Vyberte soutěž

Fotografie týdne
Nadační fond
Oficiální zprávy KFS
Adresáře KFS
Stránky OFS
Administrace

8. kolo Votrok krajského přeboru: Vedoucí duo navýšilo náskok


Datum akce: 30.11.-0001

Vedoucí dvojice byla stoprocentní, zato třetí tým z Vysoké ztratil. Proto Jaroměř s hradeckou Olympií zase navýšily náskok na čele Votrok krajského přeboru.

 

Jičín - Slavia HK 0:3

Podruhé v řadě padl Jičín doma – a to těžkým způsobem. Po Rychnovu vyhrála na hřišti favorita o tři branky také hradecká Slavia. Všechny branky padly po změně stran.

„Naše vítězství se zrodilo po kvalitním výkonu, kdy jsme se po kombinačních akcích dostávali do šancí. Potěšila nás další vychytaná nula na kontě Jirky Maška a hlavně první vstřelená branka Tomáše Kašpara v krajském přeboru. Tým chválíme,“ netajil kouč Slavie Josef Pleskot.

Jeho kolega na domácí lavičce Viktor Kubíček byl naštvaný. „Prakticky jsme nevystřelili na branku a soupeř nás předčil ve všech činnostech a zaslouženě nám uštědřil druhou domácí porážku 0:3,“ láteřil. „Náš výkon by nestačil ani na 1. B třídu. Hráči by se měli zamyslet nad svým přístupem k fotbalu!“

 

Dobruška – Kratonohy 3:2

Kratonohy, stejně jako nedávno na Olympii, výrazně prospaly začátek zápasu. V 19. minutě vedli domácí 2:0 – a stejný výsledek byl i po poločase.

Na začátku druhé půle se však hosté vrátili do zápasu, z pokutového kopu skóroval zkušený střelec Dostál. „Dobře rozehraný zápas jsme si zkomplikovali kontaktním gólem z penalty,“ řekl kouč Dobrušky Bohuslav Jakoubek. „O vítězství domácích rozhodly naše hrubé individuální chyby, střelecká impotence, špatný terén a absence minimálně šesti hráčů,“ vypočítal hostující trenér Václav Pišta.

Dobruška nakonec vedení udržela, i když hosté ještě jednou snížili. „Hráčům patří dík za bojovnost až do závěrečných minut,“ glosoval Jakoubek.

 

Nové Město – Chlumec 2:2 (PK: 5:4)

Penalty připravily Chlumec nad Cidlinou o dva body. První se kopala dvě minuty před koncem a domácí kapitán Pavel Zákravský z ní vyrovnal na 2:2. Hosté pak nezvládli ani následující rozstřel.

„Na velmi nerovném terénu se nám nedařila kombinace, změnili jsme rozestavení a způsob hry a v samém závěru se nám podařilo skóre srovnat. Bonusový bod připadl nám, když byli všichni naši střelci úspěšní,“ popisoval domácí trenér Miloš Killar.

„Bohužel jsme vedení neudrželi a po penaltě v samém závěru Nové Město vyrovnalo,“ dodal hostující Petr Hrabík. „Začátek utkání patřil, ale po jejich brance jsme byli lepším týmem až do sedmdesáté minuty,“ mínil. „Po nevyužitých šancích v úvodní části přišel trest v podobě dvou branek hostujícího týmu,“ řekl Killar.

Jeho tým přesto nakonec uspěl a pokračuje ve velmi dobrém startu do nováčkovské sezony.

 

Olympia HK – Rychnov 5:1

Favorita soutěže nezastavilo ani krátké vzepjetí soupeře, který osm minut před poločasem srovnal stav. Jenže Olympia zareagovala bleskově a znovu si vzala vedení.

„K hostům jsme byli rozdavační: Nejprve jsme jim namazali na gól, pak jsme jim darovali penaltu, kterou Počtýnský neproměnil,“ tvrdil František Bárta, sekretář Olympie. Rychnovský útočník neuspěl proti brankáři Moníkovi, který se tentokrát objevil v sestavě místo zkušeného Pařízka.

„Týden můžeme přemýšlet, jak dávat branky, šancí jsme měli dost. Domácí vyhráli zaslouženě,“ prohlásil trenér Spartaku Martin Kameník.

Olympia se v posledních kolech rozjela. Za tři zápasy nastřílela jedenáct branek a získala plný počet devíti bodů.

 

Úpice – Cidlina 2:2 (PK: 3:4)

Úpice skórovala, ale hosté z Nového Bydžova stav překlopili. „Domácí šli brzy do vedení, ale rychle jsme výsledek otočili v náš prospěch. V prvním poločase jsme měli jasně navrch, ale výsledek jsme nenavýšili. To se nám vymstilo, přestože jsme měli i ve druhé půli plno šancí,“ litoval kouč Cidliny Michal Stříž. „Hosté byli o něco lepším týmem, mohli jsme prohrát, ale i nakonec vyhrát, tak asi spravedlivá dělba bodů,“ hodnotil domácí Jan Vojnar.

S tím nesouhlasil jeho protějšek. „Přestože jsme nakonec vyhráli na penalty, tak to beru jako ztrátu,“ poznamenal Stříž. Úpice nezvládla rozstřel už potřetí. „Od začátku sezony nás provází neproměňování šancí, a tak naše bodové konto narůstá pomalu,“ řekl Vojnar.

Sparta tak spadla mezi poslední čtyři celky tabulky, které mají mírnou ztrátu na soupeře před nimi.

 

Broumov – Libčany 1:1 (PK: 4:5)

V Broumově šli do vedení hosté z Libčan. Za tři body nakonec nevyhráli, protože ve druhém poločase Broumov vyrovnal. „Bojovné utkání, klukům za jejich bojovnost nemohu nic vytknout. Mrzí nás neproměňování šancí,“ podotkl Miroslav Harasevič, trenér Slovanu.

Hosté přijeli s oslabeným týmem, přesto nakonec zvládli získat dva body. „Když jsme si před týdnem mysleli, že máme tolik zraněných, že už nemůže být ani hůře, opak byl pravdou. Proti Broumovu se počet navýšil o Kloudu, Jelínka a Jiříka. Lepení vlaštovčího hnízda je maličkost oproti sestavení naší jedenáctky pro utkání,“ řekl předseda klubu Jan Shejbal. „V Broumově se nám ale i navzdory nepřízni osudu podařilo vydolovat dva body, kterých si velmi ceníme.“

 

Jaroměř – Lázně Bělohrad 3:1

Jaroměř začala velmi dobře, ve 28. minutě vedla o dvě branky. „Do třicáté minuty jsme měli zápas pod kontrolou a soupeře jsme přehrávali. Výsledkem byly góly,“ tvrdil kouč vedoucího klubu tabulky Miloš Exnar. „My jsme opětovně prolajdačili úvodní půlhodinu utkaní a domácí zaslouženě vedli o dvě branky, jelikož byli ve všech činnostech jasně lepší. Od 30. minuty jsme se herně zvedli a až do konce utkání jsme byli lepším týmem,“ doplnil hostující Lukáš Čížek.

To uznal také domácí kouč. Svůj tlak Bělohrad zužitkoval v 69. minutě, ale do konce duelu už se neprosadil. „Ve druhém poločase jsme přeskupili řady a soupeře zmáčkli, bohužel se nám vyrovnat nepodařilo,“ řekl Čížek. „Vítězství jsme uhájili s vypětím všech sil, hosté byli nebezpeční až do závěrečných okamžiků hlavně díky přeskupení svých řad, když jsme měli velké problémy s útočným triem vysokých hráčů soupeře,“ popsal Exnar.

Jaroměř nakonec výsledek dotvořila ve třetí minutě nastaveného času.

 

Červený Kostelec - Vysoká n. L. 1:1 (PK: 5:4)

Napotřetí už Červený Kostelec v domácím prostředí zvládl penaltový rozstřel. Vysoká, třetí celek tabulky, tak ztratila dva body a náskok vedoucího dua Jaroměř, Olympia se opět zvýšil.

„Chtěli jsme bodovat a odčinit dvě poslední porážky. Solidně jsme hráli i tentokrát, bohužel trápíme se v koncovce, protože šancí jsme si vytvořili opět dost. Diváci viděli dramatické utkání od začátku až do konce,“ hodnotil hostující trenér Karel Vítek.

Jeho tým prohrával od 37. minuty, stav srovnal dvě minuty po přestávce Škvrňák. „Po celý zápas byl k vidění zajímavý fotbal z obou stran a myslím si, že i remíza byla spravedlivá. Hosté se představili jako velmi vyspělé mužstvo,“ uznal kouč Kostelce Robert Hanuš.

 

Příští kolo – 9:

Sobota, 4. října

10:15: Cidlina - TJ Dobruška

10:15: FC Slavia HK - FC Olympia HK

16:00: FK Vysoká n. L. - SK Jičín

16:00: FK Chlumec n. C. - FK Jaroměř

16:00: SK Libčany - MFK Nové Město n. M.

16:00: Sokol Kratonohy - Slovan Broumov

Neděle, 5. října

16:00: TJ Lázně Bělohrad - TJ Červený Kostelec

16:00: FC Spartak Rychnov - SK Sparta Úpice


Vytvořeno: 7.10.2014
redakce Fotbal v kraji (mzk)


Web fotbal v kraji
Sociální sítě
Kalendář akcí<
« 04 / 2024 »
PoÚtStČtSoNe
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930


AKTUALITY


Ke stažení

Úřední hodiny
Úřední hodiny sekretariátu KFS
úterý - 8:00 - 16:00
čtvrtek - 8:00 - 17:00

Informace