Vyberte soutěž

Fotografie týdne
Nadační fond
Oficiální zprávy KFS
Adresáře KFS
Stránky OFS
Administrace

Votrok krajský přebor: Události podzimu


Datum akce: 30.11.-0001

Podzim je minulostí. První krajská liga přinesla mraky gólů i nevšedních výkonů. Jaké jsou zásadní události první části Votrok krajského přeboru?

 

KOŘÍNKOVA PALBA

V krajském přeboru odehrál devadesát tři zápasů, v nich nastřílel devadesát devět gólů. Nejvíce tuto bilanci rozšířil střelec vedoucích Kratonoh Jiří Kořínek během podzimu. Trefil se devětadvacetkrát. To znamená, že sám nastřílel více branek než polovina klubů tabulky.

Otázkou je, zda bude Kořínek pokračovat v přeboru také na jaře. Kratonohy, které myslí na postup do divize, by jeho pomoc potřebovaly, jenže útočník má nabídku z druhé ligy, v níž o něj velmi výrazně – a to už od léta – stojí Pardubice. „Chtěl bych si zkusit profesionální fotbal,“ řekl čtyřiadvacetiletý hráč.

Pokud to kanonýr myslí vážně, má nejvyšší čas.

 

DIVIZNÍ TÝM NA CHVOSTU

Před sezonou nikdo nevěděl, jak na tom tým bude. Bohužel, ukázalo se, že je ve velmi, velmi špatné situaci. Týniště nad Orlicí sice hrálo ještě na jaře divizi, ale nyní je v přeboru za fackovacího panáka. Je totiž poslední.

V patnácti zápasech nevyhrálo ani jednou za tři body, jen dvakrát dokázalo urvat vítězství v penaltovém rozstřelu. Má pouze pět bodů. Mimochodem obralo také Náchod, jednoho z aspirantů na postup. Jinak to ale byla bída, přišel i jedenáctigólový debakl v zápase s Vysokou nad Labem.

„Šance na záchranu je samozřejmě vždycky, bodové rozdíly na konci tabulky naštěstí nejsou nijak výrazné a při tříbodovém systému není naše záchrana nereálná. Noví hráči však musejí přijít už v úvodu zimní přípravy, abychom je do sestavy stihli zapracovat. Pokud se to podaří, o případném úspěchu můžeme uvažovat,“ řekl přesto v rozhovoru pro Deník trenér Radek Hrubý.

 

HRÁČ MĚSÍCE

Je to novinka, která, doufejme, zaujala. Měšťanský pivovar Havlíčkův Brod, který vaří pivo Votrok, jež je titulárním sponzorem krajského přeboru, začal společně s časopisem Fotbal v kraji vyhlašovat hráče měsíce.

V éře střelce Kořínka je to mírně problém, jenže našli se samozřejmě i další tahouni, kteří si tuto cenu zasloužili. Kratonožský kanonýr ji bral v měsíci srpnu, po něm přišli na řadu bojovník z Červeného Kostelce Tomáš Martínek a zkušený borec z Kostelce nad Orlicí Kamil Kaplan.

 

PŘEKVAPENÍ: CHLUMEC

Poslední dvě sezony hráli o udržení, ale na podzim se vzepjali k velkým věcem. Fotbalisté Chlumce nejsou najednou v první krajské lize za otloukány, naopak patří k těm nejlepším. Po podzimu jsou na jsou na šestém místě, ale na třetí pozici ztrácí pouze pět bodů.

„Překvapením jsou výkony Chlumce nad Cidlinou oproti loňské sezoně,“ řekl i předseda krajského svazu Václav Andrejs.

Hlavním znakem mužstva kouče Jana Krause je útočná nátura. Po Kratonohách je Chlumec druhým nejlépe střílejícím mužstvem soutěže. Tým nasázel padesát dva branek, pro porovnání druhý Náchod o osm méně.

 

KULIČ V PŘEBORU

Jedna z největších události přišla ještě před začátkem soutěže. Do Kratonoh se totiž přesunul z divizních Živanic Marek Kulič, fotbalový poeta a bývalý reprezentant.

Jeho přínos byl jasný, právě on připravoval šance pro superstřelce Jiřího Kořínka. „Nahrál mi tak na polovinu gólů,“ řekl kanonýr v rozhovoru pro deník Sport. Sám Kulič nastřílel šest branek, blýsknul se především hattrickem na hřišti trutnovské rezervy.

Jeho role však byla jiná, než ji známe z dob, kdy hrával nejvyšší soutěže. V Kratonohách se nepohyboval na hrotu, ale spíše v záložní formaci. Odtud řídil hru mužstva, které během podzimu ani jednou neprohrálo.


Vytvořeno: 30.11.2015


Web fotbal v kraji
Sociální sítě
Kalendář akcí<
« 04 / 2024 »
PoÚtStČtSoNe
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930


AKTUALITY


Ke stažení

Úřední hodiny
Úřední hodiny sekretariátu KFS
úterý - 8:00 - 16:00
čtvrtek - 8:00 - 17:00

Informace