Vyberte soutěž

Fotografie týdne
Nadační fond
Oficiální zprávy KFS
Adresáře KFS
Stránky OFS
Administrace

Krajský přebor: Na čele jasno, boj o udržení čeká velké finále


Datum akce: 30.11.-0001

Favorit už má jasno, hradecká Olympia si příští sezonu zahraje divizi. Ale na spodku Votrok krajského přeboru je dvě kola před koncem velmi zamotaná situace. Kdo nakonec sestoupí?

  Samozřejmě, pořád není jasné, zda se do A třídy budou muset přesunout dva, nebo tři kluby. Poslední Úpice je odsouzená, ale nad ní je vše ještě ve hvězdách. Na předposlední místo tabulky spadly po posledním kole Lázně Bělohrad, které doma jednoznačně prohrály s Libčany. „Naše poslední výkony jsou již poznamenány bodovými neúspěchy a postavením v tabulce. Tentokrát to bylo o prvním gólu. Soupeř ho vstřelil z penalty, která toto utkání rozhodla,“ glosoval trenér Bělohradu Oldřich Velich.

  Libčany tedy žijí, jejich loď (jak nazval tým předseda klubu Jan Schejbal) pořád není potopena. V sobotu však přijde další zásadní zápas, do Libčan přijede Chlumec nad Cidlinou. Tým hostů vyrazí k derby po remíze na půdě silného Jičína. „V následujícím kole v Libčanech to bude zápas o všechno,“ ví však moc dobře vedoucí mužstva Ladislav Heger.

  Do boje o udržení je namočen také Broumov. Slovan zažíval v poslední době dobrou sérii, vyhrál například na hradecké Slavii, jenže tentokrát přijel na sever další tým z východočeské metropole. A Olympia neměla slitování, na oslavu postupu nasázela domácím šest branek. Miroslav Harasevič, trenér Broumova, to okomentoval trefně: „Snahu jsme měli, ale proti Olympii to nešlo. Blahopřejeme jí k postupu do divize.“

  To Dobruška se proti poslední Úpici výrazně prosadila i střelecky. Dvakrát skóroval i nejlepší kanonýr soutěže Aleš Hašek, přispěl tak k výhře 5:1. „V úvodu druhého jsme si nechali dát za patnáct minut čtyři laciné branky a bylo po zápase,“ pronesl úpický sekretář Bohumil Kafka.

  Další tajenkou je, který celek skončí na druhém místě tabulky. Rozhodne se mezi Jaroměří a na jaře prakticky neporazitelnými Kratonohami.

  Ty potvrdily bilanci také ve Vysoké, již trénuje Karel Vítek, který v Kratonohách působil celých osmnáct let. Jako hráč i trenér. I on uznal, že hosté válí. Viz jeho slova: „S favoritem jsme sice sehráli lepší partii než ve vzájemném střetnutí na podzim, ale bohužel bez bodového zisku.“ Kratonohy zasadily domácím dva údery krátce před poločasem, což se ukázalo jako klíčová věc.

  Jaroměř však drží tříbodový náskok, jenže v posledních dvou kolech ji čeká složitý los. V hradeckém dvojboji se nejprve předvede na Slavii a v posledním kole přivítá Olympii. „Myslím, že nakonec skončí druhé Kratonohy,“ řekl pro časopis Fotbal v kraji jičínský brankář Michal Puš.

  Se Slavií to Jaroměř nebude mít jednoduché. Hradecký tým je v pohodě, naposledy vyhrál jasně v Novém Městě, kde rozhodl během tří minut v prvním poločase. „Byli jsme agresivní, důrazní a dvěma slepenými brankami šli do vedení. Ve druhém poločase jsme hlídali náskok,“ podotkl kouč sešívaných Josef Pleskot.

 

Střelci: 21 – Hašek (Dobruška), 17 – Bělka (Vysoká), 14 – Rychecký (L. Bělohrad), Blažej (Olympia HK), 13 – D. Hlava (Č. Kostelec), Kořínek (Kratonohy).

 

PŘÍŠTÍ PROGRAM – 29. KOLO:

Středa - 3. června

17:30: SK Sparta Úpice - Slovan Broumov

Sobota - 6. června

10:15: TJ Sokol Kratonohy - TJ Lázně Bělohrad

10:15: FC Slavia HK - FK Jaroměř

14:00: FC Olympia HK - MFK Nové Město n. M.

17:00: TJ Dobruška - SK Jičín

17:00: RMSK Cidlina - FK Vysoká n. L.

17:00: SK Libčany - FK Chlumec n. C.

Neděle - 7. června

17:00: FC Spartak Rychnov - TJ Červený Kostelec


Vytvořeno: 2.6.2015


Web fotbal v kraji
Sociální sítě
Kalendář akcí<
« 04 / 2024 »
PoÚtStČtSoNe
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930


AKTUALITY


Ke stažení

Úřední hodiny
Úřední hodiny sekretariátu KFS
úterý - 8:00 - 16:00
čtvrtek - 8:00 - 17:00

Informace