Vyberte soutěž

Fotografie týdne
Nadační fond
Oficiální zprávy KFS
Adresáře KFS
Stránky OFS
Administrace

Vítězem Poháru hejtmana Královéhradeckého kraje se stala podruhé za sebou hradecká Olympia


Datum akce: 30.11.-0001

                                                      (ilustrační foto Lubomír Douděra)

Za řízení trojice arbitrů Martínek - Horský, Filip a za nečekaně dobré návštěvy 166 fanoušků se v Jaroměři hrálo další finále Poháru KFS mužů, který se již potřetí hrál jako Pohár hejtmana Královéhradeckého kraje. Prvenství obhájila hradecká Olympia, která postoupila do republikového předkola Poháru a zároveň se stala účastníkem Superpoháru vítězů pohárů Královéhradeckého a Pardubického KFS.

FC OLYMPIA HRADEC KR. - FC SLAVIA HRADEC KR.   2   :   1  (0:0)
BRANKY: 74. Hruška, 83. Chromek - 90+2. Šmarda

Poháry oběma finalistům předávali Bc. Lubomír Franc, hejtman Královéhradeckého kraje, Václav Andrejs, předseda KFS, a Ing. Petr Vítek, předseda OFS Náchod.

Další podrobnosti ...

FC OLYMPIA HK: Moník - Bárta, Kabeláč, Rak, Michek (85. Pavlů) - Hůlka (70. Hruška), Chromek, Mařas-K, Faltus (66. Musil) - Korba, Trnka (89. Novák M.)

 

FC SLAVIA HK: Mašek - Šolc (33. Hloušek), Lán-K, Klicnar, Erber - Baťka, Horák (82. Mottl), Šmarda, Brázda (77. Veselý)- Derner (78. Homolka), Linhart

 

Úvod zápasu přinesl opatrnou hru z obou stran, kdy žádný z týmu nechtěl udělat chybu. První šanci si vytvořila hradecká Slavia, ovšem Derner nezpracoval ideálně přihrávku za obranu. Ve 33 minutě využil nedorozumění ve slávistické obraně Korba a postupoval sám na branku, střílel ovšem mimo. Ve 37 minutě předvedla Olympia krásnou akci. Hůlka zatáhl napravo míš a nacentroval do vápna. Tam zakončoval v tísni prsami Korba, ale trefil pouze břevno slávistické branky. Ve 41 minutě měla ještě šanci hradecká Slavia, ale Linhart zmatky v obraně Olympie nedokázal potrestat.
Druhý poločas začal dvěma velkými šancemi Olympie, které ovšem nevyužila. Poté převzala na 15 minut otěže zápas Slavie a diktovala tempo hry. Největší šanci měla v 52 minutě, když ve vyložené šanci nejprve neuspěl Erber a po něm ani Brázda. To se Slavii vymstilo a pykala. V 75 minutě zahrávala Olympie standardní situaci, kterou rozehrál chytře Chromek na Hrušku. Ten byl na hřišti necelých 5 minut a vstřelil první gól finále - 1:0. V 84 minutě zvýšila Olympia své vedení, když slávistická obrana ztratila míč na polovině hřiště a Chromek krásným lobem přeloboval z dobrých 35ti metrů slávistickou obranu i brankáře Maška - 2:0. Slavia se snažila s tímto stavem něco udělat a vrhla síly do útoku. Gól se ji však podařilo vstřelit příliš pozdě, a to v 92 minutě. Standardní situaci z praví strany zahrál precizně k tyči Moníkovy branky Šmarda - 2:1. Olympia si již vítězství vzít nenechala a obhájila tak své loňské pohárové vítězství.
Finále přineslo vyrovnaný fotbal, který rozhodl první gól Olympie. Soupeř z hradecké Slavie pak musel hru otevřít a Olympie trestala podruhé a prakticky tak rozhodla zápas.

 

František Bárta, vedoucí FC Olympia: "První poločas moc fotbalové krásy nepobral. V poločase druhém jsme se zaslouženě ujali vedení po pěkně sehrané standardce. A když jsme přidali druhý gól, bylo v podstatě o vítězi rozhodnuto. V prodloužení se podařilo soupeři snížit, ale na obrat v zápase to nebylo. Vyhráli jsme zaslouženě a potvrdili jsme, kdo drží klíče od Hradce."

 

Milan Krempa, vedoucí FC Slavia: "Na našich hráčích bylo vidět velké zklamání po skončení utkání. V našem premiérovém finálovém zápase jsme byli soupeři důstojným partnerem. I přes prohru bereme finálovou účast jako velký úspěch a hráčům Olympie gratulujeme k celkovému vítězství."

 

Rozhodčí: Martínek, Horský, Filip

 

ŽK: 57. Bárta, 89. Rak - 69. Klicnar, 74. Horák

 

Diváků: 166



Vytvořeno: 4.6.2014
Vladimír Blažej


Web fotbal v kraji
Sociální sítě
Kalendář akcí<
« 04 / 2024 »
PoÚtStČtSoNe
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930


AKTUALITY


Ke stažení

Úřední hodiny
Úřední hodiny sekretariátu KFS
úterý - 8:00 - 16:00
čtvrtek - 8:00 - 17:00

Informace