Vyberte soutěž

Fotografie týdne
Nadační fond
Oficiální zprávy KFS
Adresáře KFS
Stránky OFS
Administrace

Dobruška otočila derby s Ohnišovem a žene se za postupem do krajského přeboru


Datum akce: 30.11.-0001

V druhém sobotním utkání zvládli nápor na nervy i fotbalisté Chlumce nad Cidlinou, kteří v boji o čelo tabulky přehráli Nový Hradec. Na vedoucí Dobrušku ztrácejí dva body, ale mají zápas k dobru.

 

Jedenáct zápasů, deset vítězství. To je vizitka Dobrušky. O dlouhou vítěznou sérii přišla ve středu nešťastně v Kunčicích. „Ještě deset minut před koncem jsme vedli 2:0,“ kroutil hlavou předseda oddílu Miroslav Sixta po porážce 2:3.

Tým se však rychle oklepal a v sobotu už zase najel na vítěznou cestu. I když v Ohnišově to neměl vůbec jednoduché. Dvakrát prohrával, ale pokaždé dokázal rychle srovnat. Za stavu 2:2 se do děje zápasu výrazně vložil Aleš Hašek, jenž třemi góly určil konečný výsledek 5:2.

„Aleš předvedl výborný výkon. V závěru prvního poločasu dvakrát tváří v tvář gólmanovi uklidil míč vždy přesně k levé tyči. Pak skóre pečetil v závěru, kdy domácí hráli bez vyloučeného kapitána Fiedlera, který dvakrát zahrál úmyslně rukou,“ řekl Sixta.

Dobrušce se v letošním ročníku I. A třídy na Ohnišov daří. Na podzim mu „naložili“ osm branek, teď pět. „Je to asi jen shoda náhod, ale je fakt, že Ohnišov jsme letos nešetřili,“ usmívá se šéf podorlického klubu.

V tabulce má Dobruška náskok dvou bodů před Chlumcem n. C. a Kunčicemi, ale o zápas více. Závěrečná dvě kola budou nesmírně dramatická, obzvlášť když se ještě stále neví, kolik mužstev bude postupovat. Buď dvě, nebo tři.

„My samozřejmě chceme postoupit. Je to náš cíl, ale má to jednu podmínku. Půjdeme do toho jen za předpokladu, že naši hráči zlepší tréninkovou morálku. Jinak to nemá cenu,“ zvedl varovný prst Miroslav Sixta.

                

Poklidné utkání si odškrtli fotbalisté Chlumce nad Cidlinou, kteří na domácím stadionu vyřídili 4:1 Nový Hradec. „Začátek utkání byl vyrovnaný, neproměnily jsme dvě šance a soupeř zahrozil ze standardních situací. Pak jsme během čtyř minut vstřelili dvě branky a v poklidu kontrolovali hru,“ pochvaloval si vedoucí mužstva Ladislav Heger.

 

Dnes se hrají důležité zápasy v Kunčicích, kam přijede Vrchlabí. Šanci na postup živí i Úpice, která přivítá Roudnici.

 


Vytvořeno: 9.6.2013


Web fotbal v kraji
Sociální sítě
Kalendář akcí<
« 04 / 2024 »
PoÚtStČtSoNe
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930


AKTUALITY


Ke stažení

Úřední hodiny
Úřední hodiny sekretariátu KFS
úterý - 8:00 - 16:00
čtvrtek - 8:00 - 17:00

Informace