Vyberte soutěž

Fotografie týdne
Nadační fond
Oficiální zprávy KFS
Adresáře KFS
Stránky OFS
Administrace

Ohlédnutí nad podzimní částí krajské 1.B třídy mužů-skupina A


Datum akce: 30.11.-0001



Krajská 1.B třída dospělých, skupina A, zvaná též jako "liga Podkrkonoší", měla určitě na počátku velkého favorita v týmu Nového Města n.M., který dokonce tuto skupinu volil. Jenže houževnatý fotbal v této skupině favorita, který má nejlepší střeleckou mušku ze všech účastníků soutěže, několikrát zaskočil a tak čelo tabulky patří Staré Pace, která skvěle zvládla úvod, když ze čtyřech prvních zápasů hrála třikrát venku a třikrát vyhrála. Útočný fotbal a výborný závěr podzimu nakonec vynesl na 2.místo Bílou Třemešnou, klub s nejzapálenějšími fanoušky v soutěži, velké ambice má čtvrté Kopidlno s řadou odchovanců v sestavě a velmi dobrou návštěvností.
Na konci tabulky je pětice týmů z Trutnovska, která na 9.místo ztrácí již pětici bodů a to ještě Mostek přišel ke třem zadarmo kontumační výhrou v Jičíně.
Nový Výkonný výbor KFS bude před zahájením jara posuzovat nový model soutěže v ročníku 2013/2014, který podpořila většina klubů z 1.B třídy, ten současný změnu hracího systému svým nástupcům doporučil.
Tabulka po podzimu ...




1.B TŘÍDA MUŽI, skupina A     


V čele tabulky je se čtyřbodovým náskokem Stará Paka, tým svěřenců trenéra Kličky měl famózní úvod, který družstvo nakopl. U týmu stálo i štěstí, například zápas s Novým Městem rozhodl v poslední minutě zápasu. Agilní záložník Krejčí dal v osmi zápasech po brance, takže jen pětkrát vyšel naprázdno.
Více o klubu na stránkách Staré Paky ...

Tým Bílé Třemešné, zvaný též Kubelka-team, nezačal soutěž úplně nejlépe, ale postupně se rozjel a výsledkem bylo druhé místo. Výhra ve Staré Pace a dva hattricky Hendrycha jsou velkými pozitivy podzimu. Třemešenský fan-club, to je velká síla a mnohdy dvanáctý hráč jednoho z favoritů soutěže.

Třetí Nové Město n.M. je fotbalově hodně nahoře, ale mnohdy se nevyrovná, zejména na cizích hřištích, s úlohou favorita. Navíc tým přichází o trenéra Miloše Killara, který míří do České Skalice. Kanonýři Paďour a David střílejí hodně branek, ale je nutno je střílet v mezních okamžicích.
O MFK informují stránky klubu ...

Čtvrté Kopidlno, klub s výbornou návštěvností, spoléhá hodně na své odchovance, z nichž několik prošlo vysokými mládežnickými soutěžemi. Dvojice kanonýrů Odvárko a Machačný ještě neřekla poslední slovo a jaro bude hodně zajímavé, do rozšířené 1.A třídy navíc mohou určitě až tři týmy z obou skupin. Více o týmu ...



Nováček z Miletína je na výborném pátém místě, 22 bodů je hodně, tým těží z řady hráčů, kteří prošli dorosteneckou líhní Dvora Králové. Potenciál v kádru je velmi vysoký.

Další nováček Tatran Hostinné, to je tým, který nenudí. Dokáže střílet branky, dokáže hodně inkasovat, je autorem výsledků 5:4 nebo třeba 0:6. Zápasem, na který Hostinné chce zapomenout, je utkání na umělé trávě v Nové Pace, kde v duelu se Starou Pakou opustili po červených kartách z ruky rozhodčího Nožky hřiště dokonce 4 hráči.
Více na stránkách Tatranu ..

Sedmé béčko Jičína je zálohou účastníka krajského přeboru a je týmem pro mladé hráče, protože Jičínu chybí starší dorost. Osobností týmu je střelec Meszároš, kaňkou na podzimu je administrativní chyba, kdy v utkání s Mostkem nastoupili tři hráči ze soupisky.

SK Sobotka je tým, který mnohdy překvapí venku a selže doma. Varuje 31 obdržených branek, což je na osmý celek tabulky poměrně hodně.

Sokol Libáň, který pamatuje i krajský přebor, je s 18 body devátý a je posledním týmem, který si udržuje odstup od závěrečného kvinteta. K vyrovnané bilanci patří i aktivní skóre, tým stále řídí veterán Pavel Banyácski.

Pětici nejvíce ohrožených zahajuje desátý Mostek. K této příčce pomohlo svěřencům trenéra Miroslava Lebedy mladšího kontumační vítězství v Jičíně, mostecký klub stále bojuje s kádrem, který poněkud stárne a mladší hráči se až na výjimky začleňují méně než by se čekalo. Nejlepším střelcem je Andrle s pěti góly.

Jedenáctý Baník Žacléř změnil v průběhu soutěže trenérské obsazení a od té doby se tým hodně zvedl, z naprosto krizového postavení se dostal přece jen do nadějnějších pozic. Více na stránkách klubu ...

Mladé Buky bojují hodně o bytí, týmu se od 7.kola podařilo získat pouhé dva body. V kole šestém dokázal vyhrát v Novém Městě 1:0 a od té doby nastal velký útlum, který dokumentovaly domácí výprask s Kopidlnem 0:5 a prohra v derby s Janskými Lázněmi 1:3.

Čtyřicet branek má na kontě obdržených Rudník a to je hlavní příčina nelichotivé 13.příčky. Hru v defenzívě nemohou napravit ani střelci Hylmar a Čáp.

Poslední Janské Lázně toto postavení neznají a bude velmi zajímavé sledovat, jak se klub s poslední příčkou popere. V sestavě je řada hráčů z Trutnova, ale větší vyrovnanost hráčské kvality týmu chybí. Mužstvo dalo na podzim pouhých 15 branek a to je hodně málo.

Jak vypadá koření fotbalu, tedy góly, v 1.B třídě:


KANONÝŘI 1.B TŘÍDY, skupina A (po 13.kole)

10 - Hendrych (Bílá Třemešná), Paďour (Nové Město),
9 - Mezsároš (Jičín B), David (Nové Město), Balcar (Libáň),
8 - Krejčí (Stará Paka), Machalík (Mladé Buky),
7 - Odvárko, Machačný (Kopidlno),
6 - Vít, Janata (Žacléř), Kubišta, Rulc (Sobotka), Hylmar, Čáp (Rudník), Jos.Kubelka (Bílá Třemešná), Srubjan (Nové Město), Hlavatý (Libáň), 
5 - Kuchta (Stará Paka), Kult (Janské Lázně), Andrle (Mostek), Kalinka (Libáň), Havelka (Kopidlno), 
4 - Polák, Nossek, Maličký (Hostinné), Rulc (Sobotka), Pavlíček, Berger (Stará Paka), Novák (Rudník), Jar.Kubelka, D.Kubelka (Bílá Třemešná), Bartoníček, Leplt, Hátle, Jukl (Miletín),
3 - Zugar, Kořínek (Jičín B), D.Kracík (Hostinné), Liška, Brhel, Tóth (Mladé Buky), Přikryl (Sobotka), Prokop (Janské Lázně), Honců (Mostek), Havránek (Rudník), Starý, Zákravský (Nové Město), Dřímal (Kopidlno), Urban (Miletín), Banyácski, Hlavatý (Libáň), Ondráško (Žacléř),
2 - Kocourek, Materna, Srb (Jičín B), Skála, Kotyk (Žacléř), Zeman, L.Horák, L.Kracík, Nosek, Kováč (Hostinné), Štelzer, Sameš (Janské Lázně), Pacák, Plch, Záruba, Duchek, Polák (Mostek), Víšek (Rudník), Otradovský, Pátý (Bílá Třemešná), Lichter (Nové Město), Hnát, Poutník, Janáček (Kopidlno), Němeček, Stránský, Machačka (Miletín), Bárta, Knobloch (Sobotka), 
1 - Pluhař, Ulvr, Hladík, Fejfar, Portyš (Jičín B), Brožek, Mikolajczyk, Franze, Kovačík, vlastní (Žacléř), J.Kracík, Slavík, Vacek (Hostinné), Kaňka, Síč (Mladé Buky), Kulda, Porubský, Bláha, Topič, Kult, Zavadil (Stará Paka), Sapár, Dvořák, Kábrt (Janské Lázně), Kuhn, Hanuš, Robek (Mostek), Štenberka (Rudník), Hažer, T.Kubelka, Hrubý (Bílá Třemešná), Hoza, Darebník, Růžička (Nové Město), Kulhánek, P.Komárek, L.Komárek, Zikmund, T.Klaban (Kopidlno), Lánský, Brentner, vlastní (Miletín), Knížek, Třmínek, Smetana, vlastní (Libáň),

V tabulce chybí střelec Sobotky ze zápasu Hostinné-Sobotka (3:1).

Jak vypadá koření fotbalu, tedy góly, v 1.B třídě, skupina A:

Branku v utkání v průběhu soutěže nevstřelili fotbalisté Janských Lázní (celkem 6x), Mladých Buků (celkem 5x), Jičína B (celkem 4x), Libáně (celkem 3x), Kopidlna (celkem 3x), Hostinného (celkem 2x), Mostku (celkem 2x), Nového Města n.M. (celkem 2x), Miletína (celkem 2x), Rudníku (celkem 2x) a Sobotky (1x).
Branku ve 13.kole nevstřelil tým Žacléře (poprvé v soutěži !!!).

V každém zápase se alespoň jednou trefili fotbalisté Staré Paky a Bílé Třemešné. Zde palec nahoru !


Celkem padlo v posledním kompletním 13.kole pěkných 33 branek, což je velmi výživný průměr 4,71 gólu na utkání. 
(v 12.kole 29 branek, průměr 4,14 gólu na utkání, v 11.kole rekordních 39 branek, neuvěřitelný průměr 5,57 gólu na utkání, v 10.kole 29 branek, průměr 4,14 gólu na utkání, v 9.kole 30 branek, průměr 4,28 gólu na utkání, v 8.kole 28 branek, průměr 4 góly na utkání, v 7.kole 23 branek, průměr 3,28 gólu na utkání, v 6.kole pouhých 15 branek, zatím naprosto nejnižší průměr na utkání 2,14 gólu na utkání, v 5.kole 34 branek, průměr 4,85 gólu na utkání, v 4.kole 30 branek, průměr 4,28 gólu na utkání, v 3.kole 21 branek, průměr 3,00 gólu na utkání, v 2.kole 19 branek, průměr 2,71 gólu na utkání, v 1.kole 32 branek, průměr 4,59 gólu na utkání).
Rekord tedy vytvořili střelci v 11.kole.


Krajská fotbalová I. A třída: FK Chlumec nad Cidlinou - Vrchlabí.

Zástupci některých klubů nám zodpověděli po skončení podzimu pět otázek ...

Jaké je Vaše hodnocení podzimu z pohledu Vašeho klubu ?"

Radek Kotyk (Žacléř): "Sezónu by měl hodnotit trenér, ale vzhledem k výměně v průběhu podzimu to zbylo na mě. Podzimní část se nám jednoznačně nevydařila. Potvrdilo se, že fotbal nemá logiku. Trenér Gajdoš s asistenty tomu věnovali 120%, účast hráčů na tréninku byla také dobrá, přesto se odpovídající výsledky nedostavily. Kde hledat příčiny ? To je na delší rozbor, chyb bylo mnoho a rozhodně ne jen ze strany trenérů, do svědomí by si měli sáhnout především někteří hráči. Změna by měla přijít především v myšlení a pohledu na fotbal, tam mladší generace pokulhává."
Václav Šimůnek (Kopidlno): "Naším hlavním problémem v podzimní části byla nevyrovnanost výkonů. Je diametrální rozdíl mezi výkony doma a venku. V domácích zápasech hrajeme s mnohem větším nasazením a vůlí než je tomu při utkáních na hřištích soupeřů. Máme mužstvo složené z mladých hráčů doplněné „veterány“. Chybí nám více hráčů střední generace, kteří se obvykle vyznačují vyrovnanějšími výkony a větším klidem. Co se týká našeho postavení v tabulce, tak nejsme spokojeni. Rádi bychom se prali o příčky nejvyšší. Jde především o sport a jeho podstatou je snažit se být co nejlepší. Tak se o to budeme snažit."
Miroslav Lebeda mladší (Mostek): "Mé hodnocení má dvě roviny. První je ta, že jsme se před sezonou domnívali, že budeme jednoznačně poslední, ale že se určitě nechceme předem  odepsat. Druhá je ta, že si myslím, že jsme, bohužel, zhruba 7 bodů ztratili úplně zbytečně. S kádrem, který byl v podzimní části k dispozici, je prozatímní umístění neuvěřitelné. Bojovat budeme i nadále."
Jaroslav Havlina (Janské Lázně): "Vzhledem k tomu, že jsme na posledním místě po podzimu, nemůžeme být spokojeni. Tento podzim se nám po všech stránkách nevyvedl, snad kromě utkání se Starou Pakou a v Mladých Bukách. V podstatě jsme díky různým absencím nikdy nemohli použít stejnou sestavu, navíc se do podzimu nezapojili proti jarní části hráči jako M. Hejna, Koblížek jen částečně, Romančák vůbec. Toto byla výrazná oslabení. K tomu připočítejme pracující v Praze a vysokoškoláky a výsledek je na světě. Navíc jakmile se přestane dařit, upadá i tréninková morálka atd... . 1.B třída je typ soutěže, kde může každý každého porazit. A bez tréninku se nedá hrát už žádná soutěž."

Jaký nejkrásnější a nejhorší zážitek máte z podzimní části soutěže ?

Radek Kotyk: "Příjemné bylo podzimní utkání v Janských Lázních, kde jsme v pozici posledního mužstva tabulky vyhráli 6:0, potěšitelný na tom však byl fakt, že k utkání bylo připraveno 18 hráčů. Pokud bychom měli k dispozici pokaždé všechny hráče, výsledky by byly jiné. Nejhorší zážitek podzimní časti spatřuji ve výměně trenéra, to je vždy ošemetná záležitost. Přál bych si mít u mužstva kouče na několik sezón, poslední dobou se to u nás dost točí."
Václav Šimůnek: "Možná budu trochu sobecký, ale nejlepší zážitek jsou návštěvy na domácích zápasech. Velmi si vážíme toho, že naše utkání navštěvuje pravidelně 150 – 250 diváků, kteří nám buď fandí nebo nadávají, ale i to už k fotbalu patří. Jako nejhorší zážitek bych označil chování a provokace „pořadatelské služby“ při derby v Sobotce."
Miroslav Lebeda mladší: "Nejhorší zážitek je z utkání v Hostinném, ve kterém si mi chtělo zvracet z výkonu rozhodčích (to samé i v Sobotce); naopak nejkrásnější byl první poločas v prvním podzimním mistrovském utkání v Jánských Lázních, co se týká předvedené hry, co se týká proměněných šancí, to ale zase bylo k pláči."
Jaroslav Havlina: "Nekrásnější jsou pochopitelně vítězství - těch bylo na podzim pomálu. Ale třeba výkon Jardy Dvořáka v bráně v zápase s Kopidlnem, v 57 letech vychytaná nula. Klobouk dolů. Stejně tak i před výkony Miloše Dvořáka. Nejhorší byl jednoznačně pohled na tabulku  po posledním kole."

Mladí rozhodčí OFS Hradec Králové. Častým tématem diskuzí jsou výkony rozhodčích, koho považujete za výraznou pozitivní osobnost této profese v našem kraji a s kým byste se naopak již nerad setkal ?

Radek Kotyk:"Nevděčná otázka, ale i přes možné následky ji zodpovím. Na podzim jsme sice prohráli v Libáni, výborný výkon tam podal Roman Zloch, u něj opakovaně dobrý. Něco pískne, vysvětlí to, hráči hned vědí  - prostě má to hlavu a patu. Naopak nešťastný jsem byl z výkonů Františka Bednáře st.,  pískal nás na podzim 2x a nechci mu křivdit, ale opravdu mu to nešlo. A připomenu ještě jedno jméno, Adam Trejbal, ten kluk je v roli hlavního úplně mimo a jeho postup mezi krajské arbitry je pro mě záhadou. Toho skutečně neradi vidíme už při nástupu, vždycky z toho je guláš, hádky, vyloučení a tresty (bohužel ne pro něj)."
Václav Šimůnek (Kopidlno): "Obecně mohu říci, že jsme vcelku spokojeni s výkony rozhodčích. Dělají chyby přirozeně stejně tak, jako je dělají hráči, trenéři nebo kdokoli jiný. Proto nechci jmenovat konkrétní osoby. Na hřiště určitě nepatří úmyslné poškození některého z týmů a s tím jsme se myslím nesetkali."
Miroslav Lebeda mladší: " Těžko se mi hodnotí kvalitní rozhodčí. Protože v jednom zápase jsou rozhodčí schopni podat super výkon, ale když dojde jaksi k nějakému"procinknutí", budu psát opak. Každopádně sudí Linhart a Franěk by neměli pískat snad ani přípravku, protože toto řemeslo prostě neumí. Navíc mne zklamal i výkon mladého Čožíka. Na svůj věk to taky umí pěkně "zařídit". Kvalitní výkon podal na podzim Liebisch, Šmolka, a i když nás myslím na podzim nepískal, tak pan Jehlička, ten byl vždy objektivní."
Jaroslav Havlina: "Rozhodčí v 1.B třídě pískají tak, jaká je úroveň soutěže. Většinou docela dobře. Co mne nejvíce mrzí je to, že hráči jim to svým chováním na hřišti vůbec neulehčují. Kdyby se soustředili na svůj výkon, ubylo by rozhodčím hodně práce, viděli bychom kvalitnější fotbal. Vadí mi ale, když je rozhodčí arogantní a alibistický. Chyby dělá každý. I rozhodčí. Může se za svou chybu také omluvit, místo toho žluté a červné karty za oprávněnou kritiku ..., někdy by to atmosféru na hřišti odlehčilo, vždyť to má být zábava.A alibismus v tom smyslu, že mi po zápase pomezní řekne, že byla penalta, ruka nebo faul , ale že to nemával, protože mladému rozhodčímu nechtěl "sahat" do zápasu ??. To rozhodně není dobře. Mávám, co vidím a je to. Proberu to s ním po zápase, nic se neděje. Rozhodně by všem prospělo, kdyby ukázali aktéři utkání větší vzájemný respekt, někdy je to moc vyhrocené a pak se dostáváme k takovým "výjevům", které nejsou slučitelné se sportováním. Jinak bych nechtěl nikoho jmenovitě vyzdvihovat ani zatracovat. Osobně s nikým problém nemám."

 

Pokud se podíváte na další týmy, který klub Vás ve vzájemném utkání fotbalově zaujal ?

Radek Kotyk: "SK Miletín a Kopidlno."
Václav Šimůnek (Kopidlno): "Pokud bych měl jmenovat výkon týmu, který mně zaujal nejvíce, tak bych vyzdvihl nováčka soutěže z Miletína, který hned v prvním utkání sezóny na našem hřišti předvedl sympatický a velmi kvalitní výkon a myslím, že jsme vyhráli tak trochu se štěstím."
Miroslav Lebeda mladší: "Zaujal mne tým Nového Města, který rozhodně těží z kvalitní práce s mládeží. Dle mého to byl nejfotbalovější tým, proti kterému jsme hráli. Jinak jsou všechny ostatní týmy podobné. Velmi kvalitně se u nás prezentoval tým Mladých Buků, který je ale v tabulce nepochopitelně za námi."
Jaroslav Havlina: "Neviděl jsem zápas s Bílou Třemešnou takže určitě Baník Žacléř, výsledek 0:6 hovoří za vše."

Jaký námět byste případně měl pro Královéhradecký KFS z hlediska organizace této druhé nejvyšší krajské soutěže dospělých ?

Radek Kotyk: "Vývoj možných variant sledujeme, vždycky se najde někdo nespokojený. Z ekonomických důvodů bychom se rádi zbavili dalekých cest do Sobotky, Libáně, Kopidlna, na druhou stranu zpáteční cesty z delších zájezdů mají také své kouzlo."
Václav Šimůnek: "Náš klub oceňuje snahu KFS na zatraktivnění soutěží a podporuje myšlenku nového herního systému. Přineslo by to více atraktivních utkání pro všechny účastníky."
Miroslav Lebeda mladší: "Nově připravovaný systém plně podporuji, hlavně z hlediska financí."
Jaroslav Havlina: "Osobně bych žádné změny nedělal, pro mne je současný model soutěže vyhovující."

Ilustrační foto.

A ještě hodnocení trenéra Tatranu Hostinné Daniela Ulvra po utkání v Nové Pace, kde na zdejší umělé trávě hostila jeho svěřence Stará Paka ..
Daniel Ulvr, trenér Hostinného: „K utkání se nemá cenu vyjadřovat. To, co se dělo na hřišti, jsem 30 let, co jsem u fotbalu, nezažil. Stěžovat si ale nebudeme, vše jsme popsali v zápise o utkání, delegát to viděl. Vítězství soupeře je zcela nezasloužené, i v osmi jsme byli lídrovi tabulky vyrovnaným sokem. Jsem nadšený z přístupu hráčů, kteří se k vývoji utkání hrdě postavili."

 



 


Vytvořeno: 22.12.2012
redakce


Web fotbal v kraji
Sociální sítě
Kalendář akcí<
« 04 / 2024 »
PoÚtStČtSoNe
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930


AKTUALITY


Ke stažení

Úřední hodiny
Úřední hodiny sekretariátu KFS
úterý - 8:00 - 16:00
čtvrtek - 8:00 - 17:00

Informace