestavou, neboť jsou hráči zranění a někteří nemohou hrát pro vyloučení. Od začátku zápasu jsme měli územní převahu, kterou jsme vyjádřili i brankově. Dnes zaslouží pochvalu všichni hráči. Nejlepším naším hráčem byl Zdeněk Dušek. Pochvalu zaslouží i trojice rozhodčích."

HVĚZDA KOLA :
Michal Šulc (Dolní Kalná) - mít dobrého gólmana, to je terno zejména v rozdílových důležitých duelech. Právě Michal Šulc svůj tým v utkání s Kopidlnem výrazně podržel, výsledek 3:0 poté vypadá jednoznačně.

UDÁLOST KOLA :
Dvakrát se kopaly po remízách penalty a dvakrát byli úspěšnější hosté, bod navíc se vezl do Valdic a do Libáně.

VÝROK KOLA :
Jan Jelínek, trenér Kunčic: "Největší slabinou zápasu byl hlavní rozhodčí Smrček, který měl podivné posuzování faulů a ostrých zákroků. Nutno podotknout, že na obě strany. Vrcholem byla odpískaná penalta proti nám, kterou viděl pouze on. Dokonce nereagoval ani na pokyn svého asistenta, který měl lepší náhled na situaci."


NÁVŠTĚVA KOLA :
Pod kaštany přišlo 115 diváků, kteří viděli zápas na poměrně těžkém terénu dolnokalenského stánku.

DIVÁCKÁ HITPARÁDA PO 19. ODEHRANÉM KOLE (celkem přišlo 359 fanoušků, průměr na utkání 89, od počátku sezóny tedy celkem 8 394 diváků, celkový průměr na utkání 110)

FK Kopidlno - 1550 diváků (průměr na zápas 155 diváků)                                       Dolní Kalná - 1402 diváků (průměr na zápas 140 diváků)                                       Kobylice - 1196 diváků (průměr 119 diváků na zápas)                                            SKP Valdice - 986 diváků (průměr na zápas 109 diváků)                                      Žacléř - 883 diváků (průměr 88 diváků na zápas)                                                    Sokol Libáň - 870 diváků (průměr na zápas 96 diváků)                                        FK Chlumec B - 785 diváků (průměr 87 diváků na zápas)                                     Kunčice n. L. - 717 diváků (průměr na zápas 79 diváků)                                        

KANONÝŘI SOUTĚŽE PO 19. ODEHRANÉM KOLE :
13 - Míč (Kunčice),
12 - Rejman (Valdice),

10 - V. Kodytek (Dolní Kalná),
9 - Nový (Kobylice), T. Jiřička (Dolní Kalná), Poutník (Kopidlno),
8 - Horváth (Žacléř), Najman (Dolní Kalná),
7 - Dítě (Kobylice), D. Jeřábek (Kunčice),
6 - Repka (Valdice), Havlík, Sítař (Libáň), Branský (Chlumec B),
5 -
Hnát, T. Klaban (Kopidlno), Ondráško (Žacléř), Kalenda (Valdice), Tauchman (Dolní Kalná), Balcar (Libáň), M. Kučera, Hartman (Chlumec B),
4 - M. Stránský, Hampl, Bartoš (Dolní Kalná), Krejčík (Kunčice), Havlíček, P. Dvořák (Kobylice),
3
Jar. Jiřička, D. Ježek (Dolní Kalná), Mádle, vlastní (Žacléř), Klzo, Vávra (Kobylice), Kofránek (Chlumec B), Kracík (Kunčice), Volšička, Zugar (Valdice),
2 - Skála, Baše (Žacléř), Pitthard, Špicar (Valdice), Tryzna, Jak. Jeřábek (Kunčice n. L.), Pečenka, R. Brzek (Kobylice), Havelka, Dřímal, Černovský (Kopidlno), J. Kučera, Kycelt, Janda, Beneš, Kmínek (Chlumec B), Tu Hai Linh, Hlavatý (Libáň), vlastní (Dolní Kalná),
1 - Smetana, Landyš (Dolní Kalná), Kotyk, Ma. Těžký, Janata, Hradecký, Kovačík (Žacléř), Kubíček, Toráč, Vočka (Valdice), Adolf, Jílek, Chlum, Krejčík (Kunčice), Zedek, L. Komárek, Machačný, Berounský, Dyčenko (Kopidlno), Herzog, Říha, Pšenička, Kubišta (Kobylice), Bareš, Zeman, Hubený, Tichý, Kárník, Svoboda, D. Jelínek, J. Jelínek, Myška, J. Volný, Appl (Chlumec B), Mička, Smetana, Mutzer, Valnoha, vlastní (Libáň),


JAKO 1.B TŘÍDA skupina H (VÝSLEDKY)   

ZDELOV ROZSTŘÍLEL BOROHRÁDEK, V NEDĚLI OHNIŠOV - LÍPA

Jediný sobotní duel se hrál ve Zdelově, zbývající tři zápasy se uskutečnily v neděli.

Zdelov se raduje, jejich fotbalisté porazili zcela jasně Borohrádek 6:0 (Mráz 3, Novotný, Dostálek, Dvořák). Před 170 diváky vedl zápas Lukáš Janata.
Petr Komárek, sekretář Zdelova: "Relativně vysokého vítězství nad našim nejbližším sousedem si velmi ceníme. První hvězdou zápasu byl exceletní "šutér" Pavel Mráz, který dal čistý hattrick. Za předvedený výkon však děkujeme celému zdelovskému týmu. Ještě dodatek: chválíme opravdu skvělou práci všech tří rozhodčích."

První nedělní zápas se hrál v Ohnišově od 16:00, domácí uvítali Lípu nad Orlicí. Hosté měli o šest bodů více a tudíž to byla jasná výzva pro domácí. Ti výzvu přijali a rozhodli o zápasu do přestávky. Výsledek 3:0 zajistili v prvním poločase dvěma góly Jan Macek a jedním Jan Kuchta. Před 51 diváky řídil utkání Filip Svoboda.
Tomáš Novotný, vedoucí Ohnišova: "Hráči obou celků začali ve vysokém tempu, při kterém se lépe dařilo domácím. Musím pochválit naše hráče za velmi důrazné napadání soupeře a tímto výkonem dotáhli mužstvo do vítězného konce."

Poslední béčko Kostelce mělo jednu z posledních šancí, muselo však porazit Polici nad Metují. Hrálo se v neděli od 17:00.
Domácím se zápas nepovedl, podlehli Polici 0:3 (Klapkovský 2, Valtera) před 50 diváky za řízení Michala Říhy.
Duel se lépe hodnotil předsedovi polického klubu Karlu Klimešovi: "Po celé utkání jsme tempo hry určovali my. Domácí hrozili pouze ze standardních situací. Některé naše kombinace zůstaly bez využití. Naše výhra je naprosto zasloužená."

Hronov, který na jaře neznal pocit výhry, byl v neděli hostitelem suverénních Smiřic, které naopak na jaře neztratily ani bodík. Pro svěřence trenéra Samka to byl možný odrazový můstek nebo další posunutí pomyslného propadliště.
Povedlo se to první. V 60. minutě šli však hosté do vedení (Korenčík) a domácí byli ve velmi svízelné situaci. V 69. minutě však srovnal Danihel a v 78. minutě Phan Mang Tuong zápas rozhodl. O dramatičnosti svědčí i poměr žlutých karet, které rozdal sudí Janota - 5:4. Duel sledovalo 100 diváků.
Slova Zdeňka Samka: "Tak jak jsem avizoval minulý týden, se stalo skutečností a vedoucí tým jsme po velkém boji porazili. Nicméně vítězství se nerodilo lehce, v 60. minutě se hosté ujali vedení ránou z 30 metrů do šibenice, ale i přesto jsme dokázali utkání otočit. Hosté by si měli sáhnout do svého svědomí, jak nakládali s vyloženými šancemi a nehledat chybu někde jinde. Musím pochválit brankáře fantoma Havla, který již po třetí v této sezóně znemožnil smiřické hráče."

HVĚZDA KOLA :
Pavel Mráz (Zdelov) - autor tří branek v zápase Zdelova s Borohrádkem se zaslouženě stává hvězdou kola, v zápase o vše se takový počin velmi cení.

UDÁLOST KOLA :

Hronov zdolal Smiřice a odlepil se z menší krize, poprvé na jaře získal tři body. Výhra domácích se příliš vedoucímu Smiřic Václavu Tarantíkovi nezmlouvala, stejně tak výkon rozhodčích.

VÝROK KOLA :
Radek Sazima, trenér Borohrádku: "Utkání odřídila s přehledem trojice rozhodčích. " Na pochvale by nebylo asi zase tak nic výjimečného, ale udělit ji rozhodčím po prohře 0:6, to není běžné.

NÁVŠTĚVA KOLA :
Ve Zdelově přišlo na derby s Borohrádkem 170 fanoušků fotbalu.


KANONÝŘI SOUTĚŽE PO 18. ODEHRANÉM KOLE :
15 - Síkora (Lípa),
13 - Klapkovský (Police),
12 - Kuchta (Ohnišov),
11 - Korenčík (Smiřice), 
9 - Šimek (Smiřice),

8 - J. Koutník, Bednář (Smiřice),
7 - Šťavík, Danihel (Hronov), Jandík (Police),
6 - Tichý (Hronov), Kováč (Ohnišov), Mráz (Zdelov),
5 - Weisser, Dostálek (Zdelov),
4 - Neubecker, Novotný (Zdelov), Brzokoupil (Lípa), P. Matějus (Borohrádek),
3 - D. Brzek (Ohnišov), Neuschl (Hronov), Komárek, Sehnal, Dvořák (Zdelov), T. Sazima, Moravec, Vojnar, Liška, Barták (Borohrádek), Vašata (Lípa), Rada, Vilímek (Kostelec B), Čermák, Valtera (Police n.M.), Melichárek (Smiřice),
2 - Hofman, Nosek, Phan Mang Tuong (Hronov), Matějček, Škarytka, Čížek, Raszka (Smiřice), Pataki, vlastní (Police n. M.), Krpata, Šedivý, Baborák, Macek (Ohnišov), Grim, Mondík, Čepelka, Kafka, Bílek (Lípa), R. Sazima, Lochman, Brendl (Borohrádek), Hurdálek (Zdelov), Křehký, Hochmann, Kozel (Kostelec B), 
1 - Pek, Ansorge, Novák, Vít, Schreiber, Franců (Hronov), Ponikelský, Fof, Duong Ming Tung, Bureš, Konrád (Smiřice), Jasiok, Hauk, Tauc, Sivak, Šnábl, Švorčík, Bergmann (Police), Štětina, Martínek, Cuberka, Zrzavý, Fišer, Pokorný (Ohnišov),
Staněk, Duda, Udržal, Staněk (Borohrádek), J. Šrámek, Krejčí, Jošt, vlastní (Kostelec B), R. Zeman, Nedvídek, Cvejn, Csontos, M. Horák (Zdelov), Palán, Doleček (Lípa),

DIVÁCKÁ HITPARÁDA PO 19. ODEHRANÉM KOLE (celkem přišlo 371 fanoušků, průměr na utkání 92, od počátku sezóny tedy celkem 6 846 diváků, celkový průměr na utkání 90)

Borohrádek - 1 164 diváků (průměr 129 diváků na zápas)                                      Lípa n. O. - 1 120 diváků (průměr na zápas 112 diváků)                                       Zdelov - 1 098 diváků (průměr 109 diváků na zápas)                                             AFK Hronov - 960 diváků (průměr na zápas 96 diváků)                                           Police n. M. - 823 diváků (průměr 91 diváků na zápas)                                            SK Smiřice - 805 diváků (průměr 80 diváků na zápas)                                            Kostelec B - 540 diváků (průměr na zápas 60 diváků)                                          Ohnišov - 316 diváků (průměr 35 diváků na zápas)                                       

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Vytvořeno: 16.4.2016
redakce Fotbal v kraji (vb)


Web fotbal v kraji
Sociální sítě
Kalendář akcí<
« 04 / 2024 »
PoÚtStČtSoNe
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930


AKTUALITY


Ke stažení

Úřední hodiny
Úřední hodiny sekretariátu KFS
úterý - 8:00 - 16:00
čtvrtek - 8:00 - 17:00

Informace