Vyberte soutěž

Fotografie týdne
Nadační fond
Oficiální zprávy KFS
Adresáře KFS
Stránky OFS
Administrace

Krajský přebor: Na čele se vyjasnilo, dole je nevídaná tlačenice


Datum akce: 30.11.-0001

Olympia Hradec se valí za postupem do divize, to je po víkendu zase jasnější. Čím dál víc se však ve Votrok krajském přeboru zamotává souboj o udržení. Bude – samozřejmě – záležet také na konečné tabulce divize C.

  V Úpici se odehrál skoro nerovný souboj. Domácí – v tabulce beznadějně poslední – přivítali Olympii plnou exligistů. Výsledek byl jasný, 7:0 pro hosty. Na demolici se podílelo sedm střelců, nikdo tedy neskóroval dvakrát a domácí sekretář Bohumil Kafka jen lakonicky konstatoval: „Hosté nám téměř nepůjčili míč a na polovině soupeře jsme byli jenom sporadicky. Po třetí brance jsme utkání odevzdaně dohráli.“

  Olympia byla tříbodová – a o stejný počet dílků vzrostl její náskok na čele. Druhá Jaroměř totiž doma padla s týmem Kratonoh, který regionální Deník trefně nazval Těžkotonážním buldozerem. Sršni totiž (včetně pohárových duelů) neprohráli už čtrnáctkrát v řadě a v Jaroměři je nezastavil ani fakt, že se domácí dostali do vedení. Svěřenci hrajícího kouče Martina Nuna je pak zničili čtyřmi brankami. „Kratonohy nás ze svých šancí trestaly, my jsme další gól nebyli schopni přidat, a tak jsme po zásluze prohráli,“ uznal domácí trenér Miloš Exnar.

  Kratonohy se tak pevněji usadily na třetí příčce, jenže čtvrtý Jičín se ještě nevzdává. I když jeho plány značně pošramotila víkendová porážka s Lázněmi Bělohrad. Ty sice prohrály šestkrát v řadě, ale tentokrát, ač opět inkasovaly jako první, výsledek otočily dvěma brankami ve druhé půli. „Kromě lehce inkasovaného gólu v první půli jsme byli kombinačně lepší. Ve druhé půli jsme ještě zkvalitnili finální část,“ radoval se kouč Oldřich Velich.

  V tomto – ale i prakticky ve všech dalších zápasech už se hrálo o záchranu. Velmi výrazně si pomohl Chlumec nad Cidlinou, který vyhrál na půdě silné Vysoké, jíž nepomohl ani šestnáctý zásah kanonýra Bělky. „Bojovné utkání, v němž Chlumec narozdíl od nás proměnil všechny šance, které si vytvořil. Bohužel stejně jako v Jaroměři nám nebyla uznána vyrovnávací branka na 1:1 pro údajný ofsajd, zatímco my druhý gól inkasovali z evidentní ofsajdové situace,“ upozornil domácí trenér Karel Vítek.

  Bodově si pomohla rovněž novobydžovská Cidlina, jež v Novém Městě poprvé v sezoně zvládla penaltový rozstřel. Rozhodl hrající trenér Pavel Obermajer. „Při pohledu na výkony hostujících týmů v tomto kole se bod navíc chová jako velmi tvrdá valuta,“ liboval si další z koučů mužstva Vladimír Blažej.

  Dobrušce, na jaře velmi úspěšné, nepomohl proti Slavii ani osmnáctý zásah nejlepšího kanonýra soutěže Haška. Hosté totiž vedli v pětadvacáté minutě už 3:0 a bylo prakticky rozhodnuto. „I při velké absenci zraněných hráčů jsme měli do utkání vstoupit lépe. V první půli jsme hráli ustrašeně, odevzdaně, s velkou spoustou chyb,“ našel důvody prohry domácí trenér Bohuslav Jakoubek.

  Situaci opět zdramatizoval předposlední Broumov, který doma zdolal Rychnov nad Kněžnou. Vítěznou branku zvládl tři minuty před koncem. „Těžký zápas především na psychiku hráčů. Vlivem jiných výsledků jsme věděli, že ho musíme zvládnout,“ upozornil na úskalí trenér vítězů Miroslav Harasevič.

  Do ještě složitější situace se naopak dostaly Libčany, jež přijely do Červeného Kostelce bez hráčů na střídání. Favorit zápas vyhrál, i když hosté dvakrát vedli. „Hrál se pouťový zápas,“ popsal duel plný šancí domácí trenér Robert Hanuš. To hosté – ústy předsedy klubu Jana Schejbala – tak uvolnění nebyli: „Vzhledem k výsledkům mužstev z druhé poloviny tabulky naše loď začíná nabírat vodu. O setrvání v soutěži budeme bojovat do posledního kola.“

 

Nejlepší střelci: 18 – Hašek (Dobruška), 16 – Bělka (Vysoká), 14 – Rychecký (L. Bělohrad), 13 – D. Hlava (Č. Kostelec), 12 – Mládek (Kratonohy).

 

PŘÍŠTÍ PROGRAM – 27. KOLO

Sobota - 23. května:

10:15: FC Slavia HK - Slovan Broumov

14:00: FC Olympia HK - TJ Dobruška

17:00: RMSK Cidlina - FK Jaroměř

17:00: TJ Sokol Kratonohy - TJ Červený Kostelec

17:00: SK Libčany - FK Vysoká n. L.

17:00: FK Chlumec n. C. - TJ Lázně Bělohrad

Neděle - 24. května:

17:00: SK Sparta Úpice - SK Jičín

17:00: FC Spartak Rychnov - MFK Nové Město n. M.


Vytvořeno: 24.5.2015
redakce Fotbal v kraji (mzk)


Web fotbal v kraji
Sociální sítě
Kalendář akcí<
« 04 / 2024 »
PoÚtStČtSoNe
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930


AKTUALITY


Ke stažení

Úřední hodiny
Úřední hodiny sekretariátu KFS
úterý - 8:00 - 16:00
čtvrtek - 8:00 - 17:00

Informace