Vyberte soutěž

Fotografie týdne
Nadační fond
Oficiální zprávy KFS
Adresáře KFS
Stránky OFS
Administrace

Votrok krajský přebor: Vzpoura Týniště pomohla Kratonohám k náskoku


Datum akce: 30.11.-0001

Potkaly se dva exdivizní týmy. Jenže jeden ve Votrok krajském přeboru tápe a druhý šlape za postupem. Přesto Týniště zdolalo v 6. kole po dramatickém závěru a penaltách Náchod, a pomohlo tak prvním Kratonohám.

  Ještě v poslední minutě vedli, ale nakonec odjeli pouze s jedním bodem. Fotbalisté Náchoda totiž ztratili v Týništi dobře rozehraný zápas. „Po celé utkání jsme byli jasně lepším týmem, druhý poločas domácí šlapali vodu, ale bohužel naší nekoncentrovaností, nedůsledností a laxností v zakončení jsme ztratili body,“ glosoval Michal Malý, vedoucí mužstva hostů.

  Jak se to stalo? Ve druhé nastavené minutě se po rohovém kopu prosadil v šestnáctce Matěj Novák. Z jeho strany to však nebyl konec představení, sám totiž v šesté sérii rozhodl penaltový rozstřel. „Druhý poločas se hrál v režii Náchoda, který hned na začátku šel do vedení a během zápasu ho mohl několikrát navýšit. Jenže domácí neskutečně zabojovali a v posledních vteřinách dokázali vyrovnat a v euforii vyhráli i na pokutové kopy. Vybojované a mimořádně důležité dva body,“ radoval se domácí sekretář Jak Šrajer.

  Z náchodské ztráty mají největší radost v Kratonohách. Vedoucí mužstvo tabulky totiž po jasné výhře 6:1 nad Chlumcem navýšilo svůj náskok na tři body. „Úvod zápasu vyšel lépe hostům, kteří využili našeho zaváhání a v sedmé minutě vedli. Po vstřelení vyrovnávací branky jsme převzali otěže zápasu pevně do svých rukou a nakonec jsme vysoko zvítězili, a to jsme si dovolili ještě neproměnit penaltu a třikrát nastřelit tyč,“ řekl kratonožský asistent Václav Pišta. Favorit rozsekl duel čtyřmi zásahy během čtvrt hodiny ve druhém poločase a Ladislav Heger, vedoucí mužstva Chlumce, uznal: „Jasná záležitost favorita.“

  V souboji o třetí místo nečekaně jednoznačně dominoval Jičín. Mohla za to však také nedisciplinovanost hráčů hradecké Slavie. Ti dohrávali duel bez tří vyloučených. „Jsem zklamaný, jakým způsobem naši hráči odehráli zápas po vyloučení Moníka. Jeho červenou kartu jako jedinou dokážu pochopit, další rozhodně ne. V dalších zápasech se budou naši hráči muset soustředit na hru a neřešit okolní vlivy,“ netajil trenér Josef Pleskot.

  Další ze silných celků Červený Kostelec po dvou prohrách potřeboval zabrat – a povedlo se. Rychnov porazil především díky třem brankám v úvodní čtvrthodině. Jinak zápas rozhodně nebyl jednostranný. „Vítězství si po dvou porážkách v řadě velice ceníme. Soupeř, který tady prohrál, nepatří na spodek tabulky. I když výsledek vypadá jednoznačně, tak průběh hry a šance na obou stranách byly vyrovnané,“ připustil domácí kouč Robert Hanuš.

  Druhou výhru si zapsal nováček z Provodova, který zdolal Dobrušku. Trenér vítězů Ondřej Nejman byl spokojený: „Mužstvo dokázalo, že to má v sobě a překoná nepřízeň osudu. To je slibný poznatek pro další práci.“

  Nové Město vyšlo čtyřikrát naprázdno, s Cidlinou si připsalo aspoň bod. Remíza odpovídala průběhu hry, každý tým byl lepší v jednom poločase. V rozstřelu neuspěl domácí kapitán Pavel Zákravský a bylo hotovo. „Někdy si hrajeme na fotbalové profesory, co si myslí, že všechno vědí a s ničím nepotřebují poradit,“ čílil se domácí trenér Jan Hubka.

  Poslední zůstává nováček z Trutnova. Rezerva divizního mančaftu zatím nestačí, tentokrát dostala šest branek od zkušené Vysoké. Hattrickem se na výhře podílel Pražák, dvakrát přesně zacílil střelec Bělka. „Prvních třicet minut jsme hráli dobře a dostali jsme se do dvoubrankového vedení. Bohužel se nám ho opět nepodařilo udržet ani do poločasu. Ve druhém poločase jsme si nedokázali pohlídat standardní situace. A tak i přesto, že v poli hrajeme dobře, nemůžeme žádný zápas vyhrát,“ litoval trenér poražených Eduard Bednařík.

  Druhý nováček Kostelec nad Orlicí opět ukázal v Broumově kvalitu, přesto nebodoval. „Fotbal se hraje na góly a ze tří střel dali domácí dva a vyhráli, i když ve druhé půli se jen sporadicky dostávali na naši polovinu,“ podotkl Milan Bořek, vedoucí mužstva Kostelce.

 

Tabulka střelců: 14 – Kořínek (Kratonohy), 7 – Jimmy (Náchod) a Hašek (Dobruška), 6 – Chramovský (Jičín) a Bělka (Vysoká), 5 – Koval (Červený Kostelec).

 

PŘÍŠTÍ PROGRAM – 7. KOLO:

Sobota - 19. Září

10:00: RMSK Cidlina - SK Týniště n. O.

10:15: FC Slavia HK - TJ Dobruška

16:30: FK Kostelec n. O. - SK Jičín

16:30: FK Náchod - Slovan Broumov

16:30: FK Chlumec n. C. - MFK Nové Město n. M.

16:30: MFK Trutnov B - TJ Sokol Kratonohy

Neděle - 20. Září

16:30: Sokol Provodov - TJ Červený Kostelec

16:30: FC Spartak Rychnov - FK Vysoká n. L.


Vytvořeno: 17.9.2015


Web fotbal v kraji
Sociální sítě
Kalendář akcí<
« 04 / 2024 »
PoÚtStČtSoNe
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930


AKTUALITY


Ke stažení

Úřední hodiny
Úřední hodiny sekretariátu KFS
úterý - 8:00 - 16:00
čtvrtek - 8:00 - 17:00

Informace