Vyberte soutěž

Fotografie týdne
Nadační fond
Oficiální zprávy KFS
Adresáře KFS
Stránky OFS
Administrace

V Podkrkonoší ukončena tajenka, detektivní příběh hradecko-jičínské skupiny rozluští až poslední "Poirot" kolo


Datum akce: 30.11.-0001

 



Dvanácté (a celkově 13. hrané) kolo EUTAX 1.B třídy mužů ukončilo říjnový program, v řadě zápasů se hrálo o poslední krok, v řadě zápasů však tento krok ještě nenastal. Soutěž zřejmě uzavřela smlouvu s tvůrcem počasí, protože již dlouho nepamatujeme jeho podobnou přízeň, stačí vzpomenout na loňský ročník.

O co se na podzim také stále hraje ?

 Pohár společnosti Eutax - bodově nejlepší tým z 1.míst skupin obdrží prémii 6 500 Kč, druhý bodově nejúspěšnější z 1.míst 5 500 Kč, třetí pak 4 500 Kč a čtvrtý 3 500 Kč.

Pořadí po 13 kolech:
1. TJ Rudník 30 bodů
2. Sokol Provodov 28 bodů
3. FC Spartak Rychnov 27 bodů
4. SK Sobotka 25 bodů

Vítězové skupin si zajistí do jarní skupiny "o postup" tři bonifikační body, druzí v pořadí dva bonifikační body, třetí pak jeden.
To samé se týká pátých celků v pořadí, které nastoupí do jarních skupin "o sestup" se třemi bonifikačními body, šestí mají k dobru dva bonifikační body, sedmí jeden. 

Zpravodajství z 11. kola zde ...

Zpravodajství z 10. kola zde ...


                                          (foto archiv SK Sobotka)

EUTAX
1.B TŘÍDA skupina A (program a výsledky)

JIČÍN VYHRÁL V MALŠOVICÍCH A OPĚT ČEŘÍ VODU, ROBOUSY ODEVZDALY PRVNÍ ČTYŘKU DOMÁCÍ PROHROU S LIBÁNÍ, SOBOTKA VYŠKOLILA KOBYLICE

A-skupina 1.B třídy přinesla další dějství detektivních příběhů. Tři utkání se hrála v sobotu, v Kopidlně šli diváci na fotbal až v neděli. Letošní počasí má zatím fotbal rádo a vlídnou tvář ukazovalo i v tomto kole.
Co nastane v posledním dějství ? Pět celků bojuje o tři postupová místa. Ve svých rukách to mají týmy Kopidlna, Kobylic a Libáně, pokud vyhrají, postupují do finálové skupiny. Za jistých konstelací se mohou radovat i Jičín B a Lokomotiva, ale už musí spoléhat na pomoc jiných týmů. Variant posledního kola je tolik, že by bylo dlouhé o nich zde psát, každopádně není zápasu, který by neměl svou důležitost.

Robousy - Libáň, co by se mělo říci k tomuto zápasu, před kterým měli domácí 15 bodů a Libáň bodů 16 ? Hrálo se od 14,30, vítěz zápasu bude čekat na výsledek z Kopidlna, po kterém bude mít pro poslední kolo buď soupeře tři nebo dokonce čtyři. Ani jeden z posledních třech zápasů domácích nebyl klidný z různých důvodů. Po tomto zápase muselo zavládnout v robouském táboře velké zklamání, domácí vedli ještě v 76.minutě 1:0. To, že hostující Libáň vyhrála 4:1, je nakonec věc až neuvěřitelná, za 14 minut nastřílela čtyři branky a je stále ve hře o postup. Robouský tým už do první čtyřky zasáhnout nemůže.

Kobylice (doposud 21 bodů) - Sobotka (doposud 22 bodů), domácí nováček překvapuje, ale pořád je jak na houpačce. Pokud by lídra tabulky zdolal, čekalo by na něho první místo a poslední zápas v Libáni. Jenže prohrál, s napětím bude sledovat i výsledek z Kopidlna a v posledním kole jede do Libáně (!!!).
Sobotka byla defacto v první čtyřce, hrála však o prémii a bonifikační body pro jaro. Hrála velmi úspěšně a pod taktovkou rozhodčího Hlaváče vyhrála nad domácími zcela drtivě 5:1 (Přikryl 2, Halbych, Rulc, vlastní - Šoufek PK). 160 diváků sledovalo tento duel s třemi pokutovými kopy a vyloučením brankáře Kobylic Jiřího Holého. Co na jeho výsledek hrající trenér Spartaku Petr Průcha: "Tak tohle člověk nevymyslí.... Ve druhé minutě prohráváte 0:2 a ještě přijdete o vyloučeného brankáře. Co k tomu dodat ? Snad jen to, že to vše byla jen a jen naše chyba a na nikoho a na nic se nemůžeme vymlouvat. Gratuluji Sobotce k vítězství a doufám, že se na jaře opět potkáme."

Malšovice - Jičín B, domácí hráli již v klidu, o jejich jarním působení je rozhodnuto, béčko Jičína ještě šanci živit mohlo. V 37.minutě vedly Malšovice 1:0 a po hrubé chybě hosté těsně před přestávkou srovnali. Ve druhém poločase odskočil Jičín na tři branky a domácí pouze korigovali na konečných 2:4. Pro rezervu Jičína to samozřejmě může při odpovídající konstelaci znamenat šanci pro poslední kolo. V něm bude rezerva Jičína hostit Robousy.

V neděli přijšlo drama v Kopidlně (doposud 20 bodů), domácí mohli potvrdit postup výhrou, Lokomotiva (17 bodů) bodovat prostě musela, jinak by už pro ni jakékoliv postupové šance skončily, domácí prohra s Kobylicemi jí hodně zkomplikovala situaci. Důvěru řídit zápas dostal zkušený sudí Havlík a nutno říci, že si se složitým zápasem, kterému přihlíželo bezmála 200 diváků, poradil velmi dobře. Zápas s konečným skóre 0:0 by v hodnocení směřoval spíše k tomu, že oba týmy spoléhaly na defenzívu, ale vůbec to tak nebylo. Hrdiny zápasu byli oba gólmani, kopidlenský Čistecký a hradecký Beránek, kteří několika famózními zákroky vychytali své protivníky. Oba týmy mají vyrovnanou vzájemnou bilanci (2:2, 0:0), skóre má lepší Kopidlno.

KANONÝŘI SOUTĚŽE PO 13.KOLE :
13 - Vích (Robousy),
11 - Rulc (Sobotka),
8 - Havelka (Kopidlno), Pluhař (Jičín),
7 - Nový (Kobylice),
6 - Tuček (Lokomotiva),
Kubišta (Sobotka), Banyácski (Libáň), Šoufek (Kobylice),
5 - Men (Sobotka), Tomášek (Robousy), Knížek (Libáň), Horáček (Jičín),
4 - Škopán, Přikryl (Sobotka), Brokeš (Malšovice), Denk (Lokomotiva), Klaban (Kopidlno), Hejtmánek (Jičín) 
3 - Nývlt, Knobloch (Sobotka), Horáček, Kocourek, Ondráček (Jičín), Havlík, Balcar (Libáň), Schejbal (Lokomotiva), Poutník, P.Komárek (Kopidlno), Havlíček (Kobylice), Luňák (Malšovice),
2 - Baster (Sobotka), Vaněk, Tichý, Zvolánek (Lokomotiva), Pšenička, Khol (Kobylice),  Černovský, V.Kulhánek, Machačný (Kopidlno), Mezsároš, Kořínek (Jičín B), P.Jareš, Velínský, Valc (Malšovice), F.Materna, Drbohlav (Robousy),
1 - Odvárko (Kopidlno), Hlavatý, Smetana, Pešta, vlastní (Libáň), Styar, Průcha, Vávra, vlastní (Kobylice), Svatoň, Šec, Mašek, Ziegler, vlastní (Lokomotiva), Bartoš, Libřický, Franc, Groh, Ninger, Lemon (Malšovice), Ulvr, Voldán, Zugar, Samko, vlastní (Jičín B), Kynčl, Srb, Wedlich, vlastní (Robousy), Zahradník, Pavlíček, Bárta, Halbych, vlastní (Sobotka), Dyčenko, Hnát, Geršl, L.Komárek (Kopidlno),

HVĚZDY KOLA :
Gólmani Kopidlna a Lokomotivy Hradec Králové Čistecký a Beránek, oba vynikajícími zákroky přiváděli své protivníky k zoufalství a jejich zásluhou velmi útočně laděný zápas skončil nakonec bezbrankovou remízou.

UDÁLOST KOLA :
V 76.minutě vedou domácí Robousy nad Libání 1:0 a v té době jsou vážným kandidátem postupu, na konci zápasu je stav 1:4 pro hosty a robouští fotbalisté budou na jaře hrát o záchranu.

VÝROK KOLA :
Petr Průcha, hrající trenér Kobylic: "Tak tohle člověk nevymyslí.... Ve druhé minutě prohráváte 0:2 a ještě přijdete o vyloučeného brankáře. Co k tomu dodat ? Snad jen to, že to vše byla jen a jen naše chyba a na nikoho a na nic se nemůžeme vymlouvat. Gratuluji Sobotce k vítězství a doufám, že se na jaře opět potkáme."

NÁVŠTĚVA KOLA :
Utkání FK Kopidlno - Lokomotiva Hradec Králové sledoval ověřený počet 195 diváků.

DIVÁCKÁ HITPARÁDA PO 13.ODEHRANÉM KOLE (celkem přišlo již 6 451 diváků, v tomto kole přišlo ve čtyřech duelech zejména díky Kopidlnu a Kobylicím 462 fanoušků):
FK Kopidlno - 1 175 diváků (průměr na zápas 167 diváků)
SK Robousy - 1 105 diváků (průměr na zápas 157 diváků)
SK Sobotka - 910 diváků (průměr na zápas 151 diváků)
Spartak Kobylice - 825 diváků (průměr na zápas 117 diváků)
Lokomotiva HK - 790 diváků (průměr na zápas 112 diváků)
Sokol Libáň - 760 diváků (průměr na zápas 126 diváků)
Malšovice - 451 diváků (průměr na zápas 75 diváků)
SK Jičín B - 435 diváků (průměr na zápas 72 diváků)

                                              (foto archiv Tatran Hostinné)

EUTAX 1.B TŘÍDA skupina B (program a výsledky)

V DOLNÍ KALNÉ SE ROZHODLO O POSTUPU MILETÍNA, V SOUBOJI LÍDRŮ PŘIDĚLIL TRUTNOV RUDNÍKU PĚT BRANEK, DEBAKL JÁNEK V ŽACLÉŘI

Podobně jako ve skupině A i ve skupině B byla na programu tři utkání v sobotu a jedno se bude hrát v neděli.

Zápas prvních dvou týmů pořadí se hrál od 14,30 v Rudníku, kde jistý vítěz skupiny  Rudník hostil před 150 diváky Trutnov B. Domácí stále bojují na dálku o Pohár společnosti EUTAX pro nejlépe hodnocený tým po podzimní části. Oba soupeři jsou již jarními finalisty, ale hosté z Trutnova odňali domácím postavení favorita a v Rudníku předvedli výsledkové galapředstavení v podobě výhry 5:1. Juraj Sucháň, asistent trenéra Rudníku, pouze konstatoval: "Nelze nám upřít snahu za bojovnost, ale hosté byli tentokrát lepší. Tímto jim blahopřeji k zaslouženému vítězství. Ukončili naší sérii bez porážky. Čeká nás derby v Hostinném a doufám, že se náš výkon podstatně zlepší." Jiří Skuček, trutnovský kouč, řekl: "Vyšlo nám vše, na co jsme sáhli, ale výhra byla zasloužená i přes domácí šance. Byl to pěkný fotbal na obě strany."

V nedaleké Dolní Kalné byl domácí tým ještě burcován k naději na zázrak, tým posledních dvou kol přivítal Miletín. Burcování však vydrželo pouze první poločas, kdy se hrál svižný fotbal a na vedoucí branku miletínských odpověděli domácí proměněnou penaltou (J.Jiřička). V druhém poločase Kalná odpadla a Miletín působil daleko jistějším dojmem a zaslouženě dal i vítězný gól. Tři body za výhru 2:1 definitivně rozluštily tajenku, Miletín postupuje do finálové skupiny. Zápasu přihlíželo přesně 119 diváků a spokojen byl miletínský vedoucí Kraus: "K důležitému utkání jsme nastoupili na půdě nováčka opět v oslabené sestavě. Zápas samotný nabídl divákům více boj o každý míč než pohledný fotbal. Na těžkém terénu se nebylo ani čemu divit. Naši snahu o bodový zisk naplnili sváteční střelci Karban a Brentner a tím jsme ke všeobecné spokojenosti splnili podzimní cíl v podobě umístění do čtvrtého místa. Všichni hráči kteří zápas dnes "odjezdili", zaslouží pochvalu."

O poslední šanci mohly hrát rovněž Janské Lázně (12 bodů) od 14,30 v Žacléři, jenže na hřišti to tak nevypadalo. Domácí Baník koncertoval a vyhrál drtivě 5:0 (Horváth 2, L.Vít 2, Brožek). Předseda Baníku Radek Kotyk byl velmi kritický: " přes jednoznačnou výhru, která však mohla být daleko výraznější, se hrál fotbal katastrofální úrovně. Podali jsme podprůměrný až tragický výkon a přesto soupeře jasně deklasovali. Nejsme schopni si přesně přihrát, v mladém týmu není nikdo, kdo by hru uklidnil a mladíky usměrnil a tak je to někdy k nekoukání. Je to však jen v hlavách hráčů."

V neděli se hrál již klidnější duel, poslední Mladé Buky hostily od 14,30 Hostinné (19 bodů). Tatran skončí v tabulce nejhůře čtvrtý a tedy postupující. Domácí však mohli hrát také o případné bonifikační body, které v souboji o záchranu mají svou velkou důležitost. Vše však zvrátilo vyloučení Juríka v 37.minutě, hosté nakonec přesilovku využili v hokejovou výhru 5:3 (Maličký 3, Jakoubek, Kracík - Brhel, Machalík, Doležal).

KANONÝŘI SOUTĚŽE PO 13. ODEHRANÉM KOLE :
16 - M.Jakoubek (Hostinné),
13 - L.Vít (Žacléř),
10 - Hejna (Trutnov B),
9 - Kult (Janské Lázně), T.Jiřička (Dolní Kalná), 
8 - Knap (Trutnov B), J.Jiřička (Dolní Kalná), Horváth (Žacléř),
7 - Hylmar (Rudník), 
6 - Havránek, Novák (Rudník), Z.Tauchman ml. (Dolní Kalná), Urban (Miletín), Maličký (Hostinné),
5 -
Haider, Brhel (Mladé Buky), R.Polák (Hostinné),
4 - M.Dvořák, Doležal (Mladé Buky), Víšek, Čáp, Zeman (Rudník), L.Kracík (Hostinné), 3 - Leplt, Filounek, Hátle (Miletín), Ulrich (Trutnov B), Prívara, Štemberka (Rudník), Stránský, Stehlík (Janské Lázně), Smetana (Dolní Kalná), Machalík (Mladé Buky),
2 - Ficner, Holubec, Skuček, Bonisch, vlastní (Trutnov B), Lev, Nosek, Petružálek (Hostinné), Štěpánek, Pavlis, Kvíčala, Mich.Dvořák (Mladé Buky), Kněžourek, Němeček, Bartoníček, Brentner (Miletín), Štelzer, M.Dvořák st., Němeček (Janské Lázně), Skála (Žacléř),
1 - Nálevka, Machačka, Karban (Miletín), Pecold, Hloušek, Kment, vlastní (Rudník), Hampl, Tauchman st. (Dolní Kalná), Štěpánek, Jurík (Mladé Buky), J.Horák, Petružálek, Kosina, L.Horák, Przybyla (Hostinné), Demuth, Krudenc, Kabeláč, Kubišta, Pelcl (Janské Lázně), Knap, Kocek, Ondráško, Polák, Baše, Petrů, Brožek, vlastní (Žacléř), Doubic, Mahrla, Tobiáš, Bednařík, Toth (Trutnov B), 

HVĚZDA KOLA :
Miroslav Hejna (Trutnov B) - třemi góly v souboji lídrů tabulky rozhodl o vysoké výře trutnovské rezervy na půdě doposud bezkonkurenčního Rudníku.

UDÁLOST KOLA :
Miletínští fotbalisté, ač decimováni zraněními a účastí některých svých hráčů ve volební komisi, dokázali uskutečnit poslední krok a zcela zaslouženě vyhráli postupový zápas na půdě Dolní Kalné.

VÝROK KOLA :
Radek Kotyk, předseda Baníku Žacléř: "I přes jednoznačnou výhru, která však mohla být daleko výraznější, se hrál fotbal katastrofální úrovně. Podali jsme podprůměrný až tragický výkon a přesto soupeře jasně deklasovali."

NÁVŠTĚVA KOLA :
Utkání TJ Rudník - MFK Trutnov B sledovalo podle hlášení domácích 150 diváků.

DIVÁCKÁ HITPARÁDA PO 13.ODEHRANÉM KOLE (celkem přišlo již 6 470 diváků, v tomto kole 459 fanoušků):

TJ Rudník - 1 330 diváků (průměr 190 diváků na zápas)
FK Dolní Kalná - 1 051 diváků (průměr 150 diváků na zápas)
Tatran Hostinné - 832 diváků (průměr 138 diváků na zápas)
FC Mladé Buky - 770 diváků (průměr 128 diváků na zápas)
Baník Žacléř - 660 diváků (průměr 94 diváků na zápas)SK Miletín - 642 diváků (průměr 107 diváků na zápas)
SK Janské Lázně - 610 diváků (průměr 87 diváků na zápas)
MFK Trutnov B - 575 diváků (průměr 95 diváků na zápas)


                                                       (foto archiv SK Přepychy)

EUTAX
1.B TŘÍDA skupina C (program a výsledky)

MAGNET KOLA SKONČIL V PROVODOVĚ DOMÁCÍM DEBAKLEM, HRONOV VYBOJOVAL POSTUP V OPOČNĚ, MACHOV PO NEDĚLI JIŽ NEŽIJE

I ve skupině C byl program naladěn na tři sobotní duely a jeden nedělní.

Na dostřel hranice 20 bodů, které teoreticky mohly ještě v sobotu brát postup, mohl v sobotu jít ještě Machov, ten hostil od 14,30 béčko Dobrušky s vidinou posledního kola v Přepychách. Jiskra Machov vyhrála nakonec nad Dobruškou 5:2 (Svatoš, Čech, Scholz, Šváb, Pich - Veverka, Děkan) a stále ještě v sobotu žil. Po neděli to již neplatilo, o všem rozhodla výhra Meziříčí v Provodově. Zajímavé bylo, že trenér hostí Jirásek byl kritický k rozhodčím ve druhé půli, byť jeho tým do přestávky prohrával již o tři branky. Další zajímavostí byla střelecká potence brankářů Dobrušky Veverky a Děkana, kteří ve druhé části hry operovali na hrotu.

Opočno hrálo v sobotu o bonifikační body, Hronov o pojistku postupu. Po divokém úvodu, do 22.minuty padly čtyři branky, vedli hronovští fotbalisté do poločasu 3:2 a na konečných 4:2 (Ansorge 2, Kubeček, Schreiber - Pfeifer, Škrabal) upravili v druhém poločase a mohou slavit.

V 14,30 uvítalo Deštné poslední tým tabulky SK Přepychy. Hosté byli bez výhry a jakýkoliv bodový zisk u soupeře z Orlických hor by byl velkým překvapením.
Domácí také nenechali nic náhodě a vyhráli zaslouženě 3:0 (Kříž 2, Umlauf). Jejich akcie postupu jsou sice velmi vysoko, ale čeká je poslední a těžký krok v Českém Meziříčí.

O poslední šanci hrálo České Meziříčí (doposud 15 bodů) v Provodově. Domácí (doposud 28 bodů) jsou zatím jasným lídrem tabulky a přesto si ho nakonec Meziříčí "namazalo na chleba", pokud použijeme slova vedoucího Davida Horkého.
Výhra Českého Meziříčí 4:0 nakonec asi překvapila všechny, je otázkou, co jí říkalo 150 přítomných fanoušků. Jindy přísný trenér Provodova Bederka pouze hostům pogratuloval k výhře.
Poslední kolo hostí České Meziříčí Sokol Deštné, bude to vlastně "baráž" o postup a velmi ostře sledovaný zápas.


KANONÝŘI SOUTĚŽE PO 13. ODEHRANÉM KOLE :

11 - Eimer (Provodov),
10 - Kříž (Deštné),
9 - J.Macek (Dobruška B), Kubeček (Hronov),
8 - L.Jelen (Opočno),
7 - Blažej (Přepychy), Šváb (Machov), Pfeifer (Opočno),
5 - Šťavík (Hronov), Kaplan (Deštné),
4 - Metzner (Provodov), Lanta, Rojšl (Hronov), T.Přibyl (Opočno), Martinec, Svatoš (Machov), Ježek (České Meziříčí), Umlauf (Deštné),
3 - Kuneš, Bensch (Provodov), Tuček (Deštné), Havel, J.Tomášek, Hlavsa (České Meziříčí), Hašek (Dobruška B), Prát (Přepychy), Škrabal (Opočno), Mar.Ansorge (Hronov),
2 - Zima, Scholz (Machov), Malý, Štětina (Dobruška B), Bašta, Franců, Danihel, Schreiber (Hronov), Drapák (Deštné), Kozák, Baše, Čiháček, Slánský (České Meziříčí), Macek, Kuhn (Provodov), Čtvrtečka (Přepychy), Tláskal (Opočno), Šolín, Čech (Machov),
1 - Provazník, Rezek, vlastní (České Meziříčí), Tichý, Polomský (Hronov), Středa, Hurdálek, Čech, Kubeček, Šulc, Pich (Machov), Kánský, Kouba, Hochmann, Kostadinovski, Zatloukal, Novák, Prouza, vlastní (Deštné), Effenberk, Hrnčíř, Jelen, Junek, Slánský, Děkan, Veverka (Dobruška B), Samko, Biederman, Zelený, Pfeifer (Provodov), Trubač, vlastní (Opočno), Placák, Kinzel, Kovaříček, vlastní (Přepychy),

HVĚZDY KOLA :
Brankáři Dobrušky B Veverka a Děkan, ti nastoupili ve druhém poločas na hrotu útoku svého mužstva v zápase v Machově a oba vstřelili po jedné brance.

UDÁLOST KOLA :
Jednoznačně výhra Českého Meziříčí v Provodově 4:0, tímto vítězstvím připravili meziříčtí fotbalisté svým divákům lahůdku, v posledním kole se střetnou v přímém souboji o postup doma se Sokolem Deštné, v zápase však musí bezpodmínečně vyhrát.

VÝROK KOLA :
Milan Jirásek, trenér Dobrušky B, po utkání v Machově: "První poločas nás přehrálo 11 borců v modrém, druhý 3 "borci" ve žlutém. Tím ale nechci snižovat výkon domácích, kteří dokázali využít našich chyb a vyhráli naprosto zaslouženě."

NÁVŠTĚVA KOLA :
Utkání Sokol Provodov - České Meziříčí sledovalo podle hlášení domácích 150 diváků.

DIVÁCKÁ HITPARÁDA PO 13.ODEHRANÉM KOLE (celkem přišlo 5 180 diváků, v tomto kole 305, což je druhá nejmenší návštěva kola od počátku soutěže):
České Meziříčí - 960 diváků (průměr 160 diváků na zápas)
Provodov - 830 diváků (průměr 138 diváků na zápas)AFK Hronov - 696 diváků (průměr 99 diváků na zápas)
SK Přepychy - 690 diváků (průměr 115 diváků na zápas)
Spartak Opočno - 585 diváků (průměr 83 diváků na zápas)TJ Dobruška B - 545 diváků (průměr 90 diváků na zápas)
Machov - 464 diváků (průměr 66 diváků na zápas)
Sokol Deštné - 410 diváků (průměr 58 diváků na zápas)

                                                                            (foto archiv SK Albrechtice)

EUTAX 1.B TŘÍDA skupina D (program a výsledky)

ČERNÍKOVICE - VAMBERK, VYUŽIJÍ DIVÁCI PĚKNÉHO POČASÍ V NÁVŠTĚVĚ TOHOTO DUELŮ Z KATEGORIE ŠLÁGRŮ KOLA ?

Schéma třikrát v sobotu - jednou v neděli platí i pro skupinu D.

V 14,30 se vykopávalo v Doudlebách. Jičínská trojice rozhodčích vedla utkání domácích s béčkem Rychnova, na toto střetnutí se určitě těší řada fotbalistů v hostujícím dresu, zcela nejvíc Miroslav Hofmann. 140 diváků vidělo hattrick domácího Dudka a branku hostujícího Polívky. Výhra Doudleb 3:1 může být o to cennější, pokud Vamberk v neděli nevyhraje v Černíkovicích.

V Předměřicích hrály Albrechtice (18 bodů), pro ně byla úspěch a nutnost pouze výhra. Domácí (7 bodů) byli sice poslední, ale v posledním kole sehráli velmi kvalitní duel. Albrechtice nakonec vyhrály 3:2 a čekají na poslední zápas podzimu v Doudlebách nad Orlicí.

Utkání Smiřic s Borohrádkem již mohlo patřit do kategorie klidnějších, v tomto sobotním duelu se hrálo jen o bonifikační body pro jaro. Smiřice podle očekávání vyhrály 5:2 po remízovém poločasovém výsledku 1:1 a jako nováček zaznamenaly velmi solidní úspěch.

V neděli přišel duel o vše. Černíkovice (doposud 16 bodů) hostily od půl třetí Vamberk (doposud 18 bodů). Při pohledu na tabulku byla samozřejmě jasným cílem obou týmů výhra.
Do přestávky vedl Vamberk 2:0 (Hamerský, Rohrich) a 250 diváků na černíkovském hřišti bylo možná trochu v šoku. Co se dělo po přestávce, to určitě stojí za zaznamenání, domácí obrátili stav zápasu na 3:2 (Víteček, D.Hanuš, Nosek). To komentoval i jejich trenér Cejpek: "Musím pochválit mužstvo za předvedený výkon ve druhém poločase. To, co jsme předvedli v prvním poločase, nemělo s fotbalem nic společného." Jeho protějšek Jan Souček byl hodně rozladěn: "Zápas dvou různých poločasů. V prvním poločase jsme dali pouze dva góly z mnoha vytvořených šancí. Uspokojení z prvního poločasu, opět neproměňování šancí a nucená střídání přinesly tři body domácím. Nevím, jestli si někteří hráči uvědomili důležitost zápasu s přístupem v druhém poločase. Někdy mi připadá, že ve skupině o postup chtějí hrát jen někteří hráči."
V posledním kole budou Černíkovice čekat na klopýtnutí Albrechtic a musí přitom vyhrát v Předměřicích. Vamberk má s Albrechticemi horší bilanci vzájemných zápasů.

KANONÝŘI SOUTĚŽE PO 13. ODEHRANÉM KOLE :

16 - D.Hořínek (Albrechtice),
12 - Bednář (Smiřice),
8 - Strakatý (Předměřice),
7 - Kráčmer (Doudleby),
6 - Kotyza (Doudleby), Králík (Vamberk), Svatoň (Borohrádek), Duha (Albrechtice), Polívka (Rychnov), Církva (Smiřice),
5 - Korenčík (Smiřice), O.Dostál (Vamberk), Pazderník, Dapecí (Rychnov B), L.Sršeň (Albrechtice), J.Nosek (Černíkovice),
4 - F.Stieber (Rychnov B), Víteček (Černíkovice), Pauker (Černíkovice), Vidlička (Doudleby), Rohrich (Vamberk),
3 - P.Matějus (Borohrádek), Kuzma, Moravec (Albrechtice), Šponar, Flekr, Hamerský (Vamberk), Mňuk (Černíkovice), Hudousek, Dudek (Doudleby),
2 - Chochola (Vamberk), Jedlinský, Lochman, Řehák (Rychnov B), Brendl, M.Horák, T.Sazima, A.Čermák, J.Čermák (Borohrádek), Hlavatý, Soukup, Hronek, Bergman, Pekáč (Předměřice), Nývlt, Matějček (Smiřice), D.Hanuš (Černíkovice),
1 - Búta, Hottmar, Koutník (Smiřice), J.Hanuš, T.Vik, B.Nosek, vlastní (Černíkovice),  Jaroš, Janeček, L.Velíšek, Barták (Albrechtice), Uhnavý, Moravec, Voříšek, vlastní (Borohrádek), Vidlička, Kotyza, (Vamberk), Ponikelský, Zeman (Předměřice), O.Stieber, Kameník, Počtýnský (Rychnov B), Lyer, Souček, Schod (Doudleby)

HVĚZDY KOLA :
Stanislav Dudek (Doudleby) - vstřelil své první branky na podzim, byly hned tři, všechny ve druhém poločase, a rozhodl jimi o nesmírně cenné výhře Doudleb, která se navíc zrodila v rivalském střetnutí s Rychnovem nad Kněžnou B.

UDÁLOST KOLA :
V poločase vedl Baník Vamberk v Černíkovicích 2:0 a zdálo se, že se hosté budou vážně ucházet o postup do první čtyřky. Na konci zápasu to bylo jinak, domácí Černíkovice zcela zápas obrátily na 3:2, Vamberk je již ze hry venku a na jaře bude hrát ve skupině o udržení.

VÝROK KOLA :
Jan Souček, trenér Baníku Vamberk, po utkání v Černíkovicích: "Nevím jestli si někteří hráči uvědomili důležitost zápasu s přístupem v druhém poločase. Někdy mi připadá, že hrát ve skupině o postup chtějí hrát jen někteří hráči. "

NÁVŠTĚVA KOLA :
Utkání Černíkovice - Baník Vamberk sledovalo podle hlášení domácích 250 diváků.

DIVÁCKÁ HITPARÁDA PO 13. ODEHRANÉM KOLE (celkem přišlo 5 545 diváků, v tomto kole přišla rekordní návštěva 590 diváků, na které se podílelo především 250 přihlížejících v Černíkovicích):
Černíkovice - 1 200 diváků (průměr na zápas 171 diváků)
Albrechtice n.O. - 890 diváků (průměr na zápas 148 diváků)
SK Smiřice - 850 diváků (průměr na zápas 121 diváků)
Velešov Doudleby - 665 diváků (průměr na zápas 110 diváků)
Borohrádek - 600 diváků (průměr na zápas 100 diváků)
Baník Vamberk - 471 diváků (průměr na zápas 67 diváků)
Rychnov B - 366 diváků (průměr na zápas 61 diváků)
Předměřice - 363 diváků (průměr na zápas 60 diváků)

 

 


Vytvořeno: 1.11.2013
redakce Fotbal v kraji - vb-


Web fotbal v kraji
Sociální sítě
Kalendář akcí<
« 04 / 2024 »
PoÚtStČtSoNe
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930


AKTUALITY


Ke stažení

Úřední hodiny
Úřední hodiny sekretariátu KFS
úterý - 8:00 - 16:00
čtvrtek - 8:00 - 17:00

Informace