Vyberte soutěž

Fotografie týdne
Nadační fond
Oficiální zprávy KFS
Adresáře KFS
Stránky OFS
Administrace

Kořínek nebrzdí, po čtyřgólové smršti zničil také vedoucí Olympii


Datum akce: 30.11.-0001

Minulý víkend čtyřmi brankami pokořil Slavii, tentokrát si smlsnul na vedoucí Olympii. Jiří Kořínek, střelec Kratonoh, nebrzdí ve Votrok krajském přeboru v rychlopalbě. A přidali se k němu další kanonýři.

  Olympia, lídr první krajské ligy, přijela do Kratonoh. Domácí poslepovali sestavu – a vyhráli. Obě branky vstřelil hlavou Kořínek. Za poslední dva zápasy má tak na kontě šest branek. „Nedávám si žádné cíle, ale chci mít na konci sezony gól na zápas,“ řekl časopisu Fotbal v kraji. To se mu nyní daří. Podzim strávil v divizních Živanicích, na jaře se po nemoci rozjel v Kratonohách, kam přestoupil z domovské Jaroměře.

  „Utkání probíhalo pro nás již v tradičním duchu: Soupeř hrál ze zabezpečené obrany a hrozil především z protiútoků, zatímco my jsme drželi balon a snažili jsme se prosadit především postupným útokem. V utkání jsme měli několik dalších šancí, dokonce jsme dvakrát nastřelili brankovou konstrukci, ale na body jsme tentokrát nedosáhli,“ zhodnotil utkání vedoucí mužstva Olympie František Bárta.

  Kořínek zazářil – přesto nebyl nejlepším střelcem kola. Hattricky si totiž připsali zkušení harcovníci Vojtěch Bělka s Martinem Vítem. Oba zařídili výhry svých týmů 3:0.

  Červený Kostelec se i s Vítem dočkal vítězství po dvou neúspěších. „Skóre 3:0 vypadá jednoznačně, ale na hřišti to vůbec tak nevypadalo. Pomohla nám efektivita – ze čtyř šancí jsme dali tři góly a Jaroměř ty svoje neproměnila. S naším herním projevem jsem spokojený – tým plnil to, co jsme si řekli, a jsem rád, že jsme uspěli se silným soupeřem,“ řekl kouč Robert Hanuš.

  Býkova Vysoká si doma poradila s Novým Městem. „Směrem dopředu rozhodla naše větší kvalita,“ pochválil své svěřence trenér Karel Vítek. „Vysoká má ale střelce Bělku, který se proti nám třikrát prosadil a sám rozhodl o utkání,“ přitakal hostující Jan Hubka.

  A co jsou další zajímavosti kola?

  Zaprvé: Broumov se nevzdává. Dokázal vyhrát v Červeném Kostelci a tentokrát i na hřišti Lázní Bělohrad. Nezastavil ho ani fakt, že dvakrát přišel o vedení. „I když domácí byli fotbalovější, my jsme to zase odbojovali,“ řekl broumovský trenér Miroslav Harasevič. „Sport je úžasný v tom, že je spravedlivý. To se opět potvrdilo. Náš výkon nesnesl přísnější měřítko téměř v žádné činnosti,“ přiznal Oldřich Velich, trenér Bělohradu.

  V boji o záchranu si však pomohla také Dobruška, která vyhrála na hřišti Chlumce, na jaře tak chváleného mančaftu. „Tentokrát se nám zápas vůbec nevydařil, mysleli jsme si, že se soupeř porazí sám,“ byl nespokojený domácí trenér Jan Kraus.

  V boji o udržení zabraly také Libčany. Na jaře ještě nedostaly ani gól a tentokrát vyhrály doma nad Úpicí. „Odehráli jsme dobré utkání, podle mého názoru to bylo naše nejlepší jarní představení. V prvním poločase jsme si ale nepohlídali dvě situace, které domácí potrestali, navíc to byli jediné domácí příležitosti ke vstřelení branky. Doplatili jsme na neproměňování vypracovaných šancí,“ litoval hostující trenér Jan Vojnar.

  V duelu Cidliny se Slavií (hradecký tým vyhrál 2:0) zaujala třetí červená v sezoně pro novobydžovského Ladislava Pavlatu. Dvacetiletý obránce nedohrál už třetí zápas a vždy byl vyloučen vždy na domácím hřišti.

 

Příští program – 22. kolo

Sobota - 18. 4.

17:00: SK Jičín - TJ Červený Kostelec

17:00: MFK Nové Město n. M. - TJ Lázně Bělohrad

17:00: TJ Dobruška - SK Libčany

17:00: SK Sparta Úpice - TJ Sokol Kratonohy

14:00: FC Olympia HK - RMSK Cidlina

10:15: FC Slavia HK - FC Spartak Rychnov

Neděle - 19. 4.

17:00: FK Jaroměř - FK Vysoká n. L.

17:00: Slovan Broumov - FK Chlumec n. C.

 


Vytvořeno: 19.4.2015
redakce Fotbal v kraji (mzk)


Web fotbal v kraji
Sociální sítě
Kalendář akcí<
« 04 / 2024 »
PoÚtStČtSoNe
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930


AKTUALITY


Ke stažení

Úřední hodiny
Úřední hodiny sekretariátu KFS
úterý - 8:00 - 16:00
čtvrtek - 8:00 - 17:00

Informace