Vyberte soutěž

Fotografie týdne
Nadační fond
Oficiální zprávy KFS
Adresáře KFS
Stránky OFS
Administrace

Ve finále výběrů OFS v Hluku obsadil výběr OFS Rychnov nad Kněžnou v kategorii U-12 nádherné 2.místo.


Datum akce: 30.11.-0001

Výsledky a hodnocení trenéra celého turnaje:

OFS Rychnov : OFS Svitavy        -        4 : 0                    branky:  Kos (Hlaváč), Nosek (Kos), Rücker (Hagara), Tobiška (Nosek)

Hodnocení:  První zápas, který jsme si moc přáli vyhrát. Výsledek opravdu výborný, nicméně ve hře byly ještě mírné nedostatky, které jsme chtěli napravit. Musíme říct, že zápas ale kluci zvládli s přehledem, soupeře jsme nepustili do žádných velkých šancí. Naprosto zasloužené vítězství.

 

OFS Rychnov : OFS U.Hradiště   -        4 : 0                    branky:  Marha (Procházka), Hagara (Nosek), Laštovic (pen.), Marha

Hodnocení: Zápas se stejným výsledkem, ale již s mnohem lepším herním projevem. Hradiště se k ničemu nedostalo, kluci parádně kombinovali a akce po kterých padaly branky byly ukázkové. Hned první byla lahůdka, kdy Prochy zatáhl balon podél celé lajny, nacentroval na Pepka Marhu, který hlavou nedal gólmanovi žádnou šanci a vymetl šibenici. Druhé nesmírně cenné vítězství!

 

OFS Rychnov : OFS Olomouc     -         2 : 1                   branky:  Tobiška (Kos), Marha (Tobiška)

Hodnocení: Tak tohle byl těžký zápas. Soupeř byl velmi kvalitní a jestli máme v tomhle zápase kluky za něco pochválit, tak za bojovnost a nesmírnou vůli po vítězství. Olomouc ke konci zápasu vyrovnala a snažila se o obrat, Nicméně těsně před koncem Pepek Marha strhnul vítězství na naši stranu. Tady byla kvalita a obrovská radost. Tohle vítězství se počítá!!!

 

OFS Rychnov : OFS Třebíč         -          4 : 4                   branky:  Hagara (Hlaváč), Hagara, Nosek, Nosek (Tobiška)

Hodnocení: Infarktový zápas a to doslova. Jestli trenéři infarkt někdy dostat mají, tak tohle byl ideální okamžik. Poločas pohodově vedeme 2:0 a zdá se, že nás již nic nemůže na hřišti překvapit. Bohužel jsme ihned po přestávce dostali kontaktní gól, z dalšího protiútoku bylo srovnáno a po chvilce již byl soupeř ve vedení. Následně nás dostal zpátky do sedla skvěle hrající Nosek, který snad v rozpětí jedné minuty soupeře dostal do kolen a zase vedeme 4:3. Těsně před koncem soupeř vyrovnal z přímého kopu. Trošku smolný zápas, pod který se podepsal i rozhodčí a troška naší nepozornosti.  Každopádně máme první den za sebou, vyspíme se a zítra zabojujeme o medaile. 

 

OFS Rychnov : OFS Brno           -           2 : 1                  branky:  Hagara (Nosek), Nosek (Hlaváč)

Hodnocení:  Asi náš nejlepší zápas na turnaji. Tady se ukázal kolektiv a bojovný duch celého družstva. Brno bylo určitě fotbalovější. Po prvním dni se tým Brna pasoval do role favorita, ale ten druhý vše totálně pokazil. Stačila jim v prvním zápase remíza s námi a mohli slavit první místo. Po prvním poločase prohráváme 0 : 1 a nevypadá to příliš dobře. Kluky se snažíme namotivovat, že to dokážeme otočit, vyždímat z nich maximum. V druhém poločase jakoby Brnu docházel dech, naopak naši borci dřeli dál. Výsledek se dostavil. Nejprve vyrovnáváme a snad minutu před koncem Nósa doslova urval vítězství na naši stranu. V tomto zápase musím vyzdvihnout výkon Jakuba Halamky v brance, který vychytal několik vyložených šancí soupeře. Hvizd rozhodčího nám v tomto případě připadal jako rajská hudba.

 OFS Rychnov : OFS Opava        -           0 : 1       

Hodnocení:  Bohužel, v posledním a nejdůležitějším zápase jsme poprvé poznali  porážku. Možná jsme i urazili fotbalovou štěstěnu, protože v úvodu zápasu spalujeme tři dobré šance ke skórování. Po celé utkání jsme byli lepším týmem, ale jen po pokutové území soupeře. Tam se tentokrát nikdo prosadit nedokázal. Opava měla celý turnaj postavený především na defenzivě, nutno podotknout, že velmi dobré. Nakonec jim to přineslo úspěch. Gól dostáváme z rohu, kdy stoper soupeře prudce naběhl na centr a hlavou nekompromisně zavěsil.    

 

Tabulka: 

1. OFS OPAVA                       6        4-1-1      12:3      13

2. OFS RYCHNOV N. KN.       6        4-1-1      16:7      13

3. OFS BRNO                         6        4-0-2      16:4      12

4. OFS SVITAVY                    6        3-0-3        9:11      9

5. OFS TŘEBÍČ                      6        1-2-3      10:21      5

6. OFS OLOMOUC                  6        1-1-4        5:14      4

7. OFS U. HRADIŠTĚ             6        1-1-4        6:14      4

 

Reprezentovali

 Sp.Rychnov n.K:              Procházka J, Laštovic P, Nosek V, Vacek Š.

 Ban.Vamberk:                  Halamka J., Zawada F.,  Tobiška Z.

 SK Tyniště n.O:                Marha J., Hlaváč M.

 1. FC Rokytnice v O.h:    Hagara P, Rucker M.

SK Solnice:                       Kos M.

SK Kostelec n.O:             Cvejn D.

TJ Velešov Doudleby:    Chaloupka J.

 

Závěrečné hodnocení

Galapředstavení okresního výběru 2002 - OFS Rychnov n.Kn. v Hluku na Moravě.

V republikovém finále v Hluku na Moravě jsme uspěli v konkurenci těch nejlepších! Jen tak může začít hodnocení našeho výkonu. Tenhle tým prokázal obrovskou kvalitu, morálku, bojovného ducha, ale především ducha týmového. Že je jeden z Rychnova, druhý z Vamberka, třetí z Týniště a čtvrtý ze Solnice? No a co! Přesně jako čtyři mušketýři - "Jeden za všechny, všichni za jednoho". Drny na stadionu od kopaček našich borců dopadají zpět na hrací plochu možná ještě teď, trávu kluci tahali z pusy ještě v autobuse. Asi tak lze popsat náš výkon. Nikomu jsme nic nedali zadarmo a dlouho se ještě bude povídat o tom, jací borci to po trávnících běhají na tak malém okrese jako je Rychnov nad Kněžnou. Poděkování patří hráčům, těm v první řadě, protože touha uspět byla silnější než nějaké ty modřiny, či zkrvavený obličej, a to doslova! Dále je nutné poděkovat fanouškům, především z řad rodičů, kteří nás nejprve povzbuzovali na postupovém turnaji v Solnici a mnozí nelitovali finanční prostředky a cestovali za námi rovněž na 2 dny na Moravu. Dále musím vyzdvihnout práci trenérů na okrese, pro které není v současných podmínkách zrovna jednoduché vychovávat malé fotbalisty. S ročníkem 2002 se nám to všem v našem okrese podařilo velmi dobře. Nemůžu zapomenout na kolegy spolutrenéry výběrů 2002 - Zdeňka Tobišku, Martina Hlaváče a Standu Káčeríka. Počáteční fotbalová spolupráce přerostla ve skvělé kamarádství. A v neposlední řadě nelze opomenout obětavou a doslova mravenčí práci šéftrenéra Vaška Leimera, který nás k této práci přivedl a neustále nás podporoval. Jsem přesvědčený, že právě mozaika složená z těchto malých střípků dovedla náš okresní výběr k tomuto úspěchu. Jak velký je to úspěch pro Rychnovský okresní fotbalový svaz nebo pro Královéhradecký krajský fotbalový svaz, který jsme reprezentovali? To ať si vyhodnotí jiní a jinde. My si tohoto úspěchu nesmírně vážíme a užíváme si ho. Pro nás trenéry je to splněný klukovský sen, pro hráče samotné fotbalový zážitek na který budou vzpomínat i v dospělosti.

Kluci a pánové, smekám klobouk a děkuji!

 

Rudolf Procházka

trenér OV 2002 - OFS Rychnov n.Kn.

 


Vytvořeno: 17.5.2014
Havlíček Karel


Web fotbal v kraji
Sociální sítě
Kalendář akcí<
« 04 / 2024 »
PoÚtStČtSoNe
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930


AKTUALITY


Ke stažení

Úřední hodiny
Úřední hodiny sekretariátu KFS
úterý - 8:00 - 16:00
čtvrtek - 8:00 - 17:00

Informace