Vyberte soutěž

Fotografie týdne
Nadační fond
Oficiální zprávy KFS
Adresáře KFS
Stránky OFS
Administrace

V 1. B třídě zahájilo jaro tuhými boji o záchranu, skvělé vstupy Kobylic, Zdelova, Dolní Kalné a Ohnišova


Datum akce: 30.11.-0001

 

O co se na jaře také hraje?  

Především se hraje o "personální" podobu 1. B třídy v soutěžním ročníku 2016/2017, ta se vrací do modelu dvou skupin po 14 týmech. To se týká především skupin G a H, kde začínají tvrdé boje o setrvání.

Do jarních skupin si týmy zajistily jako výchozí stav polovinu bodového zisku z podzimu. V příštím soutěžním ročníku bude tedy v 1. B třídě startovat 28 týmů ve dvou skupinách, což při pěti postupujících z okresních přeborů znamená sestup minimálně 8 týmů. Ve skupinách o sestup to znamená, že se týmy musí minimálně umístit na prvních čtyřech příčkách za předpokladu, že sestupy z divizních soutěží dopadnou pro náš kraj nejlépe jak mohou. 

I v posledním jarním dějství v tomto modelu 1. B tříd se odehrává penaltový rozstřel v utkáních, které v řádné hrací době skončí nerozhodně, vítěz rozstřelu bere bod navíc.

 

 

JAKO 1.B TŘÍDA skupina E (VÝSLEDKY)         

HRADECKÉ TÝMY VSTOUPILY TŘÍBODOVĚ, HOSTINNÉ PLNILO ROLI FAVORITA

Skupina E JAKO 1. B třídy bude na jaře tedy soubojem týmů, které si na podzim postupem zajistily příslušnost k této soutěži v příští rok. K boji o postup se otevřeně přihlásilo jen Hostinné, které ústy Pavla Šmuclera konstatovalo: "A my se o krajskou soutěž 1. A třídy chceme poprat." Další kluby hovoří o snaze hrát dobrý fotbal, lákat diváky a zapracovávat nové mladé hráče. Je jen dobře, pokud je kluby mají.

První sobotní utkání se sehrálo na hřišti hradecké Lokomotivy, která nejtěsnějším poměrem 1:0 zdolala Jičín B. Na úvod přislo k náhonu 40 diváků, zápas řídil Michal Říha. Smutným hrdinou zápasu byl jičínský Daniel Malý, který si dal v 50. minutě vlastní gól a o sedm minut později byl vyloučen.
Co na to šéf týmu Lokomotivy Michal Sobotka: "V hodně oslabené sestavě a bez brankáře (do branky musel hráč z pole) můžeme být spokojeni se třemi body, ale ne s předvedenou hrou."

V Předměřicích nad Labem slavil domácí Slavoj první tři jarní body výhrou 2:1 nad céčkem Trutnova. Duel sledovalo 60 fanoušků a svůj rozhodcovský comeback předvedl Martin Pálka. Domácí vedli do poločasu 2:0 (25. Voborník, 37. Frank), v 65. minutě snížil Zdeněk Doubic. Podle trenéra hostů Jaroslava Votočka se jeho tým vůbec nesrovnal s tím, že po 5 měsících hrál na přírodním trávníku.
Jak hodnotil zápas domácí vedoucí Martin Pšenička: "První poločas jsme jasně ovládli a zaslouženě vedli po brankách Voborníka a Franka. Ve druhém poločase se soupeř trochu zlepšil a vstřelil kontaktní branku. Závěr utkáni jsme si už dokázali pohlídat a tak jsme zaslouženě vyhráli. Všem hráčům moc děkuji za předvedený výkon a přístup. Děkuji taky Aleši Horáčkovi, který nám vypomohl z dorostu a odchytal utkání, když nám někdo nejmenovaný hodil klacky pod nohy!"

V Malšovicích se představily Hlušice a lépe z tohoto zápasu vyšli domácí fotbalisté díky výhře 2:0. Jiří Říha uznal dvě branky Jiřímu Jarešovi, který je vsítil v 10. minutě z penalty a v 90. minutě. Tyto momenty i další sledovalo 55 diváků.
Slova domácího trenéra Bohumila Kruckého: "Do zápasu jsme vstoupili aktivně. Nejdříve nám nebyla uznána branka pro ofsajd, ale poté jsme měli možnost kopat pokutový kop. Ten jsme proměnili a těsné vedení jsme uhájili do poločasu. Ve druhé půlce se hosté snažili vyrovnat, ale díky naši dobře pracující obraně se jim to nepovedlo. A tak konečné slovo měl Jirka Jareš a utkání definitivně rozhodl svým druhým gólem."

V tradičním derby museli být rozčarováni ti diváci, kteří fandili domácímu Rudníku, ten dostal napráskáno od svého rivala z Hostinného v poměru 1:5. Za hosty dal tři branky kanonýr Jakoubek, dále pak Rodr a Valeš z penalty. Právě kapitán Tomáš Valeš byl v 43. minutě po 2. ŽK vyloučen, ale přesilovka domácím spíše uškodila. Tatran tak dal výsledkem punc svému předjarnímu vyhlášení cíle v podobě postupu do 1. A třídy.
Pavel Šmucler, vedoucí Hostinného: "Tradiční derby vyznělo lépe pro Hostinné. Přesto, že se domácí ujali vedení, podařilo se nám do přestávky skóre otočit. Ve druhé půlce hrál Rudník přesilovku, jejich snaha ale nepřinesla kýžený zvrat, naopak Hostinné v závěru třemi góly potvrdilo výsledek a zaslouženě vyhrálo."
Před 100 diváky řídil zápas Lukáš Nožka.

HVĚZDA KOLA :
Aleš Horáček (Předměřice) - dorostenecký gólman asi před zápasem netušil, že by tento duel s Trutnovem měl odchytat, ale stalo se. Pustil jen jeden gól a jeho tým bral tři body. Pochvala od vedoucího týmu Pšeničky seděla.

UDÁLOST KOLA :
V 43. minutě jde Hostinné v derby v Rudníku do deseti, hřiště opouští vyloučený kapitán Tomáš Valeš. A v oslabení nastřílí Tatran tři branky a veze z Rudníku nepříliš vídaný výsledek 5:1.

VÝROK KOLA :
Martin Pšenička, vedoucí Předměřic: "Děkuji taky Aleši Horáčkovi, který nám vypomohl z dorostu a odchytal utkání, když nám někdo nejmenovaný hodil klacky pod nohy!"


NÁVŠTĚVA KOLA :
Stovka statečných diváků sledovala v hodně nízké teplotě duel Rudník - Hostinné.

DIVÁCKÁ HITPARÁDA PO 15. ODEHRANÉM KOLE (celkem přišlo 255 fanoušků, průměr na utkání 63, od počátku sezóny tedy celkem 5 335 diváků, celkový průměr na utkání 88)

Hostinné - 1060 diváků (průměr 151 diváků na zápas)                                           Lokomotiva HK - 782 diváků (průměr 97 diváků na zápas)                                    Rudník - 732 diváků (průměr na zápas 91 diváků)                                                  SK Hlušice - 700 diváků (průměr na zápas 100 diváků)                                           Předměřice - 620 diváků (průměr 77 diváků na zápas)                                            Jičín B - 535 diváků (průměr 76 diváků na zápas)                                               Trutnov C - 491 diváků (průměr 70 diváků na zápas)                                 Malšovice - 415 diváků (průměr 51 diváků na zápas)                                         

KANONÝŘI SOUTĚŽE PO 15. ODEHRANÉM KOLE :
15 - Jakoubek (Hostinné),
11 - M. Batelka (Hlušice),

10 - P. Horáček (Jičín B),
9 - Dušánek (Malšovice), 
8 - Soumar (Hlušice), Víšek (Rudník),
6 - Pluhař (Jičín B), Jareš (Malšovice),
5 - Brokeš (Malšovice), Strakatý, Frank, Voborník (Předměřice), Zvolánek (Lokomotiva), Řehůřek (Trutnov C), R. Polák (Hostinné), Knap (Rudník),   
4 - Mar. Kohout (Hlušice), T. Haken (Jičín B), Z. Doubic (Trutnov C)
3 - Valc (Malšovice), Pekáč, Hlavatý (Předměřice), Chvalina, Zákravský (Trutnov C), Nálevka, M. Mezsároš (Jičín B), Zeman (Rudník), Valeš (Hostinné),
2 - Rejha, T. Franc (Malšovice), Šmarda, Bezvoda (Předměřice), Borovský, Schejbal, A. Hůlka, Odehnal, Jiří Javůrek, Vodák, vlastní (Lokomotiva), Svěcený, Kyral, Pav. Průcha (Hlušice), M. Kulda, Šimočko, Kárník (Trutnov C), Kracík, T. Maličký, Rodr, vlastní (Hostinné), M. Jeník, Voldán (Jičín B), Horešovský, Čáp, Kučeravý (Rudník),
1 - Papík, Groh, Luňák, Libřický, Lemon (Malšovice), E. Bareš, J. Bareš, Mindek, Ponikelský (Předměřice), J. Batelka, Špaček (Hlušice), Rosulek, Svatoň, D. Denk, Dostál (Lokomotiva), Vomočil, Švorc, Rada, Kučera, Klossowski, Hodbod, Šulitka, Kancok (Trutnov C), Petružálek, Brož, L. Horák, Slavík, Filcsák, Šmucer (Hostinné), Míka, Veg, Janda, Řeháček, Čeřovský, Malý, Mikolášek, Bucek (Jičín B), Eftlaiš (Rudník), chybí střelec Rudníku v zápase s Tatranem Hostinné




JAKO 1.B TŘÍDA skupina F (VÝSLEDKY

PENALTOVÝ SOUBOJ VE VELKÉM POŘÍČÍ, OSTRÝ VSTUP NÁCHODA

Cíl v podobě postupu vyhlásilo béčko Náchoda, ostatní kluby se vyjadřovaly opatrně nebo neutrálně.

V sobotu zahájilo jarní turné Velké Poříčí, v souboji letošních nováčků se nakonec před 100 diváky rozešlo se Solnicí 1:1, penalty však dvoubodově zvládlo v poměru 4:3. Rozhodčí Josef Janota uznal dva góly, v 51. minutě vstřelil vedoucí branku Solnice Tomáš Rýznar, o šest minut později srovnal Michal Vít.
Josef Hurdálek, vedoucí domácího celku: "V úvodu utkání si domácí vytvořili po standardních situacích několik brankových příležitostí. Do vedení však po chybě domácích šli hosté. Domácí také po chybě hostí vyrovnali. Druhý poločas byli lepší domácí, ale štěstí stálo při hostech. V penaltách byli lepší domácí."

Dvůr Králové B měl plnit doma proti Opočnu roli vysokého favorita, hrálo se v neděli v úřední začátek. Podle kouče Čeňka Cellera tým nemá větší cíle a plány, ale doma chce pochopitelně vyhrávat.
Jenže doma - hrálo se na umělé trávě v Novém Městě nad Metují a "hosté", kteří to sem mají blíže než "domácí", vedli v poločase 2:0 (3. Školník, 27. Přibyl). V 51. minutě snížil Viktor Marks na 1:2, ale Lukáš Reichl v 70. minutě upravil na 1:3. Konečný výsledek 2:3 zařídil snížením Kristián Samler v 78. minutě. V ochozech v Novém Městě "bouřilo" 10 diváků, zápas řídil Daniel Duřt.
Čeněk Celler: "Zoufalý výkon především v prvním poločase. Ve druhém se hra zlepšila, ale na zodpovědně hrající družstvo hostů to nestačilo."

Černíkovice byly rovněž v neděli prověřeny na domácím kolbišti rezervou Náchoda. Ta řekla jasně, že o 1. A třídu stojí, takže o náboj bylo postaráno. Béčko Náchoda své ambice potvrdilo zcela jasně, vyhrálo před 100 diváky v Černíkovicích 5:0 (9. Vlček, 39. Poláček, 47. Vrabec, 57. Scharfer, 68. T. Vejprava) a vede tabulku. Utkání vedl s píšťalkou Lukáš Šlezinger.
Kouč domácích Josef Cejpek: "Zcela zasloužené vítězství hostí. Soupeř byl dnes ve všech směrech lepší."

Derby Albrechtice nad Orlicí - Doudleby nad Orlicí uzavřelo nedělní program. Oba týmy před sezónou prohlásily, že jejich cílem je udržet hráčský kádr.
V zápase samotném panoval dlouho bezbrankový stav, vzrušení do něho přinesla dvě minuty před přestávkou červená karta pro hostujícího Filipa Langra za kopnutí protihráče. V 78. minutě nařídil rozhodčí Filip Svoboda pokutový kop pro hosty a doudlebský Jakub Šrámek ukázal stovce diváků, že také může padnout gól. Doudleby vyhrály 1:0 a odjížděly domů spokojenější.
Nový trenér hostů Marek Mazura: "V první půli vyrovnaná partie bez využití šancí (ta domácí byla na nohy do svěráku), bohužel oslabení vyloučením těsně před přestávkou. Druhý poločas jsme vyspělým taktickým výkonem šli naproti třem bodům. Náš mladý obměněný kádr ukázal svou sílu."


HVĚZDA KOLA :
Jan Jánský, trenér Opočna - svůj tým připravil dobře takticky a z umělé trávy z Nového Města nad Metují veze jeho celek tři body. Proti rezervě Dvora to zase tak mnoho lidí nečekalo.

UDÁLOST KOLA :
Přesilovka Albrechtic nebyla opět nic platná, v derby zápase s Velešovem Doudleby nad Orlicí se nakonec radovali oslabení hosté díky brance z penalty.

VÝROK KOLA :
Rostislav Kchop: "U některých hráčů je vidět nerozehranost, která pramení z podcenění zimní přípravy." Dodáváme, že určitě nejen v Albrechticích.


NÁVŠTĚVA KOLA :
Podle statistik v zápisech přišlo shodně 100 diváků v Černíkovicích, Albrechticích i ve Velkém Poříčí.

KANONÝŘI SOUTĚŽE PO 15. ODEHRANÉM KOLE :
21 - Plšek (Náchod B),
16 - D. Hanuš (Černíkovice),
14 - Hořínek (Albrechtice),
Vaněček (Náchod B),
11 - L. Jelen (Opočno), Dobýval (Velké Poříčí), Ma. Kráčmer (Doudleby), Zaňka (Solnice),
10 - J. Vaníček (Dvůr Králové B),
9 - Marks (Dvůr Králové B),
8 - Pinkas (Albrechtice),
 T. Přibyl (Opočno), Poláček (Náchod B),

7 - Voldán, M. Otradovský (Dvůr Králové B),
6 - Vágner (Dvůr Králové B)Vlček (Náchod B),
5 - V. Hák (Dvůr Králové B), Vondřejc, Reichl (Opočno), Závada (Velké Poříčí), Hovorka, Z. Schod (Solnice), Hudousek (Doudleby), Velíšek, Sršeň (Albrechtice),
4 - Říha (Náchod B), Stodůlka, J. Hanuš, Stieber (Černíkovice), MI. Vít (Velké Poříčí),
3 - Pípek, J. Vejprava, T. Vejprava (Náchod B), Řežábek, Kuhn, Samler (Dvůr Králové B), Pfeifer, Školník (Opočno), Zelený, Novák, Kuneš (Velké Poříčí), Kopsa (Doudleby), Mńuk (Černíkovice), Rýznar (Solnice),
2 - Akpem Ayikien, Peremene Gidion, vlastní (Náchod B), Rejl, Teuber, Vitebský (Dvůr Králové B), P. Musil, vlastní (Opočno), Hanzl, Stříbrný (Velké Poříčí), Kadavý, T. Kubec, J. Kubec, Gajda (Solnice), Dudek (Doudleby), Řehák, Duha, Jaroš (Albrechtice), Handa (Černíkovice),
1 - Král, Kromholz, Hanel, Vrabec, Scharfer (Náchod B), Jákl, Kasan, Pícha, Mertlík, Volf, Matula (Dvůr Králové B), Škrabal, Šnajdr (Opočno), Kaněra, Flaška, Hubka, Lanta (Velké Poříčí), Camara Morlaye, Drašnar, Mertlík, Hartman (Solnice), Plachetka, Lyer, Kudláček, Kotyza, T. Mazura, Krmaš, Mat. Mazura, Mar. Mazura, Souček, Jak. Šrámek (Doudleby), Kučera, Vrba (Černíkovice),


DIVÁCKÁ HITPARÁDA PO 15. ODEHRANÉM KOLE (celkem přišlo 310 fanoušků ve čtyřech duelech, průměr na utkání 77, od počátku podzimní sezóny tedy celkem 6 988 diváků, celkový průměr na utkání 116)

Albrechtice n. O. - 1350 diváků (průměr 168 diváků na zápas)                                Černíkovice - 1300 diváků (průměr na zápas 162 diváků)                                       Velké Poříčí - 1080 diváků (průměr 135 diváků na zápas)                                       Doudleby n. O.- 738 diváků (průměr 105 diváků na zápas)                                   FK Náchod B - 720 diváků (průměr na zápas 102 diváků)                                       Solnice - 718 diváků (průměr na zápas 102 diváků)                                            Dvůr Králové B - 592 diváků (průměr na zápas 74 diváků)                                      Opočno - 490 diváků (průměr na zápas 70 diváků)     
                



JAKO 1.B TŘÍDA skupina G (VÝSLEDKY)       

V ŽACLÉŘI ODLOŽENO, VÝRAZNÉ VSTUPY DOLNÍ KALNÉ A KOBYLIC

Skupina G JAKO 1. B třídy rozehrála v sobotu velkou sestupovou ruletu. Není asi tým, který by 1. B třídu nechtěl udržet, ale povětšině až na výjimky na posily není, hráči ne tak úplně ideálně trénují. Výborně do jara vstoupily celky Dolní Kalné a Kobylic, právě v obou týmech se objevili zajímaví noví hráči.

Sobotní zápas Baník Žacléř - SKP Valdice byl odložen.

V sobotu jelo do Dolní Kalné béčko Chlumce až po utkání svého áčka, ale na hřišti to nijak vidět nebylo, domácí hosty roztříleli v poměru 4:0. 127 diváků si tedy jarní premiéru užilo a bylo zvědavo i na exdivizní posilu Jana Landyše, dále Dolní Kalná představila gólmana Šulce z Vrchlabí a navrátilce Smetanu na pozici stopera. Hostům nepomohli ani vyhlášení střelci Kmínek a Hartman.
V 6. minutě si dal hostující Kofránek vlastní gól, poté stříleli Hampl, Smetana a Vít Kodytek. Utkání řídil Miloš Skřivánek.
Tomáš Navrátil: "Na první mistrovské utkání jsme se všichni moc těšili. Nakonec se nám na relativně suchém, ale hodně nerovném terénu povedlo, zejména výsledkově. Chlumecké béčko nehrálo vůbec špatně, ale k jeho smůle jen po vápno, ve finální fázi bylo zcela neškodné. A v tom byl v sobotu pod kaštany největší rozdíl. Domácí byli produktivnější a to ještě řadu tutovek zahodili. Kalenští vstřelili tři parádní branky, jednu si dali hosté sami, ukázkový vlastňák z dobrých čtyřiceti metrů."

Čtyřgólový galakoncert nové posily Kobylic Jiřího Dítě (nahradil střelce Dominika Nového) se stal nejdůležitějším momentem utkání Kobylice - Kunčice nad Labem, které skončilo v poměru 7:1 pro domácí. Právě Dítě, o jehož hostování z Nového Bydžova se rozhodlo teprve ve čtvrtek před úvodním víkendem, byl jasnou dominantní postavou, jeho góly v 31., 51., 56. a 71. minutě vytvořily svěřencům trenéra Libora Tobiška základ ke konečnému výsledku, který ještě dvakrát dotvořil Jaroslav Vávra a jednou Lukáš Říha. Za hosty korigoval Jiří Míč. Utkání sledovalo 102 diváci a řídil ho Jaroslav Kout. 
A komentář Libora Tobiška, trenéra Kobylic: "První mistrovský zápas nám vyšel na výbornou. Od první minuty byla hra pod naší kontrolou a soupeř se do šancí dostával jen po našich chybách. Do našeho týmu naskočilo několik staronových hráčů a hned o sobě dali patřičně vědět. Nejvýraznější z nich byl Jirka Dítě, který se uvedl hned 4 góly a množstvím šancí, které neproměnil. Samozřejmě naši hráči nechali vyniknout i gólmana a tak mu dali šanci ukázat kobylickým fandům, co v něm je. Jsem s výkonem spokojený."

Tradiční derby Kopidlno - Libáň otevřelo v neděli jarní část soutěže na Jičínsku. Hosté přijeli oslabeni o střelce Havlíka, domácí klub žehral na účast hráčů v zimní přípravě.
Obligátních 100 diváků sledovalo kromě výkonu obou soupeřů také rozhodčího Aleše Havlíka, který podle statistik odřídil toto utkání bez žluté karty. Libáň zaskočil technickou parádou již v úvodu zápasu David Machačný, v 69. minutě vyrovnal za hosty Roman Hlavatý. Po remíze 1:1 brali díky lepší střelbě penalt druhý cenný bod domácí fotbalisté.
Miloslav Havelka, trenér Kopidlna: "Zápasy se sousedskou Libání mívají náboj, takže se bylo rozhodně na co těšit. Parádní vstup do zápasu zařídil Machačný. Ukázal přehled ve hře a z půlky hřiště vyškolil sebevědomého brankáře Hampla. Herní převahu jsme bohužel nedokázali gólově vyčíslit, zahodili jsme čtyři-pět jasných gólovek a soupeř v druhé půli z ojedinělého útoku skóroval. Můžeme být nakonec rádi za bod z penaltového rozstřelu. Z celkového projevu hru však spokojený rozhodně nejsem."

HVĚZDA KOLA :
Jiří Dítě (Spartak Kobylice) - ještě před týdnem hrál přípravu za RMSK Nový Bydžov v Orlické kotlině, ve čtvrtek se přestěhoval do Kobylic. A za vehementní snahu kobylického managementu o jeho příchod se odměnil čtyřmi brankami.

UDÁLOST KOLA :
Tři posily představila Dolní Kalná - Jan Landyš, Michal Šulc a Jan Smetana budou na jaře pomáhat týmu k záchraně soutěže.

VÝROK KOLA :
Jaroslav Koza, vedoucí Chlumce B: "Dnešní zápas se nám vůbec nepovedl. Ještě před zápasem jeden z hráčů sprostě vynadal jednomu z trenérů a ten nato rezignoval na funkci trenéra."


NÁVŠTĚVA KOLA :
Čekalo se Kopidlno, ale nakonec vyhrála Dolní Kalná, kam přišlo 127 diváků.

DIVÁCKÁ HITPARÁDA PO 15. ODEHRANÉM KOLE (celkem přišlo 329 fanoušků, průměr na utkání 109, od počátku sezóny tedy celkem 6 651 diváků, celkový průměr na utkání 112, chybí zápas Žacléř-Valdice)

FK Kopidlno - 1190 diváků (průměr na zápas 148 diváků)                                       Dolní Kalná - 1177 diváků (průměr na zápas 147 diváků)                                       Kobylice - 950 diváků (průměr 118 diváků na zápas)                                              SKP Valdice - 801 diváků (průměr na zápas 114 diváků)                                      Žacléř - 723 diváků (průměr 103 diváků na zápas)                                              Sokol Libáň - 710 diváků (průměr na zápas 101 diváků)                                        FK Chlumec B - 585 diváků (průměr 83 diváků na zápas)                                     Kunčice n. L. - 515 diváků (průměr na zápas 73 diváků)                                        

KANONÝŘI SOUTĚŽE PO 15. ODEHRANÉM KOLE :
11 - Míč (Kunčice),
10 - V. Kodytek (Dolní Kalná),
9 - Nový (Kobylice),
8 - Horváth (Žacléř), T. Jiřička (Dolní Kalná), 
7 - Rejman (Valdice), Poutník (Kopidlno),
6 - Repka (Valdice), Havlík (Libáň),
5 - 
Najman (Dolní Kalná), Hnát, T. Klaban (Kopidlno), Branský (Chlumec B), Sítař (Libáň),  
4 - M. Stránský (Dolní Kalná), Ondráško (Žacléř), Kalenda (Valdice), Krejčík, Jeřábek (Kunčice), Havlíček, Dítě (Kobylice), Balcar (Libáň),
3
- Bartoš, Hampl (Dolní Kalná), Mádle (Žacléř), Klzo, P. Dvořák, Vávra (Kobylice), Hartman (Chlumec B),
2 - Tauchman, Jar. Jiřička (Dolní Kalná), Skála, Baše, vlastní (Žacléř), Pitthard, Zugar, Špicar (Valdice), Kracík, Tryzna (Kunčice n. L.), Pečenka (Kobylice), Havelka, Dřímal, Černovský (Kopidlno), M. Kučera, J. Kučera, Kycelt (Chlumec B), Tu Hai Linh (Libáň),
1 - D. Ježek, Smetana, vlastní (Dolní Kalná), Kotyk, Ma. Těžký, Janata, Hradecký, Kovačík (Žacléř), Kubíček (Valdice), Adolf, Jílek (Kunčice), Zedek, L. Komárek, Machačný (Kopidlno), Herzog, Říha (Kobylice), Bareš, Zeman, Hubený, Beneš, Janda, Tichý, Kárník, Svoboda (Chlumec B), Mička, Smetana, Hlavatý, vlastní (Libáň),


JAKO 1.B TŘÍDA skupina H (VÝSLEDKY)    

SKVĚLÝ START ZDELOVA, POLICE PROHRÁLA VE SMIŘICÍCH

Všechny kluby před sezónou hovořily o jednoznačném cíli, kterým je záchrana, většina z nich mluvila o tom, že to bude těžké.

V sobotu přivítala od 15:00 Lípa nad Orlicí Borohrádek. Hrdinou zápasu se stal Milan Brzokoupil, který v 63. minutě dal jedinou branku zápasu a rozhodl o výhře Lípy 1:0. Zápas pískal rozhodčí Ondřej Krotil, který v 81. minutě udělil napřímo červenou kartu hostujícímu Michalu Lifkovi za nedovolené zmaření vyložené šance soupeře. Úvodní zápas sledovalo v Lípě 85 fanoušků.
Libor Beran, vedoucí Lípy: "Tradiční derby se sousedem z Borohrádku nepřineslo příliš fotbalové krásy, byl to spíše boj. První půli měli dvě brankové příležitosti hosté, ale bez efektu. Druhá půle byla z naší strany o něco lepší a Brzokoupil zajistil Lípě důležité tři body. Diváci asi neodcházeli s pocitem dobře stráveného odpoledne, ale pořád to bylo lepší než návštěva u tchýně."

Velmi důležitý zápas se hrál v sobotu před 100 diváky ve Smiřicích, kde domácí hostili Polici nad Metují. Před stovkou přihlížejících vedl zápas Lukáš Kubálek, který poslal v 85. minutě do sprch polického Jiřího Tauce. Hosté vedli od 26. minuty gólem Valtery, za domácí srovnal o tři minuty později Filip Korenčík a v 37. minutě dal na 2:1 Martin Čížek. Konečné slovo měl v 85. minutě Petr Šimek, který upravil na konečných 3:1 pro Smiřice.
Karel Klimeš, předseda Police nad Metují: "V prvním poločase jsme se paradoxně ujali vedení, ovšem po chybách v obranné činnosti se domácí do poločasu ujali vedení. Druhá půle patřila nám, ovšem šance jsme neproměnili. Z našeho výkonu v prvním poločase jsem byl hluboce zklamán."

Sokol Zdelov uvítal v sobotu doma Kostelec nad Orlicí B. Miloš Zeman vstoupil do jara s nezměněným kádrem a ten tento stav využil dokonale. Už v poločase Zdelov vedl 4:1 a konečné skóre 8:1 (Hurdálek 2, Weisser 2, Novotný, Dvořák, Dostálek, Neubecker - Krejčí) je skvělým vstupem. U něho byl v roli rozhodčího Luboš Říha a radovala se z něho stovka příznivců zdelovské kopané.
Co na to Petr Komárek, vedoucí týmu: "V prvním poločase celkem vyrovnané utkání s mírnou převahou Zdelova. Potom soupeř rezignoval. Žádné vyhrocené momenty, korektně odehraný zápas."

V posledním nedělním utkání přivítal AFK Hronov Start Ohnišov. Hosté aktuálně ztráceli na nesestupovou pozici devět bodů, právě zde zatím dlel jejich hronovský soupeř.
Těžko však říci, co si o konečné prohře domácího celku 0:9 myslelo přítomných 70 diváků. Už v poločase vedli hosté 2:0 (Kuchta, Šedivý), po přestávce nasázeli domácím svěřencům trenéra Zdeňka Samka dalších sedm branek (Kováč 3, Kuchta 2, Šedivý, Baborák). Tento velmi pozoruhodný zápas řídil zkušený Václav Hlavsa.
A určitě řada fanoušků byla zvědava na komentář domácího trenéra: "Bohužel 5 hráčů základní sestavy onemocnělo, proto je výsledek takový jaký je. Pokud Ohnišov udrží všechny své naplaveniny, nebude mít se záchranou starosti."

HVĚZDA KOLA :
Jan Kuchta (Ohnišov) - odchovanec broumovské a hradecké kopané se v Hronově prosadil třemi góly, v Ohnišově působil i na podzim a dal zde tehdy 6 branek.


UDÁLOST KOLA :

Bezesporu výhra 9:0, kterou vyprovodili domácí hronovské fotbalisty hosté z Ohnišova. Jestli to bylo marodkou nebo "naplaveninami" podle trenéra Samka, ukáží určitě další kola.


VÝROK KOLA :
Libor Beran, vedoucí Lípy, po důležitém jednobrankovém vítězství: "Diváci asi neodcházeli s pocitem dobře stráveného odpoledne, ale pořád to bylo lepší než návštěva u tchýně."

NÁVŠTĚVA KOLA :
Stovka diváků ve Smiřících a stovka ve Zdelově, to bylo vyjádření zájmu o fotbal v tomto chladném sobotním odpoledni.

KANONÝŘI SOUTĚŽE PO 15. ODEHRANÉM KOLE :
13 - Síkora (Lípa),
9 - Klapkovský (Police), Kuchta (Ohnišov),

8 - J. Koutník, Bednář (Smiřice),
6 - Šťavík, Tichý (Hronov), Korenčík (Smiřice),  
5 - Jandík (Police), Kováč (Ohnišov), Weisser (Zdelov),
4 - Šimek (Smiřice), Neubecker, Dostálek (Zdelov),
3 - D. Brzek (Ohnišov), Danihel, Neuschl (Hronov), Komárek, Sehnal, Novotný (Zdelov), P. Matějus, T. Sazima, Moravec (Borohrádek), Vašata, Brzokoupil (Lípa), Rada, Vilímek (Kostelec B),
2 - Hofman, Nosek (Hronov), Matějček, Škarytka, Melichárek, Čížek (Smiřice), Pataki, vlastní (Police n. M.), Krpata, Šedivý (Ohnišov), Grim, Mondík, Čepelka (Lípa), Vojnar, R. Sazima, Lochman, Brendl, Liška (Borohrádek), Mráz, Hurdálek, Dvořák (Zdelov), Křehký (Kostelec B), 
1 - Pek, Phan Mang Tuong, Ansorge, Novák, Vít, Schreiber, Franců (Hronov), Ponikelský, Fof, Raszka, Duong Ming Tung, Bureš, Šimek (Smiřice), Jasiok, Hauk, Tauc, Sivak, Čermák, Šnábl, Valtera (Police), Štětina, Martínek, Cuberka, Zrzavý, Fišer, Baborák (Ohnišov),
Staněk, Duda, Barták, Udržal, Staněk (Borohrádek), Kozel, J. Šrámek, Hochmann, vlastní (Kostelec B), R. Zeman, Nedvídek, Cvejn, Csontos, M. Horák (Zdelov), Bílek, Kafka, Palán (Lípa),

DIVÁCKÁ HITPARÁDA PO 15. ODEHRANÉM KOLE (celkem přišlo 355 fanoušků, průměr na utkání 88, od počátku sezóny tedy celkem 5 368 diváků, celkový průměr na utkání 89)

Lípa n. O. - 975 diváků (průměr na zápas 121 diváků)                                       Borohrádek - 964 diváků (průměr 137 diváků na zápas)                                         Zdelov - 778 diváků (průměr 97 diváků na zápas)                                                AFK Hronov - 708 diváků (průměr na zápas 88 diváků)                                           Police n. M. - 663 diváků (průměr 94 diváků na zápas)                                         SK Smiřice - 635 diváků (průměr 79 diváků na zápas)                                            Kostelec B - 430 diváků (průměr na zápas 61 diváků)                                          Ohnišov - 215 diváků (průměr 30 diváků na zápas)                                       

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Vytvořeno: 20.3.2016
redakce Fotbal v kraji (vb)


Web fotbal v kraji
Sociální sítě
Kalendář akcí<
« 04 / 2024 »
PoÚtStČtSoNe
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930


AKTUALITY


Ke stažení

Úřední hodiny
Úřední hodiny sekretariátu KFS
úterý - 8:00 - 16:00
čtvrtek - 8:00 - 17:00

Informace