Vyberte soutěž

Fotografie týdne
Nadační fond
Oficiální zprávy KFS
Adresáře KFS
Stránky OFS
Administrace

Sedm účastníků VOTROK krajského přeboru zůstalo pod hranicí 18 bodů, mezi nimi zřejmě hledejme adepty sestupu...


Datum akce: 30.11.-0001

                   etiketa piva Votrok          Hradecký votrok

Závěrečné 14. kolo, které bylo patnáctým hraným, skončilo v neděli 10. listopadu posledními čtyřmi zápasy (sestřih z tohoto kola si můžete přehrát zde ....)

Jaký je výkonnostní rozdíl mezi 1.A třídou a přeborem, o tom můžeme vést dlouhé polemiky. Faktem zůstává, že mezi čtyřmi posledními týmy jsou tři nováčci, Úpice, Chlumec i Dobruška. Nicméně tento stav ostře kontrastuje se stavem vloni, kdy naopak nováčci čeřili někdy stojaté vody elitní krajské soutěže.
Co diváci na zápasy přeboru, kterým letos na podzim přálo hodně počasí ? Letos na podzim přišlo 19 929 fanoušků, vloni na podzim 20 325 příznivců, celkem tedy o 400 méně. Vloni však vtrhli na fotbalový krajský trh nováčci a Červený Kostelec s Hořicemi dali v prvním roce svého staronového účinkování laťku hodně nahoru. Letos se oběma klubům tolik nedaří a tady asi hledejme ony čtyři stovky.

                                    (Ustaraný trenér Hořic Pavel Matějka - foto Lubomír Douděra)

TJ LÁZNĚ BĚLOHRAD (17 bodů, skóre 37:40)

Po třech kolech devět bodů, výhra na Olympii 4:1, první místo a v Bělohradě panovala euforie. Vzápětí však tým dvakrát prohrál s Bydžovem a Jičínem a svěřenci mladého trenéra Lukáše Čížka se postupně tabulkou propadali. V dalším průběhu soutěže vyhráli jen dvakrát a výsledkem bylo desáté místo. Posílený kádr (před sezónou přišel Berger, Odvárko, Michálek a Božič) je zatím vzdálen od sestupových míst, ale na jaře vypukne opět tvrdý boj a týmy ze závěru nedají nic zadarmo.
Lázně Bělohrad jsou diváckou baštou.
1975 diváků vidělo sedm utkání (průměr 282 fanoušků na zápas), lajna 1 je pro každého asistenta rozhodčího zkouškou psychické odolnosti. Nicméně - domácí mají vždy fantastickou podporu, jenže ji nevyužívají, doma získal Bělohrad jen šest bodů.

Střelci: 9 - Rychecký, L.Jezbera, 5 - Kazda, Berger

Událost podzimu:
Ve třetím kole jeli Čížkovi svěřenci do Hradce Králové, kde se postavili proti domácímu favoritu Olympii. V 37.minutě vyrovnal domácí Trnka na 1:1 a zdá se, že kuklenští zaveleli k obratu. Jenže v 90.minutě jásal Bělohrad a hosté si vezli domů výhru 4:1.

Závěrečný půltucet týmů pořadí dělí od desátého Bělohradu mezera čtyř bodů.


ČERVENÝ KOSTELEC (13 bodů, skóre 17:29)

Vloni Červený Kostelec coby nováček na podzim exceloval a dlouho se držel na první příčce. Týmu šéfovala trenérská celebrita kraje Karel Havlíček, na utkání chodily fantastické návštěvy, Kostelec fotbalem žil.
Za rok je to jinak a ukazuje se, jaký vliv může mít na tým trenér, který je zároveň hráčem. Kostelečtí fotbalisté letos zažívají úplně jinou atmosféru a už se proslýchá, že Karel Havlíček se vrátí pro jaro v roli hráče a člena realizačního týmu. Poslední zápas v Chlumci, kde kostelečtí fotbalisté vedli do přestávky 2:1 a nakonec 2:4 prohráli, komentoval nepříznivě i Náchodský deník.
Celkem přišlo v Červeném Kostelci 1 830 diváků (průměr na jedno ze sedmi domácích utkání 261 fanoušků).

Střelci: 4 - Koval

Událost podzimu:
Pouhých 17 branek vstřelili fotbalisté Červeného Kostelce v podzimní části, vloni celkem nepříliš změněný kádr zatížil soupeře v celém soutěžním ročníku 72 brankami, tedy průměrně za polovinu 36 góly.

                 (Vrátí se Karel Havlíček na jaře do Červeného Kostelce ? - foto Lubomír Douděra)



FC SLOVAN BROUMOV (12 bodů, skóre 20:34)

Skromný klub z broumovského výběžku nehraje s žádnými zvučnými posilami, spoléhá na své odchovance a v kádru se zabydlelo několik loňských i letošních dorostenců. Další velmi šikovní hráči Zinke a Kuru mají týmu šéfovat poté, co výrazný trest obdržel dosavadní lídr týmu Růžička. A byl to trest za soutěže OFS Náchod.
Broumovu se nedaří v koncovce a to tým, který jinak produkuje zajímavý technický fotbal, limituje.
1 990 diváků vidělo osm domácích broumovských duelů (průměr 281 diváků na zápas).
Více se dočteme na stránkách Slovanu Broumov ...

Střelci: 4 - Kuru, Jaroš

Událost podzimu:
V šesti zápasech nedal broumovský tým ani jeden gól, tady hledejme hlavní příčinu podzimního 12.místa. Martin Růžička, lídr broumovského kolektivu, vyfasoval trest za incident v okresním přeboru OFS Náchod.

                     (Broumovští "junioři" před utkáním na Slavii - foto Lubomír Douděra)


SK SPARTA ÚPICE (13 bodů, skóre 16:33)

Nejlepší z nováčků, na 13.místě skončila Sparta Úpice. Tým, který ještě nedávno hrál 1.B třídu, opustil během podzimu Roman Čáp, jeden z architektů úpického dospělého vzedmutí. Jeho roli částečně převzal po sportovní stránce Karel Havlíček, z pozice stopera dirigent týmu. V posledních šesti kolech Úpice třikrát vyhrála a třikrát prohrála, z těchto tří proher se však také dvě zrodily na domácí půdě. Přesto je postavení týmu již opticky nadějnější.
Úpice si však lebedí z hlediska návštěv. 1 920 příznivců vidělo 8 domácích zápasů Sparty (průměr 240 na zápas), 480 diváků sledovalo derby s Červeným Kostelcem.
Více podrobností na stránkách Sparty Úpice ...


Střelci: 3 - Winter, Vaněček, Belák
Událost podzimu: Úpice je týmem s nejmenším množstvím žlutých karet, její hráči byli napomínáni během podzimu pouze 28x, což není ani dvě žluté karty na utkání.


FK CHLUMEC N.C. (11 bodů, skóre 18:35)

Šest utkání vedl z lavičky chlumeckého týmu Rostislav Macháček, po debaklu v Broumově 0:5 však přišlo střídání. Chlumec, který pod vedením Jana Krause, jednoho z největších trenérských talentů kraje, předváděl v 1.A třídě pěkný ofenzívní fotbal, narazil na realitu nejvyšší krajské soutěže a přišlo střídání. Na lavičku se vrátil Martin Firbacher, který to v minulosti v Chlumci neměl úplně lehké. Dlouho se zdálo, že kromě výhry nad Dobruškou změna nepřichází, Chlumec se potýkal se zraněními a až neuvěřitelně zněla zpráva o zdravotní indispozici opory týmu Tomáše Hrabíka, který musel fotbal opustit. Závěr dobrý - všechno lepší, remíza v Kratonohách 0:0 a výhra nad sousedem v tabulce Červeným Kostelcem 4:2 přece jen vrátila lepší náladu do klubu, který zanedlouho bude mít krásné zázemí v podobě nové tribuny.
Martin Firbacher prohlásil: "Uděláme vše proto, aby naše účinkování nebylo jen roční epizodou."
Přečtěme si celý rozhovor s trenérem v Hradeckém deníku ...

Střelci: 5 - P.Pilař (bratr Václava Pilaře)
Událost podzimu: Určitě výměna trenéra, ke které Chlumec sáhl, zkušeného Rostislava Macháčka vystřídal Martin Firbacher, emeritní předseda klubu. Zkušenosti z dospělého fotbalu včetně divizního má. Smutnou událostí bylo vale, které musel dát fotbalu 27-letý Tomáš Hrabík, opora týmu a předtím hráč SK Převýšov, který v Chlumci hostoval z RMSK Cidlina.


        (Takto vypadalo teké derby Chlumec - RMSK - zdroj http://fkchlumec.rajce.idnes.cz)


JISKRA HOŘICE (10 bodů, skóre 18:34)

Srdcaři hořické kopané Josef Vydra, Radek Palm a Oldřich Gottwald mají šrám na duši, předposlední příčku svého týmu nečekali ani ve snu. Dvojice zkušených, trenér Pavel Matějka a hráč Michal Šmarda, nakonec neukočírovali tým k rozumnému středu tabulky. Jak řekl předseda klubu Josef Vydra, tým srážely individuální chyby, selhání jednotlivců i zranění. Hořice začaly prohrávat i doma na Gotthardě, ke slovu přišly i tříbrankové porážky.
2 055 diváků
přesto vidělo Hořice v osmi domácích zápasech (průměr 256 fanoušků na zápas).
Podívejme se na hořické webové stránky ...

Střelci: 3 - Skalský, Michálek
Událost podzimu: Po osmi kolech se již v sestavě přestává objevovat velezkušený Michal Šmarda, jeho posledním vystoupením v sestavě bylo vysoké vítězství nad Dobruškou 6:1. Jeho mladí následovníci již taktovku nezvedli.


                (Hořice ještě s Michalem Šmardou před zápasem s Olympií - foto Lubomír Douděra)


TJ DOBRUŠKA (7 bodů, skóre 26:46)

Třetí z nováčků vyhrál pouze jednou, stálo to však za to, výhra Dobrušky nad hradeckou Slavií 7:1 je nejvyšším výsledkem přeboru do jeho poloviny. K této nádheře však Dobruška přidala pouze čtyři remízy a to je hodně málo. Trenér Jakoubek si lámal hlavu, jak tým oživit, ale nestalo se, Dobruška prohrávala i doma, snad nejvíce mrzela prohra s Úpicí 0:1.
Návštěvy - osm zápasů vidělo 1 110 fanoušků (průměr 138 diváků na zápas).

Střelci: 7 - Mikušík
Událost podzimu: Dvě vlastní branky v krátkém sledu, které si dobrušští hráči vstřelil v zápase v Hořicích. Jako by tato skutečnost v 8.kole předznamenala konečné postavení týmu po 15 kolech.
   

                                                     (foto Lubomír Douděra)
 

Zde najdete videozáznamy z podzimních zápasů VOTROK krajského přeboru mužů ...



Sestřihy zápasů od 2. kola podzimní části můžete sledovat zde =  Hradecký votrok


 

 

 


 

 

 


Vytvořeno: 22.12.2013
redakce Fotbal v kraji


Web fotbal v kraji
Sociální sítě
Kalendář akcí<
« 04 / 2024 »
PoÚtStČtSoNe
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930


AKTUALITY


Ke stažení

Úřední hodiny
Úřední hodiny sekretariátu KFS
úterý - 8:00 - 16:00
čtvrtek - 8:00 - 17:00

Informace