Vyberte soutěž

Fotografie týdne
Nadační fond
Oficiální zprávy KFS
Adresáře KFS
Stránky OFS
Administrace

Votrok krajský přebor: Odstup vedoucího dua se zvýšil, změní to Jičín proti Náchodu?


Datum akce: 30.11.-0001

Poprvé prohráli venku – a to s nebojácným nováčkem. Kostelec nad Orlicí zvládl v 7. kole Votrok krajského přeboru souboj s dosud třetím Jičínem. Odstup vedoucího dua Kratonohy – Náchod se tak opět zvýšil.

  Vrátit se zpět do hry má Jičín příležitost hned v sobotu. Na jeho hřiště totiž přijede exdivizní Náchod, který je zatím v tabulce druhý. Domácí budou mít co napravovat, v posledním kole totiž prohráli na hřišti nováčka Kostelce nad Orlicí. „Největším zklamáním a naštváním jsou pro mě porážky, za které si můžeme sami svým lajdáckým přístupem, nasazením a bojovností, což byl tento případ,“ zlobil se trenér Miroslav Jeník.

  Ale pozor, Kostelec není žádný otloukánek, po sedmi kolech má patnáct bodů, v tuto chvíli stejně jako tradiční účastník přeboru Jičín. „Spokojeni s úvodem musíme být. Pronásledují nás zranění, nehrajeme kompletní a příležitost proto dostávají mladí hráči, u kterých se pozitivně projevuje to, že chodí pravidelně trénovat,“ vysvětlil Deníku trenér Pavel Krupka.

  Naopak druhý nováček, rezerva Trutnova, zatím tápe. V posledním zápase však asi nemohla čekat, že zaboduje, protože na její hřiště přijely vedoucí Kratonohy. Výhru zařídil třemi brankami bývalý reprezentant Marek Kulič. „V prvním poločase jsme ještě byli v autobuse,“ řekl přitom hostující hrající trenér Martin Nun. I to nakonec stačilo na pětigólové vítězství.

  Stejnou porcí zničil soupeře i Náchod. K výhře nad Broumovem přispěl třemi zásahy Malý. Jindřich Kittler, trenér Broumova, duel okomentoval: „První půli jsme domácí potrápili a měli tři šance, které jsme nevyužili, a nechali si dát dvě zbytečné branky. Ve druhém poločase jsme se nesoustředili v obranné fázi a inkasovali dvakrát za sebou. Do konce už domácí ovládli hru.“

  Nevšední duel se hrál také v Chlumci nad Cidlinou, kde sudí Leonard Horský vyloučil tři hráče. Bylo to navíc podruhé za sebou, v minulém kole vytáhl červenou kartu rovněž třikrát v souboji Jičína s hradeckou Slavií. V Jičíně vylučoval hosty, tentokrát dva domácí a jednoho hráče Nového Města. To mělo přesto co dělat, aby vyhrálo. „Fotbalovost byla na straně domácích, chyběla jim však disciplína. Dvojnásobnou přesilovku jsme po chybě domácího gólmana využili ke vstřelení vedoucí branky a v hektickém závěru jsme velmi cenné tři body proti dobře hrajícím domácím ubránili,“ řekl (staro)nový trenér MFK Miloš Killar.

  Hradecká Slavia napravila kolaps z Jičína, kde pykala za tři vyloučení. Do brány nastoupila opora Moník, jehož přes červenou kartu disciplinární komise pustila do zápasu, a byl důležitým mužem sestavy. „Skvělým výkonem se prezentoval gólman, jemu sekundoval kapitán mužstva Linhart a celý tým podal koncentrovaný výkon. Nutno však podotknout, že hosté v čele s Hájkem a Haškem nám nedali nic zadarmo,“ připustil trenér Josef Pleskot, že se výhra sešívaných nerodila rozhodně jednoduše.

  Na derby mezi Provodovem a Červeným Kostelcem přišlo přes 300 diváků. Hosté byli blízko vítězství, ale pak se karta obrátila. Provodov tři minuty před koncem srovnal a v poslední minutě mohl utkání rozseknout. „Belák ale sestřelil hlavou zas jen čápa z komína,“ utrousil kouč Ondřej Nejman. V penaltovém rozstřelu uspěl Červený Kostelec poprvé v letošní sezoně.

 

Tabulka střelců: 15 – Kořínek (Kratonohy), 7 – Jimmy (Náchod), Hašek (Dobruška), 6 – Chramovský (Jičín), Bělka (Vysoká).

 

PŘÍŠTÍ PROGRAM - 8. KOLO:

Sobota - 26. září

14:00: SK Jičín - FK Náchod

16:30: TJ Sokol Kratonohy - FC Spartak Rychnov

16:30: MFK Nové Město n. M. - MFK Trutnov B

16:30: TJ Dobruška - FK Kostelec n. O.

Neděle - 27. září

16:30: TJ Červený Kostelec - FK Vysoká n. L.

16:30: SK Týniště n. O. - FK Chlumec n. C.

16:30: Slovan Broumov - RMSK Cidlina

16:30: Sokol Provodov - FC Slavia HK


Vytvořeno: 24.9.2015


Web fotbal v kraji
Sociální sítě
Kalendář akcí<
« 04 / 2024 »
PoÚtStČtSoNe
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930


AKTUALITY


Ke stažení

Úřední hodiny
Úřední hodiny sekretariátu KFS
úterý - 8:00 - 16:00
čtvrtek - 8:00 - 17:00

Informace