Vyberte soutěž

Fotografie týdne
Nadační fond
Oficiální zprávy KFS
Adresáře KFS
Stránky OFS
Administrace

Dorostenecké zpravodajství 13-14. října 2012


Datum akce: 30.11.-0001

PARTNEREM DOROSTENECKÝCH SOUTĚŽÍ JE SPOLEČNOST JUTA DVŮR KRÁLOVÉ

zavod-350VÝCHODOČESKÝ OBLASTNÍ PŘEBOR U-19


Tři zápasy 10. dějství se hrají v sobotu, tři pak v neděli.

Pro ranní spáče je začátek v 9,00 v Rychnově zřejmě trochu méně košer, ale domácí dorostenci tak nastoupili proti béčku Letohradu. Domácí areál byl na branky velmi produktivní a Spartak nakonec svého soupeře udolal v přestřelce ryze "hokejové" v poměru 6:4 po poločase 3:3. Podívejme se na střelce deseti branek (9. a 75.Řehák, 3.Trejtnar, 6.Fujdiak, 59.Kočnar, 62.Martínek - 18. a 35.Brož, 31.Sčambura, 42.Procházka). Domácí trenéři komentovali průběh zápasu takto: "Domácí na soupeře nastoupili ve velkém stylu a vypadalo to, že od deváté minuty nebude o co hrát. Soupeř se ale na umělce rozkoukal a do poločasu stihnul vyrovnat. Domácím najednou nic nešlo a chvíli trvalo než se našli. Soupeři hodně pomohlo, že se hrálo na malé umělce, kde se výkonnostní rozdíly ztrácejí."

V 13,00 přivítalo Ústí nad Orlicí Dvůr Králové, hlášena byla umělá tráva. Domácí Jiskra v utkání excelovala a vyhrála zcela jednoznačně 6:1 po poločase 1:0. Branky dorostu Ústí stříleli v 26. a 86.m. Falta, v 66.m. Ráb, v 68.m. Kalousek, v 72.m. Langer a v 88.m. Pirkl, za Dvúr Králové korigoval teprve v 90.minutě Krušina. Z kolektivu hostů byl vyloučen Jan Hlava za strčení do protihráče v přerušené hře. Co na jeho vyloučení říká trenér Míl, to stojí za přečtení: "Utkání v náš neprospěch jednoznačně ovlivnilo vyloučení Hlavy po půlhodině hry, pro které nemám absolutně žádné pochopení a omluvu. Bohužel se jedná o třetí (!!!) červenou kartu tohoto hráče během deseti kol, což je asi republikový unikát. Navíc jsme se museli obejít bez obou útočníků, což se zase projevilo ve finální fázi. Co se týká hry, tak do 65. minuty nic nenasvědčovalo tomu, že si odvezeme takový výprask. Po tradiční chybě po standardní situaci se kluci o výsledek prali a troufnu si tvrdit, že i v deseti byli lepším týmem. Bohužel šance na vyrovnání neproměnili a domácí pak dokonale trestali z brejkových situací do otevřené obrany. Po třetím gólu už jsme rezignovali a dovolili domácím závěrečnou exhibici. Spokojen jsem snad jen s Krušinou."

V Náchodě sledovalo zápas Východočeského oblastního přeboru 200 diváků a podle hodnocení šlo o zápas hodící se do vyšší soutěže. Domácí vyhráli 3:1 po poločase 1:0, branky dali v 20.minutě Šulitka a v 68. a 89.minutě Plšek. Hosté v závěru otevřeli hru, chtěli vyrovnat a domácí nakonec rozhodli do otevřené obrany. Pro Vysoké Mýto je to první ztráta, Náchod pokračuje ve spanilé jízdě.

V neděli v 10,15 Nové Město n.M. na umělé trávě hostilo béčko Olympie, které bylo v zápase úspěšnější v poměru 1:2 (Králíček - Světlík, Mareš). Pavel Zelený podal k zápasu toto hodnocení: "Pokud by se dnešní zápas hrál na šance, 5:3 bychom vyhráli. Jen Králíček měl tři jasné příležitosti, ale gól dal, až když pěkně vystřelil k vzdálenější tyči. U nájezdů moc přemýšlel, ale jinak ho za výkon chválím. Kdyby všichni bojovali jako on, musel bych je pochválit všechny. Po vyloučení Klikara si všichni mákli, soupeř v podstatě jen dvakrát trefil bránu, jednu střelu chytil Škoda, druhá skončila v síti. Vyloučení hodně ovlivnilo zápas, ale i přesto jsme byli lepším týmem a zasloužili by jsme si lepší výsledek."

Od 13,00 RMSK Cidlina B přivítal FK Česká Třebová a dobře bránící soupeř si odvezl tři body za výhru 0:2 (42.Novotný, 75.Vencl). Hostující realizační tým k zápasu řekl: "Po nejhorším výkonu podzimu jsme si paradoxně odvezli tři body.Výkonem uspokojil jen Bočkaj a obranná řada s brankářem." Domácí kouč Jaroslav Matějka prohlásil: "Utkání bez větších šancí vyhráli hosté, kteří využili většího důrazu v osobních soubojích, větší předvídavosti a rychlostního vybavení svých hráčů. Branku v prvním poločase jsme inkasovali při chybné rozehrávce, druhý gól po krásné křídelní akci a centru, který využil hostující hráč. Naši největší šanci chytil Živnému brankář. Potěšil návrat Kalenského a Jelínka po zranění, ale na marodku přibyl Dudla s výronem kotníku."

Od 13,30 Slavia HK/Nový Hradec nastoupila v Pardubicích proti domácí rezervě, která byla opět v roli vysokého favorita i přes porážku v minulém kole v České Třebové. Výsledek zněl nakonec jednoznačně - 4:0.




PŘEHLED ZÁPASŮ A VÝSLEDKŮ: Rychnov n.K.-Letohrad B 6:4, Ústí n.O.-Dvůr Králové 6:1, Náchod-Vysoké Mýto 3:1, Nové Město-Olympia B 1:2, RMSK Cidlina B-Česká Třebová 0:2, Pardubice B-Slavia HK/Nový Hradec 4:0


DSCF4473 KRAJSKÝ PŘEBOR U-19

Tabulku po 10.kole vede Vrchlabí, ale má o zápas více než druhý SK Bystřian Kunčice.

V sobotu se otevřelo toto kolo utkáním Solnice-Červený Kostelec, které začínalo již v 10,00. Hosté vyhráli těsně 1:0 (Barták). Co na to trenér domácích Milan Cink: "Utkání dvou rozdílných poločasů, kde v prvním poločase byli lepší hráči hostujícího Červeného Kostelce a dokázali vstřelit gól po rohovém kopu. Druhý poločas ovládli hráči Solnice, ale střelecké štěstí dnes nebylo na jejich straně. Solničtí měli minimálně tři gólové situace, ale nedokázali dopravit míč ani do zcela prázdné branky po chybě hostujícího brankáře. Utkání by více slušela remíza. Hráče Solnice chválím za nasazení po celý průběh utkání."

Od 13,45 hostil Volanov-Žacléř a domácí se probudili do nového rána, protože Baník doslova rozstříleli 7:1. Byla to první (!) výhra Volanova v krajském přeboru.

Béčko Trutnova prohrálo v přestřelce s Třebechovicemi 3:4 (0:3). Góly Trutnova dali Malínský, Karmáček a Ryšavý. Tomáš Cerman, trenér MFK, byl hodně rozladěn: "První poločas rovná se katastrofa. Hráči byli místo na fotbale v tanečních. Pět střídání o poločase hru změnilo, v 80. minutě jsme dotáhli tříbrankové manko, ale místo abychom hosty dorazili čtvrtou brankou, vstřelíme si minutu před koncem téměř vlastní gól, neskutečné! Náš tým si v tomto utkání všechno body nezasloužil !!!"

V Dobrušce se domácí nestačili divit, co předváděl s hostiteli Chlumec nad Cidlinou. Dá se něco jiného říci k prohře Dobrušky 1:11 (Michalík - Svoboda 5, Hartmann 2, Labík 2, Suchochleb, Kučera).

Nová Paka/Stará Paka-Jaroměř, konečná remíza 4:4 je podle trenéra domácích Horáka spavedlivá. Branky za domácí v 33. a 84.m. T.Ulrich, v 30.m. Mentus a v 61.m. J.Ulrich, za hosty 40. a 72.m. Seifert, v 14.m. Emlar v 46.m. Hekele. A komentář domácího trenéra: "Úroveň odpovídala postavení obou mužstev v tabulce, třikrát jsme dotahovali náskok soupeře,na obou stranách byla ještě řada neproměněných vyložených příležitosti, my jsme navíc nastřelili břevno a tyč. Vzhledem k průběhu je výsledek spravedlivý."

V neděli od 13,45 Hořice vyzvaly Kunčice a favorita zdolaly 2:1. Poněkud oslabený Bystřian má sice zápas k dobru v Žacléři, ale vedoucí Vrchlabí už po tomto kole dotáhnout nemůže. Domácí góly mají na svědomí R.Machek a Duplinski, hosty v první půli poslal do vedení Melichar. V hořickém táboře panovala spokojenost s tím, že všichni "jezdili po zadku" s touhou po co nejlepším výsledku. Hosté byli k sobě kritičtí, hráči více diskutovali než hráli, omluvou nebyla ani neúčast tří stabilních hráčů."

FC Vrchlabí v Kunčicích n.L. jasně zdolalo FK Náchod B 4:1 (22. a 61.Žďárský, 26.Tauchman, 79.Matěják - 37.Hanel) a vyhřívá se na piedestalu tabulky se čtyřbodovým náskokem.

PŘEHLED ZÁPASŮ A VÝSLEDKŮ:
Solnice-Červený Kostelec 0:1, Dobruška-Chlumec/RMSK 1:11, Volanov-Žacléř 7:1, Nová Paka/Stará Paka-Jaroměř 4:4, Trutnov B-Třebechovice 3:4, Hořice-Kunčice 2:1, Vrchlabí-Náchod B 4:1

Zápas Žacléř-Kunčice se bude dohrávat ve čtvrtek 25.10.2012 ve 14,00.


KRAJSKÁ SOUTĚŽ U-19 - skupina A

V Krajských soutěžích se stále bojuje o postup do jarních klání a do JUTA GRASS poháru U-19.

V sobotu od 10,00 uvítaly Lovčice Sobotku, vítěz bral hodně, protože se mohl přiblížit postupovým příčkám. Sokol vyhrál 5:0 (2:0), tři góly dal Brixi, dva Pavlas. Po sobotě vedou domácí tabulku (!!).

I v neděli se hrálo od 10,00, velký význam pro vývoj soutěže mělo derby Podhradí-Kopidlno, které zvládli lépe hosté v poměru 2:4.

Ve Skřivanech se hraje derby-odveta, přes skřivanský železniční přejezd jeli dorostenci Červeněvse s psychickou podporou výhry 6:4 v prvním utkání. Na hřišti Slavoje byl tradiční nedělní výkop v 10,00 a domácímu Slavoji se podařila dokonale odveta v poměru 5:2 (Hladík 2, Trutnovský, Syřiště, Čapek - Restl, Wojcik). Podle Jiřího Hlínovského šlo o jasnou záležitost domácích dorostenců.

Volno měl dorost Kosiček. Skupina je nadále obrovsky zajímavá, o postup může bojovat stále i aktuálně sedmá Sobotka. Navíc čtvrtý, pátý i šestý tým má o zápas méně než první trojka.

KRAJSKÁ SOUTĚŽ U-19 - skupina B

V tomto kole stál vedoucí tým tabulky Stěžery.

Všechna utkání se hrála v sobotu, ve 13,00 Dohalice uvítaly Kobylice a výsledkově byl zápas jednoznačný - domácí vyhráli 7:0 (Zapadlo 2, Gazdík, Čapek, Weber, Šubrt a Miškář).

V 13,45 Smiřice/Předměřice hostily Lhotu p.L., výsledek vyzněl pro hosty v poměru 0:2.

V 14,00 AFK Probluz ukázal sílu domácího prostředí dorostencům Myštěvse, výsledek 10:2 hovoří za vše. Poločas byl ale pouze 2:1. Kdo dal góly - Pečenka 5, Neumann 2, Skořepa, Kotlář, Hrdlička.

Vedoucí trojka Stěžery, Dohalice a Probluz již hodně odskočila, o postup se už bude hrát jen ze čtvrtého místa.


KRAJSKÁ SOUTĚŽ U-19 - skupina C

Skupina C je stále hodně dramatická.

V sobotu měla možnost Sparta Úpice dotáhnout vedoucí kvarteto, ale domácí Meziměstí/Teplice bylo tvrdým oříškem. V Meziměstí se hrálo v 13,45, Sparta vyhrála těsně 3:2 a dotáhla vedoucí týmy. Branky - za domácí Pražák, Mrština, za hosty Čepelka, Paťha, Hofman.

V neděli v důležitém duelu Česká Skalice hostila Tatran Hostinné (13,45) a podlehla 2:4 (Ponka, Kubánek - Jakoubek 3, Blažek). Pro Jiskru to znamená určitou komplikaci v souboji o první trojku, Tatran naopak k tomuto cíli udělal velký krok, byť hrál od 9.minuty bez vyloučeného Jana Vacka. Sekretář Jiskry Jan Holý k zápasu řekl: "Přesilovky našim hráčům nesvědčí. Přestože jsme 80 minut hráli proti deseti, nakonec jsme prohráli. První poločas jsme hráli dobře, po inkasované první brance se ale kluci složili a začali se víc hádat než se věnovat hře."

FKM Javorka jela do Janských Lázní napravit domácí prohru z minulého kola a v dramatickém zápase se jí to povedlo díky výhře 4:3. Domácí branky dali Stehlík, Haider a jednu vlastní si dali hosté sami, góly Javorky dali Kryl, Holouš, Šom a Novák z penalty. Zajímavostí bezesporu bylo, že stav 3:4 byl již v poločase.

Volný víkend čekal Bílou Třemešnou.




KRAJSKÁ SOUTĚŽ U-19 - skupina D

Voděrady drží druhou příčku tabulky a chtěly ji posílit i po sobotním duelu s Velkým Poříčím, hrálo se od 13,15. Úkol domácích dorostenců byl splněn hladkou výhrou 3:0 po poločase 1:0 (Koráb, Plachetka, Falta).

Třetí České Meziříčí hostilo SK Babí od 13,45, to byl duel o naději na postup. Tento duel daleko lépe zvládli dorostenci Babí, kteří výhrou 4:0 na meříčské půdě dohnali svého soupeře bodově a na skóre se posunuli na třetí postupové místo.

Nedělní duel Týniště n.O.-Vamberk/Doudleby měl velkého favorita v hostech, ti neztratili ani bod a nechtěli tuto bilanci pokazit ani v Olšině. Domácí SK je ale stále ve hře o postup do jarní finálové skupiny a do poháru.
Favorit však jasně držel taktovku zápasu, v poločase vedl 2:0 a nakonec v Týništi vyhrál 5:0 (Vašátko, Gratner, Králík, Kozák, Luňáček).

Volno mají Albrechtice n.O..


Nejlepší tři týmy z každé skupiny postoupí do jarních bojů o postup do krajského přeboru a k nim se přidají vždy lepší ze 4.míst v souboji skupin A a B a samozřejmě C a D.
První tři týmy rovněž postoupí do zimní části JUTA GRASS poháru U-19, k nim se přidá nejlepší celek ze 4.míst. V devíti tříčlenných skupinách se bude bojovat o postup do jarního osmifinále, hraje se na umělých travách Královéhradeckého kraje a náklady spojené s utkáním hradí s výjimkou dopravy Krajský fotbalový svaz. První dva týmy ve skupinách obdrží podle rozhodnutí VV KFS z 1.10.2012 vždy sadů dresů od společnosti ALEA.


BELSPORT KRAJSKÝ PŘEBOR U-17

Čtyři utkání se hrála v sobotu 13.října, této soutěži jsou tradičně zasvěcena sobotní rána.

V 9,30 Dobruška hrála s Vrchlabím a hostující favorit vyhrál jednoznačně 3:0. Pavel Sýkora, vedoucí Dobrušky, konstatoval: "Po dobře odehraném prvním poločasu je škoda, že dobrý výkon znehodnotily po změně stran naše zbytečné chyby, které druhý tým tabulky potrestal brankami.“

Slavia HK/Nový Hradec v derby s Olympií Hradec Králové podlehla rovněž jasně 0:4 (Kejř 2, Turek, Růžička). Hosté komentovali zápas: "Domácí jsem k ničemu vážnému nepustili. Konečný výsledek je pro soupeře ještě milosrdný. Spoustu dalších šancí jsme v zápase neproměnili."

Od 11,15 Červený Kostelec vyzval Chlumec/Převýšov a utkání skončilo nejtěsnější výhrou domácích 1:0, branku dal Valášek.

Třebeš hostila Nové Město n.M. a ve vyrovnaném souboji, terý nakonec skončil remízou 2:2 (1:1), dávali domácí úspěchy Pelikán a Macoun, za hosty Borůvka a Hanzl. Remízu označil domácí komentář za zcela zaslouženou. Petr Junek, který vedl hosty místo kouče Popperleho, řekl k zápasu: "Po celé utkání mimo 10 minut prvního poločasu jsme předvedli dobrý výkon, za který klukům děkuji. Myslím, že výsledek 2:2 je z Třebše velice dobrý, i když jsme při troše štěstí a lepším výkonu rozhodčího mohli zvítězit."

V jediném nedělním zápase Kostelec/Častolovice hostil od 16,00 Broumov a hosté si vezli pod Broumovské stěny vysokou výhru 5:1 (Soumar 3, Gago, Hofman - Mazura).


 

PŘEHLED ZÁPASŮ A VÝSLEDKŮ: Dobruška-Vrchlabí 0:3, Slavia HK/Nový Hradec-Olympia HK 0:4, Červený Kostelec-Chlumec/Převýšov 1:0, Třebeš-Nové Město n.M. 2:2, Kostelec/Častolovice-Broumov 1:5

  DOROSTENECKÉ LIGOVÉ SOUTĚŽE




V roli velkého favorita jela hradecká Olympia do Liberce, kde v sobotu od 10,15 na umělé trávě v Harcově hrála s domácím Rapidem. Rapid poprvé vyhrál v minulém kole v Třebši a doma nebyl prorokem, favorizovaný tým hostů vyhrál jasně 5:0.

V neděli poutalo pozornost utkání Trutnova s Třebší, krajské derby se hrálo na umělé trávě od 13,15 jako předzápas krajskému přeboru. Domácí dorostenci již nastoupili bez trenéra Jebavého a svého soupeře udolali 1:0.

RMSK Cidlina neměl co ztratit, v neděli se v Horních Počernicích hostující mladý tým postavil béčku Slávie, hrálo se od 16,00. Hosté dokonce vedli gólem Hakena z TK, poločas skončil 1:1. Domácí šli do vedení, Tomáš Haken opět srovnal. Kvalita Slávie se ukázala v závěru, kdy sešívaní rozhodli třemi slepenými góly.

Aktuální výsledky ligy dorostu ...

Aktuální program, tabulku a výsledky minulého kola naleznete zde ...


ukázka

Pravidelné zpravodajství o fotbalových soutěžích Královéhradeckého kraje přináší úterní číslo (16.října) týdeníku Fotbal v kraji (informace o předplatném zde).

 

 

 

 

 


Vytvořeno: 13.10.2012
Vladimír Blažej


Web fotbal v kraji
Sociální sítě
Kalendář akcí<
« 04 / 2024 »
PoÚtStČtSoNe
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930


AKTUALITY


Ke stažení

Úřední hodiny
Úřední hodiny sekretariátu KFS
úterý - 8:00 - 16:00
čtvrtek - 8:00 - 17:00

Informace