Vyberte soutěž

Fotografie týdne
Nadační fond
Oficiální zprávy KFS
Adresáře KFS
Stránky OFS
Administrace

V 1. B třídě se dokončila první polovina jara, Dolní Kalná ve hře o trůny zdecimovala Valdice, Zdelov veze tři body z Ohnišova, v Hronově řádil dorostenec Václavek


Datum akce: 30.11.-0001


 

O co se na jaře také hraje?  

Především se hraje o "personální" podobu 1. B třídy v soutěžním ročníku 2016/2017, ta se vrací do modelu dvou skupin po 14 týmech. To se týká především skupin G a H, kde se hraje o setrvání v krajské soutěži. Ve finálových skupinách obdrží první tři týmy malé finanční bonusy.

Do jarních skupin si týmy zajistily jako výchozí stav polovinu bodového zisku z podzimu. V příštím soutěžním ročníku bude tedy v 1. B třídě startovat 28 týmů ve dvou skupinách, což při pěti postupujících z okresních přeborů znamená zřejmě sestup minimálně 8 týmů. Ve skupinách o sestup to znamená, že se týmy musí minimálně umístit na prvních čtyřech příčkách za předpokladu, že sestupy z divizních soutěží dopadnou pro náš kraj nejlépe jak mohou. 

I v posledním jarním dějství v tomto modelu 1. B tříd se odehrává penaltový rozstřel v utkáních, které v řádné hrací době skončí nerozhodně, vítěz rozstřelu bere bod navíc.

 

 

JAKO 1.B TŘÍDA skupina E (VÝSLEDKY)         

VEDOUCÍ TRIO BODOVALO NAPLNO, V ČELE STÁLE JIČÍN

Skupina E JAKO 1. B třídy má i po 7. jarním kole v čele stále dvojici Jičína B a Tatranu Hostinné. Vedoucí duo sleduje s tříbodovým odstupem hradecká Lokomotiva. Všechny tři týmy bodovaly naplno.

Už ve 14 hodin začalo v Horním Starém Městě za řízení zkušeného Františka Jehličky utkání Trutnova C s hradeckou Lokomotivou. Trenér hostů Tomáš Chlumecký hodně spoléhá na střelce Aleše Hůlku a právem - právě on byl autorem vedoucí branky hostů v 35. minutě. Ve druhém poločase zvýšil Marek Zvolánek na 2:0 pro Lokomotivu, domácí zápas ještě zdramatizovali díky "vlastenci" Ladislava Svatoně v 75. minutě. Výhra 2:1 drží Lokomotivu na dostřel dua Hostinné-Jičín B. Zápasu přihlíželo 60 diváků.
Výkon hostů ocenil i trutnovský trenér Jaroslav Votoček: "Dnes jsme se utkali s nejfotbalovějším týmem v jarní části. Hosté se prezentovali rychlým přechodem do útočné fáze a naši hráči s tím měli problémy. I když nám to na jaře moc nejde, tedy zatím, tak jsme dnes bojovali a hosté se do konce utkání strachovali o výsledek. A to jsme utkání dohrávali se šesti mladíky. Nezbývá než doufat, že nám druhá polovina utkání vyjde lépe."

Poslední mužstvo tabulky Čechie Hlušice si vyměnilo pořadatelství s Předměřicemi a zajíždělo na pažit Slavoje. A překvapení bylo na světě, Čechie vyhrála 2:1 a dotáhla se bodově na Rudník.
Jak se to sběhlo? Po bezbrankovém poločase dal první gól zápasu domácí Jaroslav Hlavatý v 65. minutě, o tři minuty později však srovnal Matěj Holman. Povoláním záložník, nyní brankář Jaroslav Trejbal, hájící branku Hlušic už neinkasoval a v 82. minutě Jakub Špaček vystřelil hostům tři body. To vše sledovalo 70 diváků a s píšťalkou vedl zápas Vít Zlámal.
Jaromír Průcha: " Do sestavy se nám vrátil Pavel Průcha a bylo to znát. Hráči tentokrát táhli za jeden provaz a šli za svým cílem něco v tomto utkání vybojovat. Předměřice měly více šancí a  byly i více na míči, ale srdce a vůle byla z naší strany na rozdávání. Nakonec se tedy zrodilo pro mnohé překvapivé vítězství Hlušic. Výborně zachytal brankář Trejbal, ale pochválit musím celé mužstvo."

Rudník doma opět nebodoval, vedoucí béčko Jičína si opět odváží body z cizí půdy za výhru 3:2. Svěřenci kouče Romana Mikoláška naprosto nečekaně čeří vody této skupiny o postup. V 10. minutě skóroval domácí Pavel Knap a domácí fandové byli spokojeni až do 41. minuty, kdy na poločasových 1:1 srovnal Radek Pluhař. Pavel Knap se opět pokusil o radost domácích barev, v 70. minutě upravil na 2:1, ale o tři minuty nato Lukáš Janda srovnal na 2:2. Probíhala 80. minuta zápasu a Petr Horáček byl na konci akce, která znamenala třetí branku fotbalistů Jičína. Zápas řídil před 60 diváky Lukáš Nožka.
Slova Pavla Cermana: "Vyrovnané utkání, které rozhodl individuální výkon hostujícího útočníka. Branky jak přes kopírák - zbytečná ztráta balonu ve středu hřiště, průnik Horáčka a gól. Určitě ale pochvala pro naše mužstvo za snahu i kvalitní útočnou fázi."

Hostinné si pozvalo k Labi Malšovice a zvládlo tento duel opět velmi dobře. Už za šest minut vidělo 75 diváků dva góly v hostující síti, trefili se ve 4. minutě Jakoubek v 6. minutě Šmucer. Domácí snajpr Martin Jakoubek poté ve 24. minutě dal na 3:0 a zápas byl prakticky rozhodnut. V 65. minutě ho sice zdramatizoval korekcí malšovický Dušánek, ale Luboš Horák v 80. minutě rozhodl o výhře Tatranu v podobě výsledku 4:1. Nad pravidly v Hostinném bděl sudí Filip Svoboda. 
Komentář hostujícího trenéra Bohumila Kruckého: "V prvním poločase jsme soupeři vůbec nestačili a zaslouženě jsme 3:0 prohrávali. Ve druhém poločase jsme hráli o desíti a paradoxně jsme se domácím vyrovnali. Výsledek 1:1 tomu nasvědčuje. Bohužel se hraje celý zápas a tak jsme zaslouženě prohráli. Soupeři gratuluji k vítězství."

HVĚZDA KOLA :
Petr Horáček (Jičín B) - byl ústřední postavou zápasu Rudník - Jičín B a pochválili ho oba trenéři soupeřů. Pohyboval se u všech branek Jičína a svůj oslabený tým táhl ke konečnému vítězství.

UDÁLOST KOLA :
Po delším půstu se do sestavy Hlušic vrátil Pavel Průcha a Čechie získala druhou výhru na jaře a to ještě na půdě soupeře v Předměřicích.

VÝROK KOLA :
Jaromír Průcha, vedoucí SK Čechie Hlušice: "Předměřice měly více šancí a  byly i více na míči, ale srdce a vůle byla z naší strany na rozdávání."


NÁVŠTĚVA KOLA :
Nic moc - nejvíce diváků přišlo očekávaně do Hostinného, ale bylo jich jen 75. Krásná sobota zřejmě lákala jinam.

DIVÁCKÁ HITPARÁDA PO 21. ODEHRANÉM KOLE (ve 21. kole celkem přišlo 265 fanoušků, průměr na utkání 66, od počátku sezóny tedy celkem 6 876 diváků, celkový průměr na utkání 81)

Hostinné - 1506 diváků (průměr 150 diváků na zápas)                                           Lokomotiva HK - 982 diváků (průměr 89 diváků na zápas)                                   SK Hlušice - 962 diváků (průměr na zápas 106 diváků)                                           Rudník - 952 diváků (průměr na zápas 86 diváků)                                                  Předměřice - 945 diváků (průměr 78 diváků na zápas)                                            Trutnov C - 661 diváků (průměr 66 diváků na zápas)                                              Jičín B - 615 diváků (průměr 61 diváků na zápas)                                               Malšovice - 595 diváků (průměr 54 diváků na zápas)                                         

KANONÝŘI SOUTĚŽE PO 21. ODEHRANÉM KOLE :
20 - Jakoubek (Hostinné),
15 - P. Horáček (Jičín B),
14 -
M. Batelka (Hlušice), Zvolánek (Lokomotiva),

11 - Dušánek (Malšovice),
9 -
Jareš (Malšovice), Víšek (Rudník), Soumar (Hlušice),
8 - Pluhař (Jičín B), Knap (Rudník),
7 - Frank (Předměřice),

6 - R. Polák (Hostinné), Strakatý (Předměřice), Zeman (Rudník), 
5 - Rodr (Hostinné), T. Haken (Jičín B), A. Hůlka (Lokomotiva), Brokeš (Malšovice), Voborník, Pekáč (Předměřice), Řehůřek, Chvalina (Trutnov C),     
4 - M. Jeník, Vacek (Jičín B), Bezvoda, Hlavatý (Předměřice), Z. Doubic (Trutnov C), Kučeravý (Rudník), Mar. Kohout, Svěcený (Hlušice),
3 - Valeš, Šmucer, L. Horák, vlastní (Hostinné), Nálevka, M. Mezsároš (Jičín B), Valc, T. Franc (Malšovice), Jiří Javůrek, Šubrt, D. Denk (Lokomotiva), Zákravský, Tůma, Kárník (Trutnov C), Špaček (Hlušice),
2 - Kracík, T. Maličký, Filcsák (Hostinné), Řeháček, Voldán, Klaban, Bucek, Janda (Jičín B),  Borovský, Schejbal, Odehnal, Vodák, vlastní (Lokomotiva), Rejha (Malšovice), Šmarda (Předměřice), M. Kulda, Šimočko, Hodbod, vlastní (Trutnov C), Horešovský, Čáp (Rudník), Kyral, Pav. Průcha (Hlušice),
1 - Petružálek, Brož, Slavík, Lorenz, Nossek (Hostinné), Míka, Veg, Čeřovský, Malý, Mikolášek, Šaroun (Jičín B), Rosulek, Svatoň, Dostál, Karabinoš (Lokomotiva), Papík, Groh, Luňák, Libřický, Lemon, Horký (Malšovice), E. Bareš, J. Bareš, Mindek, Ponikelský, Paizker (Předměřice), Vomočil, Švorc, Rada, Kučera, Klossowski, Šulitka, Kancok, R. Horáček, Jirka (Trutnov C), Eftlaiš, Hloušek, Prívara (Rudník), J. Batelka, Šimůnek, Holman (Hlušice), chybí střelec Rudníku v zápase s Tatranem Hostinné




JAKO 1.B TŘÍDA skupina F (VÝSLEDKY

DOUDLEBY SE PO SOBOTĚ OPĚT DOTÁHLY NA NÁCHOD

Sobotní duel přinesl radost do doudlebské kabiny, domácí fotbalisté dokázali zdolat rezervu Dvora Králové.

Velešov Doudleby ztrácel po sobotě na vedoucí Náchod jeden bod, samozřejmě lídr tabulky měl nedělní zápas k dobru. Sto a jeden divák byl uveden v zápise rozhodčího Lukáše Janaty, který zápas vedl. Domácím vystřelil výhru 2:0 dvěma trefami Jakub Šrámek ve 2. a 28. minutě. Po přestávce se ho již nikomu nepodařilo napodobit.
K zápasu se vyjádřil trenér hostů Čeněk Celler: "Utkání jsme prohráli dvěma polovlastenci. Sice jsme měli více ze hry a v prvním poločasu si vytvořili i brankové příležitosti, ale realizace opět nulová. Ve druhé půli opět převaha, ale branky opět chyběly. Domácí ještě před koncem nastřelili břevno. Jinak slušně vedený duel oběma družstvy."

V Náchodě se v neděli od 17:00 představilo v derby zápase Velké Poříčí. Byl to zápas ve znamení trojek, tři pokutové kopy, výsledek 3:3. Poločas skončil 1:1 (Plšek - Dobýval), po přestávce měli náchodští fotbalisté za stavu 1:3 pro hosty výhodu dvou penalt, obě proměnil Poláček. Za Poříčí se opět trefil Dobýval a penaltu na 1:3 úspěšně realizoval Jan Hubka. V rozstřelu po zápase bylo lepší náchodské béčko v poměru 4:3 a udrželo si tříbodový náskok v čele tabulky.
Komentář vedoucího Velkého Poříčí Hurdálka: "Od úvodu utkání si domácí vytvořili územní převahu. Hosté vycházeli ze zajištěné obrany s pokusy o rychlé brejky. V 18. minutě šli domácí do vedení, ale domácí vyrovnali Dobývalem. V druhé části se hosté ujali vedení 1:3. Domácí svoji převahu díky dvěma penaltám využili vyrovnáním na konečných 3:3."
Před 132 fanoušky se v roli rozhodčího představil Jaromír Styblík.

Další derby, tentokrát rychnovského okresu, se v neděli hrálo v Albrechticích, kde domácí uvítali nováčka ze Solnice. V dresu domácích řádili dva hráči, David Hořínek dal tři branky, Pavel Zeman dvě. Zápas vedl s píšťalkou před 120 diváky Adam Jiříček, který uznal dvě branky i hostům - dali je Olejarcz a Drašnar. Konečným skóre 5:2 se Albrechtice vyhouply na 5. místo tabulky.
Rostislav Kchop, trenér Albrechtic: "Ve dvanácti lidech (tak, jak jsme si již zvykli..) se nám povedlo získat všechny body. Fotbalově to však žádná hitparáda nebyla a druhý poločas jsme byli chvílemi na ručník... spousta chyb. V závěru jsme však byli šťastnější. Za zmínku stojí, že o všech 5 gólů se postarali švagři Zeman a Hořínek. Mladý rozhodčí spolu s asistenty zápas zvládl s přehledem."
Tím mladým rozhodčím byl Adam Jiříček a zápas vidělo 150 fanoušků.

Spartak Opočno si pozval na své hřiště tým Černíkovic, nedělní zápas měl výkop v 17:00. V 24. minutě opočenský Škrabal poslal domácí Spartak do vedení 1:0, které navýšil po přestávce Lukáš Jelen v 59. minutě. V 64. minutě David Hanuš snížil na konečných 2:1.
Jan Jánský, trenér Opočna: "Naše vítězství bylo zcela zasloužené a škoda několika naších vyložených brankových příležitostí. Skóre mohlo být mnohem příznivější v náš prospěch."
Zápas řídil Jakub Smrček před 100 diváky.

HVĚZDA KOLA :
David Hořínek (Albrechtice n. O.) - třemi góly rozradostnil domácí diváky a hodně se zasloužil o výhru svého týmu 5:2.

UDÁLOST KOLA :
Náchod B doma ztratil, v derby prohrával s Velkým Poříčím 1:3 a remízu 3:3 zachránil poté dvěma pokutovými kopy, které proměnil Poláček.

VÝROK KOLA :
Rostislav Kchop, trenér Albrechtic: "Za zmínku stojí, že o všech 5 gólů se postarali švagři Zeman a Hořínek." Za zmínku stojí i to, že Pavel Zeman dal své branky v první a v devadesáté minutě a doslova ohraničil zápas.


NÁVŠTĚVA KOLA :
Byla v Albrechticích nad Orlicí - přišlo 150 diváků.

KANONÝŘI SOUTĚŽE PO 21. ODEHRANÉM KOLE :
25 - Plšek (Náchod B),
18 - Hořínek (Albrechtice),
17 - L. Jelen (Opočno),D. Hanuš (Černíkovice),
15 -
Dobýval (Velké Poříčí),

14 - Vaněček (Náchod B),
13 - Poláček (Náchod B), Ma. Kráčmer (Doudleby), 

12 - Zaňka (Solnice), 
11 - Marks, J. Vaníček (Dvůr Králové B),

10 - Voldán (Dvůr Králové B),
Pinkas (Albrechtice),
9 - T. Přibyl (Opočno), 

7 - Vlček (Náchod B), M. Otradovský (Dvůr Králové B), Závada (Velké Poříčí), Z. Schod (Solnice),
6 - Říha (Náchod B), Vágner, V. Hák (Dvůr Králové B), Hudousek (Doudleby), Sršeň (Albrechtice),
5 - Vondřejc, Reichl (Opočno), Hovorka (Solnice), Jak. Novák, Mi. Vít (Velké Poříčí), Stodůlka (Černíkovice), Velíšek (Albrechtice), Jak. Šrámek (Doudleby),
4 - J. Hanuš, Stieber (Černíkovice), Pfeifer, Školník (Opočno), Kuhn (Dvůr Králové B),
3 - Pípek, J. Vejprava, T. Vejprava (Náchod B), Řežábek, Samler, Mertlík (Dvůr Králové B), Zelený, Kuneš, Hanzl (Velké Poříčí), Kopsa (Doudleby), Mńuk, Handa (Černíkovice), Rýznar (Solnice), Zeman (Albrechtice),
2 - Akpem Ayikien, Peremene Gidion, vlastní (Náchod B), Rejl, Teuber, Vitebský (Dvůr Králové B), P. Musil, Škrabal, vlastní (Opočno), Stříbrný, Hubka (Velké Poříčí), Kadavý, T. Kubec, J. Kubec, Gajda, Olejarcz (Solnice), Dudek, Mat. Mazura (Doudleby), Řehák, Duha, Jaroš (Albrechtice),

1 - Král, Kromholz, Hanel, Vrabec, Scharfer, Petr, Punar (Náchod B), Jákl, Kasan, Pícha, Volf, Matula (Dvůr Králové B), Šnajdr, Čtvrtečka (Opočno), Kaněra, Flaška, Lanta, Hurdálek (Velké Poříčí), Camara Morlaye, Drašnar, Mertlík, Hartman, Bocek, Drašnar (Solnice), Plachetka, Lyer, Kudláček, Kotyza, T. Mazura, Krmaš, Mar. Mazura, Souček (Doudleby), Kučera, Vrba, Ji. Holoubek, Jedlinský (Černíkovice),

DIVÁCKÁ HITPARÁDA PO 21. ODEHRANÉM KOLE (celkem přišlo v 21. kole 483 fanoušků ve čtyřech duelech, průměr na utkání 120, od počátku podzimní sezóny tedy celkem 9 489 diváků, celkový průměr na utkání 114, chybí zápas Náchod B - Dvůr Králové B, který se nesehrál a byl kontumován)

Albrechtice n. O. - 1960 diváků (průměr 163 diváků na zápas)                                Černíkovice - 1690 diváků (průměr na zápas 153 diváků)                                       Velké Poříčí - 1350 diváků (průměr 122 diváků na zápas)                                       Doudleby n. O.- 1042 diváků (průměr 94 diváků na zápas)                                     Solnice - 953 diváků (průměr na zápas 95 diváků)                                                  Dvůr Králové B - 943 diváků (průměr na zápas 85 diváků)                                      FK Náchod B - 902 diváků (průměr na zápas 90 diváků)                                       Opočno - 740 diváků (průměr na zápas 74 diváků)     
                



JAKO 1.B TŘÍDA skupina G (VÝSLEDKY)      

EXHIBICE V DOLNÍ KALNÉ, KOPIDLNO ZTRATILO V KUNČICÍCH

Skupina G JAKO 1. B třídy měla na programu v sobotu další tři důležitá utkání. Očekávala se bitva o první místo, ale v Dolní Kalné domácí fotbalisté poslali do sítě vedoucích Valdic sedm míčů a jejich fanoušci byli nadšeni.

Výsledek 7:1 v duelu dvou vedoucích týmů tabulky asi nikdo nečekal, Valdice přijely do dolnokalenského areálu v roli lídra tabulky. Na zápas bylo zvědavo 150 fanoušků. Ti viděli do poločasu dva góly, které vstřelili v 28. minutě Tomáš Jiřička a v 35. minutě Ladislav Dědek. Po přestávce se však s brankami doslova roztrhl pytel. Mezi 50-56. minutou se trefili domácí Tauchman, Ježek a opět Tomáš Jiřička, na 5:1 korigoval valdický Vilímek. Kalné to ovšem ještě nestačilo a v 80. minutě kapitán Zdeněk Tauchman dal na 6:1 a penalta Jaroslava Jiřičky v 90. minutě vše dovršila. Dolní Kalná jde opět do čela tabulky. Pět žlutých karet, z toho čtyři pro Valdice, vytáhl z kapsičky rozhodčí Lubomír Bečvář.
Komentář z domácí kabiny přišel od trenéra Tomáše Navrátila: "Za nádherného počasí, na výborně připraveném pažitu a ve skvělé divácké kulise vyhráli zaslouženě domácí borci, Vyjma úvodní desetiminutovky měli kalenští výraznou převahu, šance a hlavně stříleli branky. Parádní ofenzivní výkon ve všech řadách, excelentní výkon Tomáše Jiřičky, na takovýto fotbal lidi chodí. Ocenil bych perfektní hostující fanoušky, skvělé rozhodčí a objektivnost hostujících hráčů i jejich funkcionářů. Oslava fotbalu!"

Bez branek se nakonec rozešli soupeři v duelu Kunčice nad Labem - Kopidlno. Sudí Vlastislav Kiezler žádnou branku uznat nemusel, udělil pět ŽK a ta šestá znamenala zároveň červenou pro domácího Miroslava Punnera ve 40. minutě. Oslabení však před 80 diváky domácí zvládli a penalty se staly jejich kořistí v poměru 4:2.
Jan Jelínek, trenér Kunčic, viděl utkání takto: "Vinou zranění jsme nastoupili se slepenou sestavou. V první půli se hlavně diskutovalo s rozhodčím a hrálo mezi vápny, kde probíhaly souboje s mnoha fauly – někdy zbytečnými, což „odnesl“ ve 40. minutě Punner červenou kartou. Výjimkou byla nastřelená tyč M. Kracíka. Druhý poločas byl z naší strany fotbalovější. Útoky hostů končily u stopera A. Kracíka a gólmana Petráka. A když neproměnili šance hostující Berounský a domácí M. Kracík, rozhodly penalty, kde jsme byli šťastnější."

V Libáni se zrodila remíza 2:2, která je bezesporu úspěchem hostujícího Baníku Žacléř. 110 diváků bylo v šoku, protože Baník vedl v poločase 2:0 trefami Popelky v 9. minutě a Janaty v 22. minutě. Libáň stále nemohla najít cestu k zdolání soupeřovy branky, až přišla 74. minuta a Adam Sítař se trefil z penalty. Stav 1:2 vydržel jen tři minuty a na konečných 2:2 srovnal Zdeněk Pešta. Pokutové kopy se nakonec kopaly v hodně nervózní atmosféře, v 90. minutě opustil po druhé žluté kartě plochu libáňský Kalinka, žacléřský Janata dostal červenou kartu po zápase v průběhu penaltového rozstřelu, který zvládli lépe domácí v poměru 3:1, Žacléři nejsou penalty prostě dány. Plné ruce práce měl určitě sudí David Frič.
Dušan Poláček, předseda Baníku Žacléř: "Se čtyřmi dorostenci v sestavě jsme v první půli byli jasně lepší a zaslouženě vedli o dva góly. Bohužel se nám nepodařilo soupeře dorazit. Po změně stran nás domácí zatlačili, z penalty a poté vlastním gólem jsme náskok ztratili, ale měli jsme čtyři samostatné brejky, které střídající hráči Ondráško a J. Těžký neproměnili. V penaltové loterii uspěli domácí. Výborný výkon podal na kraji obrany Martin Těžký. K incidentu mezi hráčem Janatou a provokatérem domácích se snad nemá cenu ani vyjadřovat."

Derby Pocidlinska se odehrálo v neděli od 17:00 v Chlumci nad Cidlinou. Byli jsme zvědavi, jak se tentokrát rozcvičovali svěřenci kouče Libora Tobiška, domácí určitě toužili svého soupeře přeskočit.
Miroslav Kučera potěšil návštěvu 135 diváků vedoucím gólem Chlumce a stavem 1:0 skončil poločas. V 48. minutě Pavel Janda zvýšil na 2:0, utkání dramatizoval brankou na 2:1 Tomáš Havlíček. Vše bylo rozhodnuto dvě minuty před koncem a na konečných 3:1 upravil skóre svou trefou Jiří Myška. Zápas řídil Aleš Havlík.
Jaroslav Koza, vedoucí Chlumce: "V dnešním zápase šlo o to, kdo zaujme třetí místo v tabulce. Od začátku zápasu jsme nechtěli udělat chybu a naopak chtěli dát první branku. To se nám povedlo ve 12. minutě, když se trefil Kučera. Poté byli hosté do poločasu lepším týmem. Ve druhém jsme dali v 47. minutě na 2:0 Jandou hlavou z rohu. Od této chvíle se hrálo nahoru a dolů. My jsme měli tři čisté gólovky, ale nic z toho. V 84. minutě hosté snížili na 2:1. Nás uklidnil až Jirka Myška gólem na 3:1. U nás nejlepší Dušek a Staněk."
Utkání řídil Aleš Havlík.

HVĚZDA KOLA :
Jakub Petrák (Kunčice n. L.) - proti Kopidlnu vychytal nulu i poté, co hosté hráli více jak 50 minut přesilovku. Nakonec se dočkal i výhry v penaltovém rozstřelu.

UDÁLOST KOLA :
Jako událost kola nelze nazvat nic jiného než výhru Dolní Kalné nad Valdicemi 7:1. Připomeňme si, že SKP Valdice vedl po 6. kole tabulku s tříbodovým náskokem právě před Dolní Kalnou.

VÝROK KOLA :
Dušan Poláček, předseda Baníku Žacléř: "K incidentu mezi hráčem Janatou a provokatérem domácích se snad nemá cenu ani vyjadřovat."
Jiří Janata byl totiž vyloučen před penaltovým rozstřelem za citujeme ze zápisu "udeření rukou /dlaní/ do hlavy", hlava patřila domácímu hráči Cristianu Cristeovi.

NÁVŠTĚVA KOLA :
Přišla "pod kaštany", v Dolní Kalné fandilo 150 diváků a přijeli i ti, kteří fandili Valdicím.

DIVÁCKÁ HITPARÁDA PO 21. ODEHRANÉM KOLE (celkem přišlo 475 fanoušků, průměr na utkání 118, od počátku sezóny tedy celkem 9 304 diváků, celkový průměr na utkání 110)

FK Kopidlno - 1670 diváků (průměr na zápas 151 diváků)                                       Dolní Kalná - 1552 diváků (průměr na zápas 141 diváků)                                       Kobylice - 1316 diváků (průměr 119 diváků na zápas)                                            SKP Valdice - 1091 diváků (průměr na zápas 109 diváků)                                      Sokol Libáň - 980 diváků (průměr na zápas 98 diváků)                                        Žacléř - 973 diváků (průměr 88 diváků na zápas)                                                    FK Chlumec B - 920 diváků (průměr 92 diváků na zápas)                                     Kunčice n. L. - 797 diváků (průměr na zápas 79 diváků)                                        

KANONÝŘI SOUTĚŽE PO 21. ODEHRANÉM KOLE :
13 - Míč (Kunčice), Rejman (Valdice),
11 - T. Jiřička (Dolní Kalná),

10 - V. Kodytek (Dolní Kalná),
9 - Nový (Kobylice), Poutník (Kopidlno),
8 - Horváth (Žacléř), Najman (Dolní Kalná), Dítě (Kobylice),
7 - D. Jeřábek (Kunčice), Tauchman (Dolní Kalná), Sítař (Libáň),
6 - Repka (Valdice), Branský, Hartman, M. Kučera (Chlumec B), Havlíček (Kobylice), Havlík (Libáň),
5 -
Hnát, T. Klaban (Kopidlno), Ondráško (Žacléř), Kalenda (Valdice), Balcar (Libáň), 
4 - M. Stránský, Hampl, Bartoš, Jar. Jiřička, D. Ježek (Dolní Kalná), Krejčík (Kunčice), P. Dvořák (Kobylice), Mádle (Žacléř),
3
- Skála, vlastní (Žacléř), Klzo, Vávra (Kobylice), Kofránek, Janda (Chlumec B), Kracík, Jak. Jeřábek (Kunčice), Volšička, Zugar, Špicar (Valdice),
2 - Baše, Janata (Žacléř), Pitthard (Valdice), Tryzna (Kunčice n. L.), Pečenka, R. Brzek (Kobylice), Havelka, Dřímal, Černovský, Machačný, Berounský (Kopidlno), J. Kučera, Kycelt, Beneš, Kmínek, Myška (Chlumec B), Tu Hai Linh, Hlavatý, Pešta (Libáň), vlastní (Dolní Kalná),
1 - Smetana, Landyš, Dědek (Dolní Kalná), Kubíček, Toráč, Vočka, Vilímek (Valdice), Kotyk, Ma. Těžký, Hradecký, Kovačík, Popelka (Žacléř), Adolf, Jílek, Chlum, Krejčík (Kunčice), Zedek, L. Komárek, Dyčenko (Kopidlno), Herzog, Říha, Pšenička, Kubišta, Khol (Kobylice), Bareš, Zeman, Hubený, Tichý, Kárník, Svoboda, D. Jelínek, J. Jelínek, J. Volný, Appl (Chlumec B), Mička, Smetana, Mutzer, Valnoha, vlastní (Libáň),


JAKO 1.B TŘÍDA skupina H (VÝSLEDKY)   

ZDELOV VYHRÁL V OHNIŠOVĚ, DŮLEŽITÝ DUEL V HRONOVĚ

Zdelov pokračuje ve vítězném tažení a veze tři body z ohnišovského hřiště. Domácí po výborném začátku trochu ztratili dech a dva poslední duely prohráli.

Svěřenci Miloše Zemana mají v posledních kolech velmi dobrou formu a potvrdili ji výhrou 1:0 v Ohnišově. Hrdinou zápasu se stal Jan Novotný, který v 51. minutě vstřelil jediný gól zápasu. Před na Ohnišov nevídanou návstěvou 90 fanoušků řídil zápas Matěj Junek, který udělil šest žlutých karet, tři pro každý tým.
Co na to kouč vítězného Zdelova: "Srdíčko a disciplína hráčů nás dovedla ke třem veledůležitým bodům."

Rezerva Kostelce přivítala vedoucí Smiřice, nedělní zápas začínal v 17:00. Už v poločase vedli favorizovaní hosté 2:0 (A. Bednář, Korenčík) a tento stav zůstal i po závěrečném hvizdu. Před 65 diváky vedl utkání Miloš Hofman.
Stručný byl ve svém komentáři vedoucí Kostelce n. O. Miroslav Žežule: "S vedoucím týmem tabulky jsme sehráli velmi slušnou partii, kterou soupeř rozhodl již v prvním poločase."

Ve stejný čas vyběhli fotbalisté Borohrádku v Hronově. Před oběma týmy se rýsoval hodně fatální zápas, který před 80 diváky řídil rozhodčí Lukáš Šlezinger. Domácí střelec Danihel se trefil v 12. a v 32. minutě a Hronov vedl 2:0 a zdálo se být vše jasné. V 36. minutě však hostující Tomáš Václavek snížil na 2:1.
V 46. minutě Radek Sazima skóre srovnal a domácí se z tohoto už nevzpamatovali - v 70. minutě dílo zkázy pro hronovské fotbalisty dovršil svým druhým gólem v utkání Tomáš Václavek.
Určitě za zaznamenání stojí slova Radka Sazimy: "Neskutečný zápas ve spraskané sestavě bez 5 hráčů základní sestavy a s šesti dorostenci. Dnes jsme odvedli maximum. Kdo neviděl, neuvěří. Prohrávali jsme 2:0 a vypadalo to s námi bledě. Neskutečný obrat, který režíroval ze středu zálohy dorostenec Tomáš Václavek (rok narození 2000) a náš výborný brankář. Všem hráčům patří velké poděkování. Takhle se hraje srdcem a pro tým. Ještě jednou všem děkuji."

Police nad Metují měla šanci přeskočit v tabulce třetí Lípu a výhodou mělo být nedělní domácí prostředí. Bylo - Police vyhrála 7:1 (!) po poločase 1:0 (Klapkovský 2, Jandík, Pataki, Semerák, Švorčík a vlastní - Brzokoupil) a už okupuje 3. místo v tabulce. Lípa dokázala po přestávce srovnat na 1:1 v 47. minutě Brzokoupilem, ale pak už na hrací ploše existoval jen jeden tým, který podle Libora Berana "vyzobal jeho tým jako bonboniéru."
Co na to předseda Police Karel Klimeš: "Po nepovedeném minulém utkání to dnes byl balzám na duši. Zvítězila naše fotbalovost. Teď se musíme soustředit na příští týden proti lídrovi ze Smiřic."
Duel sledovalo 80 příznivců fotbalu a vedl ho s píšťalkou sudí Miloš Skřivánek.

HVĚZDA KOLA :
Tomáš Václavek (Borohrádek) - dorostenec, jemuž bude v červnu 16 let, si doslova pohrál s domácím Hronovem, nejenže hrál ze středu zálohy, ale hlavně vstřelil dva góly a i ten rozhodující na 2:3. Klobouk dolů ...

UDÁLOST KOLA :

Výsledek zápasu Ohnišov - Zdelov, 0:1 znamená, že Ohnišov ztráci na 4. místo už zase 6 bodů.


VÝROK KOLA :
Miloš Zeman, trenér Zdelova: "Srdíčko a disciplína hráčů nás dovedla ke třem veledůležitým bodům."

NÁVŠTĚVA KOLA :
Není tak časté, aby návštěva kola přišla v Ohnišově, tentokrát se to stalo - díky důležitému zápasu se Zdelovem a díky počasí přišlo na tento zápas 90 diváků.


KANONÝŘI SOUTĚŽE PO 21. ODEHRANÉM KOLE :
16 - Síkora (Lípa),
15 - Klapkovský (Police),
12 - Kuchta (Ohnišov),
Korenčík (Smiřice), 
10 - Bednář (Smiřice),
9 - Šimek (Smiřice), Danihel (Hronov),

8 - J. Koutník (Smiřice), Jandík (Police),
7 - Šťavík (Hronov), Novotný (Zdelov),
6 - Tichý (Hronov), Kováč (Ohnišov), Mráz, Weisser (Zdelov), R. Sazima (Borohrádek),
5 - Dostálek (Zdelov), Brzokoupil (Lípa),
4 - Neubecker, Dvořák (Zdelov), Mondík (Lípa), P. Matějus (Borohrádek),
3 - D. Brzek (Ohnišov), Neuschl (Hronov), Komárek, Sehnal (Zdelov), T. Sazima, Moravec, Vojnar, Liška, Barták (Borohrádek), Vašata (Lípa), Rada, Vilímek (Kostelec B), Čermák, Valtera, Pataki, vlastní (Police n.M.), Melichárek, Čížek (Smiřice),
2 - Hofman, Nosek, Phan Mang Tuong (Hronov), Matějček, Škarytka, Raszka (Smiřice), Švorčík (Police n. M.), Krpata, Šedivý, Baborák, Macek (Ohnišov), Grim, Čepelka, Kafka, Bílek, Doleček (Lípa), Lochman, Brendl, Václavek (Borohrádek), Hurdálek (Zdelov), Křehký, Hochmann, Kozel (Kostelec B), 
1 - Pek, Ansorge, Novák, Vít, Schreiber, Franců (Hronov), Ponikelský, Fof, Duong Ming Tung, Bureš, Konrád (Smiřice), Jasiok, Hauk, Tauc, Sivak, Šnábl, Bergmann, Kollert, Semerák (Police), Štětina, Martínek, Cuberka, Zrzavý, Fišer, Pokorný (Ohnišov),
Staněk, Duda, Udržal, Staněk (Borohrádek), J. Šrámek, Krejčí, Jošt, vlastní (Kostelec B), R. Zeman, Nedvídek, Cvejn, Csontos, M. Horák, Hošek (Zdelov), Palán (Lípa),

DIVÁCKÁ HITPARÁDA PO 21. ODEHRANÉM KOLE (celkem přišlo 315 fanoušků, průměr na utkání 78, od počátku sezóny tedy celkem 7 581 diváků, celkový průměr na utkání 90)

Borohrádek - 1 164 diváků (průměr 129 diváků na zápas)                                      Lípa n. O. - 1 120 diváků (průměr na zápas 112 diváků)                                       Zdelov - 1 098 diváků (průměr 109 diváků na zápas)                                             AFK Hronov - 1 040 diváků (průměr na zápas 94 diváků)                                        Police n. M. - 903 diváků (průměr 90 diváků na zápas)                                            SK Smiřice - 805 diváků (průměr 80 diváků na zápas)                                            Kostelec B - 605 diváků (průměr na zápas 60 diváků)                                          Ohnišov - 406 diváků (průměr 40 diváků na zápas)                                       

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Vytvořeno: 1.5.2016
redakce Fotbal v kraji (vb)


Web fotbal v kraji
Sociální sítě
Kalendář akcí<
« 04 / 2024 »
PoÚtStČtSoNe
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930


AKTUALITY


Ke stažení

Úřední hodiny
Úřední hodiny sekretariátu KFS
úterý - 8:00 - 16:00
čtvrtek - 8:00 - 17:00

Informace