Vyberte soutěž

Fotografie týdne
Nadační fond
Oficiální zprávy KFS
Adresáře KFS
Stránky OFS
Administrace

Fair - play žije, v Trutnově se odehrál příběh sportovního ducha, který stojí za pozornost ...


Datum akce: 30.11.-0001

V sobotu 29. srpna se odehrálo utkání 1. B třídy mezi MFK Trutnov C a Tatranem Hostinné. Hosté vyhráli v Horním Starém Městě 4:3, což v tomto utkání bylo až druhotné. Proč? Čtěte dále ...

host  Rudník (foto www.mfktrutnov.cz)

 

Nejprve stručná zpráva Tomáše Navrátila:

"Domácí hráč Chvalina porušil nepsané pravidlo far-play a nevrátil hostům zakopnutý míč, ba naopak dal branku. Po několikaminutové prodlevě vzal spravedlnost do rukou domácí Ondra Kárník, vzal si míč, rozběhl se na vlastního gólmana a dal mu gól!! Domácí touto brankou prohráli 3:4 !!

 

A nyní komentář domácího trenéra MFK Trutnov C Jaroslava Votočka:

"Kdo neviděl, neuvěří – to, co stalo v rozmezí od 82. do 86. minuty, jen málokdo zažil. Celý horňácký fotbalový národ je rozpůlen a tatam je jednota týmu. Stav kabiny domácích po utkání, v prvních minutách naprostý klid, klid před bouří…

Na tabuli svítí 82. minuta, stav 2:3, na trávník si poněkolikáté lehá kapitán hostů Polák, brankář Horák vyhodí míč až k plotu baseballového hřiště, za což je hlavně od diváků odměněn. Rozhodčí však na ležícího hráče nereaguje. Diváci u pověstného bidla vybízí domácí k pokračovaní ve hře. Hodbod rozehraje míč na Chvalinu a ten vyrazí směrem k brance Hostinného. Do branky spěchá Horák, který pomáhal ležícímu hráči, Chvalina jej prostřelí a vyrovnává stav utkání na 3:3.
Následuje diskuse s rozhodčími, strkanice mezi hráči. Opět se hraje až v 86. minutě, hráči Hostinného si vymění míč, pošlou jej domácímu Kárníkovi, ten se k údivu všech otočí a pádí k brance, kterou hájí dorostenec Votoček, se slovy -Honzo, pusť to- upravuje stav utkání na konečných 3:4.

Co říct po takovém utkání, byli jsme blízko bodu nebo možná i k bodům. Sportovně je třeba uznat, že soupeř byl lepší, že jsme třetí branku vstřelili poté, co jsme nevrátili soupeři míč. Na druhou stranu jsme první branku dostali zřejmě z ofsajdu, za 4 zápasy se proti nám kopaly dva pokutové kopy a určitě by si každý něco našel.
Po vychladnutí emocí z rozhodnutí jednoho z lídrů týmu Ondry Kárníka musím uznat a plně jej chápu, i když to po utkání tak nevypadalo. V té chvíli, kdy se tak rozhodl a hlavně za to co provedl, jej většina přítomných nepochopila včetně mě. Někteří jej počastovali i hanlivými výrazy včetně mě. Navíc mě mrzel fakt, že Honza v bráně předvedl velmi solidní výkon, který devalvoval chybou při třetí brance, mrzí i to, že se nám nedaří jako týmu.
Nakonec jsme však rád, že jsme to takto udělali, že se před kamarádem Zdeňkem Macháčkem z Hostinného nemusím stydět, a že se kluci na hřišti předvedli jako sportovci a dobří reprezentanti klubu MFK Trutnov."

Kdo hraje fotbal, zcela rozumí slovům trutnovského trenéra. Klobouk dolů ...


Vytvořeno: 30.8.2015
redakce Fotbal v kraji (tn, jv, vb)


Web fotbal v kraji
Sociální sítě
Kalendář akcí<
« 04 / 2024 »
PoÚtStČtSoNe
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930


AKTUALITY


Ke stažení

Úřední hodiny
Úřední hodiny sekretariátu KFS
úterý - 8:00 - 16:00
čtvrtek - 8:00 - 17:00

Informace