Vyberte soutěž

Fotografie týdne
Nadační fond
Oficiální zprávy KFS
Adresáře KFS
Stránky OFS
Administrace

Krajský přebor odstartoval, pět chlumeckých zářezů, odloženo v Libčanech, favorit jen těsně


Datum akce: 30.11.-0001

 

První krajská liga odstartovala, přebor má za sebou úvodní jarní kolo. V něm ukázala Olympia Hradec, lídr soutěže, velké posily. Přesto nedošla k výhře ve Vysoké úplně jednoduše. Stejně jako druhá Jaroměř v duelu s Dobruškou.

 

  Duel v Libčanech, kde se měl představit Nový Bydžov, se nehrál kvůli nezpůsobilému terénu. Co se událo na dalších stadionech?

 

  Nový kouč Olympie Jiří Kuneš nasadil exligistu Klapku i zkušeného Blažeje (další velké jméno Poděbradský nebyl k dispozici kvůli zranění), přesto ve Vyoké rozhodl favorit až čtvrt hodiny před konce. Prosadil se střídající Hofman. „Náš výkon nebyl optimální, přesto jsme byli lepším týmem. Domácí vycházeli ze zajištěné obrany a podnikali nebezpečné brejky. Dlouho jsme se nemohli prosadit, ale nakonec se nám to po rychlé akci podařilo. Naše vítězství je zasloužené,“ hodnotil kouč Kuneš.

 

  Podobně těžko došla ke třem bodům druhá Jaroměř. Ta zvítězila nad Dobruškou, ač hrála celý druhý poločas o deseti. A paradoxně udolala soupeře „na fyzičku“. „V poslední čtvrthodině jsme kondičně odešli my a ne domácí, kteří hráli v deseti. Gól v 88. minutě tedy mrzí dvojnásob,“ litoval hostující trenér Bohuslav Jakoubek.

 

  V závěru duelu zachránily body také Kratonohy. Proti Jičínu vyrovnaly minutu před koncem a v následném rozstřelu se perfektně předvedl gólman Vaníček. Ten lapil hostům dvě penalty a přispěl k  výhře Sršňů v rozstřelu. „Pokutové kopy pro nás byly vítěznou premiérou,“ upozornil trenér Martin Nun.

 

  Zatímco Kratonohy udeřily na konci, Chlumec na začátku. A to obou poločasů. Proto porazil vysoko 5:1 protivníka z Rychnova. Byla to nejvyšší výhra domácích v sezoně. Podle kouče Jana Krause k ní pomohla také nevydařené příprava s týmem Nepolis. „Hráči si uvědomili, že se jejich přístup k utkání musí změnit. Přes zimu jsme zapracovali na útočné fázi a nese to ovoce, Měli jsme výborný vstup do obou poločasů, kdy jsme dali vždy dva góly,“ glosoval Kraus.

 

  Lázně Bělohrad pod novými trenéry – trojicí Velich, Marek, Loner – byly nakonec rády za remízu s hradeckou Slavií. „Hosté byli fotbalovější, rozehranější a po většinu zápasu jsme tahali za kratší konec. O to víc si bodů vážíme,“ přiznal Oldřich Velich po úspěchu v závěrečném rozstřelu.

 

  Červený Kostelec dál šlape, vyhrál pošesté v řadě, naopak Úpice už bez brankáře Kobose padla popáté za sebou. „Soupeř nastřelil třikrát konstrukci branky, ale my jsme minimálně pět vyložených šancí neproměnili,“ popsal duel trenér vítězů Robert Hanuš.

 

  Úpise tak spadla na poslední místo tabulky, protože Broumov uhrál bezgólovou remízu v Novém Městě a bod mu stačil na posun vzhůru. Nevadilo, že padl v rozstřelu. „Typické první utkání na začátku sezony se spoustou nepřesností, v němž převažoval boj uprostřed hřiště bez šancí,“ řekl Miroslav Harasevič, trenér Broumova.

 

VÝSLEDKY
Kratonohy - Jičín 2:2 (1:1), 4:3 PK

B.: Mládek, Stránský - Miler, Vacek

Jičín začal skvěle, když se už v sedmé minutě prosadil Miler. Netrvalo dlouho a do poločasu bylo srovnáno. Zápas byl celou dobu vyrovnaný, ale jičinské mužstvo poslal opět do vedení Vacek. Kratonohy se nevzdaly a po šesti minutách byl zápas opět nerozhodný. Proto se šlo na závěrečné penalty. V Kratonohách se tuto sezónu kopaly poprvé. Poprvé a úspěšně. 

FK Chlumec n. C. - FC Spartak Rychnov n. K. 5:1(3:0)

B.: 2x Labík, 2x Jelínek, Hermann - Jedlinský

Ten který přišel pozdě, litoval. V sedmé minutě byl Chlumec už v dvoubrankovém vedení. Ve třetí minutě proměnil pokutový kop Labík a v sedmé minutě další branku přidal Hermann. Od této minuty byl zápas prakticky rozhodnutý. O jedinou branku Rychnova se postaral Jedlinský.

FK Vysoká n. L. - Olympia HK 0:1 (0:0)

B: Hofman

Ve Vysoké se hrálo okresní derby. Celý zápas hosté diktovali tempo hry. Ale prosadili se až v 75. minutě po špatně zahraném kopu domácích. Branka kuklenského Hofmana rozhodla o vítězi utkání.

Červený Kostelec - Úpice 3:0 (1:0)

B.: Vít M., Vejman, Martínek

V náchodském derby se lépe prosadili domácí. V osmé minutě otevřel skóre Vít. V poločase se Vejman a Martínek postarali o tři body.

Nové Město n. M. - Broumov 0:0, PK 4:1

Divácka kulisa musela být zápasem zklamaná. Míč v brance viděla jen při rozhodujících pokutových kopech, kterých se lépe ujali domácí. 

Lázně Bělohrad - Slavia HK 2:2, PK 4:2

B.: Berger, Šoufek - Hutla, Lán

Hostující Slavia byla po celý zápas lepším týmem. Bělohrad ale dokázal zápas dovést až k penaltovému rozstřelu. V něm byli domácí lepším týmem a tak Slavie odjíždí s jedním bodem.

Jaroměř - Dobruška 2:1 (1:0)

B.: Novák, Kašajík - Mikušík

Po 26 minutách hry prostřelil Klofandu domácí Novák. Na začátku druhé půle se nechal zbytečně vyloučit Rejchrt. Po přímém kopu se trefil Mikušík. Jaroměř si tři cenné body nenechala vzít a v 88. minutě dal vítězný gól Kašajík.

 

Příští 18. kolo

Sobota 21. 3.

15:00: SK Jičín - MFK Nové Město

15:00: TJ Dobruška - TJ Červený Kostelec

14:00: FC Olympia HK - TJ Lázne Bělohrad

10:15: FC Slavia HK - FK Chlumec n. C.

Neděle 22. 3.

15:00: Slovan Broumov - FK Jaroměř

15:00: SK Sparta Úpice - FK Vysoká n. L.

15:00: FC Spartak Rychnov - SK Libčany

15:00: RMSK Cidlina - TJ Sokol Kratonohy

 

 

 


Vytvořeno: 21.3.2015
redakce Fotbal v kraji (ds)


Web fotbal v kraji
Sociální sítě
Kalendář akcí<
« 04 / 2024 »
PoÚtStČtSoNe
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930


AKTUALITY


Ke stažení

Úřední hodiny
Úřední hodiny sekretariátu KFS
úterý - 8:00 - 16:00
čtvrtek - 8:00 - 17:00

Informace