Vyberte soutěž

Fotografie týdne
Nadační fond
Oficiální zprávy KFS
Adresáře KFS
Stránky OFS
Administrace

Sestřih nejzajímavějších situací z 27. kola VOTROK Krajského přeboru dospělých


Datum akce: 30.11.-0001

Nahoře je prakticky jasno, Olympia Hradec sprintuje za postupem. Ale boj o záchranu je velmi zašmodrchaný, namočeny jsou v něm i Libčany, v minulých letech špičkový tým soutěže.

  Budou padat dva? Nebo tři? To záleží na výsledcích v divizi, kde o udržení bojuje Náchod. Každopádně v první krajské lize se o „život“ strachuje osm (a možná i deset) týmů. Tedy poslední Úpice už ne, její sestup je jistý.

  Mezi výrazně namočenými týmy jsou také Libčany. Tým, o němž prakticky každý ze soupeřů po vzájemném zápase utrousí, že by jejich kádr neměl mít potíže se záchranou. To se stalo i v sobotu po duelu s Vysokou, jež Libčany prohrály 0:2. Viz trenér hostů Karel Vítek: „Mají dobrý tým, který má na záchranu nejvyšší krajské soutěže.“ Jenže… „Při pohledu na tabulky přeboru a divize jsme si tímto utkáním boj o záchranu značně zkomplikovali, a tak voda nám sahá v naší potápějící lodi až po pás,“ kontroval libčanský předseda Jan Schejbal.

  Libčanskou situaci komplikuje i broumovské vzepjetí. Slovan totiž dokázal vyhrát na Slavii a z Hradce si odvezl tři body. Bylo to jeho druhé vítězství v řadě, čímž zatlačil Libčany na předposlední místo tabulky. „Vyrovnané utkání, které rozhodla jedna naše proměněná šance. Kluci dodrželi do puntíku taktiku. V rozhodujících momentech nás podržel gólman Drahorád,“ radoval se broumovský trenér Miroslav Harasevič.

  Pro Broumov to byl jeden z klíčových duelů – stejně jako pro Chlumec a Lázně Bělohrad. Tyto týmy svedly drsnou bitvu, již vyhrály po velkém boji domácí. „Nepodařilo se nám proměnit ani jednu z mnoha šancí. Byli jsme lepším týmem, ale důležité body mají domácí,“ litoval hostující kouč Tomáš Marek. Ladislav Heger, vedoucí mužstva Chlumce, vlastně přitakal: „Utkání se spoustou šancí se muselo divákům líbit. My jsme ty své na rozdíl od hostů proměnili a zaslouženě zvítězili.“

  Také další utkání se dotýkala boje o záchranu. Rychnov zdolal Nové Město a slovy trenéra Martina Kameníka to byly povinné body. Pomohl si také Nový Bydžov, proti Jaroměři urval důležitý bod. „Musím mužstvo pochválit za pracovitý výkon. I když je pravda, že to z naší strany bylo spíše bojovné než fotbalové,“ řekl po penaltové prohře s druhým celkem tabulky sportovní ředitel Cidliny Martin Novotný.

  To poslední Úpice pokračovala v nastolené cestě. V jejím domácím souboji s Jičínem padlo deset branek, hosté jich dali sedm. „Výhru jsme na svoji stranu získali tím, že domácí tým byl slaboučký a branky nám doslova daroval,“ řekl jičínský kouč Miroslav Jeník.

  Zastřílela si také Olympia Hradec, další mužstvo ze špičky tabulky. Dobrušce nasázela doma devět branek. Bohuslav Jakoubek, trenér poražených, se přesto nezlobil: „Těžko naším hráčům něco vyčítat. Rozdíl v kvalitě obou týmů byl velký. Gólový příděl mrzí, ale nezbývá nám než sportovně přiznat, že odpovídal dění na hřišti.“

  Olympia tabulku vede, ale na jaře vládnou Kratonohy, které opět vyhrály. Tentokrát zdolaly v předpremiéře finále krajského poháru Červený Kostelec. „Jednoznačně jsme narazili na nejlepšího soupeře, který díky tomu, že vstřelil více branek než my, vyhrál. Podali jsme jako celek výborný výkon a snad tuto porážku domácím vrátíme ve finále,“ vzkázal Sršňům hostující trenér Robert Hanuš.

 

Tabulka střelců: 18 – Hašek (Dobruška), 16 – Bělka (Vysoká), 14 – Rychecký (L. Bělohrad), 13 – D. Hlava (Č. Kostelec), 12 – Mládek (Kratonohy), Voldán (Jičín).

 


Vytvořeno: 30.5.2015
redakce Fotbal v kraji (ds)


Web fotbal v kraji
Sociální sítě
Kalendář akcí<
« 04 / 2024 »
PoÚtStČtSoNe
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930


AKTUALITY


Ke stažení

Úřední hodiny
Úřední hodiny sekretariátu KFS
úterý - 8:00 - 16:00
čtvrtek - 8:00 - 17:00

Informace