Vyberte soutěž

Fotografie týdne
Nadační fond
Oficiální zprávy KFS
Adresáře KFS
Stránky OFS
Administrace

Fotbal v kraji a Krajský fotbalový svaz reagují na poslední články Tomáše Brixiho na www.khfotbal.com


Datum akce: 30.11.-0001

Redakce Fotbalu v kraji a Krajský fotbalový svaz s plnou vážností reagují na poslední články redakce stránek www.khfotbal.com reprezentované Tomášem Brixim. Tento autor prezentuje ve svých vývodech řadu skutečností, ve kterých překročil opět pomyslnou hranici novinářské etiky vycházející zejména z pravdivých a ověřených faktů.
Krajský fotbalový svaz naprosto respektuje polemickou diskuzi vycházející z názorové rozdílnosti, pokud tato diskuze není opřena o nepravdivá tvrzení bez opory v realitě a samozřejmě rovněž o útoky na osobnostní práva opřené o spekulace a bohužel hlavně i o řadu účelových nepravdivých spekulací.   

1. Tomáš Brixi v článku "Je to skutečně osobní útok ?" sděluje:

"A reakcí na naší větu o nerovném přístupu k některým oddílům je ještě jeden úkon. V zápisu z STK dne 14. 10. (autor má zřejmě na mysli zasedání STK dn 14.11.2013, 14.10.2013 se žádné zasedání STK nekonalo a žádný přímý přenos ze zápasu Hořic pochopitelně řešen nebyl, pozn. redakce), kdy byl potrestán Chlumec, se po 14 dnech objevil dodatečně trest za neuskutečněný videozáznam pro Hořice. V původním zápisu tam v žádném případě nebyl a nebyl tam minimálně do vydání našeho článku, protože skutečnosti jsem si z něho ověřoval. Zjevně by ho mohli potvrdit i ostatní čtenáři, neboť Hořice byly pokutovány za (citujeme): "...Jiskra Hořice ve výši 2.000,-- Kč za porušení RS Fotbal live – nezajištění přímého přenosu ani následného vložení celého záznamu utkání." Tedy opět nepoměr pokuty, protože sdělení o stejné výši Chlumci za chybějících 7 minut je pod sebou a na první pohled vyznívá nejen nespravedlivě, ale až hořce komicky."

Dne 14.listopadu 2013 v 15:59 vkládá sekretariát KFS zprávu STK na stránky www.khfotbal.cz a v 17:50 rozesílá emailovou poštou zprávu STK všem určeným subjektům (107 adres !!). Rozeslaná zpráva STK pochopitelně obsahuje i opatření pro Hořice.
V tomto případě si všichni udělejme názor na validitu informace veřejně uváděné Tomášem Brixim. Redakce má samozřejmě i vyjádření webmastera stránek KFS včetně výtažku z logu systému, ve kterém je jednoznačně vidět struktura celé zprávy vytvořené 14.11.2013.
Redakce Fotbalu v kraji se zdrží hodnocení motivace Tomáše Brixiho k výše uvedeným tvrzením, nicméně je zde opět zřejmá snaha diskreditovat sekretariát KFS. Proč - odpověď na tuto otázku má stále zřejmě jeden primární důvod.  

2. V témže článku Tomáš Brixi dále sděluje v reakci na předsedu KFS:

"Dnes, tedy 30. listopadu ve 21 hodin s pravděpodobností hraničící s jistotou mohu prohlásit, že videozáznam z utkání Úpice - Lázně Bělohrad, hraný ve stejném kole nejenže na serveru TVCOM je, ale protože jsem tento zápas na vlastní oči v přímém přenosu i sledoval, a protože je opatřen i příslušnými údaji, které se vkládají pouze do přímého přenosu, tam vždy byl. Odpověď na otázku proč tedy firma TVCOM toto údajné potvrzení vydala, nechávám na čtenáři. Ve zmíněném kole neměl problém žádný jiný oddíl a všechny další videozáznamy se na serveru nacházejí úplné, včetně vkládané stopáže!"

Předseda KFS ve svém příspěvku na stránkách KFS ze dne 29.11.2013 měl na mysli fakt, že na stránkách KFS prokazatelně problémy s přenosem z utkání Sparta Úpice-Lázně Bělohrad nastaly.
Dne 7.11.2013 v 7:29 také totiž Bohumil Kafka, předseda SK Sparta Úpice, zasílá sekretariátu KFS email s tímto zněním:
"
Vzhledem k neurčitým technickým problémům dne 3.11.2013 nebyl uskutečněn live přenos z utkání KP Úpice - Lázně Bělohrad. Bohužel se mi nedaří ani nahrát záznam v tzv. offline režimu na server TVcom. Záznam máme na paměťové kartě ve 3 navazujících souborech, jedná se o celé utkání, ale proč to takto vzniklo, je mi záhadou (internetové připojení zcela v pořádku, vidím to na technický problém PC/kamera). Zkoušel jsem již v neděli a několikrát ve středu volat na tech. podporu TVcom (tel. 602 249 095, ve středu i 603 177 577, po 18-té hodině), ale bez odezvy. Záznam jsem schopný v případě vyžádání dodat na paměťové kartě (příp. flash disku). Dnes, případně i v pátek budu opět zkoušet volat technickou podporu (zkusím v jiných hodinách), jelikož v sobotu máme realizovat přenos z posledního domácího utkání. Mrzí mě nerealizace přenosu, kterou jsme zjistili až po utkání, ale bez odborné pomoci to nepůjde."

Dejme si tedy vyjádření předsedy SK Sparta Úpice a Tomáše Brixiho vedle sebe a opět porovnejme.

3. V článku "Nový Bydžov - upozornění, Chlumec - pokuta" se Tomáš Brixi zaobírá tématem nerovného přístupu Krajského fotbalového svazu:

"To, že krajské fotbalové vedení nemá jednotný metr na všechny oddíly, je věc známá. Pro někoho se stále dokola používá důtky nebo upozornění, pro druhého bez varování pokuty.
"

Problém, který v Novém Bydžově opakovaně nastal, vysvětlil po zápase s Dobruškou kameraman domácího klubu Jan Hnát:
"Dne 3.11.2013 od 10:30 se konal zápas RMSK Cidlina Nový Bydžov - TJ Dobruška. Zápas byl natáčen po celou dobu zápasu bez problému v přímém přenosu. Při zpětném shlédnutí zápasu z archívu www.tvcom.cz, server hlásí chybu přehrávání od 25. minuty druhého poločasu hrací doby.(http://fotbal.tvcom.cz/Zapas/Soutez-Krajsky-prebor---Kralovehradecky-kraj/Pohlavi-Muzi/Sezona-2013-2014/25032-RMSK-Cidlina-Novy-Bydzov,-o.s.-TJ-Dobruska.htm) Při on-line natáčení se zápas nahrává na server stránky www.tvcom.cz, zároveň se nahrává pomocí encoderu(program TVCOMU) i na pevný disk notebooku. Pokud by nastal výpadek internetu, encoder dále nahrává zápas na pevný disk, z kterého je pak možné zpětně nahrát zápas na server. Při zápase k výpadku internetu ani k jinému technickému problému ze strany Městského fotbalového stadionu Nový Bydžov nedošlo. Při přehrávání videa z pevného disku notebooku přehrávač Windows media player hlásí rovněž chybu přehrávání. Na technický problém jsem chtěl upozornit pana Sommernitze na čísle 602 249 095, kde ho nebylo možné zastihnout. TVCOM nereaguje ani na email (podpora@tvcom.cz)."

Také v tomto případě si zahrály s přenosem technické problémy a nikoliv jakékoliv nekonání ze strany realizátora přenosu. To bohužel Tomáše Brixiho v rámci jeho motivace nezajímá. Pokud se týče srovnávaného opatření vůči FK Chlumec n.C., je naprosto v pořádku, že zvítězil zdravý rozum už i vzhledem k probíhající stavbě na chlumeckém stadionu. Tento zdravý rozum však aplikoval předseda KFS v kontaktu s vedením FK Chlumec nad Cidlinou. Samozřejmě vydávat zrušení pokuty za své dílo může být pochopitelně marketingově dobrým tahem a příběhem o zlém KFS a dobrém novináři. Zda byla motivace autora i ve skutečnosti lehce poškádlit dobré vztahy mezi oběma kluby, to nechme na posouzení vedení obou subjektů. 

Na závěr ještě uvedeme stanovisko Mgr. Radka Běláka ze společnosti TV COM ze dne 7.11.2013, kterým odpovídal na žádost KFS:
"Reaguji na email ohledně vyjádření se k nedostatkům při natáčení utkání Královéhradeckého KP ve dnech 2. a 3.11.2013.
1/ SK Sparta Úpice - FK Lázně Bělohrad-Pecka:
Signál z místa pořízení byl v pořádku, ovšem v systému bylo nastaveno utkání na 2.11.2013 ve 14:00. Jelikož se utkání odehrálo až 3.11.2013, nebyl signál systémově spárován se zadaným přenosem a tudíž jej nebylo možné sledovat online. Přenosy nejsou prozatím importovány ze sběrny dat, čímž může při změně termínu utkání docházet k výše uvedeným problémům.
2/  RMSK Cidlina Nový Bydžov, o.s. - TJ Dobruška:
Zde byl signál v pořádku přijímán, ovšem od 25. minuty druhého poločasu došlo pravděpodobně vinou techniky k tzv. zmrazení obrazu. Bude potřeba příčinu podrobněji analyzovat a následně přeinstalovat software a ovladače v počítači. Navrhuji problém řešit při přeinstalaci všech počítačů na nový software podporující vysílání ve vyšší kvalitě během zimní přestávky. Díky novému software bude možné sledovat přenosy i na mobilních zařízeních."

Tolik tedy fakta pro ty, kteří o ně stojí. Závěrem je nutno říci, že Fotbal v kraji a samozřejmě Výkonný výbor KFS vnímal v minulosti několikrát články Tomáše Brixiho s řadou jemně řečeno nepravd a nepřesností. Jeho členové přijali závěr, že udělají za minulostí tlustou čáru a svoji energii budou věnovat především práci, která má konkrétní výstupy. Jsou si však také vědomi, že zřejmě není možné stále jenom nereagovat.
Tomáš Brixi se instaloval do role vševědoucího hodnotitele s poněkud pro něho velmi širokým záběrem od práva počínaje, ekonomikou, organizací, řízením a činností odborných komisí, delegáty a rozhodčími konče, která ho již viditelně limituje. Pokud bude vyslovovat polemické názory, nic proti tomu, to je ostatně jedna ze základních úloh novinářské práce. Pokud však bude vyslovovat nepravdy (zde se zatím budeme vyhýbat výstižnějšímu podstatnému jménu), dávat prostor k pomluvám a urážkám a sám je občas také používat, pochopitelně klesá na úroveň suterénu současného mediálního prostředí. České přísloví hovoří o tom "kdo s čím zachází, s tím také schází". To platí i v novinařině.


Vytvořeno: 2.12.2013
redakce Fotbal v kraji


Web fotbal v kraji
Sociální sítě
Kalendář akcí<
« 04 / 2024 »
PoÚtStČtSoNe
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930


AKTUALITY


Ke stažení

Úřední hodiny
Úřední hodiny sekretariátu KFS
úterý - 8:00 - 16:00
čtvrtek - 8:00 - 17:00

Informace