Vyberte soutěž

Fotografie týdne
Nadační fond
Oficiální zprávy KFS
Adresáře KFS
Stránky OFS
Administrace

Vzedmutí Robous, v Hronově vyhrála derby Police, Lípa veze body ze Zdelova, deset žlutých karet pro domácí Smiřice


Datum akce: 30.11.-0001



O co se na podzim také hraje ?  

Pohár společnosti PROMEPRO IT - bodově nejlepší tým z 1.míst skupin obdrží prémii 6 500 Kč, druhý bodově nejúspěšnější z 1.míst 5 500 Kč, třetí pak 4 500 Kč a čtvrtý 3 500 Kč.

Vítězové skupin si podobně jako vloni zajistí do jarní skupiny "o postup" tři bonifikační body, druzí v pořadí dva bonifikační body, třetí pak jeden.
To samé se týká pátých celků v pořadí, které nastoupí do jarních skupin "o sestup" se třemi bonifikačními body, šestí mají k dobru dva bonifikační body, sedmí jeden. 


Novinkou letošního ročníku je penaltový rozstřel v utkáních, které v řádné hrací době skončí nerozhodne, vítěz rozstřelu bere bod navíc.

 

 

PROMEPRO IT 1.B TŘÍDA skupina A (výsledky)    

KOBYLICE PROHRÁLY V KOPIDLNĚ, MILETÍN VEZE BODY Z NEPOLIS

Skupina A PROMEPRO IT 1. B třídy šla do 9. kola, v Libáni a v Robousech se hodně rozhodovalo o tom, jaká dramata nás budou čekat v závěrečných pěti kolech. Předposlední Jičín ztrácí na postupovou čtvrtou příčku 6 bodů a to zatím není nepřekonatelná překážka. V příštím kole se máme na co těšit.

Sobotní utkání Libáň (12 bodů) - Jičín B (9 bodů) mělo jasný scénář, hosté buď zabodují a udrží si naději a Libáň v tomto případě svoji pozici oslabí nebo bude bodovat plně Libáň a béčko Jičína se již dostane do situace řekněme problematické. Hrálo se v 16,00, první zápas vyhrál Jičín 5:0, odveta však vyšla Libáni v poměru 3:1 a domácí tým se velmi důrazně dostal do hry o postup. Zápas komentoval Pavel Banyácski: "Hosté přijeli s naším hráčem Havlíkem přesto, že domluva klubů byla, že nenastoupí. Začátek zápasu nám vyšel a z úvodního tlaku se trefil Pešta a za minutu Balcar. Pak hosté z ojedinělé standardky snížili. Ke konci poločasu, po dalším ostrém zákroku, byl vyloučen hostující hráč. Druhý poločas se hrál pod naší kontrolou, škoda nevyužitých šancí. Ke konci zápasu se jaště trefil Fridrich. Příští zápas jedeme do Kobylic a já se těším na souboj s kamarádem Petrem Průchou."

V Nepolisech se odehrála bitva, přijel Miletín, který chytá formu, domácí kavalerie chtěla opět těšit ofenzívním fotbalem. V Miletíně nováček vyhrál 4:3, hosté toužili po odplatě, každý bod je nyní pro první čtyřku důležitý. Po remíze 1:1 nakonec hosté zvládli penaltový rozstřel a do města Karla Jaromíra Erbena putovaly dva body. Vedoucí Nepolis Milan Havlík tak úplně spokojený být nemohl: "První poločas byli hosté důraznější a měli více ze hry, ale domácí byli nebezpečnější. Druhou půli jsme soupeře přehráli, několik šancí si vypracovali, ovšem i ty stoprocentní zůstaly nevyužity. Podařilo se nám tak už jen vyrovnat. Prokletí našich penaltových neúspěchů pokračovalo i v tomto zápase, celkem ze třinácti penalt ve třech zápasech jsme jich dokázali osm spálit! Bod navíc si tak odvážejí hosté do Miletína."

Robousy, jejichž šance na první čtyřku zřejmě usnula (ztráta 12 bodů na postupovou příčku), přivítaly v derby v sobotu Milíčeves. Oba kluby si nikdy nic nedarují (první zápas 0:2 pro Milíčeves a tři /!/ vyloučení), nyní Robousy vyhrály 3:1 a Milíčevsi hodně zkomplikovaly situaci. Hodnocení Zbyňka Materny: "Utkání velkou kvalitu nemělo díky spoustě nepřesných přihrávek a kombinací, přesto jsem rád a děkuji hráčům za odvedený výkon. Po pátečním tréninku, kdy to vypadalo, že budeme hrát v deseti, se konečně podařilo některé šance proměnit a urvat tři body."

A menu na závěr - Kopidlno (15 bodů) s Kobylicemi (15 bodů). Oba kluby potřebovaly bodovat, v prvním utkání vyhrál Spartak 4:2. V hokejové přestřelce se více dařilo domácímu Kopidlnu, které hosty doslova udolalo gólově v poměru 5:3 (Klaban 2, Komárek, Machačný, Černovský - Khol, Brzek, Nový) a vyskočilo do čela tabulky díky lepšímu skóre. A domácí komentář k zápasu: "Kvalitní zápas mužstev z popředí tabulky dopadl lépe pro nás. Vypracovali jsme si více šancí a více jich také proměnili. Divák se bavil, oba trenéři trnuli." Na červené karty skončil zápas 1:1, hlášeno bylo 186 diváků.

HVĚZDA KOLA :
Tomáš Tomášek (Robousy) - dvěma góly přispěl k překvapivé, ale za bojovnost zasloužené výhře svého týmu a opět dokázal svoji schopnost proměnit šance

UDÁLOST KOLA :
Nepolisy potřetí prohrály penaltový rozstřel (tentokrát s Miletínem), ze třinácti doposud zahrávaných penalt jich dokázali v této loterii zahodit osm, jakoby se tým spokojil s tradičním remízovým bodem.

VÝROK KOLA :
Petr Průcha, trenér Kobylic, komentoval vývoj zápasu v Kopidlně: "No a pak to přišlo: penalta, žlutá karta, gól, trestňák, gól, další žlutá a červená a další gól. Jestli v souladu s pravidly, no nevím??? Spřátelenému Kopidlnu gratuluji k vítězství, vyhrálo zaslouženě."


NÁVŠTĚVA KOLA :
186 diváků sledovalo magnet kola Kopidlno - Kobylice, vidělo osm branek a podle domácího komentáře se fanoušci museli bavit.

DIVÁCKÁ HITPARÁDA PO 9. ODEHRANÉM KOLE (v 9. kole celkem přišlo 538 fanoušků, velmi solidní návštěva byla v Kopidlně, průměr na utkání 134, od počátku sezóny tedy celkem 4098 diváků, celkový průměr na utkání 113)

FK Kopidlno - 936 diváků (průměr na zápas 187 diváků)                                       Sokol Libáň - 610 diváků (průměr na zápas 122 diváků)                                          Sokol Nepolisy - 570 diváků (průměr 114 diváků na zápas)                                    Spartak Kobylice - 551 diváků (průměr na zápas 137 diváků)                                SK Miletín - 440 diváků (průměr 110 diváků na zápas)                                            SK Robousy - 406 diváků (průměr 81 diváků na zápas)                                        FC Milíčeves - 370 diváků (průměr 92 diváků na zápas)                                         SK Jičín B - 215 diváků (průměr 53 diváků na zápas)                                                
KANONÝŘI SOUTĚŽE PO 9. ODEHRANÉM KOLE :
10 - L. Pánek (Nepolisy),
8 - Brett, Klaban (Kopidlno),
7 - Němeček (Miletín),
6 - Chramovský (MIlíčeves),
5 - T. Hanuš (Nepolisy), Vondrouš (Miletín), Balcar (Libáň),

4 - J. Mezsároš (Jičín B), J. Líhan (Nepolisy), Komárek (Kopidlno),
3 - Nový (Kobylice), Zámečník (Nepolisy), Poutník, Zedek, Machačný (Kopidlno), Knížek (Libáň), Kněžourek, Leplt, Urban (Miletín), Fridrich (Libáň), Drbohlav, Tomášek (Robousy),
2 - Vích, Srb (Robousy),
Machačný, Šafařík (Kopidlno), Tlustý (Nepolisy), Kořínek, Miler, L. Haken (Jičín B), Kubišta, Hrubý (Kobylice),  
1 - Havelka, Černovský (Kopidlno), Rejha, Jak. Roman, M. Roman, Havelka, Mach, Novotný, vlastní (Milíčeves), Karásek (Robousy), Ullman, Šustr (Nepolisy), Mat. Novotný, Khol, Říha, R. Brzek, Vávra (Kobylice), Lámr, Machačka, Bartoníček, vlastní (Miletín), Zlámal, T. Haken, Havlík, M. Mezsároš (Jičín B), Smetana, Macek, Mička, Pešta (Libáň),


PROMEPRO IT 1.B TŘÍDA skupina B (výsledky)

DERBY HRONOV - POLICE PRO HOSTY, DOLNÍ KALNÁ VYUČILA ŽACLÉŘ ...

Skupina B PROMEPRO IT 1. B třídy se kompletně odehrála v sobotu v úřední začátek, tedy od 16,00. Nikdo stále není ze hry, ale Rudník s Mladými Buky už mají situaci hodně vychýlenou.

Po výhře nad rivalem z Hostinného se Rudník pokusil o další resuscitaci, jeho soupeřem byl Trutnov C. V prvním zápase vyhráli trutnovští 1:0, domácí byli povzbuzeni úspěchem s rivalem z Hostinného. Jenže vyhrála zkušenosti trutnovského týmu, ten zvítězil 4:2 a dotáhl se na postupové příčky. Pavel Gašpar, sekretář Rudníku, opět viděl příčinu víceméně v rozhodčích: "Jelikož je to zde už jen pro pár písmen, Trutnov vyhrál. Hlavní rozhodčí ať vrátí licenci a stydí se, dát červenou po slovech domácího hráče "pískej rovinu na obě strany" s výrokem "tak vy jste mi řekl debile", což řekl hráč Trutnova a diváci, pak již nemá cenu hledat nové hráče a sponzory. Díky divákům, že se udrželi." Kde je pravda, se tady asi úplně vzhledem ke souvisejícímu komentáři hostů nedozvíme.

Hodně důležitý souboj čekal Dolní Kalnou (před 9. kolem 12 bodů) s Baníkem Žacléř (před 9. kolem 16 bodů). Kalné se v posledních utkáních nepříliš dařilo venku, doma je však velmi nebezpečná. Baník má letos fazónu, trochu ho přibrzdila prohra v Polici. V prvním utkání vyhrála Žacléř doma 3:1. Pověst týmu domácího prostředí byla v případě Kalné naplněna, tým Jiřičků a spol. vyhrál 4:1 a před dvěma těžkými duely venku získal velmi cenné tři body. Komentář tiskového mluvčího Martina Bartoše: "Utkání, ve kterém domácí museli opět stáhnout hráče z pole do brány, nabídlo velmi bojovný a houževnatý fotbal. Ze začátku chaotická hra Kalné byla potrestána pohlednou akcí hostujících  forvardů. Poté se hra vyrovnala a i Kalná začala vystrkovat  růžky. Kontaktní gól přišel záhy po rohu do vápna, kdy J. Jiřička patou tečoval míč do branky hostí. Od této chvíle domácí převzali otěže utkání a začali být lepším týmem. Ve druhé půli jsme našeho soupeře přehrávali a přidali další branky. Hosté si začali více všímat výroků rozhodčích než samotné hry. Nakonec velmi hektické utkání, dle mého soudu, skončilo zaslouženým vítězstvím domácích hráčů."

Po porážce v Rudníku hostil Tatran Hostinné Mladé Buky. Hosté byli hodně roztrpčeni nad výkonem rozhodčího v zápase s Hronovem, což je stálo dva vyloučené. Navíc zisk 8 bodů není rozhodně žádná hitparáda, jenže domácí měli pouze o dva více a forma, kterou dokumentoval i výkon v Rudníku, nebyla také nijak oslnivá. Čekali jsme velmi vyrovnaný zápas, ale prognózy byly špatné. Tatran zvítězil 6:2 (Šmucer 2, Valeš 2, Blažek, D. Maličký - Štěpánek 2), což vedoucí hostitelů Pavel Šmucer komentoval slovy: "Bojovné utkání, ve kterém jsme po našich chybách dvakrát prohrávali 0:1 a 1:2. Do poločasu se nám však po pěkných akcích podařilo stav otočit na 4:2, ve druhé půlce jsme ještě dvakrát skórovali a zaslouženě vyhráli. Hráči si zaslouží pochvalu za bojovnost a nasazení po celou dobu zápasu." Vysoké výhře přihlíželo 120 diváků.

Derby Hronov - Police nad Metují bylo jasným magnetem kola. Poličtí dělostřelci dali v 8 zápasech 33 branek, Hronov se v posledních zápasech zvedl a navíc vyhrával venku. Police byla první, Hronov třetí, oba týmy od sebe dělily tři body. Po utkání soupeře dělí již 6 bodů, poličtí v Hronově vyhráli 3:1 (Klapkovský, Nožka, Bergmann - Kuru), utkání přihlíželo 210 fanoušků. Zdeněk Samko byl rozloben: "Zasloužené vítězství hostujícího týmu, předčili nás v osobních soubojích a důrazu. Takto se o první místo nehraje."

HVĚZDA KOLA :
J. Jiřička (Dolní Kalná) - jeho patička znamenala nejen vyrovnávající branku, ale zahájila dokonalý obrat v zápase, který jeho tým prohrávající 0:1 nakonec zvládl v poměru 4:1.

UDÁLOST KOLA :
Police opět vítězně, v derby vyhrála v Hronově 3:1 a od 4. kola pouze vyhrává, vítězná šňůra se natahuje na šest tříbodových zisků za sebou.

VÝROK KOLA :
Martin Bartoš (Dolní Kalná) komentoval trvající problém jeho klubu s brankáři: "Utkání, ve kterém domácí museli opět stáhnout hráče z pole do brány, nabídlo velmi bojovný a houževnatý fotbal."


NÁVŠTĚVA KOLA :
210 diváků, z toho řada z Police nad Metují, sledovalo derby v Hronově.

DIVÁCKÁ HITPARÁDA PO 9. ODEHRANÉM KOLE (v 9. kole celkem přišlo 545 fanoušků na čtyři utkání, průměr na utkání 136, od počátku sezóny tedy celkem 4 515 diváků, celkový průměr na utkání 125)

Rudník - 769 diváků (průměr na zápas 153 diváků)                                            Hostinné - 730 diváků (průměr 146 diváků na zápas)                                           Dolní Kalná - 644 diváků (průměr na zápas 128 diváků)                                       Police n. M. - 640 diváků (průměr 160 diváků na zápas)                                         AFK Hronov - 567 diváků (průměr na zápas 113 diváků)                                         Mladé Buky - 410 diváků (průměr 102 diváků na zápas)                                      MFK Trutnov C - 390 diváků (průměr na zápas 97 diváků)                                  Žacléř - 375 diváků (průměr 93 diváků na zápas)                                                 
                                   
KANONÝŘI SOUTĚŽE PO 9. ODEHRANÉM KOLE :
7 - Hauk, Klapkovský (Police), J. Jiřička (Dolní Kalná),
6 - T. Mucha (Police), Valtera (Hronov), Kotyk (Žacléř),
5 - Jakoubek (Hostinné), Ondráško (Žacléř), Ruml (Mladé Buky),
4 - D. Ježek (Dolní Kalná), Čermák (Police), Novák (Rudník), Valeš (Hostinné),
3 - vlastní, Nývlt, Wimmer (Trutnov C), Hylmar (Rudník), Najman (Dolní Kalná), Šťavík, Neuschl (Hronov), Slavík, Valeš (Hostinné), Nožka (Police),
2 - Bartoš, Najman, V. Kodytek (Dolní Kalná), Těžký (Žacléř), Kosina, Rodr, Nossek, Šmucer, D. Maličký (Hostinné), Štěpánek, Brhel, vlastní (Mladé Buky), Brož, Horešovský (Rudník), Šnábl (Police), Schreiber, Kuru (Hronov), Vomočil, Klosowski (Trutnov C),
1 - Puraš, Křeček, vlastní (Hronov), L. Horák, Blažek (Hostinné), Čáp, Hloušek, Prívara, vlastní (Rudník), T. Jiřička, Navrátil ml., O. Šimůnek, Hampl, Tauchman (Dolní Kalná), Hradecký, L. Vít, Kovačík, M. Skála, Mádle, Albert (Žacléř), Doležal, Haider, Machalík (Mladé Buky), J. Mucha, Hloušek, Kučera, Lorenc, Švorčík, Bergmann, vlastní (Police), Zákravský, Šimočko, Jirka, M. Kulda (Trutnov C),




PROMEPRO IT 1.B TŘÍDA skupina C (výsledky


VEDOUCÍ TÝM TVRDĚ BOJOVAL S POSLEDNÍM, V DERBY LOKOMOTIVA PŘEHRÁLA PŘEDMĚŘICE

Skupina C PROMEPRO IT 1. B třídy byly po 8. kolech studnicí detektivek, ze souboje o postup odpadly pouze Smiřice. V 9. kole se tři zápasy hrály v sobotu, jeden v neděli.

Po nezdařeném vystoupení v Českém Meziříčí, které hráči Lokomotivy těžko trávili, přivítal hradecký celek rivala z Předměřic. Lokáda ztrácela na Slavoj pět bodů a pokud chtěla zachovat šanci do posledních pěti kol, musela vyhrát. Zápas měl tedy gradaci, domácí tým vyhrál 4:1 a na čtvrtou příčku ztrácí 3 body. Na krajskou metropoli výborná návštěva 150 příznivců viděla zejména hattrick stopera domácích Svatoně. A komentář Michala Sobotky, domácího vedoucího: "V první půlce byla hra vyrovnaná s několika šancemi na obou stranách, které ani jedno družstvo neproměnilo. Poté hosté kopali penaltu a do kabin se odcházelo s jejich vedením. Od začátku druhého poločasu jsme tým z Předměřic přehrávali, vstřelili jsme po sobě dvě branky, poté hosté otevřeli hru a zatlačili nás před naší branku. Měli pár šancí, které pokryl náš brankář. Z dalších protiútoků jsme vsítili ještě třetí a čtvrtou branku, vstřelením té čtvrté se našemu stoperovi podařil hattrick."

Smiřice přivítaly v sobotu vedoucí České Meziříčí (první zápas 0:1). Rolkovi svěřenci už hráli v klidu a v derby chtěli lídra určitě trápit, což se podařilo v prvním poločase. V 33. minutě se trefil Korenčík a domácí vedli. Po přestávce však Meziříčí třemi góly vývoj zápasu otočilo (Čiháček, Rezek, Tomášek), na což odpověděl v 81. minutě Aleš Bednář. Rozhodčí Filip Svoboda dal deset ŽK domácím, hostům ani jednu (!). Milan Mikušík byl po výhře spokojen: "Po špatně odehraném prvním poločase jsme ve druhé půli přidali na pohybu a přesnosti a vytvořili si několik dobrých brankových příležitostí, z nichž se nám podařilo tři proměnit a zaslouženě jsme zvítězili. Hráči si zaslouží pochvalu za disciplínu, o čemž hovoří skóre žlutých karet 10:0 ve prospěch domácích."

Opočno si po skvělém úvodu už situaci zkomplikovalo, na 3. místě tabulky mělo před tímto kolem 14 bodů a hostilo nevyzpytatelné Deštné (před tímto zápasem také 14 bodů), které naopak bodovalo venku v Malšovicích. Oba týmy měly za zády Předměřice i Jaroměř. Domácí Spartak tento zápas nezvládl, prohrál 2:3 (T. Přibyl, Reichl - Krupka 2. Kříž) a hraje si s ohněm. Naopak hosté podruhé vyhráli venku a právem poskočili po sobotě na druhou příčku tabulky. Domácí trenér Jánský prohlásil: "V prvním poločase jsme hráli fotbal a soupeř po našich chybách z ojedinělých akcí vstřelil 3 branky. Ve druhém poločase jsme hráli opět na jednu branku, ale podařilo z mnoha vyložených šancí využít pouze dvě."

Malšovice jsou druhé a v neděli od 16,00 měly v Jaroměři napravovat nevydařené vystoupení se Sokolem Deštné, ve kterém prohráli 1:3. Mladíci z Jaroměře asi neměli co ztratit, o to byla jejich situace jednodušší a navíc ve hře bylo domácí prostředí. Povede je trenér Paleček k výhře, to byla otázka před utkáním? Vedl, Jaroměř vyhrála 5:2 a trenér byl spokojen: "První poločas byli hosté lepší, ale stačilo to pouze na výsledek 1:1, když jsme v úvodu utkání dali rychlou branku. Ve druhém poločase hosté hráli jen na tři obránce a do otevřené obrany jsme dávali branky my."

HVĚZDA KOLA :
Stoper Lokomotivy Hradec Králové Svatoň, proč - z tohoto postu vstřelil tři branky za druhý poločas a naprosto podstatně přispěl k obratu utkání, ještě v poločase jeho tým prohrával s Předměřicemi 0:1.

UDÁLOST KOLA :
Deset žlutých karet obdrželi hráči Smiřic z rukou rozhodčího Radka Svobody v zápase s Českým Meziříčím, jedenáctou pak dostal M. Mochan a byla z toho červená. Soupeř, hosté z Meziříčí, nedostali kartu ani jednu.

VÝROK KOLA :
Vedoucí týmu Deštného Cejnar po zápase v Opočně: "Naše šťastné, ale zasloužené vítěztví, prostě jsme dali o jednu branku více, na šance se nehraje."


NÁVŠTĚVA KOLA :
"Skrutátoři" zaznamenali návštěvu kola v Hradci Králové, na derby Lokomotiva - Předměřice přišlo podle hlášení domácího klubu 150 fanoušků.

DIVÁCKÁ HITPARÁDA PO 9. ODEHRANÉM KOLE (celkem přišlo v 9. kole opět nejméně diváků, tentokrát 360 fanoušků, průměr na utkání 90, od počátku sezóny tedy celkem 3 171 diváků, celkový průměr na utkání 88, tato skupina stále je a zřejmě bude stále divácky nejslabší)

České Meziříčí - 660 diváků (průměr 165 diváků na zápas)                                Lokomotiva - 600 diváků (průměr 120 diváků na zápas)                                         SK Smiřice - 450 diváků (průměr 90 diváků na zápas)                                           Předměřice - 390 diváků (průměr na zápas 97 diváků)                                         Jaroměř B - 371 diváků (průměr 74 diváků na zápas)                                             Opočno - 300 diváků (průměr na zápas 60 diváků)                                              Deštné - 210 diváků (průměr na zápas 52 diváků)                                               Malšovice - 190 diváků (průměr na zápas 47 diváků)                                                            

KANONÝŘI SOUTĚŽE PO 9. ODEHRANÉM KOLE :
7 - Jelen (Opočno),
5 - Kaplan (Deštné), Jak. Javůrek (Lokomotiva), Ulrych (Jaroměř B),
4 - Baše (České Meziříčí), Reichl (Opočno),
3 - T. Přibyl (Opočno), J. Bareš, Hronek (Předměřice), L. Havel, Jan Tomášek (České Meziříčí), Svatoň (Lokomotiva), Krupka (Deštné), Ameti (Jaroměř B), Horký (Malšovice),
2 - Ponikelský, Pekáč, Hlavatý, Šmarda (Předměřice), Krajňák (České Meziříčí), Hekele, Vít, Exnar (Jaroměř B), Macháček (Deštné), Brokeš, Rejha, Groh, Lemon (Malšovice), Schejbal (Lokomotiva), Korenčík, Bednář (Smiřice),
1 - Plhal, Rieger, Bano, Jirka (Jaroměř B), Zvolánek, Jaroš (Lokomotiva), Ježek, P. Tomášek, Frynta, Čiháček, Rezek (České Meziříčí), Velínský, Tobiášek, Lemon, Valc (Malšovice), O. Přibyl, Musil, Školník, Škrabal (Opočno), Hlavatý, Lejp, E. Bareš (Předměřice), Vilímek, Včelák, Kříž (Deštné), Koutník (Smiřice),


PROMEPRO IT 1.B TŘÍDA skupina D (výsledky)  

PO SOBOTNÍM PROLOGU NOVÁČKŮ PŘIŠLA OSTRÁ NEDĚLE ...

Tři utkání v neděli a jedno v sobotu, to je jízdní řád "déčka" ve skupině plné derby. Tabulka je již roztržena, ale po tomto kole to může být jinak.

V sobotu se střetli od 16,00 nováčci, Zdelov (8 bodů) hostil Lípu (6 bodů). Před utkání bylo jasno, kdo prohraje, už to nebude mít v posledních kolech příliš ve svých rukách. Návštěva na derby mohla být velmi dobrá (nakonec 150), Lípa měla co oplácet, doma prohrála 0:2. Po prohře 0:3 (vlastní, Čepelka, Síkora) komentoval domácí trenér Miloš Zeman zápas takto: "Hrálo se o poslední místo v tabulce a výsledek vyzněl jasně pro hosty. Přehráli nás po všech stránkách, takže jim k zisku bodům gratuluji." Lípa vykřesala teorii.

V neděli začněme zápasem Borohrádek - Vamberk. Oba týmy byly devítibodové, ve Vamberku se hrálo 3:3. Body potřebovaly oba kluby jako sůl, pokud chtěly ještě myslet na první čtyři místa. Ztráta čtyř bodů na čtvrtou postupovou příčku byla už totiž varující. V 18. minutě vedl Borohrádek 4:0 a vše se schylovalo k debaklu hostů. V 51. minutě byl stav 4:3 a na koni byl Vamberk. Nakonec tento stav zůstal a trenéru Borohrádku Radku Sazimovi spadl kámen ze srdce: "Dnešní zápas ukázal, že i za stavu 4:0 v 18. minutě není hotovo. Do poločasu jsme si nechali dát 2 branky a tím jsme Vamberk dostali do hry. Hosté byli sice pohyblivější, ale my jsme si vypracovali šancí na tři zápasy. Kvůli špatné koncovce jsme se do konce zápasu strachovali o výsledek. Jsou to pro nás tři důležité body."

Jako první utkání vedoucí čtyřky si představme duel Černíkovice - Doudleby. Domácí měli před tímto zápasem 13 bodů, Velešov 16, první utkání 3:0 pro Doudleby. Trenér Josef Cejpek věděl, že výhra bude znamenat minimálně udržení čtyřbodového náskoku, soupeř měl však za sebou očistnou burčákovou kůru. Nedělní návštěva v Černíkovicích čítala 180 fanoušků, kteří viděli jedinou branku Davida Hanuše a výhru domácích 1:0. Rovněž spatřili dvě červené karty pro černíkovské hráče Pajora a Vítečka. Prohru komentoval doudlebský realizační tým takto: "Tak jsme se očistili příliš a zahráli jsme si na charitu či Robina Hooda. Ten také rozdával. Nevyužili jsme tutovky, neproměnili penaltu a z jediné šmudly jsme si nechali dát branku. Nezbývá mi, než domácím pogratulovat a smutnit nad nepříjemným zraněním R. Schoda. Doufám, že se příště polepšíme zejména v koncovce, protože fotbal jsme si dnes zahráli pěkný, ale neefektivní."

Finále kola se hrálo v Albrechticích v neděli od 16,00. David Hořínek před tímto střetnutím nastřílel již 13 branek a měl být jedním z trumfů domácího klubu, druhým trumfem měli být diváci. V Albrechticích se na fotbal chodí a domácí borci hrají o první místo, což táhne. Rezerva Rychnova podlehla doma v minulém kole Černíkovicím 0:1 a střelecký prach jí zvlhl. Vlhnutí pokračovalo, ani v Albrechticích nedal Rychnov branku. Domácí jich však dali pět (Hořínek 2, Duha, Voda, Sršeň), 200 fanoušků jásalo a vytvořilo výbornou atmosféru. Albrechtický Rostislav Kchop k zápasu poznamenal: "I přes počáteční útlum jsme se dostali postupem času do tempa a do poločasu vstřelili 2 góly. Ve 2. půli jsme účet navýšili na 5:0. I přes toto skóre hosté potvrdili svoji kvalitu."

HVĚZDA KOLA :
David Hanuš (Černíkovice) - jeho branky jsou doslova "zlaté", i tato v utkání s týmem Doudleb přinesla tři body i přes dobrý herní výkon soupeře.


UDÁLOST KOLA :
V 18. minutě vedl Borohrádek nad Vamberkem 4:0 a od 51. minuty se strachoval o výhru, v té době byl stav již 4:3.

VÝROK KOLA :
V derby Zdelov-Lípa zřejmě plály emoce, jak dokumentuje výrok trenéra Zemana (jak uvádí, nikoliv pro noviny): "Vážený pane Berane, nevím, jestli vám dává odvahu napsat takový blábol (již upraven) vaše povaha atd.. Je ale na čase se v hodnoceních soustředit jen na svoje mužstvo, jako to dělají všichni ostatní a nezesměšňovat hráče nebo realizační tým soupeře."


NÁVŠTĚVA KOLA :
200 diváků vytvořilo velmi dobrou atmosféru v zápase Albrechtice nad Orlicí - Rychnov nad Kněžnou B. Domácí borci se jim odvděčili pětibrankovým vítězstvím.


DIVÁCKÁ HITPARÁDA PO 9. ODEHRANÉM KOLE (celkem přišlo v 9. kole  vynikajících 628 fanoušků, průměr na utkání 157, od počátku sezóny tedy celkem 5017 diváků, celkový průměr na utkání 139)


Albrechtice n.O. - 1150 diváků (průměr 230 diváků na zápas)                                  Černíkovice - 980 diváků (průměr na zápas 196 diváků)                                         Zdelov - 635 diváků (průměr 127 diváků na zápas)                                                Borohrádek - 618 diváků (průměr 154 diváků na zápas)                                     Lípa n. O. - 570 diváků (průměr na zápas 142 diváků)                                       Vamberk - 412 diváků (průměr na zápas 103 diváků)                                          Doudleby n. O.- 410 diváků (průměr 102 diváků na zápas)                                 Rychnov n. K. B - 252 diváků (průměr na zápas 50 diváků)                              


KANONÝŘI SOUTĚŽE PO 9. ODEHRANÉM KOLE :
15 - Hořínek (Albrechtice),
6 - Pazderník (Vamberk), D. Hanuš (Černíkovice),
5 - Šrámek (Doudleby), Čepelka (Lípa), J. Matějus (Borohrádek), Duha (Albrechtice), 
4 - Komárek, Sehnal (Zdelov), Jakub Jedlinský (Rychnov B), Brendl (Borohrádek), Sršeň (Albrechtice),
3 - Doleček, Síkora (Lípa), Kráčmer (Doudleby), Počtýnský (Rychnov B), Janeček (Albrechtice), Králík, M. Šrom (Vamberk),
2 - L. Vítek (Albrechtice), Krmaš, Lyer, Schod, Hudousek (Doudleby), A. Čermák, Vojnar, J. Bílek (Borohrádek), Jan Jedlinský, O. Stieber, Plašil (Černíkovice), Kočnar (Rychnov B), vlastní (Lípa), Flekr (Vamberk),
1 - Jaroš, Hladík, Voda (Albrechtice), T. Sazima, Dobiáš, R. Sazima, Moravec, Hlaváč, P. Matějus (Borohrádek), Dudek, Mat. Mazura, Dostál, Kotyza (Doudleby), Hamerský, Šponar, Samek, J. Dostál, Fujdiak (Vamberk), Brzokoupil, Šrejbr, Vašata (Lípa), Pauker, Stodůlka, Trejtnar, Vašata, vlastní (Černíkovice), Forejtek, Jak. Brandejs, Polívka, Řehák, T. Mondík (Rychnov B), Ludvík (Zdelov),


 

 

 

 


Vytvořeno: 13.10.2014
redakce Fotbal v kraji (vb)


Web fotbal v kraji
Sociální sítě
Kalendář akcí<
« 04 / 2024 »
PoÚtStČtSoNe
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930


AKTUALITY


Ke stažení

Úřední hodiny
Úřední hodiny sekretariátu KFS
úterý - 8:00 - 16:00
čtvrtek - 8:00 - 17:00

Informace