Vyberte soutěž

Fotografie týdne
Nadační fond
Oficiální zprávy KFS
Adresáře KFS
Stránky OFS
Administrace

JAKO 1. A TŘÍDA: Nepolisy doma zabraly a vysoko vyhrály. Na čele je znovu rezerva Náchoda


Datum akce: 30.11.-0001

Sedmé kolo má za sebou druhá nejvyšší krajská soutěž mužů. Po něm se na pozici lídra posunul díky skóre Náchod B, který dokázal napravit minulou porážku na Novém Hradci Králové a tentokrát doma jasně přehrál Týniště nad Orlicí 5:1.

První poločas skončil nejtěsnějším vedením Náchodských v poměru 1:0. Ve druhém dějství si domácí vypracovali dvougólový náskok, na který dokázalo Týniště odpovědět snížením na 2:1. Potom ale Náchodští třemi brankami utkání rozhodli. 

Vedoucí mužstva Náchoda Zdeněk Chládek byl na tým pyšný. „Podali jsme výborný výkon. Škoda neproměněných šancí v prvním poločase. S přehledem utkání odřídila trojice rozhodčích.“

Trenér Týniště nad Orlicí po zápase litoval zbytečných chyb svých svěřenců. „Kvalitnímu soupeři jsme zápas usnadnili hrubými chybami, a když nám po snížení na stav 2:1 svitla naděje, tak nám soupeř během patnácti minut vsítil tři góly a bylo po zápase.“  

Dosavadní příjemné překvapení soutěže, nováček z Hostinného, pokračuje ve sbírání bodů. Po minulém těsném vítězství s Nepolisy (3:2) si tentokrát připsal cennou výhru v Roudnici. Branky padaly až v poslední patnáctiminutovce duelu. Nejprve vstřelil úvodní branku v 76. minutě hostující Jakoubek a v 87. minutě dal svému týmu dvougólový náskok R. Polák. Domácí pak v první minutě nastavení pouze snížili na konečných 1:2 ze svého pohledu.

„Naše střelecké trápení pokračuje. Opticky máme více ze hry, držíme míč, ale ve finální fázi si nejsme schopni vyhovět a gólově zakončit. S postupem času nám ubývaly síly a soupeř nacházel okénka v naší otevřené obraně. Hostinné si přijelo pro bod a odváží si tři. My se musíme semknout a přivézt nějaké body z dvou venkovních zápasů, které nás teď čekají,“ hodnotil zápas Zdeněk Mikan, asistent trenéra Roudnice. 

„Utkání dvou rozdílných poločasů. Ten první jsme prospali, ale domácí toho nedokázali využít. Po změně stran jsme přidali na důrazu a bojovnosti a v závěru utkání dvakrát gólově udeřili. Domácím se podařilo snížit až v nastaveném čase. Chválím celé mužstvo, takto se venku bojuje o body. Výborně zvládla utkání také trojice rozhodčích,“ komentoval vítězné utkání Zdeněk Macháček, vedoucí Hostinného. 

Třetí místo v tabulce i přes prohru udržel Nový Hradec Králové, který po cenném domácím vítězství s Náchodem B nyní cestoval do Vrchlabí. Jenže svěřenci Ondřeje Koláře zde narazili. Domácí potvrdili svůj výsledkový i herní vzestup čtyřmi brankami a po nevydařeném úvodu soutěže poskočili po výhře 4:0 již na sedmé místo. 

„V tomto zápase jsme měli respekt ze soupeře, který okupoval první příčku tabulky. Náš mladý tým doplněný ještě o starší dorostence se toho ale nezalekl. Hosté měli několik dobrých šancí ke skórování, ale našim hráčům se dařilo tyto šance eliminovat a díky tomu jsme zaslouženě podrželi body doma,“ radoval se z výhry vrchlabský trenér David Votoček.   

„Náš alibistický fotbal nemohl na lehkonohé domácí stačit. Mohli jsme působit fotbalovým dojmem, ale domácí nás předčili v jednoduchosti a přímočarosti. Skóre pro nás může být kruté, ale zcela zasloužené. Musíme si uvědomit, že bez bojovnosti a ochoty udělat krok navíc, nemůžeme jen s fotbalovou kvalitou slavit úspěch. Doufám, že nás tento výsledek vrátí zpět na zem a začneme se opět prezentovat jako tým, což je klíč k dobrým výsledkům,“ řekl trenér Nového Hradce Králové Ondřej Kolář. 

Přední celek tabulky 1. A třídy z hradecké Třebše hostil tým z opačného konce tabulky, Lokomotivu Hradec Králové, a měl splnit roli favorita. Jenomže opak byl pravdou. Hosté po bojovném výkonu získali tři body výhrou 2:1, když obě branky Lokomotivy vsítil Tuček. 

„Narazili jsme na velmi nepříjemného soupeře, který ač hrající na pohled antifotbal dokázal eliminovat naší kombinační hru a z minima vytěžit maximum. Hra se odehrávala převážně na polovině soupeře, ale ten měl přesto o tři vyložené šance více. A o penaltě škoda slov. Dokud nezvládneme takovéto zápasy, je neradno vznášeti se v oblacích,“ řekl s pokorou Vlastimil Krykorka, vedoucí Třebše. 

Hostující Michal Sobotka svůj tým samozřejmě chválil. „Vybojovali jsme tři body nesmírnou obětavostí. Domácí tým byl lepší, ale my jsme ze tří brejků dva proměnili a díky tomu zvítězili.“

Na aktuálně poslední místo spadla Bílá Třemešná, která se v tomto kole představila v Horním Starém Městě, kde jí čekala rezerva Trutnova. Po prvním poločase, jenž skončil 2:1 pro domácí, padaly ve druhém dějství branky pouze do sítě hostů a Trutnov nakonec vyhrál jasně 6:1.

„Viděli jsme divácky velmi atraktivní utkání, k jehož kvalitě přispěla obě mužstva. Na začátku zápasu si hosté vytvořili několik příležitostí, z nichž se jim jednu podařilo využít. Poté jsme iniciativu převzali my a skrze dva pokutové kopy stav utkání otočili. Po změně stran přišlo několik situací, po kterých se hosté věnovali spíše rozhodčím než samotné hře, čehož jsme využili a vstřelili tři rychlé branky. Poté se zápas už jen dohrával. Děkujeme všem klukům za přístup a předvedenou hru,“ znělo po utkání z úst realizačního týmu Trutnova. 

„I přesto, že jsme dali vedoucí gól, odjeli jsme s výpraskem. Další lekce z produktivity. Ve středu hřiště sice udržíme krok, ale ve vápnech hrajeme prachbídně,“ litoval trenér Bílé Třemešné Zbyněk Šturma. 

V Černilově se hrálo utkání, ve kterém potřebovala obě mužstva bodovat. Soupeřem domácích byly Třebechovice. V utkání padla jediná branka, v 69. minutě rozhodl i zisku důležitých třech bodů pro svůj tým černilovský Matoušek. 

„Domácí hráči se po vlažném začátku pomalu dostali do tempa a vytvořili si několik zajímavých příležitostí, které bohužel gólem neskončily. Ve druhém poločase se hrálo jen na jednu branku, kde se v 69. minutě ujali domácí vedení. Bohužel, tak jako již několikrát v minulosti, jsme po vedoucí brance přestali hrát a hosté se dostali do pár zajímavých šancí. Vítězství jsme ale už nepustili a zaslouženě zůstaly tři body doma. Velmi slušně a s přehledem zvládla utkání i trojice rozhodčích,“ řekl po duelu Jaroslav Pokrupa, předseda Černilova. 

„Utkání jsme odehráli v kombinované sestavě a nebyli schopni čelit domácímu tlaku. Černilov vstřelil gól až v 69. minutě. Poté jsme hru otevřeli a nějaké šance si vytvořili, ovšem bez gólového efektu. A tak utkání skončilo 1:0 pro domácí,“ sdělil k zápasu vedoucí Třebechovic Karel Bíl. 

O velice potřebné body usilovaly v domácím utkání Nepolisy, které přivítaly Úpici. Branky padaly až po změně stran a všechny do sítě Úpice. Domácí nakonec svému soupeři nasázeli pět gólů a po jasném vítězství slavili kýžený plný bodový zisk, který je posunul, byť jen o skóre, z úplného dna tabulky. 

„V prvním poločase jsme neviděli nijak převratný fotbal, my jsme se soustředili hlavně na nulu a byla z nás cítit odpovědnost za případný neúspěch. Ve druhé půli nám pomohlo štěstí, které jsme doposud v soutěži tak postrádali. Poté hosté hru otevřeli a nám se tak parádně vydařilo krásné podzimní odpoledne. Soupeř z Úpice tak místo očekávaných tří bodů odjel s úctyhodným debaklem,“ glosoval utkání vedoucí týmu Nepolis Milan Havlík. 

„Předvedli jsme něco, co by nestačilo ani na okresní soutěž. Domácím stačilo k hladkému vítězství opravdu málo. Doufám, že to našim hráčům postačí k probuzení a v příštích zápasech předvedou zcela odlišný výkon. Domácím gratuluji k vítězství,“ sdělil zklamaně trenér Úpice Radek Kaplan. 

O další překvapení se postarala Sobotka, jenž dokázala i přes počáteční problémy se sestavou vyhrát v Kunčicích. Domácí předvedli vlažný výkon a navíc obdrželi červenou kartu. Sobotečtí si po výhře 4:2 připsali velice cenné tři body. 

„Do utkání jsme šli s tím, že výhra přijde sama, a to se nevyplácí. Hosté nás trestali po našich chybách a dali tři branky. My jsme začali hrát až za stavu 0:3 a o desíti hráčích, ale to už bylo pozdě. Bylo znát, že v sestavě chyběli čtyři hráči základní sestavy z Bílé Třemešné,“ hodnotil duel Zdeněk Šulc, sekretář Kunčic. 

Ladislav Štrobl, trenér Sobotky, si plného bodového zisku ze hřiště silného soupeře velmi váží. „Při odjezdu do Kunčic jsme měli problém poskládat alespoň jedenáct hráčů. S trochou nadsázky jsme posbírali, co má ruce a nohy a naší ambicí bylo neudělat si hlavně ostudu. V utkání jsme se nikam netlačili. Čekali jsme na chyby domácích, a ty co přišly, jsme dokázali potrestat. Měli jsme několik dalších brejkových šancí, které jsme trestuhodně zahodili. I tak jsme si ale z Kunčic přivezli vybojované a cenné tři body.“

Po sedmém dějství vévodí tabulce Náchod B s patnácti body. Jen o skóre horší je Hostinné. Třetí příčku pak drží s jednobodovým odstupem Nový Hradec Králové. Na opačném konci tabulky je situace rovněž vyrovnaná. Poslední Bílá Třemešná a předposlední Nepolisy mají po šesti bodech, nad nimi jsou dva sedmibodové týmy – Týniště nad Orlicí a Třebechovice. 


Vytvořeno: 27.9.2016


Web fotbal v kraji
Sociální sítě
Kalendář akcí<
« 04 / 2024 »
PoÚtStČtSoNe
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930


AKTUALITY


Ke stažení

Úřední hodiny
Úřední hodiny sekretariátu KFS
úterý - 8:00 - 16:00
čtvrtek - 8:00 - 17:00

Informace