Vyberte soutěž

Fotografie týdne
Nadační fond
Oficiální zprávy KFS
Adresáře KFS
Stránky OFS
Administrace

Rekapitulace VOTROK krajského přeboru a 1. A třídy 10-11.srpna 2013


Datum akce: 30.11.-0001

První kolo VOTROK krajského přeboru je u konce s velmi zajímavými výsledky a událostmi. Celkově střelci nasázel během úvodního kola 34 branek, což je v průměru více než 4 branky na utkání.

V sobotních duelech se představily týmy, které hrály loňskou 1. A třídu. Nikdo z nováčků naplno nebodoval.


VOTROK KRAJSKÝ PŘEBOR MUŽI 2013/2014 - 1.KOLO

CHLUMEC N/C - LÁZNĚ BĚLOHRAD 3:5 (1:2)
fotogalerie zde

Chlumečtí fotbalisté sehráli své utkání proti Lázním Bělohrad. Domácí trenér Rostislav Macháček k utkání řekl: „Vyšel nám vstup do zápasu, brzy jsme dali gól, ale pak jsme zbytečnými ztrátami vyklidili střed pole a soupeř se dostal do vedení. I druhý poločas jsme začali dobře, rychle vyrovnali a neproměnili další šance. Soupeř nás trestal z rychlých protiútoků. Už příprava nám ukázala, že ve hře dozadu hrajeme dost naivně, hráči si musí uvědomit, že hrají o něco kvalitnější soutěž."

DOBRUŠKA - TÝNIŠTĚ 3:3 (1:1)

Povedenější vstup do soutěže předvedli hráči Dobrušky, kteří ve svém úvodním utkání remizovali s Týništěm 3:3, kdy před zraky 220 diváků zachraňoval bod pro domácí v závěru Mikušík. Hostující trenér zhodnotil utkání: „V obraně jsme se nevyvarovali chyb a po dlouhých nákopech soupeře, kdy jsme nezachytili nabíhající hráče, jsme dostali první i druhý gól. Nakonec se nám zápas podařilo otočit na 2:3, ale při vyložených šancích se nám nepodařilo vedení navýšit a domácí nás potrestali v 90. minutě z rohového kopu, kdy vyrovnali na 3:3. Jinak panuje zklamání a musíme dát trochu více srdíčka do hry.“

ÚPICE - JIČÍN 2:2 (1:0)

Další nováček krajského přeboru Úpice také remizoval a bral bod za remízu 2:2 se silným soupeřem z Jičína. Domácí neudrželi nadějné vedení po poločase 1:0, kdy se trefil v 8. Winter. Hostující celek dokázal srovnat na 1:1 v 51. minutě Řeháčkem. Napínavé utkání opět strhli na svou stranu hráči Úpice o čtyři minuty později Vaněčkem. Již to vypadalo, že Sparta Úpice na svém stadionu Jičín zdolá, ale v nastaveném čase vyrovnal po závaru před brankou hostující Gaubmann.

LIBČANY - KRATONOHY 0:0

Sobotní program uzavřelo derby Libčan s týmem z Kratonoh. Utkání sledoval celkem 250 diváků, kteří se za celých 90. minut branky nedočkali. K vidění byla jedna červená karta, kterou dostal domácí hráč Sýkora již ve 29. minutě. Trenér domácích Miloš Koblížek po utkání řekl: „Derby na úvod sezony skončilo dělbou bodů. Od 30. minuty jsme hráli bez vyloučeného Sýkory a hosté převzali otěže zápasu do svých rukou. Druhé dějství jsme zvládli po taktické stránce na jedničku a i v deseti jsme si vytvořili gólové příležitosti, bohužel bez brankového vyjádření. I hosté měli několik gólových náznaků, které rovněž neproměnili. Musím kluky pochválit, že to nezabalili a vydřeli bod, který za dané situace má svoji cenu.“

OLYMPIA - SLAVIA HRADEC 6:2 (4:0)

Střelecké hody byly k vidění na hřišti v Kuklenách, kde domácí šavle rozdrtily v hradeckém derby Slavii. Diváci se v nedělním dopoledni rozhodně nenudili a bylo k vidění hodně zajímavých momentů včetně 8 branek. Utkání však bude mít dohru i po zápase, jelikož domácí funkcionáři nasadili do hry pět střídajících hráčů a to je v rozporu s rozpisem mistrovských soutěží KHK, kde je povolen maximální počet střídání stanoven na čtyři. Chybu domácích funkcionářů mohli zachránit rozhodčí, kdyby zřejmě na semináři rozhodčích, jež se konal v pátek, dávali větší pozor. Předseda KR Zbyněk Novotný rozhodčí zvlášť upozorňoval na počet střídání v krajských soutěžích. Bohužel, domácí tým neujde zřejmě kontumaci výsledku a velmi jistě tvrdému trestu neujdou i rozhodčí, kteří utkání řídili. Domácí funkcionář František Bárta se k nešťastnému střídání vyjádřil po utkání: „Dnešní utkání se mi, osobně, nehodnotí dobře. Herně jsme předčili soupeře ve všech směrech, zejména první poločas jsme měli hru zcela jasně pod kontrolou. Ve druhém poločase se místy odehrávaly na hřišti souboje s ostrými zákroky. Bohužel celé utkání skončí před komisí STK, protože jsem pochybil a vyslal na hřiště více střídajících, než povoluje rozpis soutěží. Tímto se hráčům i funkcionářům domácího týmu hluboce omlouvám a jsem připraven z této situace osobní zodpovědnost a závěry.“

HOŘICE - ČERVENÝ KOSTELEC 0:2

Na hořickém stadionku bylo v nedělním odpolední k vidění velmi nervózní utkání, které nakonec lépe zvládl hostující celek. O branky se postarali Martínek v první půli a Koval ve druhém poločase. Za domácí tým nastoupil exligový fotbalista a trenér Michal Šmarda. Vedoucí mužstva Hořic poznamenal: „Nezasloužená porážka ve zbytečně nervózním utkání. Hostům jsme branky nabídli vlastními chybami a my bychom asi branku nedali, ani kdyby se hrálo týden. Doufejme, že jsme si smůlu vybrali a příště to bude lepší.“

BROUMOV - JAROMĚŘ 1:0 (1:0)

Broumovští hostili na svém hřišti Jaroměř, která obdržela branku již v 10. minutě. Další branku již 240 diváků nevidělo, a tak utkání skončilo jednobrankovým vítězstvím pro domácí Broumov.


RMSK NOVÝ BYDŽOV - RYCHNOV N/K 1:4 (0:2)

Hráči Rychnova přijeli na půdu do Nového Bydžova a odvezli si zaslouženě tři body za vítězství 4:1. Domácí trenér Stříž zhodnotil zápas: „Rychnov nám udělil lekci z efektivity. Naše územní převaha nám nebyla nic platná, naráželi jsme na dobře organizovaný obranný blok soupeře, z kterého vyrážel do brejků. Nám dnes nic nevycházelo, hráli jsme nepřesně a bez nápadu a nutno dodat, že hosté vyhráli zaslouženě.“

KANONÝŘI:

3 - Korba (Olympia HK)

2 - Hanuš (Chlumec), Mikušík (Dobruška), Rychecký, L.Jezbera (Lázně Bělohrad)

V 1.kole padlo celkem 34 branek, průměr 4,25 gólu na zápas.


NÁVŠTĚVNOST 1.KOLA:

Nový Bydžov - Rychnov n.K. 290 diváků

Hořice - Červený Kostelec 270 diváků
Libčany - Kratonohy 250 diváků
Sparta Úpice - SK Jičín 250 diváků
Broumov - Jaroměř 240 diváků
Dobruška - Týniště 220 diváků
Chlumec n.C. - Lázně Bělohrad 190 diváků
Olympia HK - Slavia HK 130 diváků

V 1.kole přišlo do ochozů celkem 1 840 diváků, což je průměr 230 na zápas. Ve srovnání s 1.kolem soutěžního ročníku 2012/2013 přišlo o 425 zájemců o fotbal více (vloni 1 415 diváků).

ČERVENÉ KARTY:

Jediným vyloučeným v 1.kole byl Sýkora (Libčany).


1.A TŘÍDA MUŽI 2013/2014 - 1.KOLO

Krajská 1. A třída také nabídla svým divákům poměrně hodně branek. Celkově padlo v osmi zápasech 38 přesných zásahů.

Nejvíce branek padlo v zápase Stará Paka vs. Police n/M, kde domácí zvítězili 7:2. Po dvou gólech vsítili domácí Kuchta, Vavrinec a Bažík. Po jedné brance skóroval Machát. Hostující branky vsítil Klapkovský, který proměnil v 19. minutě pokutový kop. Ve druhé půli přidal druhý gól. Utkání bylo obohaceno o dvě červené karty, které v rukách rozhodčího Vlachynského uviděli ve 43. minutě Jandík a v 84. minutě Pavlů. Obě červené karty byly po předchozích dvou žlutých kartách. Trenér domácích řekl, že pro diváky byl k vidění dobrý zápas, počasí přálo a padaly pěkné branky.

Gólová přestřelka se strhla i na hřišti Třebše, kde padlo sedm branek. Třebeš přivítala Třebechovice a poločasový výsledek se zastavil na skóre 2:2. Ve druhém poločase přidali domácí tři branky a zvítězili v poměru 5:2.

Šestkrát se radovali hráči ve Dvoře Králové. Místní rezerva sehrála kvalitní utkání s Kostelcem n/O, který zvítězil pod Hankovým domem 4:2.

Pětibrankový příděl přichystala Roudnice pro hráče Ohnišova. Velkou zásluhu na tom měl domácí střelec Bednář Vl., který se trefil hned čtyřikrát. Jednu branku zaznamenal i Bednář Zd. Vedoucí domácích Pavel Švadlenka redakci řekl: „V prvním poločase se nám hra nedařila. Soupeř od začátku praktikovat bránění v 9 hráčích a hru na brejky. Několik šancí jsme nevyužili a navíc umožnili soupeři dvěma přímými kopy ohrozit Žák. Ten ale dvakrát tým podržel. Až ve 43. minutě si ideálně naběhl na Pejchalův centr Vl. Bednář a hlavou trefil přesně. Ve druhém poločase pak naši hráči soupeře jasně přehráli. Pejchal s Vl. Bednářem si spolupráci dvakrát zopakovali a brankově se poté prosadil i Zdeněk Bednář. Konečnou podobu výsledku pak dal Vl. Bednář gólem z penalty.“

Nové Město hostilo Bílou Třemešnou. Hosté se ujali v 8. minutě vedení brankou Hrušky. Ještě do poločasu domácí výsledek otočili ve svůj prospěch. Slepené branky během pěti minut vsítili Růžička P. a Srubjan. Ve druhém poločase si domácí pojistili vedení brankou Sedláčka.

Vysoká nad Labem přijela na hřiště do Častolovic vybojovat tři body a to se jim také podařilo. Vedení zajistil hostům Samek, který se trefil již v 1. minutě a následně ve 23. minutě. Hosté snížili dvanáct minut před koncem Dostálem. Na víc se domácí nezmohli a to hráli proti devíti hráčům hostí. Rovnou červenou kartu dostali ve 39. minutě Šulc a v 67. minutě Hejzlar.

Na hřišti v Kunčicích nad Labem sehrály své úvodní utkání Vrchlabí a Černilov. Domácí zvítězili pohodlným výsledkem 3:0. V 19. minutě se trefil Vejnar. Tři minuty po přestávce přidal druhou branku Fink. Dvě minuty před koncem pečetil vítězství Miloš Šulc. Vedoucí domácích Roman Fictum pověděl: „V prvním poločase jsme častěji měli hru pod kontrolou, ale podařilo se nám vstřelit pouze jednu branku, ačkoli jsme mohli skórovat minimálně čtyřikrát. Na začátku druhé půle jsme kopali trestný kop a Fink nedal brankáři hostí střelou přes zeď vůbec žádnou šanci. Po té se hra vyrovnala, soupeř si začal také vytvářet gólové šance, ale my jsme odolali a na konci zápasu vstřelili třetí branku a zaslouženě vyhráli.“ Hostující trenér Holbik okomentoval utkání následovně: „Nesehráli jsme špatné utkání. Výsledek neodpovídá průběhu utkání a je po nás krutý. Vzhledem k dovoleným jsme sestavu doslova lepili. Přesto jsme si šance vytvářeli, ale v koncovce se nám stále nedaří.“

Bojovné utkání bylo k vidění na Novém Hradci. O body přijel na místní trávník bojovat hostující Bystřian Kunčice. Jedinou branku utkání poslal za záda gólmana Ondráčka v 91. minutě Petr Vítek a rozhodl tak o vítězství hostů 1:0.



Vytvořeno: 12.8.2013
redakce_po_


Web fotbal v kraji
Sociální sítě
Kalendář akcí<
« 04 / 2024 »
PoÚtStČtSoNe
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930


AKTUALITY


Ke stažení

Úřední hodiny
Úřední hodiny sekretariátu KFS
úterý - 8:00 - 16:00
čtvrtek - 8:00 - 17:00

Informace