Vyberte soutěž

Fotografie týdne
Nadační fond
Oficiální zprávy KFS
Adresáře KFS
Stránky OFS
Administrace

Posilovat nebudeme, kádr je kvalitní, říká gólman Týniště


Datum akce: 30.11.-0001


Po podzimu vládnou Votrok krajskému přeboru. Míří fotbalové Týniště do divize? Brankář Marcel Marčišin popisuje jarní záměry svého týmu.

Zkuste ještě zhodnotit podzimní část přeboru z pohledu vašeho týmu.

Podzimní část sezony pro nás byla rozhodně úspěšná. Nahráli jsme ještě o nějaký ten bodík více, než jsme si před začátkem soutěže stanovili. Navíc jsme ve většině zápasů předváděli kvalitní fotbal, dokázali jsme vstřelit hodně branek. Proto u nás vládne spokojenost. 

Překvapilo vás něco v soutěži?

Snad jen velmi nízká návštěvnost na některých utkáních. Lidé si čím dál méně najdou cestu na fotbal, a to je škoda.

Bude Týniště ještě posilovat?

Posilovat nebudeme. Kádr máme kvalitní, velké změny v něm po skončení podzimní části soutěže nenastaly, a tudíž bychom měli jít do jarní části v podstatě až na absenci Petra Špačka ve stejném složení jako na podzim.

Máte postup jako jasný cíl?

Jasný cíl určitě ne. Už v předloňské sezoně jsme se přestali zajímat o nějaké dlouhodobější bodové plány, a byť to je klišé, jdeme zápas od zápasu s tím, že chceme pokaždé vyhrát, ať je to doma nebo na hřišti soupeře. 

Není i pro Týniště skok mezi přeborem a divizí příliš velký?

Rozdíl mezi soutěžemi je jednoznačný. Obzvláště pak s divizní špičkou, která je konkurenceschopná i s týmy z třetí ligy. Snažíme se vždy v přípravném období odehrát nějaký ten zápas s mužstvy z divize, čili nějaký přehled máme. Jsou to vždy zápasy, ve kterých se musíme vydat úplně na maximum, abychom těmto týmům mohli konkurovat. Nicméně podařilo se nám s divizními týmy uhrát i dobré výsledky…

Má klub na divizi hráčsky i zázemím?

Spousta hráčů našeho týmu již nějaké divizní zkušenosti má, v tomto jsme na tom myslím celkem kvalitně. Myslím, že bychom byli schopni vícero divizních soupeřů potrápit. Otázka zázemí je složitější. Jsou věci, které bychom v Týništi rádi zkvalitnili, ať už je to kvalita hrací plochy, či zázemí pro diváky. Rovněž bychom rádi postupně zapojovali do kádru naše odchovance, ale je to v dnešní době složité. Zde myslím, že máme nedostatky.

A je vůbec v přeboru klub, který by ihned a bez potíží plnil divizní požadavky?

Myslím, že koncepcí hradecká Olympia. Je to druhý největší klub v Hradci s širokou mládežnickou základnou a útulným stadionem. Pokud by se jejich stávající kádr ještě rozrostl o nějaké tři až čtyři zkušenější hráče, nemuseli by hrát v divizi druhé housle.


Vytvořeno: 21.2.2014
redakce Fotbal v kraji


Web fotbal v kraji
Sociální sítě
Kalendář akcí<
« 04 / 2024 »
PoÚtStČtSoNe
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930


AKTUALITY


Ke stažení

Úřední hodiny
Úřední hodiny sekretariátu KFS
úterý - 8:00 - 16:00
čtvrtek - 8:00 - 17:00

Informace