Vyberte soutěž

Fotografie týdne
Nadační fond
Oficiální zprávy KFS
Adresáře KFS
Stránky OFS
Administrace

Vzpomínky na přebor: Mergancovo galapředstavení či popletené střídání


Datum akce: 30.11.-0001

Je zima, první krajská liga – tedy přebor – má přestávku. Na čele se po podzimu usadil hlavní favorit, celek Týniště, velké potíže mají všichni nováčci. Na co se po první části soutěže vzpomíná?

Favorit vládne?

Jsou první – a to právem. Mají nejvíce bodů, nastříleli nejvíce gólů. Tým Týniště netajil ambice už před sezonou a během podzimu je naplňoval. „Hrajeme útočný fotbal. Myslím, že máme výkonnost i na vyšší soutěž,“ myslí si záložník Lukáš Slezák. V brance je spolehlivý Marčišin, zkušenou obranu řídí kapitán Plašil, ve středu pole je kvalita zaručena jmény Stejskal, Vydarený, Slezák. V útoku stále válí Merganc. Takový kádr v přeboru nikdo nemá.

Mergancova palba

Byl to rozhodně individuální výkon podzimu. Martin Merganc, kanonýr Týniště, sestřelil v 11. kole pěti brankami nováčka z Chlumce. Hosté sice vedli, ale bývalý hráč Hradce se do poločasu trefil čtyřikrát a pět minut před koncem dotvořil výsledek na 5:1.

                                         (FOTO Lubomír Douděra)

Nováčci v úzkých

Do přeboru vstoupily tři nové týmy. A všechny budou mít na jaře honičku, aby soutěž zachránily. Dobruška je poslední, Chlumec čtrnáctý a Úpice třináctá. Mezi ně se vklínily jen Hořice. „Řada hráčů by potřebovala sedět na lavičce, ale musí hrát, protože nikdo jiný k dispozici není,“ komentoval například po prohře v Týništi situaci Chlumce trenér Martin Firbacher.

Čtyři, nebo pět?

Byl to parádní výkon. Olympia v prvním kole doslova rozsekala doma v derby Slavii. Jenže body nakonec brali hosté, domácí totiž vystřídali pět místo čtyř hráčů. „Beru to na sebe,“ řekl sekretář Olympie František Bárta. Potrestáni však byli také rozhodčí zápasu v čele s Petrem Průchou.

                                            (foto Lubomír Douděra)

Krátonožské vzepjetí

Před sezonou byli Sršni bráni za jednoho z kandidátů sestupu. „Ani se tomu moc nedivím,“ říkal před začátkem ročníku trenér Kratonoh Karel Vítek. Byly to však mimikry, kvalita kádru a jarní jízda za záchranou dávaly tušit něco jiného. A je to tak – černožlutí se od začátku pohybují mezi nejužší elitou tabulky.

Remízový král

V minulé sezoně skončili druzí, letos se chtějí usadit na první příčce. Ale nevzali to za správný konec. Hráči Libčan po podzimu kralují pouze v remízách. „Na jaře se musíme zlepšit. Výsledky ani hra nebyly v pořádku,“ ví kapitán Michal Černý. Libčany mají po šestnácti duelech sice jen dvě prohry (jako vedoucí Týniště) ale také devět remíz. Proto jsou ve středu pole.

Slavia se vrací

Zpět domů. „Už se těšíme,“ říká záložník David Veselý. Slavia po účinkování ve vyhnanství na Novém Hradci bude na jaře opět působit v Orlické kotlině, kde vyrostl nový areál se třemi hřišti. Podle výsledků si však Slavia na hřiště na Novém Hradci nemůže stěžovat – ze sedmi zápasů tady pět vyhrála a dva remízovala.

 


Vytvořeno: 7.1.2014
redakce Fotbal v kraji


Web fotbal v kraji
Sociální sítě
Kalendář akcí<
« 04 / 2024 »
PoÚtStČtSoNe
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930


AKTUALITY


Ke stažení

Úřední hodiny
Úřední hodiny sekretariátu KFS
úterý - 8:00 - 16:00
čtvrtek - 8:00 - 17:00

Informace