Vyberte soutěž

Fotografie týdne
Nadační fond
Oficiální zprávy KFS
Adresáře KFS
Stránky OFS
Administrace

3.kolo EUTAX 1.B třídy - drama v Janských Lázních, Sobotka opět přidělila osmičku, nováček z Machova jasně přehrál Opočno


Datum akce: 30.11.-0001



Pozvolna do první třetiny podzimního programu se blíží nejnižší krajská soutěž mužů. Ve skupině A zůstávají bez bodu Libáň a Malšovice, na čtvrtou postupovou příčku už oba kolektivy ztrácí 7 bodů, oba však hrají ještě šestkrát doma.
Ve skupině B se v závěru odehrálo velké drama v Janských Lázních, hosté z Rudníku s verdiktem rozhodčího nebyli hodně spokojeni. Potřetí doma remizovala Dolní Kalná, Miletín se po dobré první půli "zasekl".
Ve skupině C využili domácí prostředí stoprocentně oba nováčci z Náchodska.
Neporaženým celkem ve skupině D zůstává nováček ze Smiřic. V derby ve Vamberku plály vášně, díky poslední třetině hrací doby se utkání příliš nepovedlo.

Zpravodajství z předehrávaného 14.kola zde ...
Zpravodajství z 2.kola zde ...

                                          (foto Lubomír Douděra)

EUTAX
1.B TŘÍDA skupina A (program a výsledky)


KOPIDLNO VYHRÁLO V KOBYLICÍCH, ROBOUSY NA LOKOMOTIVĚ, SOBOTKA PŘIDĚLILA DALŠÍ OSMIČKU

Po výhře v Robousích (3:1) byla před nováčkem Spartakem Kobylice velká výzva, v sobotu přivítal jednoho z favoritů FK Kopidlno. Hosté však prokázali zkušenost a do poločasu vedli 0:1 (V.Kulhánek). V 60.minutě zvýšil na 0:2 Havelka a ze Spartakem to již nebylo dobré, proto poslal sám sebe na hřiště trenér Petr Průcha. V 67.minutě se mu tento tah vyplatil a sám upravil na 1:2. Kobylice ožily, ale naději jim vzal v 78.minutě svým druhým gólem na konečných 1:3 opět Havelka. Jaroslav Valenta označil výhru Kopidlna za zaslouženou. A ještě komentář trenéra Romana Horny: "V zápase jsme měli více příležitostí a tři z nich využili. Domácí nás tlačili posledních třicet minut, kdy nastoupil Petr Průcha, ale výhru jsme udrželi. Tři body jsou zasloužené a zápas měl klidný průběh." Před 120 diváky řídil zápas rozhodčí Mucha.

Libáň poprvé doma před 120 diváky vyzvala béčko Jičína. To v minulém kole dostalo doma pořádný nářez od Sobotky a že béčka jsou kategorií nevyzpytatelnou, to prokázal tento zápas. Výhra 4:0 (Kocourek, Mezsároš, Pluhař, Ondráček) pro rezervu jičínského SK je určitě překvapením, pro Libáň to znamená nulové bodové konto i po tomto zápase. Velmi kritická slova vyslovil vedoucí Libáně Jiří Pešta: "S takto předvedeným výkonem a přístupem hráčů si nezasloužíme hrát tuto soutěž." K čtyřbrankové prohře přibyla i červená karta pro Banyácskiho.

Lokomotiva zatím nevyjela mimo Hradec Králové a k dalšímu mistrovskému zápasu se vrátila na své hřiště. Na něj od Úlibic přijel druhý nováček SK Robousy, hosté do poločasu vstřelili tři góly (Materna, Kynčl, Srb) a nečekaně si odvezli z Hradce Králové za výhru 3:1 tři body, po domácí porážce s Kobylicemi zlaté. Zbyněk Materna z robouského klubu řekl k zápasu: "K utkání jsme opět nenastupovali kompletní, ale i mladíci dokázali, že fotbal umí hrát. Za první poločas jsme si výhru zasloužili, druhý poločas byl spíše udržovací a tím i s naší strany daleko horší." 160 diváků vidělo v druhém poločase pouze korekci z penalty, kterou proměnil Tichý.

Bez bodu jsou stále Malšovice. Pod Humprechtem je domácí Sobotka deklasovala 8:1, domácí svůj gólový expres rozjeli neuvěřitelně, ve čtyřech zápasech dali 22 branek. Tomu odpovídala i skvělá návštěva, 250 diváků vidělo dva góly Kubišty a Rulce, jeden zářez přidali Baster, Men, Škopán a Knobloch, korigoval Bartoš. Podle domácího trenéra Ladislava Štrobla je pro hosty výsledek krutý, ale odpovídá útočné hře domácích, kouč hostí Krucký řekl, že poměr branek neodpovídá dění na hřišti. Každopádně - Sobotka je velkým favoritem skupiny. 

KANONÝŘI SOUTĚŽE PO 4.KOLE :
5 - Rulc (Sobotka),
4 - Vích (Robousy), Kubišta (Sobotka), Havelka (Kopidlno),
3 - Tomášek (Robousy), Nývlt, Knobloch, Škopán (Sobotka),
2 - Baster, Men (Sobotka), Tuček, Vaněk, Tichý (Lokomotiva), Pšenička (Kobylice), Knížek (Libáň), Černovský (Kopidlno), Mezsároš (Jičín B),
1 - P.Komárek, Odvárko, V.Kulhánek (Kopidlno), Banyácski (Libáň), Styar, Šoufek, Havlíček, Průcha (Kobylice), Svatoň, Denk, Šec (Lokomotiva), Luňák, P.Jareš, Velinský, Bartoš (Malšovice), Kocourek, Ondráček, Pluhař (Jičín B), Materna, Kynčl, Srb (Robousy),

HVĚZDA KOLA :
Miloslav Havelka (Kopidlno) - dvěma góly nasměroval kopidlenský odchovanec své mužstvo k důležité výhře v Kobylicích.

UDÁLOST KOLA :
Trenér Kobylic Petr Průcha poslal v 64.minutě utkání s Kopidlnem na hřiště sám sebe a "hráč se trenérovi" odměnil nejlepším způsobem - v 67.minutě snížil na 1:2.

VÝROK KOLA :
Jiří Pešta, vedoucí týmu Libáně, po prohře 0:4 s Jičínem B: "S takto předvedeným výkonem a přístupem hráčů si nezasloužíme hrát tuto soutěž. "

NÁVŠTĚVA KOLA :
SK Sobotka - Sokol Malšovice 250 diváků

DIVÁCKÁ HITPARÁDA PO 4.ODEHRANÉM KOLE (celkem přišlo již 2 201 diváků):
SK Robousy - 511 diváků (průměr na zápas 170 diváků)
TJ Kopidlno - 400 diváků (průměr na zápas 200 diváků)
SK Sobotka - 350 diváků (průměr na zápas 175 diváků)
Lokomotiva HK - 340 diváků (průměr na zápas 113 diváků)
Spartak Kobylice - 305 diváků (průměr na zápas 101 diváci)
Sokol Libáň - 120 diváků
Malšovice - 95 diváků
SK Jičín B - 80 diváků

                                          (foto archiv Tatran Hostinné)

EUTAX 1.B TŘÍDA skupina B (program a výsledky)


ŠLÁGR KOLA SE DOHRÁVAL V ZNAČNĚ ROZJITŘENÉ ATMOSFÉŘE, KALNÁ DOMA OPĚT REMIZOVALA, MILETÍN VYHRÁL DÍKY PRVNÍ PŮLI

Již v pátek se v Horním Starém Městě představilo Hostinné. Domácí rezerva Trutnova okusila v "Horňáku" poprvé domácí trávník a výsledkem bylo hladké vítězství 3:0 (11.Ficner, 20.Skuček, 60.Knap). Tatran má sice v tabulce pravdy pouze -2 body, ale tři prohry se skórem 0:12 už trochu varují. Záloha Trutnova potvrdila, že bude horkým adeptem na první čtyřku. Co na to trenér Jiří Skuček: "Dnes nebylo pochyb o vítězi. Vítězství mělo být větší. Hodně brankových příležitostí jsme nedali." Zápasu přihlíželo 150 diváků a řídil ho sudí Franěk.

Trojici sobotních zápasů dominoval duel dvou prvních týmů, Janské Lázně vyzvaly Rudník. Oba týmy od sebe dělí 15 kilometrů, v Jankách přišla prozatím nejlepší návštěva 110 diváků. V dramatickém průběhu vedli hosté již 2:0 (11. a 72.Hylmar), domácí se však nevzdali, v 85.minutě snížil Krudenc a v nastavení vyrovnal z hraniční situace na 2:2 Kabeláč. Hosté verdikt rozhodčího nepřijali, zápas končil ve vzrušené atmosféře s červenou kartou pro hostujícího Zemana. Hostující asistent Sucháň řekl, že remízu zařídil rozhodčí. Domácí sekretář Petr Janovec vyřkl toto hodnocení: "Zápas měl všechny znaky derby, které domácí tým spíše nezvládl, i když dotáhl utkání k remízovému stavu. Hosté působili v některých pasážích utkání ofenzivnějším dojmem."

Dolní Kalná hodně rozdává, hodně inkasuje. Diváci viděli v minulých zápasech atraktivní fotbal, ale fanoušků přišlo tentokrát na Baník Žacléř "jen" 130. Tomáš Navrátil z domácího klubu řekl k zápasu: "První půli jsme odehráli velmi špatně, přesto jsme vedli gólem Tauchmana mladšího, hosté však po naší velké chybě zaslouženě vyrovnali Vítem. Ve druhé části jsme se zlepšili, Tauchman junior dal na 2:1, ale pět minut před závěrečným hvizdem jsme o výhru přišli." Výsledkem tedy byla třetí domácí remíza Dolní Kalné, Žacléř si za výsledek 2:2 (vyrovnával Horváth) odvezla cenný bod. Spokojený byl trenér Vlastimil Honek: "Bojovné utkání, v prvním poločase jsme byli lepším týmem, ale šance jsme neproměnili. Ve druhém se domácí zlepšili, takže remízu považuji za spravedlivou."

Miletín doma v 1.kole prohrál, pak přivezl čtyři body zvenku. Vedoucí týmu Kraus věřil, že výhra 6:0 v Hostinném bude nejlepší pozvánkou pro diváky na toto domácí utkání s FC Mladé Buky. Přišlo jich 80 a pod taktovou ženy (rozhodčí Hrušková) vedl Miletín už v 17.minutě 2:0 (Urban, Leplt) a nedal další stoprocentní šance. Hosté se ve druhé půli zlepšili, v 63.minutě je zabrzdila červená karta pro Doležala. Kontaktní branka Machalíka v 89.minutě přišla už pozdě. A komentář domácích: "V druhé půli to už z naší strany bylo o ničem. Chyběl pohyb, přesnost přihrávek a bojovnost. Za tuto laxnost nás naštěstí soupeř nepotrestal a jenom snížil v 89.minutě na konečných 2:1."

KANONÝŘI SOUTĚŽE PO 4.KOLE :
5 - Kult (Janské Lázně), Z.Tauchman ml. (Dolní Kalná),
4 - Urban (Miletín),
3 - T.Jiřička (Dolní Kalná), M.Jakoubek (Hostinné), Doležal (Mladé Buky), Knap (Trutnov B), Hylmar (Rudník), Horváth (Žacléř),
2 - Ulrich (Trutnov B), Havránek (Rudník), Vít (Žacléř), Leplt (Miletín),
1 - Filounek, Bartoníček, Hátle, Kněžourek (Miletín), Čáp, Pecold, Štemberka, Zeman  (Rudník), Hampl, Smetana (Dolní Kalná), M.Dvořák, Štěpánek, Jurík, Machalík (Mladé Buky), R.Polák, Maličký (Hostinné), Demuth, Stránský, Krudenc, Kabeláč (Janské Lázně), vlastní (Žacléř), Skuček, Ficner (Trutnov B), 

HVĚZDA KOLA :
Zdeněk Tauchman mladší (Dolní Kalná) - v sobotu dopoledne startoval za dorost Olympie Hradec Králové v lize dorostu, kde je na střídavý start, a dal jediný gól svého týmu pražské Slávii, odpoledne dvěma trefami zachránil remízu Dolní Kalné s Baníkem Žacléř.

UDÁLOST KOLA :
Ještě v 86.minutě prohrávaly Janské Lázně 0:2 s Rudníkem, v nastaveném čase nakonec vyrovnaly na 2:2. Vyrovnávající gól se stal předmětem bouřlivých diskuzí.

VÝROK KOLA :
Asistent trenéra Rudníku Sucháň: "Výsledek zařídil rozhodčí". My dodáváme - a co ti ostatní ?

NÁVŠTĚVA KOLA :
MFK Trutnov B - Tatran Hostinné 150 diváků

DIVÁCKÁ HITPARÁDA PO 4.ODEHRANÉM KOLE (celkem přišlo 2 150 diváků):

TJ Rudník - 530 diváků (průměr 176 diváků na zápas)
FK Dolní Kalná - 530 diváků (průměr 176 diváků na zápas)
SK Janské Lázně - 260 diváků (průměr 86 diváků na zápas)
Baník Žacléř - 230 diváků (průměr 115 diváků na zápas)
SK Miletín - 200 diváků (průměr 100 diváků na zápas)
FC Mladé Buky - 150 diváků
MFK Trutnov B - 150 diváků
Tatran Hostinné - 100 diváků



EUTAX
1.B TŘÍDA skupina C (program a výsledky)


PŘEPYCHY POPRVÉ DOMA S PRVNÍM BODEM V SOUTĚŽI, NOVÁČCI DOMA STOPROCENTNÍ

Dva zápasy se hrály v sobotu. AFK Hronov uvítal na svém stadionu Sokol Deštné, tým z Orlických hor jel poprvé ven. Nováček doma zatím udržel stoprocentní bilanci a vyhrál 3:2 (Kubeček 2, Tichý - Kříž, Tuček), v průběhu zápasu vedl již 3:0, nakonec musel o výhru hodně bojovat. Domácí vedoucí Polák k zápasu řekl: "Podařilo se nám na začátku obou poločasů vstřelit branky. Hosté za stavu 3:0 zlepšili hru, nás podržel výborný Nyklíček v brance a vítězství jsme uhájili." Utkání přihlíželo 84 diváků.

Rovněž v sobotu doma hrál druhý nováček z Náchodska - Jiskra Machov. Ta zanechala velmi dobrý dojem v Deštném a doma proti Opočnu tento dojem ráda zachovala. Konečný výsledek - 4:1 pro domácí (Šváb 2, Svatoš, Zima - Pfeifer).

V neděli se v Dobrušce hrálo už od 15,00, domácí rezerva nastoupila proti lídrovi z Provodova. Favoritem byli hosté, kteří ještě neztratili. Kuneš, Metzner a Eimer již dali před tímto utkáním po třech brankách. Domácí byli obětaví a důrazní a nakonec uhráli bd za remízu 0:0, za což je trenér Milan Jirásek pochválil. Před 60 diváky řídil zápas Slavíček, který si vysloužil uznání od lodivoda hostí Jiřího Bederky.

SK Přepychy poprvé doma, svěřenci Miroslava Pavla v čele s ultrazkušenými Kollárem a Placákem už musely zabrat, jinak se jim meta čtvrtého místa začne hodně vzdalovat. Souboj dvou sousedů přilákal dobrou návštěvu 150 diváků. České Meziříčí vedlo již 2:0 (Kozák, Hlavsa), domácí góly Blažeje a Placáka nakonec stav ve druhém poločase srovnali. Remíza je podle Miroslava Pavla zasloužená.

KANONÝŘI SOUTĚŽE PO 4.KOLE :
5 - Šváb (Machov),
3 - Kuneš, Eimer, Metzner (Provodov), Lanta (Hronov), Tuček (Deštné), Pfeifer (Opočno),
2 - Martinec, Zima (Machov), Havel (České Meziříčí), Malý (Dobruška B), L.Jelen, T.Přibyl (Opočno), Kubeček (Hronov), Blažej (Přepychy),
1 - Provazník, Ježek, Hlavsa, Kozák (České Meziříčí), Rojšl, Šťavík, Mar.Ansorge, Bašta, Tichý (Hronov), Středa, Hurdálek, Svatoš (Machov), Umlauf, Kaplan, Kouba, Kříž (Deštné), Macek (Dobruška B), Macek (Provodov), Škrabal (Opočno), Placák, vlastní (Přepychy),

HVĚZDA KOLA :
Lukáš Slavíček (rozhodčí zápasu Dobruška B - Provodov) - za výkon ho pochválil trenér Provodova Jiří Bederka.

UDÁLOST KOLA :
Nováček z Machova začíná ostatní týmy ve skupině "zlobit", doma suverénně vyhrál nad Opočnem a je třetí.

VÝROK KOLA :
David Horký, vedoucí týmu Českého Meziříčí: "Už poněkolikáté jsme doplatili na neproměňování našich šancí". Podotýkáme, že Meříč vedla v Přepychách již 2:0.

NÁVŠTĚVA KOLA :
SK Přepychy - České Meziříčí 150 diváků

DIVÁCKÁ HITPARÁDA PO 4.ODEHRANÉM KOLE (celkem přišlo 1 551 diváků):
AFK Hronov - 232 diváků (průměr 77 diváků na zápas)
České Meziříčí - 220 diváků
TJ Dobruška B - 210 diváků (průměr 105 diváků na zápas)
Provodov - 200 diváků
Sokol Deštné - 200 diváků (průměr 66 diváků na zápas)
Machov - 179 diváků (průměr 59 diváků na zápas)
Spartak Opočno - 160 diváků (průměr 80 diváků na zápas)
SK Přepychy - 150 diváků




EUTAX 1.B TŘÍDA skupina D (program a výsledky)


VEDOUCÍ DOUDLEBY PROHRÁLY VE VAMBERKU, SMIŘICE DEKLASOVALY ČERNÍKOVICE A VEDOU PO SOBOTĚ TABULKU

Baník Vamberk spolupracuje s klubem z Doudleb při výchově mládeže, tentokrát se od 17,00 střetli dospělí obou klubů. Vamberk výhrou 3:1 (Dostál 2, Hamerský - Kotyza) skupinu zdramatizoval, Doudleby poprvé okusily porážku. Jenže - v zápase byli vyloučeni dva hráči Doudleb a jejich trenér Jan Čermák zápas glosoval: "Z příjemného pohodového fotbalového derby se v 60.min. stala naprostá "bramboračka". Je škoda, jak si všichni účastníci utkání dokážou pokazit víkend. Takovýto průběh a řízení utkání nepatří do civilizované společnosti." Podle domácího trenéra Součka hosté doplatili na agresívní hru. Ve Vamberku nepřišlo příliš diváků, souboj jich sledovalo jenom 60.

SK Smiřice ještě neprohrál, před tímto kolem byl třetí a proti sobě postavil ve třetím zápase na vlastním hřišti Černíkovice. Na jednom z favoritů skupiny zřejmě ještě visela "deka" z domácí prohry s Rychnovem B 0:4 a výzvu k nápravě nevyslyšel. Smiřice vyhrály 5:1 (Bednář 2, Korenčík 2, Církva - Jak.Nosek) a jdou do čela tabulky. Domácí sekretář Ladislav Obst měl radost, že vysoké vítězství potěšilo 130 přítomných fanoušků.

V neděli složil František Kotek sestavu rezervy Rychnova, která od 14 hodin vyběhla proti Albrechticím nad Orlicí. Kombinace zkušenosti a mládí proti kanonýru Hořínkovi, to bylo motto tohoto duelu. V 19.minutě se poprvé trefil F. Stieber z penalty, gólového bratra přidal v 37.minutě O.Stieber. Hosté snížili v 60.minutě Jarošem, definitivně rozhodl v 75.minutě Lochman. František Kotek: "Uklidnění do našich řad přinesla až třetí branka. Soupeř nás ve druhém poločase hodně potrápil." Před 63 diváky řídil utkání sudí Frič. Výsledek 3:1 poslal rezervu Rychnova do čela skupiny.

Jediný bod měl zatím na kontě po třech zápasech Borohrádek, který v neděli od 17,00 nastoupil na svém hřišti proti Slavoji Předměřice. Hosté nasázeli v minulém kole pětku Vamberku, ale venku se jim zatím nedařilo. Jenže - ponechme komentář trenéru Předměřic Strakatému: "Velice kvalitní utkání, kde jsme splnili taktické pokyny a po krásných gólech jsme zvítězili." Konečný výsledek 1:4 (Svatoň - Strakatý 2, Soukup, Ponikelský), před 80 diváky vedl zápas rozhodčí Nožka.

KANONÝŘI SOUTĚŽE PO 4.KOLE :
5 - D.Hořínek (Albrechtice),
4 - Pazderník (Rychnov B), Strakatý (Předměřice), Kotyza (Doudleby),
3 - Bednář, Korenčík (Smiřice), F.Stieber (Rychnov B),
2 - Králík, Dostál, Hamerský (Vamberk), Dapecí (Rychnov B), P.Matějus, Brendl (Borohrádek), Hudousek, Kráčmer, Vidlička (Doudleby), Hlavatý, Soukup (Předměřice), J.Nosek (Černíkovice),
1 - Církva, Matějček, Búta (Smiřice), D.Hanuš, J.Hanuš, T.Vik (Černíkovice), L.Sršeň, Jaroš (Albrechtice), A.Čermák, Uhnavý, M.Horák, Svatoň, vlastní (Borohrádek), Flekr, Vidlička (Vamberk), Ponikelský (Předměřice), Polívka, O.Stieber, Lochman (Rychnov B)

HVĚZDA KOLA :
Aleš Bednář (SK Smiřice) - jeho branka na 3:0 byla v zápase s Černíkovicemi výstavní, navíc přidal ještě jeden gól. Jeho tým, nováček soutěže, je po čtyřech kolech na 2.místě tabulky.

UDÁLOST KOLA :
Utkání týmů Vamberka a Doudleb nad Orlicí, tedy klubů se smluvním ujednáním týkajícím se výchovy mládeže, bylo nakonec nadmíru nervózní.  Na utkání dohlížel osobně předseda OFS Rychnov nad Kněžnou Miloš Židík.

VÝROK KOLA :
Jan Čermák, trenér Doudleb: "Z příjemného pohodového fotbalového derby se v 60.minutě stala naprostá "bramboračka". Je škoda, jak si všichni účastníci utkání dokážou pokazit víkend. Takovýto průběh a řízení utkání nepatří do civilizované společnosti." A co na to řekne zpráva delegáta ?

NÁVŠTĚVA KOLA :
SK Smiřice - Černíkovice 130 diváků

DIVÁCKÁ HITPARÁDA PO 4.ODEHRANÉM KOLE (celkem přišlo 1 520 diváků):
SK Smiřice - 380 diváků (průměr na zápas 126 diváků)
Černíkovice - 320 diváků (průměr na zápas 160 diváků)
Velešov Doudleby - 235 diváků (průměr na zápas 78 diváků)
Baník Vamberk - 192 diváků (průměr na zápas 64 diváků)
Borohrádek - 180 diváků (průměr na zápas 90 diváků)
Albrechtice n.O. - 100 diváků
Rychnov B - 63 diváků
Předměřice - 50 diváků

 

 

 

 


Vytvořeno: 24.8.2013
redakce Fotbal v kraji - vb-


Web fotbal v kraji
Sociální sítě
Kalendář akcí<
« 04 / 2024 »
PoÚtStČtSoNe
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930


AKTUALITY


Ke stažení

Úřední hodiny
Úřední hodiny sekretariátu KFS
úterý - 8:00 - 16:00
čtvrtek - 8:00 - 17:00

Informace