Vyberte soutěž

Fotografie týdne
Nadační fond
Oficiální zprávy KFS
Adresáře KFS
Stránky OFS
Administrace

A třída: Události podzimu aneb Bělohradská vzpoura


Datum akce: 30.11.-0001

I druhá krajská liga má za sebou podzim našlapaný událostmi. Čím zaujala A třída? Například výkonností Lázní Bělohrad, které se musely poprat s vyhnáním ze svého domova.

 

BĚLOHRAD VE VYHNANSTVÍ

Na podzim ukázali, že jsou fotbalisté Lázní Bělohrad velmi silní. Důvody jsou dva. Zaprvé se po sestupu z krajského přeboru ihned zorientovali v nové soutěži a po podzimu jsou na druhém místě, hned za největším favoritem A třídy, jímž jsou Libčany.

Druhým důkazem je, že zvládli nepříjemnou situaci. Kvůli rekonstrukci domácího areálu museli sehrát všechny zápasy na hřištích soupeřů. Přesto desetkrát vyhráli v normální době, což žádný jiný tým nedokázal. „Podle mě hraje Bělohrad nejlepší fotbal v soutěži,“ uznal i Jiří Hofman, trenér Libčan.

Otázkou je, zda se rekonstrukce areálu do jara stihne. „Mám trochu obavy,“ přiznal v rozhovoru pro časopis Fotbal v kraji trenér Oldřich Velich. Podle plánů by však mělo být před odvetami vše nachystáno.

 

POSÍLENÝ LÍDR

Na jaře zažily pád. V posledním kole přišly Libčany o dlouholeté místo v krajském přeboru. V létě pak rozjel předseda klubu Jan Schejbal velké změny. U týmu skončil kouč Zdeněk Karanský, jehož vystřídal Jiří Hofman, další trenér s minulostí v hradecké Olympii.

A právě z tohoto klubu, který se po postupu do divize vydal profesionální cestou, přišly do Libčan zásadní posily: Michael Mařas, Lukáš Hubička, David Hůlka, Ondřej Karanský (syn bývalého kouče), Adam Chromek.

Pozměněný celek se sice rozjížděl pomaleji, ale nakonec se usadil tam, kde se čekalo – tedy na prvním místě tabulky. „Ani jsme takové výsledky nečekali,“ řekl kouč Hofman.

 

NOVÁČEK NESTAČÍ

Tým neposilovali, rozhodli, že budou hrát s kádrem, který si vykopal postup z B třídy. Jak je vidět, České Meziříčí nestačí. Nováček získal na podzim pouhé dva body, dvakrát dovedl duel do nakonec neúspěšného penaltového rozstřelu.

„Potvrdilo se, že je mezi soutěžemi velký rozdíl,“ řekl předseda klubu Petr Čepela. Jarní záchrana je podle všeho utopií. Nebo se tým vzepře osudu a pokusí se o zázrak?

 

PENALTOVÝ ČERNILOV

Dvě neuvěřitelná penaltové rozuzlení viděli diváci v Černilově. Na stadionku největšího překvapení soutěže, které je na třetím místě tabulky, šlo zrovna o zápasy s lídry soutěže, s Libčany a Lázněmi Bělohrad. „To jsem nezažil,“ divil se i předseda klubu Jaroslav Pokrupa. „Ale pro diváky to bylo zajímavé,“ dodal.

Na konci srpna dorazily do Černilova Libčany a po remíze 2:2 se šlo do rozstřelu. Hostující brankář Matěj Tošovský chytil domácím všechny čtyři pokusy – hosté vyhráli 2:0. O měsíc později padlo s Bělohradem po remíze 1:1 v rozstřelu ještě o branku méně. Domácí zvítězili 1:0.

 

VRCHLABÍ: STADION

Je to jednoznačně nejreprezentativnější prostředí, v němž se A třída hraje. I kvůli novému stadionu má klub z Vrchlabí vyšší ambice, než napovídá současné postavení v tabulce. Druhý zářijový víkend byl na severu kraje slavnostně otevřen stadion Vejsplachy, který přišel na 120 milionů korun.

„Věřím, že stadion přiláká k fotbalu nové zájemce, už teď se nám hlásí děti ze sousedních obcí. Naším cílem do příští sezony bude postup A mužstva do krajského přeboru, dlouhodobou prioritou zůstává práce s mládeží. Chceme stavět především na vlastních odchovancích,“ řekl serveru iDnes člen výkonného výboru Martin Peška.

Na stadionu jsou dvě hřiště, jedno s přírodní trávou, druhé s umělou. Mezi nimi je krytá tribuna, na níž se vejde 150 fanoušků.


Vytvořeno: 3.12.2015


Web fotbal v kraji
Sociální sítě
Kalendář akcí<
« 04 / 2024 »
PoÚtStČtSoNe
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930


AKTUALITY


Ke stažení

Úřední hodiny
Úřední hodiny sekretariátu KFS
úterý - 8:00 - 16:00
čtvrtek - 8:00 - 17:00

Informace